Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Geld retour garantie Verzekerd van repatriëring Coronaproof op reis

Voor welke highlights ga je naar India?

Gepubliceerd: 13/08/2019

Heilige Ganges

De Ganges is een grote en heilige rivier die door India en Bangladesh stroomt. De rivier is circa 2700 km lang. Deze rivier stroomt van de Himalaya, door Noord-India naar de Golf van Bengalen in het oosten. Volgens de oude verhalen viel de Ganges vanuit de hemel op de aarde. Shiva ving toen de rivier op om de val te breken. De rivier wordt ook als godin vereerd; Ganga. Ter verering baden vele hindoes in deze rivier en laten ze tevens hun as na crematie hierin verstrooien. Jaarlijks trekken miljoenen hindoes naar steden aan de Ganges om hun ziel te reinigen door zich te wassen in de rivier. Pelgrimstochten zijn dan ook een populaire vorm van toerisme voor Indiërs. De bestemming is dan meestal 1 van de 7 heilige steden: Hardwar, Mathura, Ayodhya, Ujjain, Dwarka, Kanchipuram en de bekendste Varanasi.

Elke hindoe wil Varanasi, de stad “van het Goddelijke licht” eens in zijn leven bezocht hebben. Als men hier sterft, maakt hij grote kans om de staat van moksha te bereiken, wat staat voor bevrijding. Voel hoe fascinerend Varanasi is tijdens een boottocht in de vroege ochtend of bij zonsondergang. Bij de ca 80 ghats, “trappen aan de rivier”, beginnen de gelovigen aan hun bad en aan hun gebed “Puja”. Ervaar de vibratie en energie die daarbij los komt en voel de devotie voor de heilige Ganges.

Kamelenfestival Pushkar - in de woestijn

Rajasthan is India’s meest kleurrijke en exotische provincie. De sprookjesachtige Maharadja paleizen, de indrukwekkende forten en de prachtig versierde kleding van de bewoners zijn een onvergetelijk tafereel. Ieder jaar in de heilige hindoemaand Kartika, verandert het idyllische en rustige dorp Pushkar in een weergaloos spektakel. Vanuit alle hoeken van de deelstaat Rajasthan trekken kamelenhandelaren met hun kuddes door de Thar woestijn naar Pushkar, om daar te arriveren voor de volle maan. Het officiële begin van de Pushkar Fair, de grootste kamelenmarkt van India.

Het leven in de woestijn is vaak hard en meedogenloos en tijdens dit feest vieren de mensen juist het leven en omarmen ze de momenten van vreugde. Het is een bonte verzameling van handelaren met prachtige tulbanden en grote snorren, vuurspuwers, jongleurs, muzikanten, vrouwen in hun kleurige sari’s en versierd met hun mooiste sieraden en uiteraard overal kamelen, maar ook geiten en paarden. Het hoogtepunt is de kamelenrace door de zandduinen. De kakofonie van geuren, geluiden en kleuren zijn een walhalla voor de zintuigen. Een unieke ervaring om getuige te kunnen zijn van dit festival midden in het culturele woestijnhart van India.

De Bengaalse tijger in India

India is de belangrijkste thuishaven van de Bengaalse tijger, één van de meest gevreesde en mooiste roofdieren op aarde. Helaas wordt de tijger sterk bedreigd met uitsterven. Stropers in India kunnen op de markt veel geld krijgen voor de huid en de botten van een tijger, bijvoorbeeld voor het bereiden van magische medicijnen. En omdat de tijger steeds minder leefruimte heeft, richten ze zich op het vee van de boer om te kunnen eten, waardoor de boer weer op tijgers jaagt en ze doodt om hun vee te beschermen.

India kent 39 tijgerreservaten van in totaal 45.000 km2. Honderd jaar geleden leefden er in de bossen van India ongeveer 100.000 tijgers. Wereldwijd zijn er nog minder dan 3.500 van de bedreigde diersoort. De helft daarvan leeft in India. In India is het aantal tijgers de afgelopen jaren met ca 20% gestegen, doordat enkele instanties met man en macht proberen dit prachtige dier bescherming te geven en een natuurlijke habitat te laten behouden. Ranthambhore National Park en Kanha National Park worden als één van de mooiste tijgerreservaten beschouwd.

De Taj Mahal

De Taj Mahal is het bekendste bouwwerk van India en wellicht het meest romantische wereldwonder. Keizer Shah Jahan liet dit toonbeeld van ingetogen perfectie bouwen uit liefde voor zijn vrouw Mumtaz, die overleed na 17 jaar huwelijk bij de geboorte van hun 15e kind. De bouw van dit sprookjesachtige liefdesmonument startte in 1631 en werd in 1653 voltooid. In totaal werkten meer dan 20.000 mensen aan het gebouw, dat volledig is gebouwd van marmer en versierd met halfedelstenen, die in indrukwekkende en sierlijke patronen in het marmer zijn ingelegd. Het is zo uniek in zijn schoonheid dat het bouwwerk als een absoluut wonder wordt beschouwd.

Het verhaal gaat dat er plannen waren om een tweede Taj Mahal te bouwen. Als contrast met dit witte sprookje had Shah Jahan namelijk een zwarte marmeren Taj Mahal gewild om daar zijn eigen graftombe te plaatsen. Hij werd echter door zijn zoon afgezet voordat dit verwezenlijkt kon worden. Shah Jahan ligt nu samen met zijn vrouw begraven in de graftombes in de kelder van de witte Taj Mahal.

Wuivende palmen en witte stranden

Ook voor de strandliefhebber heeft India veel te bieden. Goa is de kleinste deelstaat van India met prachtige stranden en is een ideaal vakantieparadijs. Het tropische klimaat, de kokosnootbomen, de witte zandstranden en de lay-back sfeer geven Goa een romantische allure met een Portugees tintje.

Minder bekend maar zeker net zo mooi is Kovalem in de deelstaat Kerala in Zuid-India. Het van oorsprong vissersdorp heeft drie prachtige en tropische halvemaanvormige stranden omringd door palmen en van elkaar gescheiden door rotsachtige uitstulpingen. De ondiepe wateren van de Arabische Zee van honderden meters zijn ideaal om te zwemmen. De schilderachtige schoonheid en sereniteit worden aangevuld door prachtige Ayurvedische salons en yoga centra en uitstekende restaurants. Kovalem is dan ook een perfecte omgeving om een rondreis te eindigen.

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Kanoën in de provincie Quebec, Canada

Top 8 bezienswaardigheden Canada
Canada is het op een na grootste land ter wereld... Lees meer

Dode Zee

5 redenen om in 2022 naar het Midden-Oosten te gaan!
In 2020 werd het Midden-Oosten uitgeroepen tot reisbestemming voor 2021.... Lees meer

Tel Aviv Israël

Wat te doen in Tel Aviv
Tel Aviv is een bijzondere mix van hip, modern en... Lees meer

Mauritius mooi strand

De mooiste stranden van Mauritius
Mauritius ligt in de Indische Oceaan en behoort officieel bij... Lees meer

jordanië bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden om te bezoeken in Jordanië
Natuurlijk is Jordanië voornamelijk bekend om Petra. Maar Jordanië heeft... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
Een warmwaterbad in een ryokan in Japan

Slapen in een traditionele ryokan in Japan

Gepubliceerd: 25/05/2022
Een rondreis Japan is niet te vergelijken met andere rondreizen...
Lees meer
Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden

Gepubliceerd: 19/05/2022
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,...
Lees meer
Het prachtige Milford Sound, Nieuw-Zeeland

Mooiste plekken op het Zuidereiland in Nieuw-Zeeland

Gepubliceerd: 16/05/2022
Een rondreis Nieuw-Zeeland is de ultieme reis voor natuur- en...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Rondreis Rajasthan India
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 16
Highlights Rajasthan Individuele rondreis India
 • Jaisalmer de 'Gouden Stad' in de woestijn
 • Boottocht op meer in Udaipur
 • Jungle safari op zoek naar tijgers in Ranthambhore NP
Taj Mahal in Agra in India
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 12
Best Deal Discover India Individuele rondreis India
 • Boottocht op het meer in Udaipur
 • Bedevaartsoord Pushkar
 • Taj Mahal in Agra
Varanasi aan de Ganges in India
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 22
Grand Tour Rajasthan en Varanasi Individuele rondreis India
 • Jaisalmer de 'Gouden Stad' in de woestijn
 • Verschillende overnachtingen in voormalige Maharadja paleizen
 • Varanasi aan de heilige Ganges

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding