Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Vandaag geopend tot 17.30 uur
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Ladakh

India

Ontdek Ladakh

De naam Ladakh komt uit het Tibetaans en betekent "land van bergpassen" De streek doet zijn naam eer aan, want je wordt omringd door de enorme pieken van de Himalaya.

De majestueuze bergen en met sneeuw bedekte pieken, afgewisseld met vruchtbare en groene terrasvormige velden vormen het decor. Je passeert pittoreske dorpjes en eeuwenoude boeddhistische kloosters tijden een reis door Ladakah.

Klooster in Ladakh

Deze dunbevolkte regio ligt in het noorden van India en bestaat uit de bovenloop van het dal van de Indus en de verder naar het noorden gelegen Nubra vallei. Vanuit Delhi is deze regio per vlucht te bereiken naar Leh. Je kunt ook over land, waarbij Manali als toegangspoort van Ladakh wordt gezien. De wegen zijn kronkelig met messcherpe bochten en je reist over de hoogste Himalaya passen ter wereld.

De regio Ladakh bestaat uit de districten Leh en Kargil, waarbij Leh wordt gezien als de hoofdstad.

In Ladakh domineert de Tibetaanse cultuur het leven. De oorspronkelijke bevolking bestond uit Khampanomaden, die met geiten, jaks en schapen rondtrokken. Ook nu nog in de afgelegen gebieden nomaden te vinden. De Lakakhi bevolking is merendeels boeddhistisch. De voornaamste talen zijn Ladakhi, Purig, Tibetaans en Engels.

Ladakh is populair bij wandelaars. Neem wel altijd een jas mee want het kan hier door de hoogte enorm afkoelen. De beste reistijd om Ladakh te bezoeken is van juni t/m september.

De belangrijkste hoogtepunten van Ladakh zijn:

  • Hemis National Park

Di is een van de weinige leefgebieden ter wereld van het sneeuwluipaard. Ze leven tussen het ruige berglandschap en diepe valleien.

  • Pangong Lake

Dit schitterende zoutwatermeer ligt op de grens van Tibet en de regio Kasjmir in India. Je kunt het meer bereiken via een avontuurlijke weg vanaf Leh, in ongeveer 6 uur.

Pangong Lake Ladakh

  • Nubra vallei

Deze verborgen vallei ligt achter één van de hoogste bergpassen ter wereld (5602 m hoog). Door zijn geïsoleerde ligging is de authentieke sfeer behouden. Het is een waar wandelparadijs.

Nubra Vallei Ladakh India

  • Leh

Leh is de hoofdstad van Ladakh en ligt in een groene vallei aan de voet van de indrukwekkende ruïne van een Tibetaans paleis. Het historische centrum is een bezoek ook meer dan waard, waarbij je de bazaar kunt bezoeken met zijn Tibetaanse gebedsmolens en gekleurde vlaggen en sierraden. Vanuit Leh kun je ook 3 prachtige Boeddhistische kloosters bezoeken in de prachtige omgeving.

Hulp nodig? Onze experts helpen je graag

Reisadvies op maat? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met mij op.

Contact Offerte

of bel ons op: 0348 - 44 19 51

Sofie 333travel
Onze experts Sofie Expert-India
Denise 333travel
Onze experts Denise Expert-India
Jasmijn 333travel
Onze experts Jasmijn Expert-India
Arnold
Onze experts Arnold Expert-India

Populaire reizen naar Ladakh

alle rondreizen >

Ook naar India?

Kies uit ons uitgebreide aanbod:

India
Alles
Alle periodes

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding