Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

De mooiste eilanden van Maleisië

Gepubliceerd: 13/12/2019

Maleisië beschikt over honderden eilanden. Sommige zijn bewoon- en begaanbaar, andere zijn nog onontgonnen en onbewoond. Elk eiland heeft zijn eigen culturele invloeden en natuurlijke rijkdommen. U vindt er kristalheldere wateren, witte zandstranden en wuivende palmbomen. Wie een bezoek brengt aan Maleisië kan eigenlijk niet om een bezoek aan één van de eilandjes heen. Met hun rijke onderwaterwereld zijn ze ideaal om te duiken en te snorkelen maar ook kunt u hier prachtige tochten maken door de weelderige jungle.

Eilanden aan de westkust van Maleisië

De westzijde van het schiereiland Maleisië heeft een aantal mooie eilanden, toch halen de meeste het niet bij de schoonheid van de eilanden die aan de oostkust liggen. Wel zijn de eilanden hier over het algemeen sfeervoller en drukker dan de eilanden aan de oostzijde. Ook zijn ze makkelijker toegankelijk voor toeristen, de meeste kunt u zelfs met het vliegtuig aandoen. Aan de westkust ligt de regentijd officieel tussen juli en september. De regentijd stelt hier weinig voor, vaak regent het een half uur per dag, meestal aan het einde van de middag. De bekendste eilanden aan de westkust zijn Penang, Langkawi en Pangkor.

  • Langkawi

Langkawi op Maleisië

Snorkelen of duiken op één van de onbewoonde eilandjes, met de kabelbaan naar een fenomenaal uitzichtpunt, relaxen op een hagelwit zandstrand en belastingvrij winkelen. Langkawi is qua natuur één van de mooiste eilanden aan de westzijde van het schiereiland. Zoekt u geen wild nachtleven, maar bent u op zoek naar rust, ontspanning, mooie natuur en een prachtige onderwaterwereld, dan is Langkawi een bestemming voor u. Ook de sportliefhebbers kunnen hier goed aan hun trekken komen, het eiland leent zich goed voor diverse activiteiten.

  • Payar eiland

Pulau Payar Maleisië

Bij een vakantie op Langkawi mag een kijkje in de wondere onderwaterwereld rond het eiland niet ontbreken. De beste plek om dit te doen is bij het Payar eiland, het oudste Nationale onderwaterpark van Maleisië. Het eiland is gelegen op 30 km ten zuiden van Langkawi. Hier kun je heerlijk zwemmen en snorkelen in het kristalheldere water. Maar u kunt ook genieten van de zon, met op de achtergrond een prachtige omgeving.

  • Penang

Penang Maleisië

Penang, ook wel ‘de Parel van de Orient’ genaamd, kenmerkt zich vooral door de mengelmoes van vele culturen. Het is het meest toeristische eiland van Maleisië, maar dit neemt niet weg dat het er altijd erg gezellig is. Een bezoek aan de gezellige avondmarkt van Batu Ferringhi met de vele restaurantjes en winkeltjes of een wandeling in Georgetown langs historische gebouwen en monumenten. Heerlijk relaxen op het lange strand of duiken in de wonderlijke onderwaterwereld bij Palau Payar. Penang is een eiland met een rijke historie, een kleurrijke mix van culturen en een prachtige natuur. Bent u op zoek naar een tropisch bounty eiland, dan bent u beter af op Langkawi. Gaat u ook voor cultuur, historie en gezelligheid, dan is Penang een fantastische bestemming.

  • Pangkor

Pangkor island Maleisië

Snorkelen in Coral bay met witte stranden en felgroene jungle als decor, relaxen in uw hangmat onder een palmboom, een bezoek aan de haven en de markt van Pangkor City en een stukje Nederlandse geschiedenis. Pangkor is een rustig eiland waar zich in vroegere tijden veel belangrijke gebeurtenissen hebben afgespeeld, waar zelfs de Nederlanders een rol in hadden (VOC). U vindt hier geen ruime keus aan discotheken en bars. Wel kunt u in de hotels en met name ook in Pangkor City in de diverse restaurants prima eten, vooral verse visspecialiteiten uit Maleisië. Op Pangkor of ‘Beautiful Island’ geniet u van uw welverdiende rust aan het strand en proeft u de Maleisische cultuur.

Eilanden aan de Oostkust van Maleisië

Fanatieke duik- en snorkelliefhebbers kunnen het beste naar de oostkust gaan. Hier zijn vele bounty-eilandjes te vinden, waarvan de bekendste Tioman, Redang en Perhentian zijn. Deze eilanden zijn over het algemeen redelijk bereikbaar en kenmerken zich als prachtige oorden van rust. U vliegt van Kuala Lumpur naar één van de steden aan de oostkust, van hieruit pakt u de boot naar het betreffende eiland. De boottocht neemt doorgaans niet meer dan 3 uur in beslag. Sommige van de eilanden zijn uitermate geschikt om te duiken, anderen lenen zich beter voor het snorkelen. Natuurlijk zijn er nog vele andere bewoonbare eilanden, deze zijn alleen niet of minder toegankelijk voor toeristen. Aan de oostzijde waait de moesson in de periode oktober tot en met februari. Deze moesson is zo nu en dan redelijk heftig. De meeste resorts zijn in de moesson-periode gesloten.

  • Redang

Redang Maleisië Borneo

Pulau Redang is een eilandengroep in de Zuid-Chinese Zee, aan de oostzijde van het schiereiland Maleisië. Tropische baaien en diverse mooie duik- en snorkelplaatsen maken dit eiland zeer aantrekkelijk om te duiken. De wateren rond Redang zijn beschermd zeegebied en de onderwaterwereld biedt een grote verscheidenheid aan koralen, riffen en vissen. Hierdoor is het eiland vooral in trek bij duikers.

  • Tioman

Tioman Island Maleisië

Voor de oostkust van het Maleisisch schiereiland ligt een eilandengroep van 64 eilanden, waarvan Tioman Island de grootste is. Het eiland dat behoort tot één van de mooiste tropische eilanden van Maleisië, wordt ook wel het schildpaddeneiland genoemd. Hier kunt u eindeloos genieten van witte stranden, een helderblauwe zee en wuivende palmbomen. Een uitstekende keuze voor de rustzoeker en strandliefhebber die tevens kennis wil maken met een prachtige onderwaterwereld!

  • Perhentian

Perhentian Island Maleisië

De Pulau Perhentian Islands zijn misschien wel de mooiste eilanden van Maleisië. De Perhentian Islands bestaan uit Perhentian Besar (groot) en Perhentian Kecil (klein). Het eerste eiland is vooral geliefd bij backpackers, het tweede voor de natuur- en rustzoekers. Beide eilandjes zijn een waar duik- en snorkelparadijs waar zich geen grote internationale hotels bevinden, maar enkel een aantal kleine resorts. Verder vindt u er wuivende palmen, wit zandstrand, een warme diepblauwe zee en kleurrijke koraaltuinen. De eilanden zijn bedekt met maagdelijk oerwoud, waar u o.a. apen, leguanen, eekhoorns en vlinders kunt zien.

Eilanden bij Borneo

Ook Borneo kent een grote hoeveelheid mooie idyllische eilanden. De meeste hiervan bevinden zich binnen beschermde (natuur)gebieden. Bekend is bijvoorbeeld Turtle Island, bestaande uit acht eilandjes in de Sulu Zee.

  • Turtle Island

Turtle Island Maleisie

Op zo’n anderhalf uur varen van Sandakan bevindt zich het Turtle Island Marine Park. Het is de grootste broedplek voor zeeschildpadden in Zuidoost-Azië.
Het bestaat uit acht kleine eilandjes in de Sulu Zee. Het bekendste eiland is Selingan Island, wat ook het enige eiland is waar overnacht kan worden. Het hele jaar door komen hier verschillende soorten zeeschildpadden aan land om hun eieren te leggen. Het kleine eiland is omgeven door witte zandstranden. Een ideale plek om eens even helemaal uit te rusten van een rondreis.

3-daagse tour Turtle Island, Sepilok & Sukau

  • Pulau Tiga

Pulau Tiga Expeditie Robinson eiland Maleisië

Pulau Tiga, bekend van de tv-serie Expeditie Robinson, wordt ook wel ‘Survivor Island’ genoemd. Het eiland is gelegen in het zuiden van Sabah en overwoekerd door een weelderige vegetatie. Het eiland is ongeveer 100 jaar geleden ontstaan na een vulkanische eruptie voor de kust van Borneo, is onbewoond en heeft slechts één resort. U kunt hier wandelingen maken over één van de vele natuurlijke wandelpaden of een modderbad nemen in de moddervulkaan.

Ook deze Paradijselijke eilandjes in Maleisië ontdekken? Bekijk ons aanbod rondreizen naar Maleisië of vraag een reisvoorstel op maar aan. 

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Longtailboot transfer naar Taman Negara in West-Maleisie
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 14
Highlights West-Maleisië Individuele rondreis Maleisië
  • Bruisend Kuala Lumpur en jungle van Taman Negara
  • Koele Cameron Highlands en Koloniaal Penang
  • Tropisch koraaleiland Langkawi
holiday villa resort in langkawi maleisie
  • Strandvakantie
  • Aantal dagen: 10
Holiday Villa Beach Resort Strandvakantie Langkawi
  • Gelegen aan één van de mooiste stranden van Langkawi
  • Goede service
  • Uitgebreide faciliteiten
Uitzicht theeplantages Cameron Highlands
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 12
Discover Kleurrijk Maleisië Individuele rondreis Maleisië
  • Bruisend Kuala Lumpur
  • Hooggelegen Cameron Highlands
  • Koloniaal Penang en tropisch koraaleiland Langkawi

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding