Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Geld retour garantie Verzekerd van repatriëring Coronaproof op reis

Apollo

Camperhuur Nieuw-Zeeland

Apollo

 • Middenklasse campers
 • Een ruim aanbod aan campers
 • Campers zijn maximaal 3 jaar oud
 • Standaard service

Apollo Motorhome Holidays is een trots Australisch familiebedrijf dat is opgericht in 1985. Inmiddels bieden ze campers aan in Australië, Nieuw-Zeeland, Canada en Amerika en bieden ze naast Apollo een aantal merken aan, waaronder Cheapa Campa. Apollo is een van de grootste campermaatschappijen in Nieuw-Zeeland met een moderne vloot. Ze bieden 6 campertypes aan, dus er is voor ieder wat wils. De campers zijn maximaal 3 jaar oud en van alle belangrijke gemakken voorzien.

Campers van Apollo

De campers van Apollo zijn maximaal 3 jaar oud en zijn van alle belangrijke gemakken voorzien. Apollo biedt 6 verschillende campertypes:

Prijzen en aanbiedingen

Gedurende het jaar variëren de prijzen en aanbiedingen van Apollo. Daarnaast zijn er ook speciale wegbreng specials.

Bekijk hieronder meer informatie.

Flextarieven

Apollo biedt zogenaamde flextarieven, deze zijn geldig van maandag t/m zondag.

Flextarieven betekent dat de prijs bepaald wordt door vraag en aanbod en op wekelijkse basis varieert. Wanneer je dus vroeg boekt, dan zijn er nog veel campers beschikbaar en zul je een lagere prijs krijgen. Wanneer de campers volgeboekt raken, dan gaat de prijs automatisch omhoog.

Inbegrepen
Wanneer je een camper bij Apollo huurt, dan is de prijs inclusief een standaard verzekering met een eigen risico van NZD 5000 (Hitop Camper en Endeavour Camper) of NZD 7500 (overige campertypes) per gebeurtenis. Verder zijn de persoonlijke inventaris, camperinventaris, extra bestuurder toeslag en een ongelimiteerd aantal kilometers al inbegrepen.

Vroegboek en lange huur specials

Deze aanbiedingen variëren per maand, je reisspecialist kan bekijken of je hiervoor in aanmerking komt.

Wegbreng specials

Er zijn jaarlijks de zogenaamde wegbreng specials, waarmee je gedurende het seizoen de campers van A naar B rijdt om de voorraad op peil te houden.

Bij deze specials zijn de prijzen extra voordelig en je krijgt vaak extra voordelen. Voor meer informatie neem je contact op met één van onze Nieuw-Zeeland specialisten.

Verhuurlocaties

Op deze 2 locaties kun je een Apollo camper ophalen en/of inleveren:

 • Auckland
 • Christchurch

One way rental
Wanneer je ophaalpunt niet gelijk is aan het inleverpunt, dan boek je een zogenaamde one way rental. Hiervoor geldt een toeslag die per locatie varieert. Onze reisspecialist zal je hierover informeren in je offerte. In de periode 01 oktober t/m 31 maart geldt een huur minimum van 10 dagen.

Informatie Apollo

Bekijk hier meer informatie over bij te boeken extra's en praktische informatie over het huren van een camper bij Apollo.

Service

Apollo biedt standaard service voor al haar gasten. Thuis check je van tevoren al online in. Bij het ophalen van de camper zullen dan nog de laatste formaliteiten worden afgehandeld en kun je op weg.

Mocht je onderweg pech krijgen of problemen met de camper hebben, dan is Apollo 24 uur per dag bereikbaar op een speciaal noodnummer.

Daarnaast biedt Apollo een handige smartphone app. Naast informatie over de camper geeft de app je ook informatie over je omgeving zoals nabijgelegen campings (die je ook meteen kunt boeken), benzinestations, pinautomaten etc. Uiteraard vind je hier ook vele reistips en leuke deals voor activiteiten onderweg. Deze app kun je downloaden in de appstore.

Ophalen en inleveren van de camper

De verhuurlocatie is gemakkelijk te bereiken per taxi of het openbaar vervoer. Apollo biedt ook gratis bustransfers van de luchthaven naar de verhuurlocatie en van de verhuurlocatie naar de luchthaven.

De normale ophaaltijd van de camper is tussen 8.00-16.00 uur van maandag t/m zondag. De verhuurlocaties zijn gesloten op Goede Vrijdag, 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Als je de camper ophaalt op een feestdag, geldt er een toeslag.

Het is verplicht om van tevoren (thuis) al online in te checken. Je kunt dan het huurcontract al doorlezen en alle bestuurdersgegevens alvast invullen. In de handige app van Apollo kun je alvast de instructievideo’s van je geboekte camper bekijken, zodat je al bekend bent met je camper. Bij het ophalen van de camper zullen dan nog de laatste formaliteiten worden afgehandeld en kun je op weg.

De camper moet vóór 16 uur weer zijn ingeleverd op de afgesproken verhuurlocatie. De camper wordt dan op eventuele schade gecontroleerd waarna de laatste formaliteiten worden afgehandeld.

Minimale huurperiode

Als je een camper ophaalt en inlevert op dezelfde locatie, geldt er een minimale huurperiode die kan variëren van 5 tot 14 dagen, afhankelijk van het campertype en de periode waarin je de camper wilt huren.

Als je een camper op een andere locatie inlevert dan dat je deze hebt opgehaald, geldt er een minimale huurperiode van 7 tot 14 dagen.

Uitzonderingen:
Als je in het hoogseizoen (van oktober tot en met maart) een camper boekt die je ophaalt in Auckland en inlevert in Christchurch, geldt er een minimale huurperiode van 10 dagen. Als je een camper boekt tijdens de paasperiode (28 maart - 02 april), geldt er een minimale huurperiode van 07 dagen, ongeacht waar je de camper ophaalt en inlevert. Boek je een camper tijdens Kerst (26 december - 07 januari), dan geldt er een minimale huurperiode van 14 dagen, ongeacht waar je de camper ophaalt en inlevert.

Eigen risico

Eigen risico
Een Apollo camper boek je inclusief een standaard verzekering met een eigen risico van maximaal NZD 5000 voor de Hitop Camper en Endeavour Camper of NZD 7500 voor de overige campertypes.

Eigen risico afkopen 
Het eigen risico kun je bij de camperverhuurder afkopen met een aanvullende verzekering. Je betaalt hier NZD 52.00 per dag extra voor.

Om je eigen risico volledig af te dekken, kunnen wij ook de Eigen Risico verzekering van Allianz Verzekeringen aanbieden (€ 8 per dag). Mocht je schade rijden, dan betaal je de kosten ter plaatse, waarna je deze bij terugkomst in Nederland kunt terug claimen bij Allianz.

Camper- en persoonlijke inventaris

De camper- en persoonlijke inventaris zijn al bij de huurprijs inbegrepen.

Camperuitrusting
Deze bestaat uit borden, kommen, bestek, flessenopener, blikopener, schalen, vergiet, steelpan, koekenpan, snijplank, kookgerei, fluitketel, broodrooster en theedoek. Tevens vind je in je camper waslijn en wasknijpers, brandblusser, emmer en waterslang, veger en handveger en blik.

Persoonlijke uitrusting
Deze bestaat uit kussens, kussenhoezen, deken, laken en handdoeken.

Toeslagen

Road User Charge Recovery Fee
Dit is een verplichte toeslag. Het is een belasting op het gebruik van voertuigen op de weg. Het bedrag is afhankelijk van het type camper dat je gehuurd hebt en van de hoeveelheid kilometers die je gereden hebt. Je betaalt deze fee dan ook bij het inleveren van de camper.

De kosten zijn:

 • Voor de Hitop Camper en Euro Tourer: NZD 7,60 per 100 km.
 • Voor de Endeavour Camper, Euro Star en Euro Deluxe: NZD 8,02 per 100 km

One way fee
Deze toeslag geldt als je de camper ophaalt in Auckland en inlevert in Christchurch of vice versa. Deze toeslag bedraagt NZD 180.  

Extra bij te boeken

Gasfles
Het huren van een volle gasfles is optioneel, maar zonder gas kun je niet koken in de camper. Het wordt dus aangeraden om deze bij te boeken. De kosten bedragen NZD 25 per gasfles per huur voor de Hitop Camper en Euro Tourer en NZD 40 per gasfles per huur voor de Endeavour Camper, Euro Star en Euro Deluxe.

De gasfles mag bij het inleveren van de camper leeg worden ingeleverd.

Value Pack
Als je het Value Pack bijboekt, dan koop je je eigen risico af tot NZD 0. De borg bedraagt dan nog NZD 250. Verder zijn de volgende extra’s inbegrepen:

 • Schade aan banden, ruiten, onderkant en bovenkant van de camper
 • Single Vehicle Rollover Cover
 • Huur van 1 gasfles
 • Toilet chemicalien, 3 zakjes
 • Campingtafel en -stoelen
 • Kinderzitje indien nodig, behalve bij de Hitop Camper
 • Sneeuwkettingen indien nodig

De kosten voor het Inclusive Pack bedragen ca. € 35 per dag, voor een maximum van 50 dagen te betalen.

Extra bestuurder
Bij boeking van de camper geef je een hoofdbestuurder op. Zijn er meer personen die willen rijden? Dat is mogelijk en is al in de huurprijs inbegrepen. Let op: zowel de hoofdbestuurder als de andere bestuurder(s) moet(en) het huurcontract ondertekenen. Zo is iedereen optimaal verzekerd

Drop and Go
Als je dit bijboekt, dan leeg je de toilettank en watertank en lever je de camper netjes af. Apollo maakt dan de keuken en apparaten, koelkast, kastjes, badkamer en bestuurderscabine schoon en gooit de laatste afvalzak weg. De kosten bedragen ca. € 50 per huur.

Kinderzitjes
Het is mogelijk om een baby/kinderzitje bij te reserveren voor een bedrag van ca. € 25 per stoeltje per huur. Let op dat dit niet mogelijk is bij de campertypes Hitop Camper en Euro Tourer.

Picknicktafel en -stoelen
Je kunt een picknicktafel en picknickstoelen bijboeken zodat je lekker buiten je camper kunt zitten. Je betaalt ca. € 16 per picknicktafel en ca. € 12 per picknickstoel.

Je kunt ook een 'pakket' huren, dat voordeliger uitvalt. Een pakket van 2 picknickstoelen en 1 picknicktafel kost ca. € 30. Een pakket van 6 picknickstoelen en 1 picknicktafel kost ca. € 45.

Verwarming of ventilator
Wil je een verwarming of ventilator bijboeken, dan betaal je ca. € 10 per huur.

Sneeuwkettingen
Reis je in de lokale winter en reis je door berggebieden, dan heb je sneeuwkettingen nodig. Deze kun je helaas niet van tevoren bijboeken en die je ter plaatse aan te vragen. De prijs is NZD 50 per huur.

Belangrijk
Bedragen genoemd in NZD moet je ter plaatse betalen. Bedragen in EUR moet je vooraf al betalen.

Route restricties

Met een camper mag je alleen op geasfalteerde wegen rijden. De enige uitzondering is een niet-geasfalteerde toegangsweg naar een camping, die tot 10 km lang is. 

Het is niet toegestaan te rijden op de volgende wegen:

 • Skippers Road (bij Queenstown)
 • The Crown Range Road/Cardrona Valley Road (tussen Arrow Junction en Cardrona)
 • Ninety Mile Beach (in Northland)
 • Wanaka – Mt Aspiring Road na de afslag naar Treble Cone
 • The Forgotten Highway (State Highway 43 van Taumaranui naar Stratford)
 • Ten noorden van Colville en Waikawau Township (op Coromandel Peninsula)
Hulp nodig? Onze experts helpen je graag

Reisadvies op maat? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met mij op.

Contact Offerte

of bel ons op: 0348 - 44 19 51

MArtijn 333travel
Onze experts Martijn Expert-Nieuw-Zeeland
Michelle 333travel
Onze experts Michelle Expert-Nieuw-Zeeland
Annelies 333travel
Onze experts Annelies Expert-Nieuw-Zeeland

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding