Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Geld retour garantie Verzekerd van repatriëring Coronaproof op reis

pangkor

informatie

Pangkor, Beautiful Island

Snorkelen in Coral Bay met witte stranden en felgroene jungle als decor, relaxen in je hangmat onder een palmboom, een bezoek aan de haven en de markt van Pangkor City en een stukje Nederlandse geschiedenis. Op Pangkor of ‘Beautiful Island’ geniet je van je welverdiende rust aan het strand en proef je de Maleisische cultuur.

De naam Pangkor is afgeleid van het Thaise ‘Pang Ko’ wat ‘Beautiful Island’ betekent. Dat is niet voor niets. Pangkor bestaat eigenlijk uit 9 eilandjes waarvan Pangkor Island en Pangkor Laut de enige bewoonde zijn.

Coral Bay en Teluk Belanga aan de Westkust van het hoofdeiland zijn fantastische plekken om in alle rust te genieten van de witte stranden en helderblauwe zee met op de achtergrond de ruige jungle van het binnenland, je kunt hier ook heel mooi snorkelen. Prachtig is ook Pangkor Laut met het sprookjesachtige Emerald Bay, genoemd naar het smaragdgroene water dat samen met de zachte witte stranden en de groene vegetatie op de achtergrond en fantastische scenery vormt.

Liefhebbers van een stuk vaderlandse geschiedenis brengen een bezoek aan fort Dingdings (Kota Belanda). Dit fort stamt uit de 17e eeuw en is door Nederlanders opgezet om een monopoliepositie te krijgen op de handel in tin. Deze werd vanuit het binnenland over de rivier de Dingdingh naar zee gebracht, vanuit dit fort konden de Nederlanders de uitvoer controleren. Dichtbij het fort vind je ook de Batu Bersurat, een rots met historische tekeningen van Nederlandse hand uit het VOC-tijdperk.

Pangkors belangrijkste inkomsten komen uit de visserij. Het is daarom ook heel leuk om Pangkor City te bezoeken en de bedrijvigheid aan de haven mee te maken en de levendige markt te bezoeken. Kijk ook achter de vissershuisjes waar de vissen worden gedroogd, dat is een leuk gezicht.

Het binnenland bestaat uit ongerepte jungle. Een groot deel is moeilijk begaanbaar, maar je kunt er zeker ook prachtige wandelingen maken. Je moet niet verbaasd opkijken als je af en toe een aap in een boom ziet slingeren. Op het eiland staan ook een aantal interessante tempels die het bezoeken waarde zijn, zoals de Fu Lin Kong, een boeddhistische Chinese tempel met een mini Chinese muur.

Pangkor Island is een rustig eiland, je vindt er dus geen ruime keus aan discotheken en bars. Wel kun je in de hotels en met name ook in Pangkor City in de diverse restaurants prima eten, vooral verse visspecialiteiten uit Maleisië.

Pangkor ligt in het Westen van Maleisië zo’n 300km ten Noord-Westen van de hoofdstad Kuala Lumpur. Je kunt vanuit Kuala Lumpur de bus nemen en dan via Lumut met de ferry oversteken naar Pangkor. Deze busreis duurt ongeveer 4 uur.

Hulp nodig? Onze experts helpen je graag

Reisadvies op maat? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met mij op.

Contact Offerte

of bel ons op: 0348 - 44 19 51

Evaline
Onze experts Evaline Expert-Maleisië
Arnold
Onze experts Arnold Expert-Maleisië
Denise 333travel
Onze experts Denise Expert-Maleisië

Populaire reizen naar Maleisië

alle rondreizen >
Canopy walk in Taman Negara
 • Tour
 • Aantal dagen: 10
Highlights West-Maleisië Individuele rondreis excl. vlucht
 • Verken bruisend Kuala Lumpur
 • Jungle van Taman Negara en Cameron Highlands theeplantages
 • Strand en koloniaal verleden van Penang
Merdeka square in Kuala Lumpur
 • Tour
 • Aantal dagen: 7
Discover Kleurrijk Maleisië Autorondreis Maleisië
 • Bruisend Kuala Lumpur
 • Hooggelegen Cameron Highlands
 • Koloniaal Penang
Kuala Lumpur skyline
 • Tour
 • Aantal dagen: 7
Discover Kleurrijk Maleisië Deluxe Autorondreis Maleisië
 • Bruisend Kuala Lumpur
 • Theeplantages van Cameron Highlands
 • Het koloniale Penang

Ook naar Maleisië?

Kies uit ons uitgebreide aanbod:

Maleisië
Alles
Alle periodes

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding