Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Geld retour garantie Verzekerd van repatriëring Coronaproof op reis

Oman

Informatie

Over Oman

Oman is één van de best bewaarde geheimen van het Midden-Oosten! Als buurland van het mondaine Dubai is Oman een complete tegenstelling van dit beroemde Emiraat. Oman is veelal nog onbekend voor toeristen, maar daardoor juist een bestemming anders dan anders. Een groot deel van de inwoners van Oman woont langs de kust en zijn van oudsher een zeevaarders volk dat vooral van de handel tussen oost en west leefde. De Omani zijn dan ook een vriendelijk volk, die je met open armen zullen verwelkomen om hun cultuur en tradities met je te delen. Daarnaast heeft Oman als land een grote variatie in landschappen, zodat er altijd weer iets nieuws te zien is tijdens een rondreis door het land. Van prachtige stranden tot ruige gebergtes, van eindeloze woestijnen tot groene oases en wadi’s. In Oman vind je het allemaal.

Algemene informatie

Hoofdstad: Muscat
Aantal inwoners: 4.829.000
Oppervlakte: 309.501 km²
Taal: Arabisch
Klimaat: Warm woestijnklimaat
Religie: Islam (90%)
Zomertijd: 2 uur later
Wintertijd: 3 uur later
Buurlanden: Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië, Yemen
Geldeenheid: Omaanse Rial (OMR)
Elektriciteit: 220-240 volt met 3 polen

Bezoek de volgende hoogtepunten:

Jebel ShamsMuscat
Nizwa
Sur
Ras al Jinz
Wahiba Sands

oman sultan
oman reisinformatie

Bevolking en cultuur

Oman heeft ruim 3 miljoen inwoners, waarvan de meeste in de steden aan de kust wonen. Hoewel er in Oman ook veel buitenlandse werkers zijn, bestaat toch ruim 70% van de bevolking uit Omani. Dit feit maakt een groot verschil ten opzichte van bijvoorbeeld het buurland Verenigde Arabische Emiraten en zorgt ervoor dat Oman een veel traditioneler ingesteld land is. De bevolking van Oman bestaat uit vele etnische groeperingen, waarvan de meerderheid tot de Bani Hinawi stam (kustbewoners) en de Bani Ghafiri stam (bedoeïenen) behoren.

Eten en drinken

De Omaanse keuken is een mengeling van de Indiase en Arabische keuken. De basis van een maaltijd bestaat veelal uit rijst. Deze wordt aangevuld met groente-, vis- en vleesgerechten waarin veel gebruik wordt gemaakt van saffraan en kruidige Curry’s. Het eten in Oman is echter niet pittig en je kunt dus gerust alles proberen. Verder zijn Omani dol op koffie en het drinken hiervan is ook een belangrijk sociaal ritueel. Het zal dan ook regelmatig gebeuren dat je tijdens een vakantie in Oman een kopje aangeboden krijgt. Ook in veel hotel lobby’s staat de koffie klaar als teken van welkom. Echte Omani koffie wordt sterk gezet en gekruid met kardemom en andere specerijen. Ook worden er vaak zoete lekkernijen bij geserveerd.  Wanneer je in een lokaal restaurant eet in Oman, is het eten in ieder geval goedkoop. Voor een paar euro heb je al een volledige maaltijd. Eet je in een hotel, dan liggen de prijzen ongeveer gelijk aan een restaurant in Nederland. Verder zijn in grotere steden zoals Muscat ook internationale restaurants beschikbaar, waar de prijzen uiteraard hoger liggen.

Bij de maaltijd kun je diverse frisdrankjes drinken, maar bijvoorbeeld ook voor een lokale specialiteit als kamelenmelk of rozenwatermelk kiezen. Een lokaal of frisdrankje kost minder dan € 0,50 (OMR 0.2). Alcohol is officieel verboden in Oman, maar er zijn diverse hotels en restaurants die speciale toestemming hebben om alcohol te serveren. Hou er rekening mee dat alcoholische drankjes niet goedkoop zijn. Voor een biertje of glas wijn betaal je zo’n € 7-10 (OMR 3-4). Zelf alcohol meenemen in je koffer is toegestaan, mits je aan de maximaal toegestane hoeveelheid van de douane voldoet. Wij raden af om kraanwater te drinken. Overal, ook onderweg, is mineraalwater in flessen te koop.

Let op! Tijdens de Ramadan maand zijn de regels scherper en gelden er strengere regels m.b.t. eten en drinken in het openbaar.

Natuur

Oman is qua oppervlakte een groot land en door de ligging op het Arabische schiereiland zijn er diverse soorten landschap te bespeuren. Zo bestaat een groot deel van het land uit bergachtige gebieden vol scherpe rotsen en steile wanden, maar natuurlijk zijn er ook de uitstrekte woestijngebieden. In deze gebieden vind je ook de groene oases, die wadi’s genoemd worden. Langs de kust wisselen rotsformaties en verlaten baaien met mooie strandjes elkaar af. 

De zuidelijke deelstaat Dhofar wordt ook wel het groene hart van Oman genoemd. Dit gebied staat onder invloed van de zuidwestelijke moesson en verandert in onze zomer in een groene oase vol watervallen en stroompjes. De meest noordelijke deelstaat van Oman, het schiereiland Musandam wordt dan weer het Noorwegen van het Midden-Oosten genoemd. Dit vanwege de prachtige fjorden die je hier vindt.

Ondanks dat een groot deel van het land dor en droog is, zijn er toch verbazingwekkend veel diersoorten te vinden in Oman. Zo kun je er de zeldzame Arabische Oryx, een antilopensoort tegenkomen en leven er langs de kust diverse zeedieren waaronder zeeschildpadden en dolfijnen. Voor vogelliefhebbers is Oman ook een bestemming bij uitstek. Door de ligging tussen Azië en Afrika in, kunnen vogelsoorten uit beide werelddelen in Oman worden gespot.

Hulp nodig? Onze experts helpen je graag

Reisadvies op maat? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met mij op.

Contact Offerte

of bel ons op: 0348 - 44 19 51

MArtijn 333travel
Onze experts Martijn Expert-Oman
Arnold
Onze experts Arnold Expert-Oman
Stefan
Onze experts Stefan Expert-Oman

Populaire reizen naar Oman

Bekijk meer >
oman-nakhal-fort-in-al-batinah-regio
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 8
Discover Oman Privérondreis
 • Ontdek oude forten en de ruige bergen van Jebel Akhdar
 • Pittoresk havenplaatsje Sur
 • Schilderachtige wadi’s, oases in de omringende natuur
oman-weg-naar-sur-door-de-ruige-bergen
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 8
Discover Oman Fly drive
 • Zelf rijden met een 4-WD auto door het veelzijdige Oman
 • Ontdek oude forten, ruige bergen en pittoresk havenplaatsjes
 • Schilderachtige wadi’s, oases in de omringende natuur
Jebel Shams gebergte Oman
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 10
Oman Highlights Privérondreis
 • Ontdek oude forten en de ruige bergen van Jebel Akhdar
 • Bij havenplaatsje Sur op zoek naar zeeschildpadden
 • Schilderachtige wadi’s, oases in de omringende natuur

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding