Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

De highlights van West-Amerika

Gepubliceerd: 02/08/2019

Je hebt al langer het idee om een rondreis te maken door het prachtige en overweldigende Amerika, maar waar moet je beginnen? De westkust van Amerika is de drukst bezochte streek van Amerika en voor veel mensen het begin van hun rondreis. Er is dan ook zoveel te zien en te doen. Veel plekken zijn onmisbaar, maar onderstaande hoogtepunten horen zeker thuis tijdens die individuele rondreis West-Amerika.

Wat te doen in West-Amerika?

Het westen van de Verenigde Staten is een gebied boordevol natuur en imposante steden. Ontdek een groot aantal natuurgebieden, stuk voor stuk bijzondere natuurparken. Tijdens een autoreis heb je de mogelijkheid de bekendste parken van het Amerikaanse westen te bezichtigen. Ook is er de mogelijkheid om de bekende steden in Californië, zoals Los Angeles en San Francisco te bezoeken. Of laat je onderdompelen in al het entertainment dat Las Vegas je te bieden heeft. Een uitstekende keuze voor wie kennis wil maken met de hoogtepunten van het westen.

Genieten van het spectaculaire uitzicht over de Grand Canyon, Amerika

De hoogtepunten in West-Amerika

Tijdens een rondreis door West-Amerika kun je er ook voor kiezen om de staten Arizona, New Mexico, Colorado en Utah mee te pakken. Ook hier zijn een aantal bijzondere natuurparken te vinden. Een bezoek aan de grootste canyon ter wereld, de Grand Canyon, is volgens ons niet te missen tijdens een rondreis door Amerika. De zonsop- en ondergang is hier zeer spectaculair! Zeker een aanrader om deze op je bucketlist te zetten.

Niks missen in West-Amerika? Bekijk onze Grand Tour door het zuidwesten van Amerika.

Of kies voor een rondreis van minimaal vier weken door de staten: Californië, Nevada, Idaho, Montana, Wyoming, Utah, New Mexico en Arizona. Dat zijn heel veel staten in één reis, maar absoluut is elke staat het bezoeken waard. Elke staat in Amerika heeft zo haar eigen fascinaties en bijzonderheden. Om jouw unieke Amerika ervaring zo compleet mogelijk te maken, raden wij aan de tijd te nemen om dit prachtige grote land te ontdekken. Toch mogen de highlights tijdens een rondreis in Amerika niet ontbreken. Hieronder informeren wij je over de highlights van zowel de mooiste steden als de door ons geselecteerde natuurparken in West-Amerika.

Monument Valley in West-Amerika

De mooiste steden van West-Amerika

Los Angeles

De stad Los Angeles staat bekend om de film- en modellenindustrie, maar er is nog veel meer te beleven dan Hollywood, Beverly Hills en Santa Monica. Los Angeles is een must-see visit als je een reis maakt in het westen, maar besteedt er niet meer dan één dag aan. Of je moet een dagje naar het Disneyland Adventure Park willen. Dit sprookjesachtige themapark ligt op een half uur rijden van Los Angeles en is een unieke belevenis voor ieder die van avontuur en actie houdt! Ook een ritje over de heuvels van deze stad en de beroemde palmbomen weg is onmisbaar.

Meer lezen over de bezienswaardigheden in Los Angeles? Bekijk ons blog.

Wandel door de straten van Beverly Hills in Los Angeles, Amerika

Las Vegas

Vlieg of rijd vanuit San Francisco naar Las Vegas in de staat Nevada. Deze parel in de woestijn is een plek waar van alles te beleven en te doen is. Je zult je hier geen moment vervelen, dat is wat zeker is! De stad kent tal van luxe hotels, die al een bezienswaardigheid op zich zijn. Daarnaast staat Las Vegas bekend om de vele casino’s die zich in de hotels bevinden. Elk hotel heeft haar eigen thema en er is zelfs een hotel met een eigen achtbaan! In Las Vegas zul je jouw ogen uitkijken. Wandel over de Strip, bezoek verschillende clubs of breng een bezoek aan een van de fantastische shows en concerten.

San Francisco

Deze stad is onmisbaar als je een rondreis maakt door het westen. Maak een boottocht onder de iconische Golden Gate Bridge. Deze beroemde brug staat trots tussen de Bay en de Pacifische Oceaan en wordt door velen gezien als mooiste brug uit de industriële tijd. Daarnaast is er ook het Golden Gate Park, geïnspireerd door Central Park in New York. Hier kun je genieten van een Japanse Tea Garden. Verder zijn er tal van musea te bezoeken, kun je uiteraard genieten van de zon aan het strand van San Francisco of een kijkje nemen bij Alamo Square waar de jaren 90-serie Full House is opgenomen.

De iconische Golden Gate Brug in San Francisco, Amerika

De mooiste natuurparken van West-Amerika

Een aantal uurtjes bij Los Angeles vandaan ligt Yosemite National Park, één van de eerste officiële nationale parken van Amerika.

Yosemite National Park

Yosemite is een prachtig natuurpark en het is dan ook zeker een mooie ervaring om zelf in het park te slapen. Je kunt hier talloze wandelingen maken en er zijn prachtige uitkijkpunten. Een mooie route voor een wandeling is via de Yosemite Falls. Deze waterval is alleen te zien in het voorjaar en in de vroege zomer vanwege de smeltende sneeuw. Ook de Grand Teton National Park, bij het eerste puntje van de Rocky Mountains, is naar onze mening het bezoeken waard! De immense bergen zullen een overweldigende indruk op je achterlaten.

Uitzicht op Yosemite National Park vanaf de Tioga Pass, Amerika

Grand Canyon

Deze beroemde canyon is een echte must-see als het gaat om natuurparken. Vanuit Las Vegas kun je ervoor kiezen om per jeep of per helikopter dit gebied te verkennen. Spot wilde dieren of breng een bezoek aan de gigantische Hoover Dam. De Grand Canyon is zo groot dat je hier wel een hele dag kunt vertoeven. Neem hier dan ook ruim de tijd voor.

Death Valley

Ook Death Valley is gemakkelijk vanuit Las Vegas te bezoeken. Death Valley is één van de nieuwste nationale parken die Amerika kent. Het in 1994 gevormde park wordt vaak onterecht overgeslagen door bezoekers, omdat men denkt dat er in de woestijn niet veel te zien valt. Juist die grootsheid en enorme droogte en leegte maakt dit park zo spectaculair. Het is één van de grootste nationale parken van Amerika en biedt vele verschillende stukken landschappen en uitzichten.

Yellowstone National Park

Natuurpark Yellowstone is een veelzijdig park met niet alleen geisers, heetwaterbronnen en modderpotten, maar ook kun je hier prachtige bossen, mooie alpenweiden en schitterende meren vinden. Het is een grote canyon met verschillende watervallen. Daarnaast leven veel soorten dieren in het park waaronder bizons, elanden, herten, zwanen, pelikanen, grizzly- en bruine beren.

Het kleurrijke zwavelmeer in Yellowstone, Amerika

Tips voor reizen in Amerika

Een tip van ons tijdens een rondreis in Amerika is om van tevoren precies te bepalen hoelang je voor alles de tijd wilt nemen. Maak er geen race van. Amerika is groot en het is onmogelijk alles te willen zien in 1 reis. De kledingkeuze voor tijdens jouw rondreis is natuurlijk afhankelijk van het seizoen waarin je de reis gaat maken. Tijdens een rondreis aan de Westkust van Amerika reis je vaak door verschillende klimaatzones.

Houd er rekening mee dat gemiddelde maximum temperatuur in bijv. Las Vegas in juli kan oplopen tot 41 graden (°C), terwijl dit in San Francisco rond de 20 graden (°C) is. De westkust van Amerika biedt vele wandelroutes, van vlakke tot soms zeer steile routes. Zorg dus voor goede wandel- of bergschoenen en goede sokken. Zo ga je helemaal voorbereid op reis en kom je niet voor onverwachte verassingen te staan.

Wil jij meer informatie over West-Amerika? Bekijk hier ons aanbod rondreizen West-Amerika of vraag een reisvoorstel op maat aan.

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Florida
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 16
Magisch Florida Fly Drive Amerika
  • Attractieparken in Orlando
  • Oogverblindend wit poederstrand van Siesta Key
  • Miami en Everglades
Uitzicht over Bryce Canyon
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 17
Highlights of the Wild West Fly Drive Amerika
  • Roadtrip door Californië, Nevada, Arizona en Utah
  • Natuur wereldwonder Grand Canyon en Bryce Canyon
  • San Francisco en Los Angeles
Horseshoe Bend Grand Canyon West-Amerika
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 23
Highlights of the Wild West en Hawaii Fly Drive Amerika
  • Langs de Riviera van Californië
  • Natuur wereldwonderen Grand Canyon en Bryce
  • Strandverblijf op Hawaii

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding