Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Patagonië: de zuidelijkste regio van Argentinië

Gepubliceerd: 17/03/2022

Als je een natuurliefhebber bent, vind je Patagonië waarschijnlijk een van de mooiste regio’s van Argentinië. Het staat bekend om haar witte bergtoppen, gletsjermeren, eindeloze vlaktes en een prachtige flora en fauna. Alleen al in Patagonië valt er ontzettend veel te zien en te ontdekken tijdens een rondreis Argentinië. Het is een adembenemend mooi gebied met een ruige natuur. Een stukje ongerept natuurschoon.

Waar ligt Patagonië?

Het gebied dat Patagonië heet, strekt zich uit over het uiterste zuiden van Argentinië en buurland Chili. Veel reizigers combineren deze twee bestemmingen dan ook met elkaar. De drie bekendste plaatsen die in Patagonië te vinden zijn, is El Calafata met de Perito Moreno Gletsjer, Torres del Paine en de zuidelijkste stad van Argentinië: Ushuaia.

Patagonie in Argentinie

Wat te doen in Patagonië?

Waar Amerika bekend staat om Route 66, heeft ook Argentinië een prachtige route die deels door Patagonië gaat: Ruta 40. Op deze route kom je langs zeven plekken die voor ons onmisbaar zijn als je een rondreis door Zuid-Argentinië maakt. Deze zeven lichten wij hieronder dan ook graag voor je uit.

1. Bariloche

In het noorden van Patagonië, in het westen van Argentinië, ligt de plaats Bariloche. Dit is dan ook de eerste plaats in Patagonië waar je Ruta 40 opkomt. Het is een echt skidorp waar het even lijkt of je in de Alpen beland bent. In de winter is het skigebied Cerro Catedral dan ook een trekpleister voor wintersportliefhebbers.

Maar ook de stad Bariloche zelf heeft veel te bieden. Je vindt hier voornamelijk veel (sport)winkels, maar ook gezellige restaurants en bars. Het meer van Napuel Huapi nodigt uit om langs te wandelen. Het meer wordt omringd door bossen en bergen en vanaf diverse platformen (waarvoor je wel even moet klimmen) heb je een waanzinnig uitzicht. Maar voor een nog beter uitzicht op het meer en de stad is het een aanrader om een ritje met de kabelbaan te maken.

Het meer van Bariloche in Argentinie

2. Walvissen spotten bij Puerto Madryn & Peninsula Valdes

De volgende stop is Peninsula Valdes. Dé plek om dieren te spotten! Pinguïns, zeeolifanten, robben, orka’s en walvissen leven hier in grote getale. De meeste kans om walvissen te spotten is van juni t/m december. Met een bootexcursie vaar je naar de plekken waar je de meeste kans hebt om wildlife te spotten. Je wordt daarnaast getrakteerd op een mooi uitzicht op het schiereiland van Peninsula Valdes.

Waar je tijdens het spotten van walvissen vast zit aan een excursie, laten de pinguïns graag hun gezicht zien op het strand zelf. Je kunt in alle rust tussen de pinguïns doorlopen. Heel bijzonder om zo’n reisherinnering te maken.

Een walvis gespot bij Peninsula Valdes, Argentinie

3. El Chaltén

Een mooie plek om te wandelen, is El Chaltén. De omgeving is werkelijk prachtig. Je wandelt met uitzicht op de besneeuwde bergpieken van Fitz Roy en Cerro Torre langs lagunes en bossen. Om niks te missen, is een wandeltocht met gids een aanrader. Hij kan je meer vertellen over de omgeving en zorgt dat je de mooiste plekken van het park ontdekt. De bekendste hike is die naar de iconische Fitz Roy berg. Een lange tocht waar je een dag voor uit kunt trekken. Maar uiteraard zijn er ook kortere routes die je prima zelf kunt ontdekken. Er is een goede bewegwijzering aanwezig, dus je hoeft zeker niet bang te zijn om de weg kwijt te raken.

Liever een boottocht maken? Vaar over het helderblauwe Lake Viedma. Veel ijsblokken drijven in het water wat zorgt voor een geweldig natuurspektakel.

De ruige natuur van El Chalten, Argentinie

4. Perito Moreno Gletsjer - El Calafate

Het is misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van Zuid-Argentinië: de Perito Moreno-gletsjer. Misschien zegt de naam je in het begin niet veel, maar als je de foto ziet weet je gelijk waar we het over hebben. De felblauwe gletsjer is dan ook een must see. Vanaf het platform heb je goed zicht op de gletsjer, maar je kunt nog dichterbij komen. Wat dacht je van een tocht per catamaran, een kajaktocht of misschien zelfs een wandeltocht over de gletsjer? Je kunt het afbrokkelende ijs van dichtbij in het water horen vallen. Een indrukwekkend geluid en gezicht!

Vanaf een platform de Perito Moreno gletsjer bewonderen in Argentinie

5. Torres del Paine

Trek de wandelschoenen maar vast uit de kast, in het prachtige natuurpark Torres del Paine komen ze erg goed van pas. Torres del Paine ligt officieel in buurland Chili, maar vanuit Argentinië kun je makkelijk de grens oversteken om zelf een wandeling te maken. Van korte tot dagenlange tochten die je de mooiste plekken van het park laten zien. Van kleine tot de meest indrukwekkende watervallen, felblauwe meren, gletsjers en met sneeuw bedekte bergtoppen. De machtige Torres del Paine is één van de hoogtepunten tijdens een rondreis Patagonië.

Glacier Lake in Torres del Paine, Chili

6. Tierra del Fuego National Park

Pure wildernis vind je in Tierra del Fuego National Park, ook wel Vuurland genoemd. Het gebied te voet ontdekken is een aanrader. Je wandelt langs gletsjers, ruige bossen en kleine baaitjes. De meeste plekken in het park zijn erg fotogeniek, dus zorg dat je camera is opgeladen wanneer je Tierra del Fuego bezoekt. Doordat het vlakbij Ushuaia ligt, is het ’s werelds zuidelijkste natuurpark.

Een stromend riviertje in Tierra del Fuego, Argentinie

7. Ushuaia - het einde van de wereld

Altijd al eens naar het einde van de wereld willen afreizen? Dan ben je in Ushuaia aan het juiste adres. Deze stad ligt op het uiterste puntje van Patagonië. Het is de uitvalsbasis om zeeleeuwen en vele vogels te spotten op het naastgelegen Beagle-kanaal. Boek zeker een excursie hier naartoe. De zeeleeuwen liggen in kolonies op de rotsen te genieten van de zon en pinguïns duiken in het water. 

Een pinguïn gespot bij Ushuaia, Argentinie

Beste periode om Patagonië te bezoeken

Van november t/m maart kun je het beste naar Patagonië afreizen. Warm wordt het niet in het zuiden van Argentinië, maar de weerstemperaturen zijn dan het ideaalst. Overdag tussen de 15 en 20 graden Celsius. Perfecte temperaturen om mooie wandeltochten te maken. Houd er wel rekening mee dat het weer soms snel kan omslaan. Een goede uitrusting is daarom belangrijk om mee te nemen op reis.

Als je gebonden bent aan een andere reisperiode dan is Patagonië alsnog mogelijk. Let wel dat het weer dan wat wisselvalliger is, het erg koud kan zijn en sommige gebieden onbereisbaar kunnen zijn vanwege het weer.

Ben je nieuwsgierig geworden naar Patagonië? Bekijk ons aanbod rondreizen naar Argentinië of vraag een reisvoorstel op maat aan.

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Fitz Roy, Los Glaciares National Park in Argentinië
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 15
Highlights Vuurland en Gletsjers van Patagonië Fly Drive Argentinië
  • Bezoek aan Buenos Aires
  • Cruise langs de ijsschotsen van Los Glaciares Nationaal Park
  • Ushuaia; het einde van de wereld en de poort naar Antarctica
Bariloche in Argentinië
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 21
Grand Tour Argentinië Fly Drive Argentinië
  • De hoofdstad Buenos Aires
  • Bariloche, in het hart van het merengebied van Patagonië
  • Zoutvlaktes van Las Salinas Grandes
Salta in Argentinië
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 16
Best Deal Gauchos en koloniale steden in de Andes Fly Drive Argentinië
  • Ontdek de geschiedenis en cultuur van levendig Buenos Aires
  • Fietsen door de hoogst gelegen wijngaarden in Cafayate
  • Maak een trekking door de adembenemende Devil's Gorge

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding