Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Amerika > Flora en fauna

Flora en fauna in Amerika

Amerika kent vele natuurparken. Van het oudste nationale park ter wereld: Yellowstone tot de Everglades in Florida en van de Rocky Mountains in Colorado tot de Grand Canyon in Arizona. Als u enige tijd in deze natuurparken doorbrengt zult u ongetwijfeld veel dieren tegenkomen. De parken zijn het tehuis voor beren, elanden, wolven, krokodillen, poema’s en vele soorten vogels. Prairiedogs, dikhoornschapen en bizons kunt u in bepaalde gebieden nauwelijks ontlopen.

In totaal komen er in de Verenigde Staten zo’n 320 verschillende zoogdieren, ca. 290 soorten reptielen, 200 soorten amfibieën en 750 verschillende vogelsoorten voor. De grootste dieren in Amerika zijn de bruine beren, grizzly beren, elanden en wapiti's. Deze dieren leven voornamelijk in het noordwesten van het land. Aan kust van Californië en Alaska kunt u walvissen spotten. In de zuidelijke staten leven alligators, ratelslangen en buidelratten. Daarnaast komen er ongeveer 50 soorten schildpadden voor. Florida is een waar vogelparadijs met o.a. witte en blauwe reigers, schimmelkopooievaars, roze lepelaars, steltlopers en zee- en visarenden. De nationale vogel van Amerika is de Bald Eagle (witkopzeearend). Hij kan voornamelijk gespot worden bij de Amerikaanse kusten, rivieren en meren.

Uiteraard heeft Amerika op het gebied van planten ook veel te bieden. In het noordwesten komen vooral veel grasvlakten voor, maar Amerika heeft ook woestijngebieden in het zuidwesten waar vele soorten cactussen en de joshua tree groeit. In Californië groeien redwood; de oudste levende bomen ter wereld en sequoias; enorme grote en vaak oude coniferen. De oostelijke staten hebben veel (eiken-, esdoorn- en iepen-) bossen. Deze bossen staan bekend om hun mooie kleuren in de herfst.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel