Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden

Gepubliceerd: 19/05/2022

Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad, of zoals ze in Zuid-Afrika zeggen Cape Town. De stad wordt omringd door witte stranden, ongerepte natuurreservaten, wijngaarden en geweldige kustwegen. Waar je ook bent, de iconische Tafelberg kijkt uit over de “Mother City”. Ook op culinair vlak is Kaapstad een walhalla. Je treft er ontelbaar veel authentieke en ook uitstekende internationale restaurants. Kaapstad behoort tot één van de mooist gelegen steden ter wereld en hier kun je je dagen vermaken tijdens een rondreis Zuid-Afrika.

Bezienswaardigheden in het centrum van Kaapstad

Long Street en Greenmarket Square
Het centrum van Kaapstad heeft vele leuke plekjes. Het echte hart is Long Street. Dit is ook wel de meest bruisende straat van de stad. Overal tref je funky koffietentjes, galeries, gezellige muziekcafés en restaurants met sfeervolle binnentuinen.

Greenmarket Square is een van de levendigste pleinen van Kaapstad. Het plein is vooral bekend om de bedrijvige markt vol Afrikaanse souvenirs, foodtrucks, straatmuzikanten, sieraden en kleding. Het is heerlijk om te slenteren tussen de kleurrijke kraampjes en soms wat excentrieke verkopers.

Twee vrolijke verkoopsters op Greenmarket in Kaapstad, Zuid-Afrika

Victoria & Alfred Waterfront
Het Victoria & Alfred Waterfront is het historische hart van de haven van Kaapstad. Met de vele moderne restaurants, winkels en terrassen en de iconische Tafelberg als achtergrond, maakt het Victoria & Alfred Waterfront tot 1 van de meest bezochte plekken van Kaapstad. Het is ook de plek waarvandaan de boten vertrekken richting Robbeneiland.

Het gezellige waterfront in Kaapstad, Zuid-Afrika

Struinen bij Old Biscuit Mill
Ben je op een zaterdag in Kaapstad? Breng dan een bezoek aan Old Biscuit Mill. Dan is er een authentieke boerenmarkt met vele producten en lekkernijen uit de omgeving en je kunt er ook voortreffelijk lunchen. Echt een leuke plek om aan het einde van de middag naartoe te gaan.

Bo Kaap
De kleurrijke wijk Bo-Kaap ligt aan de voet van de Sein-heuvel en is het historische centrum van de Kaap-Malay cultuur in Kaapstad. De meeste inwoners van Bo Kaap zijn afstammelingen van slaven die door de VOC uit het Verre Oosten werden gehaald. Veel van de tradities zijn nog behouden gebleven, waaronder de rijke kruidige keuken. Niet voor niks dat de Malay-curry in de gehele West Kaap wordt geroemd. Wil je dit thuis ook eten? Boek dan een leuke kookles in de Bo Kaap. Zo leer je de fijne kneepjes van het vak en proef je de heerlijkste gerechten.

Bekijk hier onze kookcursus in de Bo Kaap.

Maak zelf een heerlijke curry tijdens een kookcursus in Kaapstad, Zuid-Afrika

First Thursday in Cape Town
Dit is een begrip in Kaapstad! Iedere eerste donderdag van de maand heeft kunst en cultuur in Kaapstad een Late Night. Met tientallen kunstgalerijen en culturele evenementen rondom Church Street en Bree Street kun je genieten van al het talent tot diep in de avond. Het evenement is gratis en je kunt zonder schema rondwandelen.

Leuke uitstapjes rondom Kaapstad

Tafelberg
De beroemdste bezienswaardigheid is de Tafelberg. Deze berg is uitgeroepen tot een van de zeven natuurwonderen. Ben je sportief? Ga dan het 3,5 uur durende avontuur aan om de top te beklimmen. Je kunt natuurlijk ook met de kabelbaan omhoog. In beide gevallen word je getrakteerd met een fenomenaal uitzicht bij aankomst. Koop de kaartjes online om lange wachtrijen bij de kassa te voorkomen.

Lion’s Head
Wil je nog meer wandelen? Beklim dan de Lion’s Head. Deze berg is met een hoogte van 669 meter minder hoog dan de Tafelberg, maar het uitzicht op Kaapstad, Robbeneiland, Camps Bay en de Atlantische Oceaan is fabuleus. Deze tocht is ook makkelijker te doen dan de Tafelberg.

Kijk uit op Lions Head in Kaapstad, Zuid-Afrika

Tapas en openluchttheater in Wijnberg
Doe zoals de locals en breng een bezoek aan Old Wijnberg. Op slecht 10 km van het centrum van Kaapstad ligt dit historisch dorpje met schilderachtige huizen, kerken, parken en prachtige gebouwen. In de kleine straatjes tref je galerijen, antiekwinkels en unieke restaurants. In de zomermaanden komen de inwoners van Kaapstad hier graag tapas eten en bezoeken ze een Shakespeare uitvoering in het Maynardville openluchttheater.

Je kunt dit uitstapje ook prima combineren met de wereldberoemde Kirstenbosch Botanical Gardens en de stranden van Muizenberg.

Chapman's Peak Drive
Deze beroemde route ligt aan de Atlantische kust en is een van de meest spectaculaire kustroutes ter wereld. De kronkelende rit van 9 km loopt van Noordhoek naar Houtbaai. Het heeft 114 bochten en een spectaculair 180°-uitzicht over de Atlantische kust. Als je moet kiezen tussen al het moois wat Kaapstad te bieden heeft, sla deze dan zeker niet over!

Chapmans Peak Drive in Kaapstad, Zuid-Afrika

Robbeneiland
Robbeneiland is een van de populairste must see's tijdens je verblijf in Kaapstad. Een bezoek aan het iconische eiland geeft je een uniek beeld van de geschiedenis van Zuid-Afrika en in het bijzonder de beladen Apartheid. Robbeneiland is voornamelijk bekend door Nelson Mandela, de oud-president van Zuid-Afrika. Hij bracht 18 jaar van zijn leven door als gevangene op Robbeneiland.

Wijnproeverij Stellenbosch & Franschhoek
Wijnproeven is één van de meest geliefde bezigheden van veel Zuid-Afrikanen. Met de prachtige wijnhuizen op nog geen uur rijden van Kaapstad is het ook een favoriete ervaring voor reizigers.

In totaal zijn er meer dan 120 wijnboerderijen in de Kaapse wijnlanden. Er zijn verschillende wijnroutes, waarvan Stellenbosch de bekendste is. De meeste wijnhuizen hebben geweldige restaurants waar je kunt lunchen of dineren onder het genot van een goed glas wijn en een prachtig uitzicht op de bergen.

Vanuit Franschhoek kun je met een oude vintage tram langs 14 wijngaarden. Je kunt zelf bepalen waar je uitstapt en bepalen waar je een wijnproeverij wilt doen of gaat lunchen.

Meer lezen over deze tramtocht? Bekijk onze tramtour in Franschhoek.

Stap in de wijntram in Franschhoek, Zuid-Afrika

Kaaps Schiereiland vanuit Kaapstad
Combineer het Kaaps Schiereiland met de panoramische route via de stranden van Clifton en Camps Bay. Vervolgens bereik je Kaap de Goede Hoop en Cape Point. Dit waren oorspronkelijk aparte natuurreservaten, maar vormen nu een onderdeel van het uitgestrekte Table Mountain National Park. De flora is hier schitterend en uniek. In totaal zijn er zo’n 1500 soorten bomen, planten en bloemen te vinden.

Vanuit het natuurreservaat Kaap de Goede Hoop, heb je een panoramisch uitzicht over de False Bay. Onderweg zul je regelmatig bavianen en springbokken aantreffen. Vroeger dacht men dat dit de plek was waar de Atlantische en Indische oceanen samenkwamen, maar die 'kruising' ligt ongeveer 300 km oostelijker ter hoogte van Cape Agulhas.

Pinguïns spotten bij Boulders Beach
Boulders Beach is de populairste plek voor het spotten van zwartvoetpinguïns in Zuid-Afrika. Samen met Kaap de Goede Hoop behoort Boulders Beach tot het National Park Tafelberg. Boulders Beach is een prachtig tropisch strand, waarbij je via een boardwalk langs de pinguïns kan lopen. Niet alleen leuk voor als je met kinderen door Zuid-Afrika reist, maar ook voor volwassenen.

Wandel tussen de pinguins op Boulders Beach in Kaapstad, Zuid-Afrika

Ontdek de mooiste stranden van Kaapstad

Kaapstad wordt ook omringd door schitterende stranden. Hierbij een kleine greep van onze favorieten.

Camps Bay
Een van de hipste plekken in Kaapstad is Camps Bay. Dit schitterende strand ligt aan de voet van de Tafelberg. Aan de boulevard vol palmbomen liggen trendy cafés, kleine boetiekjes en leuke restaurants. Het is ook een favoriete plek om de zonsondergang te beleven en te genieten van een sundowner. Ten noorden van Camps Bay Beach ligt Glen Beach, een van de beste surfspots van Kaapstad.

De kust van Camps Bay in Kaapstad, Zuid-Afrika

Clifton Beach, de Franse Riviera van Zuid-Afrika
Clifton bestaat uit 4 stranden en behoren tot de meest populaire stranden van Kaapstad. Volgens Discovery Travel Channel zelfs tot de tien beste stranden ter wereld. De stranden worden van elkaar gescheiden door rotspartijen, die de strandgangers tegen de harde zuidoostenwind beschermen.

Elk strand van Clifton trekt een verschillend publiek. Op Clifton 1 en 2 worden vaak modeshoots gedaan en is geliefd bij ‘the rich and famous’ onder ons. Clifton 3 is het gay-strand van Kaapstad. Terwijl Clifton 4 een echt familiestrand is waar je kunt frisbeeën, paragliden, volleyballen en surfen. Met een beetje geluk kun je walvissen spotten vanaf je handdoek (van september tot januari).

Muizenberg Beach
Muizenberg ligt in de bocht van False Bay en is met recht een van de bekendste stranden van Kaapstad. Het strand heeft ongeveer 200 meter wit zand dat grenst aan de relaxte badplaats Muizenberg. Een van de meest iconische kenmerken zijn de felgekleurde Victoriaanse strandhutten langs het strand. De zee is hier wat rustiger en dit maakt Muizenberg de beste plek om te leren surfen in de omgeving van Kaapstad.

Wil je zelf een lesje doen? Bekijk hier onze excursie surfen in Kaapstad.

De kleurrijke strandhuisjes op Muizenberg in Kaapstad, Zuid-Afrika

Llanducho Beach
Llanducho Beach ligt ligt net iets verder van Kaapstad en is daarom rustiger dat Clifton en Camps Bay Beach. Maar Llandudno Beach behoort tot één van de mooiste stranden van heel Zuid-Afrika! De weg ernaartoe is al erg fotogeniek. Het schitterende en brede strand wordt omgeven door rotsen die je leiden naar kleine baaitjes. Ligstoelen en parasols kun je op Llandudno huren en verkopers komen langs met drankjes en ijsjes, want er zijn vrijwel geen restaurants.

Bloubergstrand
De kustplaats Blouberg ligt op zo’n twintig minuten rijden van Kaapstad. Het Bloubergstrand is hét strand om te kitesurfen en de Tafelberg te fotograferen.

Het prachtige strand van Blouberg in Kaapstad, Zuid-Afrika

Ben je nieuwsgierig geworden naar Kaapstad? Bekijk alvast onze rondreizen naar Zuid-Afrika of vraag een reisvoorstel op maat aan.

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Leewen in Zuid Afrika
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 17
Best Deal Zuid-Afrikaanse Pracht Fly Drive Zuid-Afrika
  • Kruger Park
  • Authentiek Swaziland
  • De ruige schoonheid van de Drakensbergen
Tafelberg in Kaapstad
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 16
Highlights Zuid-Afrika en Swaziland Fly Drive Zuid-Afrika
  • Bezoek aan Kruger en Timbavati voor een ultieme safari ervaring
  • Tuinroute en wijnregio van Route 62
  • Kaapstad
Olifanten in Addo Elephant Park
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 17
Kaapstad, Olifanten en Wijnregio Fly Drive Zuid-Afrika
  • Kaapstad met al zijn pracht
  • Overnachting in luxe Safari tenten in Game Reserve
  • Tuinroute en wijn regio van Route 62

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding