Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Vandaag geopend tot 17.30 uur
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

India

Informatie

Namasté en welkom in Incredible India! Deze bekende reclameslogan doet zijn naam op alle fronten eer aan, want dat is wat India is: Incredible. India spreekt al eeuwenlang tot de verbeelding van velen. Maak kennis met het tijdloze mysterie en de schoonheid van het land. De vele kleuren en gezichten, de levendige cultuur en de verborgen schatten zullen al jouw zintuigen prikkelen. Er zijn weinig landen zo fascinerend, divers en onbeschrijfelijk mooi als India. Je kunt dat alleen ervaren door het land zelf te bezoeken

Het land heeft een eeuwenoude en rijke geschiedenis, waarvan de rijkelijk versierde tempels, vele forten en paleizen getuigen. Laat je tijdens een rondreis door India meevoeren door de kleurrijke bazaars, de wonderschone Taj Mahal, vrouwen in prachtige sari's en treedt in de voetsporen van de Maharadja’s door te overnachten in een van de vele imposante Maharadja paleizen.  Naast de cultuurliefhebber is ook de natuurfanaat hier op de juiste plaats. India heeft namelijk vele nationale parken, waar ontelbaar veel soorten dieren leven. Voor zonovergoten stranden kun je terecht in onder andere Goa en Kovalem.

Algemene informatie

Hoofdstad: Delhi
Aantal inwoners: 1.166.079.217
Oppervlakte: 3.287.263 km²
Taal: Hindi en Engels
Klimaat: Moessonklimaat
Religie: Hindoeïsme (82%)
Zomertijd: 3½ uur later
Wintertijd: 4½ uur later 
Buurlanden: Pakistan, China, Nepal, Bhutan, Myanmar, Bangladesh en Sri Lanka
Geldeenheid: Indiase Rupee
Elektriciteit: 220-240 volt

Sadhu in India
Taj Mahal in India

Waarom naar India?

 • Ervaar de spirituele kant van India aan de oevers van de rivier de Ganges in Varanasi of de stad van de tempels Madurai
 • Ga op zoek naar Aziatische olifanten, Bengaalse tijgers en andere diersoorten in de nationale parken van India
 • De natuurlijke landschappen variëren van de Himalaya in het noorden tot de stranden van Goa en Kovalam en de backwaters van Kerala in het zuiden
 • De Gouden Driehoek - een van de meest bereisde routes ter wereld - omvat de meest bezochte steden Delhi, Jaipur en Agra in India
 • Er is zo'n breed scala aan accommodaties in India, van historische haveli's tot uitgestrekte kruidenplantages, zodat je jezelf kunt onderdompelen in de authentieke Indiase cultuur.

Bevolking, cultuur en geloof

India is op China na het land met het grootste bevolkingsaantal ter wereld. In het begin van de 20e eeuw telde India 250 miljoen inwoners, dat aantal is nu uitgegroeid naar meer dan een miljard. Met een bevolkingsdichtheid van ongeveer 324 inwoners per vierkante kilometer is het ook een van de meest dichtbevolkte landen. 

Het in de hand houden van de bevolkingsgroei als gevolg van de economische ontwikkeling van het land, is een ingewikkelde kwestie voor de Indiase overheid. 

Sadhu in India
De bevolkingsdichtheid varieert sterk per gebied. Grote delen van het land, zoals de Ganges- en de Brahmaputravlakte (Uttar Pradesh, Bihar, West-Bengalen) en de staten Kerala en Tamil Nadu, zijn overbevolkt. Terwijl de oostelijke berggebieden (Manipur, Meghalaya en Nagaland) en de droge gebieden (Rajasthan en Jammu en Kashmir) dunbevolkt zijn. 

India kent een groot aantal etnische groepen. Grofweg gezien wordt Noord- en Centraal India gedomineerd door de lichter gekleurde Indiden (Indo-Ariërs, ca. 72%) en Zuidoost-India door de zwarte Melaniden (Dravidiërs, ca. 25%). Weddoïden leven in de wouden van Deccan. Tot de Mongoliden behoren vele bergvolken van de Himalaya en Noordoost-India. De grotere etnische groepen hebben hun eigen deelstaat, daar deze deelstaten voor een belangrijk deel op taalkundige en etnische gronden zijn samengesteld.

India is de bakermat van een aantal grote religies, waaronder het Hindoeïsme, Boeddhisme en het Sikhisme. Hoewel het land geen officiële staatsgodsdienst kent, hangt zo'n 80% van de Indiase bevolking het Hindoeïsme aan. 

Naast het Hindoeïsme heeft ook de Islam (11%) een zeer belangrijke invloed op de Indiase geschiedenis. India hoort samen met Indonesië en Pakistan tot de top drie van landen met het grootste aantal moslims. De christenen (2,6%) wonen vooral in de voormalige Portugese gebieden Kerala en Mizoram. De sikhs (2%) is ook een bekende groep van de bevolking. Verder zijn er nog een aantal relatief kleine minderheden.

Eten en drinken in India

De Indiase keuken is enorm gevarieerd. Een maaltijd in India bestaat meestal uit rijst en broodsoorten met curries. Curry wordt bereid met een mengsel van kruiden en specerijen, gecombineerd met vlees, vis of vegetarische schotels. Vooral de vegetarische gerechten zijn sterk vertegenwoordigd, daar veel Hindoes geen vlees eten. Een maaltijd bereid met curry kan variëren van mild tot zeer heet. Pas daarom goed op met het eten van curries en neem niet te veel, ons lichaam is vaak niet gewend aan het vettige en pittige voedsel. In de Indiase keuken wordt bij bijna elke maaltijd brood gegeten, de bekendste broodsoorten zijn naanbrood en chiapati. 

Indiase Curry


Een ander bekend Indiaas gerecht is Tandoori, vlees gemarineerd in een mengsel van yoghurt en kruiden. Deze gerechten zijn absoluut niet pittig en smaken fantastisch!

India’s nationale drank is thee of chai. Dit wordt gemixt met specerijen, water, melk en suiker en is een goede dorstlesser. Bij de maaltijden drinkt men vaak Lassi, een traditioneel yoghurt drankje aangelengd met water. Alcohol is met een westerse prijs voor Indiase begrippen relatief duur. Bier is vrijwel overal verkrijgbaar, het bekendste merk is Kingfisher. Geïmporteerde bieren zijn slechts op enkele plaatsen verkrijgbaar en bovendien erg duur. 

Natuur 

Door de grootte van het land en de vele klimaatsoorten heeft India een enorm gevarieerd landschap. Globaal genomen kan het land worden verdeeld in drie typen landschappen. 

Kerala Backwaters
De groene backwaters van Kerala
De groene theevelden van Munnar
De groene theevelden van Munnar
Woestijnlandschap in Jaisalmer
Woestijnlandschap in Jaisalmer
Goa strand
Tropische stranden bij Goa
Ladakh India
De hoge toppen van de Himalaya

In het uiterste noorden wordt India gedomineerd door de hoogste bergketen ter wereld: de Himalaya. Ten zuiden van het Himalaya-gebergte ligt de grote noordelijke laagvlakte. Dit is het rivierengebied waar onder meer de Indus, de Bahmaputra en de heilige rivier de Ganges doorheen stromen. Die rivieren stromen voornamelijk naar het oosten. Daardoor is het oostelijke deel een vruchtbaar landbouwgebied, in het westen ligt de Thar woestijn. Nog verder naar het zuiden ligt de Deccan Hoogvlakte, die het Indiase schiereiland vormt. Die hoogvlakte wordt begrensd door bergketens; de westelijke en de oostelijke Ghats.

Door de immense grote van het land, waardoor het verschillende klimaten en landschappen kent, beschikt India tevens over een gevarieerde flora en fauna. Het land kent ongeveer 15.000 verschillende soorten planten. Van het totale landoppervlak is bijna een kwart bedekt met voornamelijk struikgewas. Daarnaast zijn er in het noordoosten vele bossen en dan met name bamboebossen te vinden. In het centrale plateau en in het zuiden kent het land een begroeiing van diverse palmsoorten en regenwoud. Verder zijn er diverse Nationale Parken in India. Enkele belangrijke zijn Ranthambore, en Keoladeo National Park.

Tijgers in Ranthambore NP India


Ook het dierenrijk in India is erg divers. Zo zijn er circa 400 soorten zoogdieren, 500 soorten reptielen en amfibieën, 1200 vogelsoorten en 30.000 soorten insecten te vinden. Dankzij de religieuze overtuiging van de bevolking worden vele dieren beschermd. Het bekendste dier in India is de tijger, maar ook luipaarden, panters, krokodillen, herten, antilope, pythons, buffels, bizons, apen en jakhalzen zijn een greep uit de vele verschillende dieren die in het land leven.

Klimaat

India is een groot land met verschillende klimaatsoorten. Het grootste gedeelte van het land wordt gekenmerkt door een moessonklimaat. Het zuiden van India heeft een tropisch klimaat en in het noorden heerst een gematigd klimaat. 

India kent drie seizoenen, het koele seizoen (winter), het hete seizoen (zomer) en het regenseizoen. Het koele seizoen duurt van oktober tot februari. In deze periode is het relatief koel en er valt weinig tot geen regen. Tijdens het hete seizoen, dat van maart tot juni duurt, kan het in het midden van India erg heet worden met temperaturen oplopend tot 45 graden. Het regenseizoen, ook wel de moesson, duurt van juni tot september. Gedurende de moesson regent het iedere dag. De buien komen voornamelijk in de middag en vroege avond voor en duren meestal een paar uur, waarna de zon weer schijnt. De regenperiode duurt het langst in Zuid-India en is in het noorden korter. In het noorden valt ook minder neerslag. 

De gemiddelde temperatuur ligt in het hete seizoen zo rond de 30 graden en in het koele seizoen rond de 17 graden. Deze temperaturen verschillen per provincie. De periode van oktober tot maart kan gezien worden als de beste reisperiode.

Jasmijn 333travel
Hulp nodig van onze experts of een reis op maat?
Jasmijn
Expert-India
"Achter de kust van Kerala, in het uiterste zuidwesten van India, liggen vele riviertjes, meertjes en lagunes die bekend staan als de backwaters. Vaar hier met een traditionele houseboat tussen de kanalen, rijstvelden en palmbomen terwijl het dagelijkse leven in de dorpjes aan je voorbij glijdt."
Denise 333travel
Hulp nodig van onze experts of een reis op maat?
Denise
Expert-India
"Ga op zoek naar de Bengaalse tijger in het Ranthambore National Park. Je overnacht in een prachtige jungle lodge, geïnspireerd door de natuur en maakt tijdens de jungle safari's kans om naast tijgers, ook luipaarden, lippenberen, wolven, herten en meer dan 320 vogelsoorten te spotten."
Arnold
Hulp nodig van onze experts of een reis op maat?
Arnold
Expert-India
"India heeft mijn hart gestolen. De Taj Mahal was mijn absolute hoogtepunt met een mooi liefdes verhaal achter dit schone bouwwerk. Drink een theetje vanaf het dakterras in Udaipur waar je een schitterend uitzicht hebt op het meer en de paleizen."
Sofie 333travel
Hulp nodig van onze experts of een reis op maat?
Sofie
Expert-India
"Het indrukwekkende Amber Fort was mijn hoogtepunt van de reis. Het fort ligt majestueus en ongenaakbaar in de heuvels van Jaipur. Vanaf het fort heb je een uniek uitzicht over de vallei."

Populaire reizen in India

Bekijk meer >
Taj Mahal in Agra in India
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 12
Best Deal Discover India Individuele rondreis India
 • Boottocht op het meer in Udaipur
 • Bedevaartsoord Pushkar
 • Taj Mahal in Agra
Backwaters bij kerala bij zonsondergang in India
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 18
Highlights Noord & Zuid India Individuele rondreis India
 • Taj Mahal in Agra en de Roze Stad Jaipur
 • Periyar National Park en theeplantages van Munnar
 • Cruise per houseboat door de Backwaters van Kerala
Heilige man kijkt over meer in Pushkar
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 22
Grand Tour Rajasthan en Varanasi Deluxe Individuele rondreis India
 • Jaisalmer de 'Gouden Stad' in de woestijn
 • Overnachtingen in Haveli's en Maharadja paleizen
 • Varanasi aan de heilige Ganges

Activiteiten en excursies in India

Paleis in Delhi in India
 • Tour
 • Aantal dagen: 1
Oud Delhi per Riksja Dagexcursie | Delhi
 • Spectaculaire tour per fiets-riksja
 • Historische stad Old Delhi
Mumbai Getaway in India
 • Tour
 • Aantal dagen: 1
Stadstour Mumbai Dagexcursie | Mumbai
 • Traditionele wasmannen bij Dhobi Ghat
 • Marine Drive met aan het einde het populaire Chowpatty Beach
 • The Hanging Gardens met een prachtig uitzicht over de stad
Water paleis in Udaipur
 • Tour
 • Aantal dagen: 1
Boottocht op het Pichola Meer in Udaipur Dagexcursie | Udaipur
 • De mooiste manier om Udaipur te zien
 • Goed uitzicht op het Lake Palace

Hotels in India

Bekijk meer >
Uday Samudra Leisure beach hotel Kovalem
 • Hotel
 • Kovalem
Uday Samudra Leisure Beach Hotel
 • Gelegen aan het strand van Kovalem
 • 3 Zwembaden
 • Uitmuntende service
Alila Diwa resort hotel Goa India
 • Hotel
 • Goa
Alila Diwa
 • Prachtig lounge zwembad
 • Luxe en sfeervol resort
 • Geweldige service
Holiday Inn Hotel Goa INdia
 • Hotel
 • Goa
Holiday Inn Goa
 • Luxe en Comfortabel
 • Uitstekende faciliteiten
 • Wuivende palmen en witte stranden

Ook naar India?

Kies uit ons uitgebreide aanbod:

India
Alles
Alle periodes

Laat je inspireren

Anne in India

Reisverslag India en Malediven

Gepubliceerd: 29/11/2019
Sprookjes van duizend en één nacht, wilde tijgers en het...
Lees meer
Taj Mahal in India

Voor welke highlights ga je naar India?

Gepubliceerd: 13/08/2019
Heilige Ganges De Ganges is een grote en heilige rivier...
Lees meer
india henna

Religies in India

Gepubliceerd: 13/08/2019
Land van de vele religies Religie speelt een belangrijke rol...
Lees meer

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding