Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Amerika > Eten en drinken

Eten en drinken in Amerika

Amerikanen staat bekend als grote eters en eten het liefst in grote porties. In restaurants krijgt u dan ook vaak meer dan u op kunt. Schroom niet om een doggybag te vragen, dit is in Amerika heel normaal.

Het ontbijt bestaat vaak uit cereals, pancakes, eieren, sandwiches, toast en donuts. Het brood in Amerika is vrij smakeloos omdat het veel conserveringsmiddelen bevat. Typische gerechten voor lunch en diner zijn hamburgers, pizza, meatloaf (gehaktbrood), hotdogs en friet. Ajuinringen zijn een typische Amerikaanse snack die ook wel geserveerd wordt bij hoofdmaaltijden als bijgerecht. Voordat ze gefrituurd worden, doopt men ze in een mengsel van melk, ei en bloem. Op dezelfde manier bereidt men ook chickennuggets en chickenwings. Aardappels, “fries" (friet) en "mashed patatoes" (puree) zijn net als bij ons erg populair. Enkel de gewone gekookte aardappelen worden er zelden gegeten.

Grote fastfoodketens als Mc Donalds, Burger King, Kentucky Fried Chicken en Pizza Hut zijn gevestigd langs drukke wegen. Maar naast de fastfoodketens kunt u ook kiezen uit vele internationale restaurants. Mexicaans, Chinees, Italiaans, Cubaans en Vietnamees, praktisch elke keuken is er wel terug te vinden. Vlees vormt vaak de basis van een maaltijd. Overal ziet u dan ook spareribs en steaks op het menu staan. Voor vegetariërs kan het lastig zijn om geschikte maaltijden te vinden. Maar de meeste restaurants hebben wel een saladebar.

Aan zoetigheid hebben ze in Amerika ook geen gebrek: Brownies, muffins, marshmellows en strawberry shortcake (zandtaartgebak met aardbeien en slagroom). Op bijna elke hoek van de straat is wel een koffiebar te vinden, waar u koffie in alle soorten en maten kunt krijgen. Daarnaast is frisdrank een zeer populaire drank. De leeftijdsgrens om alcohol te kunnen kopen ligt op 21 jaar.

In Amerika kunt u gerust het water uit de kraan drinken. Wel zult u merken dat het een beetje naar chloor smaakt. De meeste mensen kopen dan ook flessen drinkwater in de supermarkt.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel