Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Geld retour garantie Verzekerd van repatriëring Coronaproof op reis

Corona maatregelen in Mexico

Algemene informatie

Reizen en Corona in Mexico

Mexico heeft vrijwel geen inreisbeperkingen voor toeristen. Wil je naar Mexico op vakantie? Dan is dit mogelijk zonder PCR test of bewijs van vaccinatie. Het kan wel zijn dat je luchtvaartmaatschappij alsnog hierom vraagt. Dan gelden deze regels. Verder moeten alle reizigers een gezondheidsverklaring invullen. Na invullen wordt er een QR-code gegenereerd waar ter plaatse naar gevraagd kan worden door lokale autoriteiten.


Veelgestelde vragen

Is een negatieve PCR-test vereist om Mexico binnen te komen?

Nee, vanuit de Mexicaanse overheid wordt er niet om een negatieve PCR-test gevraagd. Het kan wel zijn dat je luchtvaartmaatschappij hier alsnog om vraagt.

Mexico kent geen verplichte quarantaine bij aankomst. Dit geldt voor zowel gevaccineerde als niet gevaccineerde reizigers.

Zijn de grenzen van Mexico open?

De grenzen van Mexico geopend voor toeristen, echter de kleurcode vanuit de Nederlandse overheid voor Mexico is oranje. Reizigers uit Nederland worden toegelaten, maar moeten zich aan de regels houden. Mexico gebruikt een stoplichtsysteem (rood-oranje-geel-groen) om te bepalen welke maatregelen op welke plek gelden.

Mexico kent geen verplichte PCR-test of quarantaine bij aankomst. Je hoeft alleen online een gezondheidsverklaring in te vullen. Dit geldt voor zowel gevaccineerde als niet gevaccineerde reizigers.

Welk code reisadvies krijgt Mexico?

Mexico heeft van de Nederlandse overheid kleurcode oranje gekregen. Reizen is mogelijk, maar wordt afgeraden. Dit betreft een advies, de keuze om op vakantie naar Mexico te gaan is aan jou. Vanuit de Mexicaanse overheid zijn er geen bezwaren om Nederlandse toeristen te ontvangen.

Terugkeer naar Nederland
Als je terugreist naar Nederland, heb je een coronabewijs nodig. Dit betekent dat je 1 van de volgende 3 bewijzen moet kunnen laten zien:

 • Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat je volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Het vaccinatiebewijs is vanaf 14 dagen na de laatste vaccinatie geldig om te reizen. Reizigers met een volledige vaccinatie die korter dan 14 dagen geleden is gegeven, moeten voor terugkeer naar Nederland óók een negatief testresultaat of herstelbewijs (afgegeven door een EU-lidstaat) laten zien.
 • Een testbewijs. Je negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 48 uur oud bij aankomst in Nederland. Je negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 24 uur oud bij aankomst in Nederland.
 • Een herstelbewijs. Je positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 dagen geleden zijn en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen. Je herstelbewijs moet afgegeven zijn door een Europese lidstaat.

Kinderent/m 11 jaar kunnen zonder deze documenten naar Nederland terugreizen.

Welke maatregelen gelden er in Mexico?
Social Distancing Afstand 1,5 meter
Mondkapjes volwassenen Verplicht wanneer je je verplaatst in openbare ruimtes, zoals musea, winkels, op straat etc.  Eenmaal aan tafel, op het strand, bij het zwembad etc. mag het masker af.
Mondkapjes kinderen Niet verplicht
PCR test verplicht?  Bij aankomst niet verplicht, tenzij je luchtvaartmaatschappij hier om vraagt.
Vrijstelling PCR test

Niet van toepassing. Bij terugkomst in Nederland moet iedereen van 12 jaar en ouder een negatieve PCR test kunnen overleggen.

Gezondheidsverklaring

Het RIVM verplicht alle reizigers die per vliegtuig naar een bestemming afreizen binnen 24 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier is verplicht voor zowel heen- én terugreis en kun je hier downloaden.

  

Reizen na Corona

Uiteraard zetten wij jouw gezondheid en veiligheid voorop wanneer je op reis gaat. Daarom hebben wij met onze lokale partners duidelijke afspraken gemaakt om je te informeren over de regels omtrent Corona in het land waar je reist. Wij blijven tijdens de reis in contact met jou en in geval van wijzigingen van regels of situaties zal er actie worden ondrnemen. Zo kun je zorgeloos van jouw reis genieten.

Onze reizen zijn op individuele basis en je reist daaom altijd met je eigen gezelschap, met zoveel mogelijk privé vervoer

Wil jij meer informatie of heb je vragen over de reismogelijkheden in Mexico? Of wil je weten hoe het zit met de regels ontstaan door Corona? Neem vrijblijvend contact op met één van onze Mexico specialisten. Wij helpen je graag verder!

VAKANTIE MEXICO

Coronaproof op reis met 333travel

 • Gratis repatriëring bij calamiteiten zoals covid19.
 • Uitsluitend individuele reizen (geen groepsreizen)
 • Ontdek de mooiste verborgen plekjes, geen massa toerisme.
 • Waar mogelijk verblijf in kleinschalige hotels.
 • 100% zorgeloos genieten, alles is tot in de puntjes geregeld
 • Vooraf, tijdens en na uw vakantie persoonlijk contact en 24/7 service.
 • Complete privé rondreizen met eigen huurauto/minibus  met chauffeur/gids. 
Hulp nodig? Onze experts helpen je graag

Reisadvies op maat? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met mij op.

Contact Offerte

of bel ons op: 0348 - 44 19 51

Annelies 333travel
Onze experts Annelies Expert-Mexico
Marieke
Onze experts Marieke Expert-Mexico
Anne 333travel
Onze experts Anne Expert-Mexico
Nina 333travel
Onze experts Nina Expert-Mexico

Populaire reizen naar Mexico

Bekijk meer >
Tulum Yucatan strandvakantie Mexico
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 12
Discover Kleurrijk Yucatán Fly drive Mexico
 • Verken het magische Yucatán
 • Maya tempels en koloniale steden
 • Lagunes en Caribische stranden
Puebla Mexico koloniaal centrum
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 17
Highlights Authentiek Mexico Fly drive
 • Ontdek het Mexico van de Mexicanen
 • Landschappen, ruïnes en koloniaal verleden
 • Relaxen aan Caribische stranden
Cenote vlakbij Tulum Mexico
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 14
Best Deal Mexico Individuele rondreis per lokale bus
 • Hoogtepunten van Yucatán
 • Bezoek aan Palenque in Chiapas
 • Relax aan prachtige Caribische stranden

Meer over ons

333travel
Hoe wij werken

In 6 stappen naar jouw droomreis

Veelgestelde vragen 333travel
Veelgestelde vragen

Snel antwoord op je vraag

reviews 333travel
Reviews

Wat onze reizigers over ons zeggen

  

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding