Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

Reisinformatie Amerika


Skyline van Miami
Broadway New York City
Golden Gate Bridge San Fransisco


Amerika, of wel de Verenigde Staten van Amerika staat bekend als het land van de onbegrensde mogelijkheden. Door de grootte en uitgestrektheid heeft Amerika veel te bieden voor jong en oud en het is dan ook onmogelijk om het land in één keer te zien.

Amerika is onderverdeeld in tientallen staten. Vele van hen hebben een eigen identiteit, wat het leuk maakt om meerdere regio’s te bezoeken. Dit kan bijvoorbeeld heel goed per huurauto. Maar Amerika heeft ook erg goede binnenlandse vliegverbindingen.

In het land vindt u grote contrasten. Naast de immens grote steden als New York ‘The Big Apple’, San Francisco, gokstad Las Vegas en natuurlijk Los Angeles met Hollywood, vindt u er verlaten vlaktes waar u uren kunt rondrijden zonder iemand tegen te komen. Schitterende landschappen trekken aan u voorbij. In het zuiden bieden zonnige staten als Florida en Californië prachtige stranden, terwijl het in het noorden soms extreem koud is.

Ook de natuur kent een ongelooflijke variatie. Laat u verrassen door diepe canyons, spuitende geisers, idyllische woestijnlandschappen, groene bossen en imposante watervallen. De overweldigende natuur maakt het land zeer populair bij natuurliefhebbers. Amerika heeft maar liefst meer dan 60 nationale parken, elk met een eigen charme. De grootsheid en eindeloze vergezichten in de prachtig gekleurde Grand Canyon zullen zeker indruk op u maken! In Yosemite kunt u genieten van honderden soorten vogels en zoogdieren, prachtige watervallen, rotsformaties en sequoia-bomen. Maar ook de op een na heetste plek op aarde; Death Valley is een bezoek waard ondanks zijn extreme hitte.

Amerika is een bijzonder geschikte bestemming voor gezinnen die met kinderen reizen. Er zijn vele themaparken te vinden, zoals Walt Disney World, SeaWorld en Universal Studios. En u kunt op bijzondere wijze overnachten; bijvoorbeeld in een comfortabele tent midden in Yosemite of op een heuse cowboyranch.

Hoofdstad: Washington
Aantal inwoners: 308.745.538 (2010)
Oppervlakte: 9.629.091 km²
Taal: Engels
Religie: Christelijk 79,8%
Tijdsverschil: 6-11 uur vroeger
Buurlanden: Mexico & Canada
Geldeenheid: Amerikaanse Dollar (USD)
Elektriciteit: 110 Volt/60 Hertz

Hier vind u een overzicht van ons aanbod rondreizen in Amerika

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel