Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Amerika

Reisinformatie

Amerika, of wel de Verenigde Staten van Amerika staat bekend als het land van de onbegrensde mogelijkheden. Door de grootte en uitgestrektheid heeft Amerika veel te bieden voor jong en oud en het is dan ook onmogelijk om het land in één keer te zien. Amerika is onderverdeeld in tientallen staten. Vele van hen hebben een eigen identiteit, wat het leuk maakt om meerdere regio’s te bezoeken. 

Algemene informatie

Hoofdstad: Washington DC
Aantal inwoners: 327 miljoen
Oppervlakte: 23 x groter dan Nederland
Taal: Engels en Spaans
Religie: Christelijk 79,8%
Tijdsverschil: 6-11 uur vroeger
Buurlanden: Mexico & Canada
Geldeenheid: Amerikaanse Dollar (USD)
Elektriciteit: 110 Volt/60 Hertz

Populaire bestemmingen in Amerika

Florida
Florida

West Amerika
West Amerika

Californie
Californië

Grand Canyon Amerika
Amerika New York

Waarom naar Amerika?

 • Bezoek indrukwekkende en iconische steden zoals New York en Washington in het Oosten en Los Angeles en San Francisco aan de Westkust
 • Geniet van de natuur in één van de vele prachtige en overweldigende Nationale Parken zoals Yosemite, The Great Smoky Mountains en Yellowstone
 • Maak een road trip langs de mooiste en meest schilderachtige routes
 • Ga zelf op ontdekkingsreis en dompel je onder in de boeiende geschiedenis langs historische bezienswaardigheden

Over Amerika

In het land vind je grote contrasten. Naast de immens grote steden als New York ‘The Big Apple’, San Francisco, gokstad Las Vegas en natuurlijk Los Angeles met Hollywood, vind je er verlaten vlaktes waar je uren kunt rondrijden zonder iemand tegen te komen. Schitterende landschappen trekken aan je voorbij. In het zuiden bieden zonnige staten als Florida en Californië prachtige stranden, terwijl het in het noorden soms extreem koud is. Ook de natuur kent een ongelooflijke variatie. Laat je verrassen door diepe canyons, spuitende geisers, idyllische woestijnlandschappen, groene bossen en imposante watervallen.

Bevolking

De bevolkingsgrootte van Amerika is de laatste jaren in een rap tempo gegroeid. Inmiddels hebben de Verenigde Staten meer dan 300 miljoen inwoners, terwijl dat er 250 jaar geleden nog maar 3 miljoen waren. Van de bevolking woont ongeveer 76% in de steden en 24% op het platteland. Indianen zijn de oorspronkelijke bewoners van Amerika. Tegenwoordig is het land een smeltkroes van culturen en volkeren en maken de oorspronkelijke bewoners nog maar ca. 1% van de totale bevolking uit. De meeste hiervan hebben zich in de reservaten in de westelijke staten gevestigd. Vanaf de 16e eeuw kwamen de eerste Europeanen aan wal, waarna in de daaropvolgende jaren een aantal flinke immigratiegolven volgden.

Venice beach in Los Angeles

Tegenwoordig is een derde van de bevolking van Europese afkomst, al wordt dit percentage minder door uitbreiding van andere groepen door immigratie en geboorten. Tijdens de periode van de slavenhandel werden miljoenen Afrikanen de VS binnen gevoerd en voornamelijk tewerkgesteld op de zuidelijke plantages. In 1863 werd de slavernij afgeschaft, maar een groot deel van de zwarte bevolking (totaal 13% van de bevolking) leeft nog steeds onder vaak slechte economische en sociale omstandigheden. 

De tweede groep minderheden (8% van de bevolking) bestond volgens de volkstelling in 2000 uit Latino’s of Hispanics, mensen van Mexicaanse, Puerto Ricaanse en Cubaanse oorsprong. Ca. 9,2 miljoen mensen (4% van de bevolking) vormen Amerikanen van Aziatische afkomst, voornamelijk Japanners, Chinezen, Indiërs, Filippino’s, Vietnamezen en Koreanen.

Natuur in Amerika

Amerika kent vele natuurparken. Van het oudste nationale park ter wereld: Yellowstone tot de Everglades in Florida en van de Rocky Mountains in Colorado tot de Grand Canyon in Arizona. Als je enige tijd in deze natuurparken doorbrengt zul je ongetwijfeld veel dieren tegenkomen. De parken zijn het tehuis voor beren, elanden, wolven, krokodillen, poema’s en vele soorten vogels. Prairiedogs, dikhoornschapen en bizons kun je in bepaalde gebieden nauwelijks ontlopen. 

Bisons in Amerika

In totaal komen er in de Verenigde Staten zo’n 320 verschillende zoogdieren, ca. 290 soorten reptielen, 200 soorten amfibieën en 750 verschillende vogelsoorten voor. De grootste dieren in Amerika zijn de bruine beren, grizzly beren, elanden en wapiti's. Deze dieren leven voornamelijk in het noordwesten van het land. Dichtbij de kust van Californië en Alaska kun je walvissen spotten. In de zuidelijke staten leven alligators, ratelslangen en buidelratten. Daarnaast komen er ongeveer 50 soorten schildpadden voor.

Florida is een waar vogelparadijs met o.a. witte en blauwe reigers, schimmelkopooievaars, roze lepelaars, steltlopers en zee- en visarenden. De nationale vogel van Amerika is de Bald Eagle (witkopzeearend). Hij kan voornamelijk gespot worden bij de Amerikaanse kusten, rivieren en meren. Uiteraard heeft Amerika op het gebied van planten ook veel te bieden. In het noordwesten komen vooral veel grasvlakten voor, maar Amerika heeft ook woestijngebieden in het zuidwesten waar vele soorten cactussen en de joshua tree groeit. In Californië groeien redwood; de oudste levende bomen ter wereld en sequoias; enorme grote en vaak oude coniferen. De oostelijke staten hebben veel (eiken-, esdoorn- en iepen-) bossen. Deze bossen staan bekend om hun mooie kleuren in de herfst.

Een divers landschap

Door de grootte van het land en de vele klimaatsoorten heeft Amerika een zeer gevarieerd landschap. Globaal genomen kan het land worden verdeeld in 7 geografische gebieden. Van oost naar west: de kustvlakte langs de Atlantische kust, de bergketen van de Appalachen, de binnenlandse vlaktes, de binnenlandse hooglanden, het rotsachtige bergsysteem, het intermontane gebied en het pacifische bergsysteem.

Landschap in Amerika

Een rondreis langs de oostkust voert je langs een divers landschap met veel bos uitlopers van de bergketen Appalachen. Het lage gedeelte ten westen van de rivier Mississippi is vrijwel geheel veranderd in een landbouwgebied. Het hoge gedeelte is een droge steppe, waarin grote rivieren als de Missouri, Platte River en Arkansas brede dalen hebben uitgeslepen.

De Great Plains vormen een groot prairiegebied dat ten oosten van de Rocky Mountains ligt. Het gebied vormt als het ware een onzichtbare geografische scheidingslijn dat het land in tweëen deelt: het meer herbergzame oosten en het relatief droge westen, waarbij de droogste gebieden zich in het zuidwesten bevinden.

Death Valley in Amerika

Vanwege de brandende zon en de bijbehorende hitte in het grootste deel van het jaar is het land tussen de Rocky Mountains en de Sierra Nevada in het westen droog. Zelfs grote rivieren uit de bergen drogen snel op. In dit deel van het land ligt ook Death Valley, de heetste, droogste en laagste plek van heel Noord-Amerika. Deze oude meerbodem is tegenwoordig een woestijn van meer dan 200 kilometer lengte. Maar het national park heeft hiernaast ook zoutvlakten, rotsformaties, canyons, zandduinen en bergen. De extreme hitte is vooral voelbaar in Badwater; deze zoutvlakte ligt 85,5 meter onder zeeniveau, en is daarmee het laagste punt van het hele westelijke halfrond.

Het noordwesten is een van de natste delen van de VS en daardoor het dichtst bebost. Rotsachtige bergen, bijvoorbeeld de Cascades en Sierra Nevada hebben typische hooglandklimaten en zijn ook dicht bebost.

Hawaii en Alaska liggen los van de rest van Amerika en hun landschap is niet te vergelijken met de andere staten. Alaska bestaat uit ijs. Onder de ijs- en sneeuwlagen is de grond tot een diepte van zo’n 90 meter bevroren. In Centraal-Alaska ligt Mount McKinley, de hoogste berg van geheel Noord-Amerika met ca. 6200 meter. Ook Hawaii is een verhaal apart. De acht grote en ongeveer honderd kleine eilanden zijn over een lengte van 2500 kilometer in de Stille Oceaan verspreid. Zowel Alaska als Hawaii heeft een aantal actieve vulkanen.

Nina 333travel
Hulp nodig van onze experts of een reis op maat?
Nina
Expert-Amerika
"Denk bij een bezoek aan de Keys ook aan een stop op één van de tussenliggende eilanden. Islamorada wordt ook wel ‘Fishing Capital Of The World’ genoemd en Marathon Key is een bestemming zeer geschikt voor families. Hier vind je o.a. een ziekenhuis voor zeeschildpadden én een opvangcentrum voor dolfijnen."
Dagmar
Hulp nodig van onze experts of een reis op maat?
Dagmar
Expert-Amerika
"Ik ben diep geraakt door de overweldigende natuur in Amerika. De ene dag kom je zwarte beren tegen in Yosemite en de volgende dag ben je in de woestijn met zandduinen."
Hulp nodig van onze experts of een reis op maat?
Jelle
Expert-Amerika
"Van 'The city that never sleeps' naar de eindeloze zandstranden van 'the Sunshine Coast' in Florida. Combineer de bruisende stad New York bijvoorbeeld met een strandverblijf in het hippe en trendy Miami tijdens een combinatiereis."
Janette
Hulp nodig van onze experts of een reis op maat?
Janette
Expert-Amerika
"Amerika kent vele prachtige en beroemde natuurparken en steden. Maar naast deze hoogtepunten zijn er nog vele minder bekende juweeltjes die minstens zo mooi zijn. De rondreis Verborgen Plekjes van Amerika brengt je naar unieke plekken in de staten Washington, Oregon en Californië. Spot orka's bij San Juan Island, ontdek Portland en Seattle en laat je verwonderen door de prachtige natuur en weergaloze kustlijn."
Britt 333travel
Hulp nodig van onze experts of een reis op maat?
Britt
Expert-Amerika

Populaire reizen naar Amerika

Bekijk meer >
Florida
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 16
Magisch Florida Fly Drive Amerika
 • Attractieparken in Orlando
 • Oogverblindend wit poederstrand van Siesta Key
 • Miami en Everglades
Uitzicht over Bryce Canyon
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 17
Highlights of the Wild West Fly Drive Amerika
 • Roadtrip door Californië, Nevada, Arizona en Utah
 • Natuur wereldwonder Grand Canyon en Bryce Canyon
 • San Francisco en Los Angeles
Horseshoe Bend Grand Canyon West-Amerika
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 23
Highlights of the Wild West en Hawaii Fly Drive Amerika
 • Langs de Riviera van Californië
 • Natuur wereldwonderen Grand Canyon en Bryce
 • Strandverblijf op Hawaii

Activiteiten en excursies in Amerika

Bekijk meer >
Walvis bij Monterey, Californië Amerika
 • Tour
 • Aantal dagen: 1
Walvis cruise Monterey Dagexcursie | Monterey
 • Gedurende het hele jaar grote kans op het zien van walvissen
 • Monterey Bay is een van de grootste onderwater canyons van Amerika
 • Een van de beste plekken ter wereld om walvissen te spotten
Pink jeep tour Sedona in Amerika
 • Tour
 • Aantal dagen: 1
Scenic Jeeptour Sedona Dagexcursie | Sedona
 • Panoramisch uitzicht op het Sedona-gebied
 • Avontuurlijke tocht per jeep
 • Een onvergetelijk ruig avontuur over onverharde en kronkelende wegen
Jetboat tour Canyonlands, Amerika
 • Tour
 • Aantal dagen: 1
Sunset jetboat Canyonlands Dagexcursie | Moab
 • Ervaar een onvergetelijke zonsondergang
 • Boottocht inclusief Cowboy style diner

Hotels in Amerika

Bekijk meer >
Beacon Hotel New York
 • Hotel
 • New York
Hotel Beacon
 • Gelegen in de Upper West Side van Manhattan
 • Vlakbij Central Park en Broadway
 • Moderne kamers met volledig ingerichte kitchenette
amerika grand canyon under canvas tent
 • Hotel
 • Grand Canyon
Under Canvas Grand Canyon
 • Unieke ervaring vlakbij de Grand Canyon
 • Luxe tent met goede bedden
 • Glamping op zijn mooist
Garland Hotel in Hollywood Amerika
 • Hotel
 • Los Angeles
Garland Hotel
 • Perfect gelegen in Noord-Hollywood
 • Prachtig zwembad
 • Sfeervolle moderne kamers

Ook naar Amerika?

Kies uit ons uitgebreide aanbod:

Amerika
Alles
Alle periodes

Blogs over Amerika

alle blogs >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding