Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Vandaag geopend tot 17.30 uur
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Praktische informatie Singapore

Goed voorbereid op reis

Goed voorbereid naar Singapore

Ga je op vakantie naar Singapore? Bekijk hieronder dan onze praktische tips ter plaatse. Je vindt hier alle informatie over bijvoorbeeld het klimaat, vaccinaties en het tijdsverschil met Nederland.

Reisdocumenten/Visum

Een Nederlands/Belgisch paspoort is vereist voor je reis naar Singapore. Deze dient na verblijf nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Een visum is niet verplicht.

Wel dien je voor aankomst in Singapore de elektronische SG Arrival Card in te vullen. Dit kan vanaf 72 uur voor aankomst.

Klimaat & beste reistijd

Singapore ligt net boven de evenaar en heeft een tropisch klimaat. Hierdoor zijn er eigenlijk geen seizoenen en is de temperatuur het gehele jaar door hoog. De temperaturen variëren tussen de 24° en 36° Celsius. De luchtvochtigheid is relatief hoog.

Van november tot januari is de moessonperiode en valt de meeste regen in Singapore. Februari is daarop volgend dan weer de droogste maand. Je kunt het gehele jaar door prima reizen in Singapore. 

Vaccinaties & Gezondheid

Reisvaccinaties

Officieel is voor een bezoek aan Singapore geen enkele vaccinatie verplicht. Wel worden de volgende vaccinaties aangeraden: DTP en Hepatitis A. Inentingen worden vooral aanbevolen als je langer in Singapore verblijft. Laat je daarom altijd ruim voor aanvang van je reis adviseren over de benodigde vaccinaties. Bekijk onze reisvaccinatie pagina voor meer informatie.

Gezondheidsadviezen

Een vakantie in de zon is heerlijk. Let wel dat de zon rond de evenaar een stuk sterker is dan in Nederland. Doe vooral in het begin rustig aan met de zon en ontwijk de heetste uren van de dag. Smeer je goed in met een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor en let vooral op in de zee. Door het heerlijke koele water lijkt het alsof je niet verbrandt, maar het water versterkt de zonnestralen juist.

In de tropische warmte verbruik je veel vocht. Een tekort kan zorgen voor flinke hoofdpijn. Wij raden aan om vooral veel water te drinken en geregeld even uit de zon te gaan. Drink bijvoorbeeld een heerlijke fruitshake onder de parasol van het plaatselijke barretje. Let vooral op met kinderen. Een kinderhuidje is nog erg gevoelig. Neem verder een zonnebril en een hoed of pet mee.

Tijdsverschil

Het is in Singapore 7 uur later in onze wintertijd. Tijdens onze zomertijd is het 6 uur later in Singapore.

Veiligheid

Over het algemeen is Singapore een heel veilige bestemming. Uiteraard dien je tijdens het reizen de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. Let goed op je spullen en maak (waar mogelijk) gebruik van een kluisje om geld en paspoort in op te bergen. Verder is het raadzaam om een aantal kopieën van je paspoort mee te nemen. Voor actuele reisinformatie en advies verwijzen wij je naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (www.minbuza.nl).

Kleding

Houd rekening met je kledingkeuze wanneer je een moskee, tempel of paleis wilt bezoeken. Hierbij dienen armen en benen bedekt te zijn.

Telefoon & internet

Je kunt in Singapore je mobiele telefoon gewoon gebruiken. Controleer altijd even bij je provider wat de tarieven zijn voor bellen, sms'en en mobiel internet voordat je dit in het buitenland gebruikt. 

Wil je vanuit de hotelkamer bellen? Vraag dan eerst de tarieven op. Vooral internationaal bellen is kostbaar. In de steden en toeristische plaatsen is Wi-Fi goed beschikbaar in de meeste hotels en vaak ook in restaurants en bars.

Elektriciteit

Het voltage is 230 volt, 50 Hertz. Een reisstekker meenemen is handig. Bij de meeste recepties in de hotels is vaak wel een adapter beschikbaar indien nodig. De meeste accommodaties beschikken tegenwoordig ook over USB-aansluitingen die universeel zijn.

Vervoer

De infrastructuur in Singapore is van goede kwaliteit. Je kunt ook voordelig lokale vluchten boeken naar bijvoorbeeld Oost- en West Maleisië of Indonesië. 

In Singapore zelf is het openbaar vervoersnetwerk zeer goed ontwikkeld en dus een gemakkelijke manier om je te verplaatsen in de stad. 

Ook taxi’s zijn er genoeg en een voordelige manier om je te verplaatsen in de stad. Let op dat de meter wordt aangezet of spreek voordat je vertrekt een vaste prijs af. 

Fooien

In zijn algemeenheid is het geven van fooi niet gebruikelijk in Singapore. Het wordt uiteraard wel gewaardeerd als je het toch doet.

In duurdere restaurants is 10% service charge al bij de prijs inbegrepen. Dit staat duidelijk op de rekening vermeld als het inbegrepen is. Uiteraard kun je bij een zeer hoog service niveau een extra fooi geven. Voor de gids/chauffeur kun je SGD 5 per persoon per dag als richtlijn aanhouden.

Fotografie en filmen

Zorg dat je SD-kaart voldoende ruimte heeft om alle mooie foto's te kunnen nemen en op te slaan tijdens jouw vakantie in Singapore. Mocht je onverhoopt toch te weinig geheugenruimte hebben dan kun je in de steden een SD-kaart kopen. 

Je mag bijna overal fotograferen en filmen. Indien het niet mag of als je geen flits mag gebruiken dan wordt dit met bordjes aangegeven. Wil je mensen fotograferen of filmen? Vraag dan eerst toestemming. Militaire instanties en vliegvelden mogen niet gefilmd of gefotografeerd worden.

Geld & Valuta

Er kan in de toeristische steden gepind worden als jouw bankpas een Maestro logo heeft. We raden aan om ook euro's in contanten mee te nemen. Deze kun je bij elke officiële bank zonder problemen inwisselen. Creditcards worden meestal ook geaccepteerd. 

Het prijsniveau ligt in Singapore lager dan in Nederland. Het is heel normaal om af te dingen als je iets koopt. De munteenheid is de Singapore Dollar. 

Koop online vreemde valuta
Je hebt de mogelijkheid om via GWK Travelex Singapore dollar online te kopen. Na de bestelling kun je binnen 14 dagen de valuta in de buurt van jouw woonplaats ophalen.

Hierbij heb je de volgende voordelen:

 • Alleen online: 0% provisie en de beste GWK Travelex wisselkoers
 • Keuze uit 50 populaire valuta
 • Ophalen van Singapore dollars kan al binnen 30 minuten
 • Gunstige afhaallocaties, waaronder de grotere NS stations, Schiphol airport etc. 
Gebruiken

De voeten zijn in Azië het onreine deel van het lichaam. Het hoofd wordt gezien als heilig. Kleine kinderen over hun hoofd aaien wordt in Azië dan ook vreemd gevonden. 

In heel Azië geldt dat gezichtsverlies te allen tijde dient te worden voorkomen. Voorkom om iemand direct op fouten te wijzen, kritiek te leveren of heftige emoties te tonen, zoals boosheid of verdriet. Blijf rustig en toon begrip, daarmee kom je heel ver. Aangezien Aziaten je niet willen teleurstellen zul je nooit een ontkennend antwoord op je vragen krijgen. Dit kan rare, soms vervelende situaties opleveren. Dat gebeurt niet uit onwil.

De fantastisch mooie omgeving van Zuidoost-Azië wil je zeker op beeld vastleggen. De Aziatische bevolking is gewend aan fotograferende toeristen. Vraag wel even toestemming als je een foto wil maken van mensen. In vrijwel alle Aziatische landen geldt dat je geen foto’s mag maken van militaire objecten. Ook is fotograferen in sommige tempels verboden.

Zoals in geheel Zuidoost-Azië is afdingen gebruikelijk. Blijf vooral lachen. De bedoeling is om op een prijs uit te komen die beide partijen tot tevredenheid stemt. 

En ook hier geldt; kleed je netjes als je een moskee, tempel of paleis gaat bezichtigen. Trek ook je schoenen uit als je een heilige plaats betreedt.

Hulp nodig? Onze experts helpen je graag

Reisadvies op maat? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met mij op.

Contact Offerte

of bel ons op: 0348 - 44 19 51

Ook naar Singapore?

Kies uit ons uitgebreide aanbod:

Singapore
Alles
Alle periodes

Onze populairste reizen

Bekijk meer >
Singapore
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 17
Bruisend Singapore en Indonesische pareltjes Individuele rondreis Singapore
 • Smeltkroes van traditioneel en modern in Singapore
 • Islandhoppen in Indonesië: Bintan, Batam, Bangka en Belitung
 • Geniet van hagelwitte stranden, blauwe zee en onderwater paradijs
Strand van Seminyak op Bali
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 10
Singapore en Bali Combinatiereis Singapore en Bali
 • Perfecte combinatie tussen stad en strand
 • Singapore: Fantastisch gelegen Park Royal Collection Marina Bay
 • Verblijf in Seminyak: Exclusief resort aan het strand met veel comfort
Singapore Marina Bays Sands en Merlion
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 16
Singapore en Maleisië Combinatiereis Singapore en Maleisië
 • Smeltkroes van traditioneel en modern in Singapore
 • Bruisend Kuala Lumpur en jungle van Taman Negara
 • Koloniaal Penang en tropisch strand op Langkawi

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding