Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

5x Verborgen plekken van New York

Gepubliceerd: 28/09/2022

Verborgen plekken vinden en de best bewaarde geheimen van een stad ontdekken is wellicht iets dat jij het allerliefst doet op je vakantie. Ook in een wereldstad als New York is dat zeker mogelijk. Local Ingrid Schram van New.York.Local laat jou graag de “hidden gems” van de stad zien. Zo kun je naast het bekijken van de bekendere highlights ook eens op zoek naar unieke locaties; het New York van de locals.

'Geheime tips' voor New York

 • The little red lighthouse

The Little Red Lighthouse New York

Een klein rood torentje van zo’n 12 meter hoog staat te pronken aan de Hudson. Little Red Lighthouse bevindt zich onder de George Washington Bridge. Ver van de stadsverlichting was er in de jaren ‘20 grote behoefte aan verlichting op deze plek om de scheepvaart op de Hudson goed te kunnen leiden. En zo werd in 1921 de toren hier opgebouwd. Het duurde echter niet heel lang voordat er een permanente vervanging kwam, want door de bouw van de George Washington Bridge in 1931 was er ineens zoveel verlichting op deze plek dat het weinig nut had om de lamp van de toren nog te laten branden. De toren staat er echter nog steeds en dat komt mede door buurtbewoners en een crowdfund actie rondom het beroemde kinderboek “The little red lighthouse”. Inmiddels is de toren een historisch monument.

Je moet er eventjes voor in de metro zitten, want deze locatie ligt iets afgelegen. Maar het is zeker de moeite waard. Je kunt het heel goed combineren met een bezoek aan The Met Cloisters, een vestiging van het Amerikaanse Metropolitan Museum of Art in New York, specifiek voor kunst en architectuur uit de Europese middeleeuwen.

 • Greenwood cemetery

Greenwood Cemetary New York

Greenwood Cemetery is één van de eerste begraafplaatsen die buiten de stad New York werd aangelegd. Vroeg in de 19e eeuw werd het door overbevolking en angst voor ziektes steeds meer onwenselijk om mensen op het eiland Manhattan te begraven en zocht men naar ruime buitenstedelijke gebieden. In 1838 werd Greenwood Cemetery aangelegd.

De begraafplaats is bijna 200 hectare groot en telt zo’n 570.000 vaste bewoners. Hoe gek het ook klinkt om op je trip naar New York een wandeling over een begraafplaats te maken, toch zul je het ervaren als een unieke belevenis. De sculpturen en de mausoleums in het park zijn erg indrukwekkend. Vraag bij de ingang een kaart zodat je een mooie route kunt lopen langs graven van beroemde New Yorkers zoals Jean Michel Basquiat, Leonard Bernstein, verschillende baseball helden en artiesten. Een andere bezienswaardigheid zijn de honderden Monniksparkieten in het park. Deze vogels komen met name voor in Brazilie en Argentinie.

Sinds 1980 zijn de vogels aan komen vliegen en ze lijken de begraafplaats niet te willen verlaten. Het verhaal gaat dat ze zijn ontsnapt tijdens een dierententoonstelling. Ze hebben hun huisvesting gevonden in een van de catacomben waar ze in de koude winters goede bescherming vinden

 • New York Transit Museum 

Transit Museum New York

Verborgen in een oud metrostation uit 1936 in Brooklyn kun je het transit museum bezoeken. Het museum opende in 1976 toen dit station niet meer in gebruik was. Binnen vind je tientallen oude metro’s  waarvan de oudste zelfs uit 1907 stamt. Het bijzondere is dat je ze gewoon mag betreden. Je krijgt dus even het nostalgische gevoel hoe het geweest moest zijn om een ritje te maken in één van deze metro’s

Naast het bekijken van de oude metro’s leer je ook veel over de geschiedenis van de aanleg van de metrolijnen, meer dan 100 jaar geleden. Er staan oude toegangspoortjes die men door de generaties heen heeft gebruikt en je kunt mooie wisselende exposities bekijken. Het museum heeft door de stad heen ook een aantal winkels met kleine exposities, zoals de gallery in Grand Central Station. In het najaar kun je op de website of in de winkels een ticket boeken voor een “nostalgia ride”. Een aantal dagen per jaar kun je een ritje maken in één van deze klassieke metrostellen. 

 • Doyer Street, Chinatown

Doyer Street New York

Wat op dit moment wellicht de meest kleurrijke verborgen plek in New York is, was ooit, zo’n 200 jaar geleden, de meest dodelijke plek van de stad. 

In de 19e eeuw heette deze straat ook wel de “bloody angle”. Het was voor de vele gangs in die tijd de perfecte locatie om iemand van het leven te beroven zonder dat er naar omgekeken werd. Na hun gruweldaad konden de daders zelfs makkelijk vluchten door een “geheime tunnel”. Deze tunnel is er nog steeds. Je kunt er nu doorheen lopen en zult er wat chinese winkeltjes vinden. De ingang zit naast Nom Wah Tea Parlor, wat trouwens echt een aanrader is. Nom Wah is het oudste chinese restaurant in Chinatown. Sinds hun opening in 1920 kun je hier terecht voor traditionele dumplings in een kantine achtige setting. Maar dat maakt de ervaring juist interessant! Let op; je kunt hier alleen cash betalen. Aan de andere kant van de tunnelingang kun je cocktails drinken bij Apotheke. Je herkent het zaakje aan de eeuwenoude deur en het “chemist” bordje wat boven de ingang hangt. Binnen dragen de bartenders witte laboratoriumjassen en kun je “op recept” een drankje bestellen aan de bar.

 • Elizabeth Street Garden

Elizabeth Street Garden New York

Midden in de culturele en trendy wijk Nolita (North of Little Italy) kun je even heerlijk tot rust komen in deze prachtige tuin. Een waar paradijs midden in deze drukke stad. In elk hoekje zie je weer iets nieuws. Van heerlijke geurende bloemen tot knusse prieeltjes om te zitten. Maar vooral veel uitbundige beelden. Het voelt zelfs een beetje als een openluchtmuseum. Wekelijks kun je er een yogales volgen, een lezing bijwonen, of luisteren naar een uitvoering van Bach. De tuin is als sinds 1903 een ontmoetingsplaats voor de locals uit Nolita, Soho en Little Italy. Sinds de jaren ‘80 zijn er rondom luxe appartementen geplaatst en dreigt men dit unieke plekje te verliezen aan nog meer vastgoed. De toegang is geheel gratis, maar de community is erg geholpen met een vrijwillige donatie. 

Zelf deze verborgen plekjes in New York bezoeken? Doe meer inspiratie op en bekijk ons aanbod rondreizen door Amerika of vraag een reisvoorstel op maat aan.
Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Spirit Island Lake Maligne Jasper Canada
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 17
Highlights West-Canada Fly Drive Canada
 • Reis van Vancouver naar Calgary langs de grote parken van West-Canada
 • Scherpe pieken van de Rockies, watervallen en meren
 • Wildlife spotten, waaronder beren en walvissen
Florida
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 16
Magisch Florida Fly Drive Amerika
 • Attractieparken in Orlando
 • Oogverblindend wit poederstrand van Siesta Key
 • Miami en Everglades
Canada-Vancouver-uitzicht-vanuit-watervliegtuig-bij-zonsondergang
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 20
Grand Tour West-Canada Fly Drive Canada
 • Reis van Vancouver naar Calgary langs de grote parken van West-Canada
 • Scherpe pieken van de Rockies, watervallen en meren
 • Wildlife spotten, waaronder beren en walvissen

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding