Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > China > Landschap
Vorige pagina

Landschap in China

Het landschap van China is erg gevarieerd. Er zijn woestijngebieden, hoogvlaktes, bergen en heuvels (tweederde van China) maar ook laagvlaktes en subtropische gebieden. In Tibet is de hoogste berg ter wereld te vinden (Mount Everest 8848m), het laagste punt van China is de Turpan Depresion (154m onder zeeniveau).

De kuststreek van China is rijk aan eilanden en is met name in het zuiden bergachtig. De eilanden in het zuiden worden tussen mei en oktober regelmatig door tyfonen bezocht, vooral laat in augustus/september.

Verder zijn er in China vele rivieren te vinden waaronder de indrukwekkende Jangtze rivier (5200 km) en de Gele rivier (4845 km). Veel Chinezen gaan in de vruchtbare gebieden langs de rivieren wonen en lopen het risico hun huizen kwijt te raken tijdens overstromingen. De Gele rivier heeft haar naam gekregen door de gelige kleur van het slib dat door de rivier wordt meegesleurd. De Jangtze rivier heeft vele zijtakkingen en is uitermate belangrijk voor de scheepvaart. De rivieren stromen in oostelijke richting en monden uit in de Atlantische oceaan.

Tussen Hangzhou en Beijing bevindt zich het Grote Kanaal, het langste door mensen handen aangelegde kanaal ter wereld (1700 km). Deze verbinding is tot stand gekomen om het goederentransport tussen noord en zuid te stroomlijnen.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel