Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Vandaag geopend tot 17.30 uur
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Camper huren Nieuw-Zeeland

Informatie en tips

Camperhuur Nieuw-Zeeland

Een campervakantie geeft je veel vrijheid en onafhankelijkheid. Je hebt je eigen huisje op wielen al mee, dus je kunt ter plekke beslissen of je ergens langer of korter verblijft. Een zeer ontspannen manier van reizen, ook omdat je niet telkens je koffer opnieuw hoeft in te pakken!

Wij hebben een ruim aanbod aan campers. Geef in je offerte aan met hoeveel personen je reist en wat je wensen betreffende de camper zijn en wij sturen je een passende offerte toe.

In Nieuw-Zeeland werken wij met 6 camper verhuurmaatschappijen, zodat wij altijd een passend voertuig tegen een scherpe prijs kunnen bieden.

Campers komen in allerlei soorten en maten, van eenvoudig tot heel luxe, van klein tot groot. Een aantal campers hebben een eigen toilet en douche; kleinere campertypes hebben dit niet. Dit wordt bij het betreffende campertype aangegeven. De campers hebben ook een keukentje voorzien van pannen en servies, zodat je zelf je eigen maaltijden kunt klaarmaken. Vooral wanneer je midden in de natuur bent, is dit op en top genieten.

Waarom een camper huren met 333travel?

 • Ruime keuze aan campers, voor ieder budget
 • Mogelijk om ferries bij te boeken
 • Persoonlijke service van een Nieuw-Zeeland specialist
 • Hulp bij route plannen indien nodig

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over camperhuur? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen.

Camper verhuurmaatschappijen

Veelgestelde vragen

Vragen over camperhuur in Nieuw-Zeeland? We hebben de meest voorkomende vragen en antwoorden over een camper huren op een rijtje gezet.

Zit jouw vraag er niet bij? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder!

Waar moet ik aan voldoen om een camper te huren?
 • Een creditcard, op naam van de hoofdbestuurder voor de borg
 • Minimaal twee jaar in het bezit zijn van een standaard autorijbewijs (B)
 • Een internationaal rijbewijs in combinatie met je Nederlandse rijbewijs is verplicht
 • Minimum leeftijd om een camper te mogen besturen is meestal 21 jaar
 • Minimale verhuurperiode: 5/10 nachten, afhankelijk van laag-/hoogseizoen en campermaatschappij
 • Een hotelovernachting vooraf aan de camperhuur is niet verplicht maar raden wij ten zeerste aan
 • Het is verboden te roken in de campers. Wanneer er in de camper is gerookt dan behoudt Apollo zich het recht om schoonmaakkosten in rekening te brengen.
Hoe lang van tevoren kan ik het beste een camper reserveren?

Een campervakantie is een hele populaire manier om je vakantie in Nieuw-Zeeland door te brengen. Voor een scherpe prijs, leuke gratis extra's en goede beschikbaarheid van de campers is het dus zaak om zo vroeg mogelijk te boeken.

Campers in Nieuw-Zeeland zijn vanaf ongeveer september voor het jaar erop al te boeken. 

Welke afstand kan ik per dag afleggen met een camper?

Met een camper rijd je minder hard dan met een auto en je rijdt in Nieuw-Zeeland niet over snelwegen maar over kleinere, bochtige wegen met een lagere maximum snelheid. Je zult dus langer over afstanden doen en bovendien wil je ook genoeg tijd hebben om leuke stops onderweg te maken.

Een goed gemiddelde om aan te houden is 250 kilometer per dag. Hier doe je circa 4-5 uur over. Natuurlijk zul je op sommige dagen een langere afstand afleggen om van A naar B te komen, maar je kunt de dag(en) erna dan meer rust inbouwen om de omgeving te verkennen.

Moet ik de campings vooraf reserveren?

Deze beslissing is geheel aan jou. Reizen per camper is natuurlijk vooral ideaal vanwege de flexibiliteit die je hebt. Wanneer je buiten het hoogseizoen reist, loop je minder risico dat campings vol zitten en wanneer je vooruit belt om te reserveren, sta je nooit voor verrassingen. 

Sommige campings zijn (met name in het hoogseizoen, lange weekenden en op nationale feestdagen) zo populair dat je ze wel ruim van te voren moet boeken. Het gaat dan vooral om de populairste bestemmingen op het Zuidereiland, zoals Queenstown, Wanaka, Lake Tekapo en Te Anau.

Boek je een camper van Mighty, Britz of Maui, dan kun je via hun app kun je campings zoeken en het is nu ook mogelijk sommige campings te boeken. Boek je een camper van Cheapa Campa, Apollo of Star RV, dan kun je via hun app campings zoeken en boeken.

Welke camper is geschikt voor mijn gezelschap?

Dat ligt natuurlijk aan diverse factoren. Hechten jullie aan luxe, ruimte en faciliteiten of is bijvoorbeeld een scherpe prijs belangrijker.

Tip: Let in ieder geval goed op de bedafmetingen en bepaal of deze passen bij je reisgezelschap. Aangezien de camper voor langere tijd ook je slaapplaats is, is het belangrijk dat iedereen comfortabel kan liggen. 

Heb je hulp nodig? Onze Nieuw-Zeeland reisspecialisten adviseren je graag over de opties. 

Is het moeilijk om een camper te besturen?

Een camper is ondanks zijn grootte gemakkelijk te besturen. Je rijdt met een automatische versnelling, dus je hoeft echt alleen op de weg te letten. Buiten de grote steden is het meestal niet druk op de weg en je hebt dus alle tijd en ruimte om in je eigen tempo te rijden.

In Nieuw-Zeeland rijden ze aan de linkerkant van de weg en dat is waar je het meest aan zult moeten wennen. Geef jezelf de kans om hier aan te wennen en let vooral de eerste dagen extra op als je de weg op rijdt en bij kruisingen, afslagen en rotondes.

Een camper is een stuk hoger dan een auto. Let hier ook extra op bij bijvoorbeeld lage uitstekende takken langs de weg.

Is een campervakantie voordeliger dan een fly drive?

Een veelgehoorde vraag is of een campervakantie voordeliger is dan een vakantie met een huurauto. Dat hangt van een aantal factoren af maar meestal ontloopt het elkaar niet veel.

Vooraf lijkt een campervakantie vaak voordeliger dan een fly drive. Je betaalt op dat moment de vlucht, aankomstovernachting, camperhuur en eventuele extra's zoals de ferry overtocht. Ter plaatse komen er echter ook nog kosten bij, omdat je nog voor de campings en benzine betaalt. De kosten van benzine zijn bij een camper hoger dan bij een auto, aangezien een camper niet zuinig rijdt. Daar staat wel tegenover dat je zelf kunt koken om kosten te besparen en heerlijk middenin de natuur kunt kamperen. 

Onderaan de streep zullen de kosten voor beide vakantietypes waarschijnlijk redelijk gelijk uitkomen en kun je beter een keuze maken o.b.v. wat beter bij je past.  Een groot verschil is bijvoorbeeld dat bij een fly drive alle accommodaties al vastliggen terwijl je bij een campervakantie meer vrijheid hebt om ter plaatse je dagen en route in te vullen.

Welk rijbewijs heb ik nodig?

Om een camper te mogen besturen in Nieuw-Zeeland, moet je minimaal 2 jaar in het bezit zijn van een standaard autorijbewijs (B). Bovendien moet je naast je Nederlandse autorijbewijs een internationaal rijbewijs bij je hebben.

Hoe oud moet je zijn om een camper te huren?

De minimum leeftijd om een camper te mogen huren en besturen is meestal 21 jaar. Mochten er afwijkende regels gelden bij een campermaatschappij, dan staat dit bij de desbetreffende maatschappij vermeld.

Is wildkamperen toegestaan in Nieuw-Zeeland?

Wildkamperen is op bepaalde plekken toegestaan in Nieuw-Zeeland, mits je camper een vast toilet heeft (dus geen 'porta potti' of draagbaar toilet) en er geen borden staan die aangeven dat er geen “overnight camping” is toegestaan. Je kunt bij de lokale bezoekerscentra informeren waar het in de buurt is toegestaan om te wildkamperen.

Hoe zit het met eigen risico?

De verzekering is per camperverhuurder verschillend. Vaak heb je bij de standaardverzekering nog een behoorlijk eigen risico. Je kunt dit eigen risico afkopen met een verzekering van de verhuurder of met de speciale Eigen Risico verzekering van Allianz Verzekeringen. 

Let op: koop je het eigen risico af met de speciale Eigen Risico verzekering van Allianz Verzekeringen, dan wordt de volledige borg nog steeds geblokkeerd op je credit card bij het ophalen van de camper. Zorg dat je hiervoor genoeg ruimte op je credit card hebt. Wil je ook de borg verlagen, dan dien je het eigen risico af te kopen bij de camperverhuurder zelf. Je kunt de Allianz Eigen Risico Autohuur verzekering alleen afsluiten wanneer je in Nederland woont.

Onze Nieuw-Zeeland reisspecialisten informeren je hier graag over.

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding