Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Geld retour garantie Verzekerd van repatriëring Coronaproof op reis

Thailand

Informatie

Over Thailand

Thailand is zonder twijfel een van de meest populaire vakantiebestemmingen. Uren shoppen in de bruisende hoofdstad Bangkok, jungletrekkings in de nationale parken, slapen bij bergstammen, ongerepte tropische stranden, comfortabele accommodaties, de heerlijke Thaise keuken, prachtige boeddhistische tempels en bovenal de vriendelijkheid van de Thai zelf. Niet voor niets wordt Thailand ook het ‘land van de glimlach’ genoemd. We hebben een uitgebreid en zeer gevarieerd aanbod aan Thailand rondreizen voor jou om Thailand optimaal te beleven.

Ligging

Thailand is geografisch opgedeeld in zes gebieden. Het land grenst aan de landen Laos, Myanmar, Cambodja en Maleisië. Het noorden is bergachtig en grotendeels begroeid met oude regenwouden. De centrale vlakte wordt doorkruist door rivieren, waaronder Thailands belangrijkste rivier, de Chao Phraya. In dit gebied, waar ook de hoofdstad Bangkok ligt, vindt de meeste rijstbouw plaats en bevindt zich Thailands industriële hart. Tevens liggen hier enkele heerlijke strandbestemmingen. Het westen is vergelijkbaar met het noorden, met zijn vele bergen overdekt met oerwoud. Het oosten kent als belangrijkste karakteristieken de rivier de Chao Phraya, het golvende gebergte en de kuststreek met de vele schiereilanden en eilandjes. Het zuiden is één lang schiereiland met van noord tot zuid een langgerekte bergketen, overdekt met tropisch regenwoud. Aan de westkant van het schiereiland ligt de Andaman Zee en aan de oostkant de Golf van Thailand. Langs het schiereiland liggen vele eilandjes.

Algemene informatie

Hoofdstad: Bangkok
Aantal inwoners: 67.400.000
Oppervlakte: 513.113 km²
Taal: Thai
Klimaat: Tropisch moessonklimaat
Religie: Boeddhisme (95%)
Zomertijd: 5 uur later
Wintertijd: 6 uur later
Buurlanden: Cambodja, Laos, Maleisië en Myanmar
Geldeenheid: Thaise Baht
Elektriciteit: 220 volt met 2 polen

Thailand
Khao Sok National Park Thailand

Bevolking, Cultuur en Geloof

De bevolking van Thailand bestaat voor bijna 90% uit Thai. De grootste minderheidsgroep bestaat uit Chinezen, zij hebben zich vrij sterk met de Thai vermengd. 

De Thai trokken sinds de 10e eeuw groepsgewijs vanuit Zuid-China het huidige Thailand binnen. In Thailand mengden de Thai met de Khmers, de Mons en andere volkeren. In de 13e eeuw werden ze er de dominante bevolkingsgroep en ontstonden er Thai koninkrijken.

Bevolking in Thailand


De bevolking is ongelijkmatig over het land verdeeld. De noordelijke hooglanden hebben de laagste bevolkingsdichtheid, terwijl de centrale laaglanden en het zuidelijke deel van het schiereiland dicht tot zeer dicht bevolkt zijn. 

In de noordelijke provincies woont een scala van etnische minderheden. De meeste zijn bergbewoners die sinds de vorige eeuw Thailand vanuit het noorden (voornamelijk uit Birma en Laos) zijn binnengetrokken. Een aantal van die volkeren zijn de Akha, de Lisu, de Karen en de Hmong.

Het Theravada-boeddhisme is de belangrijkste godsdienst in Thailand. Boeddhisten volgen de leer van Boeddha, die erop gericht is het lijden van de mens te beëindigen door het verlangen te overwinnen. Tot op de dag van vandaag is het boeddhisme een belangrijk onderdeel van het dagelijkse leven in Thailand.

Eten en drinken 

De Thaise keuken combineert het beste van Chinese en Indiase culinaire tradities, waaronder noedels, curry's, zoetzure gerechten en exotische kruiden. Waar bestaat een Thaise maaltijd zoal uit? Uitgangspunt is dat alle gerechten vrijwel tegelijk op tafel komen, met uitzondering van de nagerechten. Niemand bestelt voor zichzelf alleen; iedereen neemt naar gelang hij trek heeft. 

Eten in Thailand


Er is een grote variatie in het voedselaanbod. Overal kun je lekkere hapjes en gerechten kopen. De Thai zijn hygiënisch en je kunt op markten best een hapje eten. Neem wel een kraampje waar het druk is en laat je vlees of vis goed doorbakken. Het eten is hier goedkoop en het is een leuke manier om met de Thai en het echte lokale eten in aanraking te komen. Rijst is het basisvoedsel, gemengd met verschillende soorten kruiden en vlees. Het echte Thaise voedsel is redelijk scherp, maar er is eveneens milder eten te koop. De Thaise keuken is één van de meest verfijnde in Azië. Aanraders zijn de viskoekjes met zoetzure saus (tod man pla), de green curry chicken (kaeng kiaw wan kai) en de phad thai, een soort Thaise bami.

Verder is er, vooral in de toeristische gebieden, een ruime keuze uit internationale gerechten. Internationale dranken zijn verkrijgbaar, maar probeer vooral ook eens een lekkere fruitshake of een Thais biertje!

Natuur

Bangkok is de bruisende hoofdstad met naar schatting ruim 12 miljoen inwoners en een bijbehorend groot aanbod aan culturele bezienswaardigheden zoals de Grand Palace, een ontelbaar aantal tempels, winkels, restaurants en uitgaansmogelijkheden. 

Het noorden is bergachtig met als hoogste punt de Doi Inthanon (2596m) ten zuiden van Chiang Mai. Deze streek is begroeid met teakwouden, rijstvelden en regenwoud. Hier leven in het grensgebied van Myanmar en Laos ook vele bergstammen. 

Natuur in Noord Thailand


Het noordoosten van Thailand wordt ook wel Isaan genoemd en wordt gedomineerd door het droge Korat-plateau. De regio wordt begrensd door de Mekong rivier in het noorden en de grens met Cambodja in het zuiden. Dit gebied is nog niet zo toeristisch ontwikkeld en biedt nog de mogelijkheid om de Thai in hun echte dagelijkse leefwijze te aanschouwen. 

Het centrale laagland is het hart van de Thaise rijstteelt en is rijk aan culturele en historische bezienswaardigheden, zoals de oude Thaise hoofdstad Ayutthaya. De belangrijkste rivier van Thailand, de Chao Phraya, stroomt door dit gebied om tenslotte iets ten zuiden van Bangkok uit te monden in de Golf van Thailand. Ten oosten van Bangkok aan de kust liggen een aantal bekende badplaatsen zoals Pattaya en Jomtien en idyllische eilanden zoals Koh Samet en Koh Chang. 

Natuur in Zuid Thailand


Het zuiden van Thailand is begroeid met een weelderige tropische vegetatie en is het meest toeristische gebied. Voor de kust liggen eilandjes met paradijselijke stranden. De bekendste hiervan zijn Koh Samui aan de oostzijde en het (schier)eiland Phuket aan de westkant. Daarnaast zijn er nog vele minder toeristisch ontwikkelde eilanden te vinden zoals Koh Phangan en Koh Tao, welke een must vormen voor duik- en snorkelliefhebbers.

De uitbundige natuurlijke rijkdom van Thailand is bekend over de hele wereld. Er bevinden zich vele jungles en bossen met een enorme variatie aan bomen, plantensoorten en bloemen. Eén daarvan is de orchidee, het nationale symbool van Thailand. 

De overvloed aan vegetatie is de habitat van een indrukwekkende hoeveelheid wilde dieren. Olifanten, beren, apen, tapirs, herten, gibbons en zelfs nog enkele tijgers en luipaarden leven samen met duizenden soorten kevers, vlinders, vogels en vissen. In Thailand's nationale parken komen meer dan 300 soorten zoogdieren voor. Aan de Andaman-kust zijn er vier soorten zeeschildpadden te vinden.

Klimaat

Thailand heeft een tropisch klimaat, beïnvloed door moessonwinden uit het zuiden en noorden. Thailand is gedurende het gehele jaar goed te bereizen, maar het is goed om te weten dat het land verschillende seizoenen kent.

De drie seizoenen: 

Het hete seizoen tussen maart en juni.
Het hete seizoen kent hoge temperaturen met tevens een hoge luchtvochtigheidsgraad.

Het regenseizoen van juli tot en met oktober.
In het regenseizoen valt weliswaar meer neerslag dan in de andere seizoenen,maar de regenbuien zijn vaak kort en hevig. Tussendoor en vooral in de ochtend komt regelmatig de zon door. De Golf van Thailand, de kant waar Koh Samui ligt, wijkt hier iets van af. De moessonperiode valt hier wat later, namelijk van september tot en met december. 

Het droge seizoen van november tot en met februari. 
Deze periode wordt gezien als de meest ideale periode om Thailand te bezoeken, want de kans op regen is zeer gering, de temperatuur is aangenaam en de luchtvochtigheid is voor Thailand gezien lager. 

Temperatuur 
De gemiddeld laagste (dag)temperatuur is 20° C, de gemiddeld hoogste temperatuur is 37° C. April is de heetste maand. In de winter kan vooral in het noorden en noordoosten de temperatuur 's avonds en 's nachts flink zakken naar circa 15° C. 
Een sweater of jack is dan aan te bevelen. Als de zon opkomt, stijgt de temperatuur weer snel

Anne 333travel
Anne
Expert-Thailand
"Als echte lekkerbek krijg ik nooit genoeg van de Indonesische rijsttafels en de Thaise specialiteiten. Ben je dus nog op zoek naar een verborgen restaurantje voor de lekkerste Pad Thai of Tom Ka Kai? Ik wijs je graag de weg!"
Benieuwd naar
mijn ervaring? Bel mij op:
0348 - 44 19 51
Marieke
Marieke
Expert-Thailand
"Mijn eerste verre reis was naar Thailand en ik herinner het mij nog als de dag van gisteren. Al snel wist ik zeker: dit voelt zó goed! De vriendelijke mensen, de geuren en kleuren en alles wat je kunt ondernemen."
Benieuwd naar
mijn ervaring? Bel mij op:
0348 - 44 19 51
MArtijn 333travel
Martijn
Expert-Thailand
"Na mijn studie toerisme ben ik als reisleider aan de slag gegaan. Niet veel later volgde de beslissing om in Thailand te gaan wonen. Dat is nu bijna 10 jaar geleden. Dit fascinerende land is mijn nieuwe ‘thuis’ geworden. Cultuur, natuur, vriendelijke mensen, heerlijk eten, witte zandstranden, jungle, bergen, Thailand heeft het allemaal en meer!"
Benieuwd naar
mijn ervaring? Bel mij op:
0348 - 44 19 51
Stefan
Stefan
Expert-Thailand
"Wist je dat de echte naam van de tempel van de liggende boeddha Wat Phra Chetuphon Wimon Mangkhalaram is? Bij ons bekend als de Wat Pho en zeker een bezoek waard als je in Bangkok bent."
Benieuwd naar
mijn ervaring? Bel mij op:
0348 - 44 19 51
Annelies 333travel
Annelies
Expert-Thailand
Benieuwd naar
mijn ervaring? Bel mij op:
0348 - 44 19 51
Denise 333travel
Denise
Expert-Thailand
Benieuwd naar
mijn ervaring? Bel mij op:
0348 - 44 19 51
Arnold
Arnold
Expert-Thailand
"Thailand is één van de meest veelzijdige landen waar ik geweest ben. Schitterende natuur, berglandschappen met adembenemende vergezichten, ongerepte jungles met idyllische watervallen. De gastvrijheid van de mensen en de overheerlijke Thaise specialiteiten zijn voor mij de ingrediënten, waarom ik mij thuis voel tijdens een reis naar Thailand."
Benieuwd naar
mijn ervaring? Bel mij op:
0348 - 44 19 51

Populaire rondreizen naar Thailand

ALLE REIZEN >
Thailand
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 17
Best Deal Thailand Highlights Individuele rondreis | Thailand
 • Verken in eigen tempo Bangkok, River Kwai, Ayutthaya en Chiang Mai
 • Verblijf op unieke jungle rafts in de River Kwai
 • Relaxed strandverblijf in Hua Hin
Cambodja
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 21
Grand Tour Thailand, Laos en Cambodja Privé rondreis
 • Kennismaking met Thailand
 • Hoogtepunten van authentiek Laos
 • Angkor Wat en Phnom Penh in Cambodja
Wat Doi Suthep net buiten Chiang Mai, Thailand
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 14
Best Deal Thailand Individuele rondreis Thailand
 • Leer het bruisende Bangkok kennen
 • Ontdek de omgeving van Chiang Mai per fiets
 • Sluit de reis af met een strandvakantie in Hua Hin

Ook naar Thailand?

Kies uit ons uitgebreide aanbod:

Thailand
Alles
Alle periodes

Laat je inspireren

Alle blogs >
thailand-witte-tempel

Ontdek de 10 mooiste bezienswaardigheden van Thailand

Gepubliceerd: 03/03/2020
Van eeuwenoude tempels en paleizen tot paradijselijke stranden en natuurparken....
Lees meer
eiland in Thailand

De 10 mooiste eilanden van Thailand

Gepubliceerd: 13/01/2020
Parelwitte stranden, azuurblauwe zee en wuivende palmbomen. De plaatjes van...
Lees meer
Fietsen in Azië

5 x fietsen in Azië

Gepubliceerd: 10/09/2019
Fietsen in Azië Als Hollander weet je als geen ander...
Lees meer

Misschien ook interessant?

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding