Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Praktische reisinformatie Amerika

Goed voorbereid op reis

Goed voorbereid naar Amerika

Ga je op reis naar Amerika? Bekijk dan onze praktische tips ter plaatse. Je vindt hier alle informatie over bijvoorbeeld het klimaat, de taal en het tijdsverschil met Nederland.

Reisdocumenten/visum

Voor reizen naar Amerika is een geldig Nederlands paspoort/Belgisch Internationale reispas verplicht dat tijdens het gehele verblijf in Amerika geldig moet zijn. Het paspoort mag tijdens je reis dus niet verlopen. Kinderen hebben ook een eigen reisdocument nodig om naar Amerika te reizen.

Wanneer heb ik een ESTA nodig
Je hebt over het algemeen geen visum nodig als je voor werk, vakantie, familiebezoek of een medische behandeling naar Amerika gaat en korter dan 90 dagen verblijft. Maar als je geen Amerikaans of Canadees paspoort hebt, moet er vooraf wel reistoestemming worden aangevraagd via het online ESTA systeem (Electronic System for Travel Authorization). Ook voor alleen een overstap heb je een ESTA nodig. 

Belangrijk: reis je vanuit Canada of Mexico over land naar Amerika, dan heb je ook een ESTA nodig.

Hoe doe ik een ESTA aanvraag?
Er zijn verschillende manieren om jouw ESTA voor reizen naar en binnen Amerika aan te vragen:

  • Via de officiële ESTA-website van de Amerikaanse overheid. Betaling met een creditcard;
  • Via de officiële ESTA-app. Betaling met een creditcard;
  • Je kunt jouw ESTA ook (tegen betaling) aanvragen via onze partner Visa4all. Betaling met creditcard of iDEAL.

De Amerikaanse overheid brengt voor de aanvraag van een ESTA $21,- in rekening. Deze kosten dien je per creditcard te voldoen tijdens de aanvraag. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en moet ook voor kinderen worden aangevraagd. In de meeste gevallen zal ESTA binnen 12 uur uitsluitsel geven omtrent het visumvrij kunnen reizen.
Een spoedaanvraag is niet mogelijk. Maar op het aanvraagformulier kan wel een vinkje geplaatst worden als jouw aanvraag met spoed behandeld moet worden. Meestal krijg je de ESTA dan binnen 60 minuten in je mailbox. 

Welke gegevens heb ik nodig voor een ESTA aanvraag?
Ga je de ESTA aanvragen voor jou en/of misschien voor iemand anders, zorg dan dat je de volgende gegevens bij de hand hebt:

  • Persoons- en adresgegevens voor wie jij de aanvraag doet;
  • Paspoortgegevens: zoals datum van afgifte, vervaldatum, land van afgifte en het documentnummer;
  • Gegevens van huidige of voormalige werkgevers;
  • Verblijfadres in de VS of de gegevens van een contactpersoon bij nood. Nog geen reis geboekt of slechts op doorreis, dan is deze vraag niet van toepassing. Optioneel kan een lidmaatschapnummer van het Global Entry Program of een social media account worden toegevoegd voor alle reizigers.

Belangrijk: als er ook maar 1 cijfer of letter verkeerd staat in de ESTA aanvraag, dan is deze bij uitgifte niet geldig en dient er een nieuwe aanvraag gedaan te worden. Check dus voor het akkoord geven alle gegevens heel goed.

Als je niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebt, dan kunnen afwijkende bepalingen gelden. Dit dien je zelf te checken met het betreffende consulaat.

Let op: sinds 12 januari 2021 staat Cuba op de USA-lijst van landen die terrorisme sponseren. Als blijkt dat je in Cuba bent geweest dan kun je niet meer deelnemen aan het Visa Waver Programma van de USA (en dus geen ESTA kunt aanvragen). Je moet dan een toeristenvisum aanvragen bij de ambassade van de USA. We adviseren je om tijdig het toeristenvisum aan te vragen voor jouw reis naar of via de Verenigde Staten. De wachttijden kunnen lang zijn.



Reserveren van Nationale Parken

In 2024 moet je tickets reserveren voor enkele nationale parken in Amerika. Door dit nieuwe beleid vanuit de Nationale Parken is een goede doorstroom in populaire nationale parken mogelijk en zullen er minder files zijn.

Reserveren Tickets Nationale parken Amerika

Het reserveren is niet voor alle parken van toepassing. Bezoek je één of meerdere onderstaande Nationale Parken dan kun je via onderstaande links de specifieke details en een uitleg vinden:

Glacier National Park:
Het park werkt met een voertuigreserveringssysteem voor het bezoeken van het park tussen 06:00 en 15:00 uur in bepaalde maanden van het jaar (hoogseizoen). Voor je bezoek dien je je nummerbord te registreren. Het park kent meerdere ingangen, tijdslot en per seizoen worden bezoekersaantallen gereguleerd. Plannen is daarom belangrijk. Voor elk afzonderlijk deel van het park heb je een eigen reservering nodig. Bezoeken buiten bovenstaande tijden heeft geen reservering nodig. Reserveren kan ongeveer 4 maanden vooruit.
Meer informatieWebsite reserveren tickets Glacier NP

Arches National Park:
Het park werkt met een voertuigreserveringssysteem voor het bezoeken van het park tussen 07:00 en 16:00 uur in bepaalde maanden van het jaar (hoogseizoen). Bezoeken buiten bovenstaande tijden heeft geen reservering nodig. Je kunt hiervoor vanaf 3 maanden van tevoren een reservering maken.
Meer informatie
Website reserveren tickets Arches NP

Rocky Mountain National Park:
Voor een bezoek aan het Rocky Mountain National Park dien je een tijdslot te reserveren. Er zijn 2 type reserveringen mogelijk. Dit kan een maand van tevoren.
Meer informatie
Reserveren tickets Rocky Mountains NP

Zion National Park:
Het park zal een ticket-/reserveringssysteem blijven gebruiken om Angel's Landing Trail te wandelen. Meer informatie

Haleakala Nationale Park
Om het park overdag te bezoeken heb je geen reservering nodig. Mocht je de zonsopgang vanaf één van de 4 uitkijkpunten willen bewonderen, dan dien je dit van tevoren te reserveren. Dit kan ongeveer een maand van te voren.
Meer informatie
Reserveren tickets Haleakala NP

Yosemite National Park:
Voor sommige delen van het park heb je een reservering nodig in bepaalden maanden van het jaar tijdens verschillende tijden van de dag (hoogseizoen). Buiten deze tijden is een reservering niet verplicht.
Meer informatie
Reserveren tickets Yosemite NP

Mount Rainier National Park
Bezoek je Mount Rainier National Park tussen 24 mei en 2 september? Dan heb je voor bepaalde tijden van de dag een reservering nodig.
Meer informatie
Reserveren tickets Mount Rainier NP

Klimaat & beste reistijd

De Verenigde Staten hebben zeer uiteenlopende klimaatsoorten en de beste reistijd is afhankelijk van het gebied dat je wilt bezoeken. Het grootste gedeelte van het land heeft een landklimaat. In Alaska heerst een poolklimaat, rondom Arizona een woestijnklimaat en rondom Florida en Hawaï een tropisch klimaat. 

Beste reistijd per gebied:

  • Westen; april - juni en september - oktober.
  • Zuidoost Amerika (Florida); november - april.
  • Noordoosten (New England); de zomermaanden mei - juni en september - oktober. 
  • Alaska; in de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot 35 graden °C in het binnenland. Maar ook in het voorjaar (mei en juni) is Alaska uitstekend te bezoeken.
  • Centraal; de noordelijke staten in het centrale deel van Amerika hebben een duidelijk landklimaat met hete, korte zomers en strenge, lange winters
  • Hawaii; traditioneel valt de meeste regen in de maanden november t/m januari. Het hoogseizoen voor Hawaii is van mei t/m oktober.

Houdt er ook rekening mee dat van juni tot november er een orkaanseizoen is. Gemiddeld treffen 1 á 2 orkanen de oostkust en Florida.

Meer over de beste reistijd naar Amerika

Vaccinaties & gezondheid

Reisvaccinaties

Voor het reizen naar de Verenigde Staten zijn geen vaccinaties verplicht. Wel kunnen er persoonsgebonden adviezen en vaccinaties gelden afhankelijk van de reisbestemming, verblijfsduur, soort reis, gezondheid en leeftijd van de reiziger. Laat je daarom altijd ruim voor aanvang van jouw reis adviseren over de benodigde vaccinaties. Bekijk onze reisvaccinatie pagina voor meer informatie.

Gezondheidsadviezen

Zorg dat je altijd goed beschermd bent tegen de zon met een pet, zonnebril en een goede zonnebrandcrème met hoge factor hebt. De zon is in de zomermaanden een stuk krachtiger dan in Nederland. Neem voldoende water mee als je de natuur in gaat en lange tijd niet aan drinkwater kunt komen. Ook een goede antimuggenlotion of –crème met DEET wordt aangeraden.

Tijdens een wandeling in de bossen heb je de kans om gestoken te worden door insecten of een teek op te lopen. Draag daarom lange broeken en mouwen. In Amerika komt ook rabiës, of hondsdolheid, voor bij zoogdieren zoals honden en vleermuizen. Bij een beet dien je zo spoedig mogelijk medische hulp te zoeken.

Tijdsverschil

De staten van Amerika zijn van oost naar west ingedeeld in verschillende tijdzones: 

  • Eastern: 6 uur vroeger (New York, Philadelphia, Washington, Orlando, Miami, Detroit, Atlanta)
  • Central: 7 uur vroeger (Chicago, Minneapolis, New Orleans, Memphis, Dallas, Houston)
  • Mountain: 8 uur vroeger (Denver, Phoenix, Salt Lake City, Rocky Mountains)
  • Pacific: 9 uur vroeger (Seattle, San Francisco, Las Vegas, Los Angeles)

In Alaska is het 10 uur vroeger en in Hawaï 11 uur vroeger dan in Nederland. 

In Amerika geldt ook de zomertijd (behalve in de staat Arizona en in Hawaii), die begint de 1e zondag van april (klok 1 uur vooruit) en eindigt de laatste zondag van oktober (klok 1 uur achteruit).

Geld & valuta

De munteenheid van de Verenigde Staten is de Amerikaanse Dollar (USD). De euro en USD hebben ongeveer dezelfde waarde, echter varieert de waarde van deze valuta sterk per dag en is hij de ene dag iets duurder of goedkoper dan de euro.

In de meeste plaatsen vind je pinautomaten (ATM’s) waar je geld kan opnemen met een pinpas met Maestro logo. Je vindt het Maestro logo op de voorkant van veel door Nederlandse banken uitgegeven passen. Vergeet niet om je betaalpas uit te bereiden naar ‘Wereld’. Verder zijn creditcards een zeer gebruikelijk betaalmiddel en dus zeer handig, al dan niet noodzakelijk voor een reis naar Amerika. Door de autoverhuurder wordt een creditcard als waarborg gevraagd en bij veel hotels vraagt men bij incheck om een creditcard. Vergeet de pincode van je creditcard niet. Je kunt geld wisselen bij de banken of geldwisselkantoren in de grote steden. De koers hiervan is echter vaak ongunstig.


Koop online vreemde valuta
Het is mogelijk om via GWK Travelex Amerikaanse dollars of andere vreemde valuta online te kopen. Na de bestelling kun je in de buurt van jouw woonplaats deze binnen 14 dagen ophalen.

Hierbij heb je de volgende voordelen:

  • Alleen online: 0% provisie en de beste GWK Travelex wisselkoers
  • Keuze uit 50 populaire valuta
  • Ophalen van Amerikaanse dollars kan al binnen 30 minuten 
  • Gunstige afhaallocaties, waaronder de grotere NS stations, Schiphol airport etc. 

Ga naar GWK Travelex voor meer informatie en jouw bestelling.

Hotels

Hotels kunnen op enkele plaatsen enigszins gedateerd zijn in vergelijking met Europese maatstaven. De prijs-kwaliteitverhouding houden wij nauwkeurig in de gaten. 

Bij nationale parken in Amerika zijn er in verhouding weinig alternatieve hotels mogelijk. Het kan daarom voorkomen dat je een accommodatie krijgt dat iets verder van het park ligt wanneer jouw hotel niet beschikbaar is.

333travel biedt verschillende hotel categorieën aan in Amerika:

Best Deal
Dit zijn veelal motels en 2* hotels. Speciaal voor reizigers die geen grote waarde hechten aan luxe maar wel schoon en comfortabel willen overnachten.

Standaard
Dit zijn prima 3* hotels met een goede locatie.

Superior
Goede 3* plus hotels voorzien van alle gemak en faciliteiten en goede locatie.

Deluxe
Mocht je voorkeur naar meer luxe uitgaan dan kun je jouw reisroute ook opvragen met deluxe categorie hotels.

Veiligheid

Doorgaans is Amerika een veilig land om doorheen te reizen. Kleine criminaliteit komt in elk land voor. Het is altijd belangrijk voorzichtig te zijn en je bezittingen in het oog te houden of veilig op te bergen. Laat waardevolle spullen achter in de hotelkluis of draag deze in een tasje onder je kleding. Zo heb je minder kans om doelwit te worden van zakkenrollers en dieven. Laat terwijl je rijdt en wanneer je de auto parkeert ook nooit je spullen zichtbaar in de auto liggen. We raden aan om koffers en tassen in de achterbak te doen zodat de auto leeg lijkt. 

Voor actuele reis informatie en advies verwijzen wij je door naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Fotografie & filmen

Tijdens je reis in Amerika zul je ongetwijfeld foto’s en eventueel filmpjes willen maken. Film- en fotomateriaal is op veel plaatsen te koop. Toch is het raadzaam om voldoende materiaal als bijvoorbeeld geheugenkaarten uit Nederland mee te nemen.

Je mag in Amerika bijna overal fotograferen. Houd er rekening mee dat het kan voorkomen dat fotograferen van bepaalde gebouwen of personen niet is toegestaan. In sommige delen van reservaten is het zelfs verboden om een (video)camera mee te nemen. Bij twijfel kun je het beter even navragen. Wil je de lokale bevolking fotograferen? Vraag dan eerst om toestemming.

Kleding

Gezien de grote klimaatverschillen binnen het land is de kledingkeuze zeer afhankelijk van het gebied waarin je gaat reizen. Let hierbij ook op de periode waarin je reist. Zo kan het in de berggebieden en in het noorden een stuk kouder worden dan in de warme streken in het zuiden. Maar ook in de warme streken in het zuiden en in de woestijn kan het ’s avonds flink afkoelen. Het is daarom verstandig om laagjes kleding mee te nemen zodat je op alles bent voorbereid.

Neem goede (wandel)schoenen mee als je een bezoek brengt aan één van de nationale parken en/of veel gaat wandelen. Vergeet tenslotte niet een zonnebril en pet of hoed mee te nemen ter bescherming tegen de zon.

Telefoon & Internet

Voor Nederland bel je 011-31 en vervolgens het kengetal nummer zonder de 0 plus het abonnee nummer er gelijk achter aan. Let erop dat internationaal bellen prijzig kan zijn.

Je mobiele telefoon werkt gewoon in Amerika. Controleer echter bij jouw provider wat de tarieven zijn voor bellen, sms'en en mobiel internet voordat je dit in het buitenland gebruikt. In de meeste hotels, restaurants en bars is Wi-Fi aanwezig. Soms is gebruik ervan gratis. Soms tegen betaling.

Electriciteit

De netspanning in het gehele land bedraagt 110 Volt (60 Hertz). Er wordt ook gebruik gemaakt van een driepolig stopcontact. Je hebt dus een verloopstekker nodig. Deze kun je kopen bij de meeste warenhuizen, elektronica zaken en reiswinkels in Nederland of in Amerika. De meeste accommodaties beschikken tegenwoordig ook over USB-aansluitingen die universeel zijn. 

Vervoer

Auto
Amerika beschikt over een uitgebreid en goed onderhouden wegennetwerk. De bewegwijzering is bovendien zeer eenvoudig en praktisch. Niet voor niets is het zelf reizen met een auto een populaire manier van reizen door de VS. Buiten de steden zijn de wegen rustig en lopen ze door de mooiste landschappen waardoor een autorit op en top genieten is.

Vliegen
Het land kent ook een uitgebreid vliegnetwerk zodat je langere afstanden gemakkelijk met een binnenlandse vlucht kunt overbruggen. Binnenlandse vluchten zijn vaak erg goed betaalbaar.

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer is in Amerika minder uitgebreid als in Nederland. De snelste manier om je in de grote steden als New York, Los Angeles, Miami en Philadelphia te verplaatsen is per metro. Wanneer je in New York bent moet je natuurlijk een keer in zo’n gele taxi hebben gereden. Wel is tegenwoordig voor korte ritjes in New York City een Uber goedkoper dan een gele taxi. Voor langere ritten is de gele taxi  wel weer een goedkopere optie. Uber is verder goed vertegenwoordigd in het hele land alsmede op de eilanden van Hawaii.

Fooien

Het geven van fooien is in de Verenigde Staten een algemeen gebruik. Obers en serveersters in restaurants verdienen zeer weinig en vaak niet meer dan het minimumloon. Fooien zijn hier dus een belangrijk deel van de inkomsten. De gemiddelde fooi ligt rond de 15% - 20% van de rekening (staat er op de rekening vermeld ‘gratuity of service charge’ dan is het bedrag reeds in rekening gebracht).

Kamermeisjes verwachten een fooi van ca. $ 1 per dag en bellboys $1-2 per koffer. Als je tevreden bent over je gids dan geef je na een dagtour een gemiddelde fooi van ongeveer $ 5 per persoon. Voor taxichauffeurs kun je 10% van de ritprijs als richtlijn aanhouden.

Hulp nodig? Onze experts helpen je graag

Reisadvies op maat? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met mij op.

Contact Offerte

of bel ons op: 0348 - 44 19 51

Britt 333travel
Onze experts Britt Expert-Amerika
Onze experts Jelle Expert-Amerika
Janette
Onze experts Janette Expert-Amerika
Nina 333travel
Onze experts Nina Expert-Amerika
Dagmar
Onze experts Dagmar Expert-Amerika

Waarom je reis naar Amerika boeken bij 333travel?

  • Dé specialist in betaalbare privé reizen op maat naar Amerika
  • Advies uit eigen ervaring van jouw persoonlijke Amerika reisspecialist
  • Al ruim 175.000 tevreden 333reizigers
  • Keuze uit verrassend en uitgebreid aanbod van reizen door Amerika
  • Transparante prijzen inclusief hoteltoeslagen
  • Reizigers waarderen ons gemiddeld met een 9.2

Ook naar Amerika?

Kies uit ons uitgebreide aanbod:

Amerika
Alles
Alle periodes

Populaire reizen naar Amerika

Bekijk meer >
Florida
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 16
Magisch Florida Fly Drive Amerika
  • Attractieparken in Orlando
  • Oogverblindend wit poederstrand van Siesta Key
  • Miami en Everglades
Uitzicht over Bryce Canyon
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 17
Highlights of the Wild West Fly Drive Amerika
  • Roadtrip door Californië, Nevada, Arizona en Utah
  • Natuur wereldwonder Grand Canyon en Bryce Canyon
  • San Francisco en Los Angeles
Horseshoe Bend Grand Canyon West-Amerika
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 23
Highlights of the Wild West en Hawaii Fly Drive Amerika
  • Langs de Riviera van Californië
  • Natuur wereldwonderen Grand Canyon en Bryce
  • Strandverblijf op Hawaii

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding