Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Wat te doen in Tel Aviv

Gepubliceerd: 02/03/2021

Tel Aviv is een bijzondere mix van hip, modern en authentiek Israël. Het is ook een ideale bestemming voor een  citytrip, waarbij je winkelen, culturele bezienswaardigheden en zonnen prima kunt combineren. De zon schijnt immers bijna altijd in Tel Aviv!

Tel Aviv heeft meerdere prachtige langgerekte stranden met palmen aan de Middellandse Zee. Hier kun je net als de locals zonnen, surfen, volleyballen en loungen in een van de vele beach clubs.

Ook op culinair gebied heb je een ruime keuze aan leuke en goede restaurants van zowel lokale als internationale keuken. Proef zeker een falafel pitabroodje als je er bent, want dit wordt gezien als de populairste keuze voor fast food in Israël.

De bekendste winkelstraat vol aparte boetiekjes is Sheinkin Street. Maar door de hele stad heen zijn artistieke winkels te vinden van jonge modeontwerpers, sierraden en handwerk. Er zijn verschillende wijken met ieder een geheel eigen sfeer. Tel Aviv staat ook bekend als beste uitgaansstad in het Midden-Oosten en heeft een tolerante en losse sfeer.

Wat moet je zeker doen als je in Tel Aviv bent?

Tel Aviv Israël

  • Fietsen door Tel Aviv

Tel Aviv is echt een wereldstad maar ook heel overzichtelijk. Wandelend is het goed te doen, maar het is helemaal ideaal om Tel Aviv per fiets te ontdekken. In totaal zijn er 2.000 groene fietsen in Tel Aviv. Op verschillende plekken in de stad zijn stallingen. Bij iedere stalling staat een paal waar je een dagkaart, 3-dagenkaart of weekkaart kunt kopen. Dit is een soort starttarief en vervolgens reken je af per gebruik. Je ziet ook steeds vaker elektrische fietsen en elektrische steps. Wat past het best bij jou?

Fietsen in Tel Aviv

  • Koffiedrinken op de Rothchild Boulevard

Aan de lange Rothchild Boulevard staat de grootste verzameling Bauhaus-stijl gebouwen ter wereld en daarom is deze plek ook vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Omdat de gebouwen wit zijn wordt Tel Aviv ook vaak de witte stad genoemd. Als je van architectuur houdt dan is dit dus zeker een aanrader. De boulevard vormt het hart van de stad met vele restaurants, dure winkels en hotels. In het midden van de weg is een park aangelegd waar je kunt wandelen, fietsen en het stadsleven aanschouwen. Drink koffie of eet een ijsje bij een van de vele gezellige kiosken.

Rothschild boulevard in Tel Aviv

  • Bezoek de stranden van Tel Aviv

De Middellandse Zee kustlijn van Tel Aviv is in totaal 14 kilometer lang en de Tayalet promenade loopt langs zo’n 5 kilometer hiervan. Het bestaat uit verschillende prachtige stranden die grotendeels in elkaar overlopen. In Tel Aviv ga je niet alleen zonnen op het strand, maar ook sporten op de fitness apparaten op de boulevard of volleybalen en livemuziek luisteren bij een van de vele strandtenten. 

Tel Aviv Strand

Een Limonana drinken om af te koelen hoort erbij. Dit is de Israëlische klassieke zomerdrank. Het is een combinatie van de Hebreeuwse woorden voor citroen en mint en is een verfrissende mix van ijzige limonade en gemalen muntblaadjes. In de avond worden vaak gratis films of sportevenementen getoond op grote schermen. De meest populairste stranden zijn Golden Beach, Frishman Beach en Banana Beach.  Ben je op vrijdag in Tel Aviv? Dan is het leuk om naar Drummers Beach te gaan. Hier komen locals samen om muziek te maken. Er hangt een hippiesfeer en een spectaculaire zonsondergang maakt de ervaring compleet. Kortom de stranden van Tel Aviv moet je beleven.

Limonada in Tel Aviv

Tel Aviv Strand

  • Dwalen door de steegjes van Old Jaffa

Old Jaffa is de oude haven van Tel Aviv en vormt een highlight op zichzelf. Wandel door de vele historische straatjes met kleine ambachtelijke winkels, piepkleine pleintjes en jus d'orange kraampjes met uiteraard Jaffa sinaasappels. De haven is sfeervol en een mooie plek om de skyline van het moderne Tel Aviv te bewonderen en de vissers binnen te zien komen met hun gekleurde boten.

Jaffa Tel Aviv

Hou ej van vintage? Bezoek dan zeker de vlooienmarkt in Jaffa. In de avond komt Jaffa pas echt tot leven en zie je overal restaurantjes verschijnen die overdag gesloten waren. Vooral op de Rabbi Nahman Street staat het na schemer plotseling vol met terrassen met tafeltjes en stoeltjes en is de sfeer levendig. Bezoek Old Jaffa dus zeker zowel overdag als in de avond.

  • Struinen over Carmel Market

Carmel Market is één van de leukste markten van Tel Aviv. Locals doen hier hun dagelijkse boodschappen. Je vindt er verschillende kraampjes met fruit, kruiden, groenten, kazen en zoetigheden, zoals halva en honingkoekjes. Maar ook voor souvenirs, T-shirts en gelukshangers ben je op het juiste adres. Verder zie je overal heerlijke verse sapkramen waar je granaatappelsap of mangosap kunt drinken.

Souvenirs op Carmel Market Tel Aviv

  • Ontdek de leukste wijken van Tel Aviv

Neve Tzedek staat bekend als de charmantste wijk van Tel Aviv en voelt meer als een dorp dan een wereldstad. De wijk ligt net achter het strand. Hier tref je enkel laagbouw met prachtige historische gerenoveerde pastelkleurige huizen, smalle straatjes en unieke galerijen, sfeervolle restaurants en cafetjes. Ideaal dus om doorheen te slenteren en op een van de vele terrasjes een espresso of een verse muntthee te drinken.

Neve Tzedek Tel Aviv

Kerem Hatemanim grenst aan Neve Tzekek, en al heeft het minder de naam dan Neve Tzekek, ook hier tref je een relaxte en gezellige sfeer. De wijk zit vol met kleine hummus cafétjes en pleintjes vol planten en bankjes waar de locals druk aan het kletsen zijn. Carmel Markt ligt in deze wijk dus als je daar toch bent is het leuk om ook door deze wijk te lopen.

Florentin Tel Aviv

Florentin is één van de hipste wijken van Tel Aviv met een rauw randje. Het was een oude arbeiderswijk met kleine werkplaatsen. Tegenwoordig is het een studentenwijk met een bruisend nachtleven vol cafétjes en clubs, maar ook met ateliers en meubelmakers. Als je van Street Art houdt wandel dan door Florentin. Overal zie je prachtige graffiti op de muren en het zijn heuse kunstwerken op zich. Er zijn speciale street art tours te boeken zodat je ook de verhalen achter de kunst leert kennen.

Zelf Tel Aviv ontdekken? Bekijk ons aanbod rondreizen naar Israël of vraag een reisvoorstel op maat aan.

 

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
De wijk Jaffa in Tel Aviv in Israël
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 9
Discover Wonderbaarlijk Israël Fly Drive Israël
  • Dwalen door de smalle straatjes van het heilige Jeruzalem
  • Drijven in de Dode Zee bij Ein Gedi Nature Reserve
  • Genieten van het strand van Tel Aviv
Akko in Israël
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 14
Highlights Israël Fly Drive Israël
  • Overnachten in een kibbutz hotel aan de Dode Zee
  • De heilige stad Jeruzalem en het Bijbelse Nazareth
  • De palmbomen en stranden van Tel Aviv
Drijven in de Dode Zee in Israël
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 14
Highlights Israël deluxe Fly Drive Israël
  • Ontdek het heilige Jeruzalem
  • Drijven in de Dode Zee en overnachten in de oase van Ein Gedi
  • De mooie stranden van Tel Aviv en Haifa

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding