Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Newfoundland & Labrador

Canada

Newfoundland & Labrador is de meest oostelijk gelegen provincie van Canada en waarschijnlijk ook de meeste wilde provincie. Het bestaat uit het eiland Newfoundland (gelegen in de Atlantische Oceaan) en een deel van het schiereiland Labrador dat wordt omsloten door de Hudson Bay en de provincie Québec.

Verbazingwekkend genoeg waren het niet de Europeanen, maar de Vikingen die vele honderden jaren voor de koloniale grootmachten dit land hebben ontdekt. Pas in de 17e eeuw werden er vaste nederzettingen opgericht door de Britten, waarna er meer Europeanen zich settelden.

Door de grillige vormen van Newfoundland is het eigenlijk een eiland dat bestaat uit baaien en schiereilanden. Het belangrijkste schiereiland is het zuidoostelijke Avalon, waar Saint John’s de hoofdstad ligt en waar de meeste inwoners van Newfoundland wonen. In het seizoen (half juni-eind september) komt hier vlakbij, bij het plaatsje Argenta, de ferry vanuit Nova Scotia aan.

Op Newfoundland vind je o.a. 2 nationale parken, waarvan Gros Morne National Park het grootst is. Dit park ligt in het westen van het eiland en is vernoemd naar de hoogste berg van de omgeving. Het wordt gevormd door de ruige bergen van de Long Range. Bonne Bay is een fjordenachtig gebied dat het park voor een groot deel doorsnijdt. De zuidelijker gelegen Tablelands worden gevormd door een oranjebruin gesteente, waar vrijwel geen begroeiing op is en hiermee een bijzonder gezicht vormen. Om dit deel van het eiland te bereiken, is de ferry vanuit North-Sydney in Nova Scotia naar Port aux Basques die het hele jaar door gaat, de beste optie.

Qua toerisme staat Newfoundland nog in de kinderschoenen. Je zult er dan ook niet veel toeristen tegenkomen. Wat vind je er dan wel? Prachtige uitgestrekte kustlijnen, ruige rotspartijen, bijzondere dieren waaronder de kleurrijke pagegaaiduiker, kariboes en diverse walvissoorten om te spotten en drijvende ijsbergen voor de kust. Kortom, de natuur op zijn best!

Hulp nodig? Onze experts helpen je graag

Reisadvies op maat? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met mij op.

Contact Offerte

of bel ons op: 0348 - 44 19 51

Britt 333travel
Onze experts Britt Expert-Canada
Onze experts Jelle Expert-Canada
Janette
Onze experts Janette Expert-Canada
Nina 333travel
Onze experts Nina Expert-Canada
Dagmar
Onze experts Dagmar Expert-Canada

Newfoundland in beeld

Ook naar Canada?

Kies uit ons uitgebreide aanbod:

Canada
Alles
Alle periodes

Meer lezen over Canada?

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
amerika-new-york-central-park

5x Verborgen plekken van New York

Gepubliceerd: 28/09/2022
Verborgen plekken vinden en de best bewaarde geheimen van een...
Lees meer

Top 10 nationale parken in Canada

Gepubliceerd: 01/08/2022
Dat Canada een land is dat vol zit met natuur,...
Lees meer

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding