Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Geld retour garantie Verzekerd van repatriëring Coronaproof op reis

Singapore

Informatie

Singapore, stad en land in één

Goedkoop winkelen in één van de enorme shoppingmalls, de mix aan culturen proeven in Chinatown, Little India of Arab Street. Tot rust komen tussen de orchideeën in de Singapore Botanic Gardens. Singapore is een bruisende metropool en je zult er je ogen uitkijken. Veilig, schoon, goedkoop winkelen, streng. Het zijn termen die al snel opkomen wanneer er wordt gesproken over Singapore. En terecht, het is één van de schoonste en veiligste steden ter wereld. Singapore is een eiland dat bijna tegen het schiereiland van Maleisië aan ligt. Het is bereikbaar per vliegtuig vanuit bijna alle grote luchthavens ter wereld.

Algemene informatie

Hoofdstad: Singapore
Aantal inwoners: 4.657.542 
Oppervlakte: 683 km2
Taal: Maleis, Chinees, Engels en Tamil 
Klimaat: Tropisch
Religie: Boeddhisme
Tijdsverschil: + 7 uur in onze wintertijd en + 6 uur in onze zomertijd 
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Munteenheid: Singapore dollar (SGD)
Elektriciteit: 220/230 volt met 3 polen

Bezoek ook de volgende highlights

Bintan
Sentosa

singapore merlion
singapore

Geschiedenis Singapore

Dat Singapore een strategische ligging heeft in het zuidelijkste puntje van het schiereiland van Thailand en Maleisië, werd al snel opgemerkt. Hoewel er weinig bekend is van de vroegere geschiedenis van Singapore, stammen de eerste bewijzen van het bestaan van een vesting uit de 3e eeuw. De Chinezen beschreven het eiland als ‘Po Pou Chung’: ‘het eiland op het einde’. In de 14e eeuw lag op de plek waar Singapore nu ligt een belangrijke handelsvesting genaamd ‘Temasek’. In de 15e eeuw is dit omgedoopt naar ‘Singapura’ (de stad van de leeuw). 

In 1841 werd Singapore gekoloniseerd door de Britten. Met het verdrag van Londen werden de fundamenten gelegd voor de huidige stad. In deze periode werd de stad onderverdeeld in verschillende secties die elk bedoeld waren voor aparte bevolkingsgroepen. Nog steeds is deze verdeling binnen de stad terug te vinden met Chinatown, Arab Street en Little India.

In de Tweede Wereldoorlog bezetten de Japanners Singapore op een gruwelijke manier. Tienduizenden burgers werden opgesloten of geëxecuteerd. Singapore was voor Japan een cruciale doorvoerhaven om zichzelf te voorzien van voedsel en oorlogsmaterieel. Na de oorlog kwam Singapore weer een tijd in handen van de Britten en na 1959 viel het nog een tijd onder de Maleisische federatie. Sinds 1965 is het land echter een onafhankelijke republiek met een eigen bestuur. Het heeft zich sindsdien ontwikkeld tot één van de rijkste landen in Azië.

De overheid heeft zich met name in de eerste jaren, onder de eerste minister president Lee Kuan Yew erg autoritair opgesteld. Kritiek hebben op de overheid was uit den boze, de overheid controleerde ook de media.. Misdaden werden zeer zwaar bestraft, zelfs de kleinste overtredingen als een sigarettenpeuk op straat gooien kon resulteren in een flinke boete. Hoewel de overheid zich wat meer ontspannen opstelt tegenwoordig, wordt er nog steeds zeer streng opgetreden tegen overtreders van de wet.

Bezienswaardigheden Singapore

Door haar rijke geschiedenis is Singapore een land en een stad met een enorme variëteit. Natuurlijk is het een metropool met wolkenkrabbers, belangrijke zakencentra, enorme shoppingcentra en duizenden restaurants. Veel reizigers verblijven hier één of enkele dagen om goedkoop te winkelen. Alles is hier te krijgen: kleding, elektronica en kunst. Ook qua eten vind je er alles van Oosterse specialiteiten, fastfood en of Westerse keuken. 

Bezoek je Singapore? Ga dan zeker naar één van de culturele wijken. Chinatown barst van het leven met veel winkeltjes, kraampjes en restaurants. In Little India worden kleurrijke kraampjes met boeddhistische en hindoeïstische tempels afgewisseld. En in Arab Street waan je jezelf in een sprookje omgeven door de minaretten en koepels van de vele moskeeën.

Midden in de stad vind je de Singapore Botanic Gardens. Dit natuurgebied is in 1860 aangelegd als testgrond voor potentiële gewassen. Tegenwoordig doen de tuinen dienst als groen rustpunt in alle drukte. In dit 52 ha grote park vind je meer dan een half miljoen verschillende soorten bomen en bloemen, watervallen, 4 ha jungle en de Singapore Zoo. Een echte aanrader is ook de National Orchid Garden waar meer dan 60.000 orchideeën groeien.

Anne 333travel
Anne
Expert-Singapore
"Een leuk uitstapje vanuit Singapore is het avontuurlijke eiland Sentosa. Dit wordt ook wel Azië’s favoriete speeltuin genoemd en is een combinatie tussen een pretpark en natuurgebied."
Benieuwd naar
mijn ervaring? Bel mij op:
0348 - 44 19 51
Marieke
Marieke
Expert-Singapore
"Behalve uitgebreide shopmogelijkheden, heeft Singapore ook een traditionele kant. Mijn tip: Ga in Chinatown’s kleinste straatjes en winkeltjes struinen, natuurlijk op zoek naar de lekkerste snacks, die zijn werkelijk verrukkelijk."
Benieuwd naar
mijn ervaring? Bel mij op:
0348 - 44 19 51

Onze populairste reizen naar Singapore

Bekijk meer >
Bangka Island Indonesië
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 17
Bruisend Singapore en Indonesische pareltjes Individuele rondreis
 • Smeltkroes van traditioneel en modern in Singapore
 • Islandhoppen in Indonesië: Bintan, Batam, Bangka en Belitung
 • Geniet van hagelwitte stranden, blauwe zee en onderwater paradijs
Rooftop infinity zwembad Marina Bay Sands Singapore
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 10
Singapore en Bali Combinatiereis
 • Perfecte combinatie tussen stad en strand
 • Verblijf in Singapore: Architectonisch hoogstandje Marina Bay Sands
 • Verblijf in Seminyak: Exclusief resort aan het strand met veel comfort
Singapore Marina Bays Sands en Merlion
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 16
Singapore en Maleisië Privé rondreis
 • Smeltkroes van traditioneel en modern in Singapore
 • Bruisend Kuala Lumpur en jungle van Taman Negara
 • Koloniaal Penang en tropisch strand op Langkawi

Ook naar Singapore?

Kies uit ons uitgebreide aanbod:

Singapore
Alles
Alle periodes

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding