Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Chiapa de Corzo

Mexico

Chiapa de Corzo

Ten oosten van Tuxtla Gutierrez ligt het dromerige Mexicaanse dorpje Chiapa de Corzo. Je kunt er even helemaal tot rust komen en op je gemakje door het koloniale centrum of langs de rivier slenteren. Daarnaast is Chiapa de Corzo voor veel toeristen het startpunt om de Sumidero Canyon te bezoeken. De meeste tochten naar de kloof starten hier.

Om Sumidero te bezoeken ga je aan boord van een snelle boot die je de Grijalva rivier opbrengt. Kijk goed om je heen want  het gebied rondom de kloof is uitgeroepen tot nationaal park. Langs de oevers vind je ruige jungle en tijdens je boottocht spot je wellicht krokodillen, slingerapen en diverse vogelsoorten.

Terwijl je over de rivier scheert zie je langzaam in de verte de rotswanden van el Cañón de Sumidero opdoemen. Deze diepe kloof is in dezelfde tijd als de Grand Canyon ontstaan en vormt een imposant plaatje. De canyon is over duizenden jaren steeds dieper en dieper, over een afstand van zo’n 13 km, in de rotsen uitgesleten. Eenmaal in de kloof kijk je langs vrijwel verticale rotswanden omhoog.

Vergeet vooral niet om naar een uitzichtpunt bovenaan de rotswand te gaan voor een mooi overzicht van de kloof. Op het hoogste punt bevind je je op zo’n 1000 m hoogte en zie je rivier in de diepte glinsteren en zich door de canyon kronkelen. Een fantastisch uitzicht!

Hulp nodig? Onze experts helpen je graag

Reisadvies op maat? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met mij op.

Contact Offerte

of bel ons op: 0348 - 44 19 51

Laura 333travel
Onze experts Laura Expert-Mexico
Onze experts Amber Expert-Mexico
Onze experts Jelle Expert-Mexico
Dagmar
Onze experts Dagmar Expert-Mexico
Denise 333travel
Onze experts Denise Expert-Mexico
Janette
Onze experts Janette Expert-Mexico
Annelies 333travel
Onze experts Annelies Expert-Mexico
Nina 333travel
Onze experts Nina Expert-Mexico

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding