Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Vandaag geopend tot 17.30 uur
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Proef de Vietnamese keuken I de lekkerste streetfood

Gepubliceerd: 05/04/2022

Wordt jouw aandacht ook vaak getrokken door die loempiakraam op de markt? Onze aandacht wel!  De verleiding is groot om niet in de rij te gaan staan om even de smaken van Vietnam te proeven. En zeg nu eerlijk, jij geniet toch ook regelmatig van een Vietnamese loempia? De loempia’s in Nederland zijn al heerlijk, maar in Vietnam zijn ze veel verser en bijna niet te vergelijken met die van hier. Tijdens een rondreis Vietnam heb je het geluk om dagelijks de smaken van de Vietnamese keuken te ontdekken.  

De lekkerste gerechten uit de Vietnamese keuken

De Vietnamese keuken is een gevarieerde keuken en zeker niet ongezond. Er wordt volop groenten, rijst, noedels, eieren, verse vis of gekruide garnalen en vlees gebruikt. De vlees- en visgerechten zijn goed op smaak en daardoor het ontdekken meer dan waard. De 5 bekendste must eat streetfood-gerechten lichten wij hieronder uit.  

Een heerlijk Vietnamees gerecht

Pho - Vietnamese soep

Het is misschien wel het bekendste gerecht van Vietnam: Pho. Deze soep bestaat uit een bouillon met noedels, vlees (kip, biefstuk, rund) en verse kruiden. Een goed gevulde soep die wij zo niet kennen in Nederland. Door de kruiden is de soep heerlijk op smaak. Je zult de Pho in elk restaurantje of bij elk eetkraampje terugvinden. Zeker even proeven als je in Vietnam bent. 

Drie verschillende soorten Pho-soep, een Vietnamees gerecht

Banh Xeo - het hartige pannenkoekje

Banh Xeo is een typisch streetfood-gerecht dat je na één keer proeven al verliefd maakt op de Vietnamese keuken. Het is een Vietnamees pannenkoekje die lekker knapperig van smaak is. De pannenkoek, gemaakt van rijstebloem, kurkuma en kokosmelk, wordt namelijk licht gefrituurd. Deze wordt gevuld met traditionele groenten, zoals taugé en bosui en vlees of vis. De hartige pannenkoek wordt altijd geserveerd met een pittig sausje waardoor het gerecht nog lekkerder wordt. En een bijkomend voordeel voor mensen met een glutenallergie, dit pannenkoekje is vrij van gluten en kan gewoon gegeten worden tijdens de reis. 

Banh Xeo, een traditioneel Vietnamees hartige pannenkoek

Bún Chà - noedelbowl

Deze noedelbowl is een favoriet. Op de tafel worden een aantal kommetjes met kruiden, noedels en vlees neergezet. Soms zijn er restaurantjes waar ook nog verse groenten geserveerd wordt. De bedoeling is dat je zelf alle ingrediënten met elkaar mixt zodat de lekkerste Bún Chà ontstaat. Bij de eerste hap proef je dat het varkensvlees lang gemarineerd is. Er komen zoveel smaken en kruiden vrij zodat je direct nog een hap wilt nemen.  

Bun Cha, een traditioneel Vietnamees gerecht

Bánh Mi - vers stokbroodje

Niet alleen warme, maar ook koude gerechten zijn te vinden in Vietnam. Wat dacht je van een keer een broodje tijdens de lunch? Bestel dan zeker de Banh Mi. Dit traditionele stokbroodje bestaat uit verse groenten en gemarineerd varkensspek. Varkensspek is een product waar je een liefhebber van moet zijn, maar ook als je het niet lust zijn er genoeg andere alternatieven. Je vindt dit broodje namelijk bij de meeste eettentjes wel terug op de kaart en iedereen heeft zijn eigen creatie erop losgelaten. 

Banh Mi, een Vietnamees stokbroodje

Cha Gio en Goi Cuon - Vietnamese loempia's

En als laatste natuurlijk de Vietnamese loempia’s. Verse groenten, een krokant laagje en een beetje chilisaus. Dat is de Vietnamese loempia die wij in Nederland kennen. In Vietnam zijn er twee soorten loempia’s, één die wel gefrituurd is en een ongebakken variant. Ook de chilisaus wordt vervangen door een soort vissaus. Pittig, maar goed van smaak.  

De Cha Gio zijn de loempia’s die het dichtst in de buurt komt van de loempia die wij hier in Nederland kennen. De Cha Gio-loempia bestaat uit rijstdeeg gevuld met verse groenten en vlees of vis. Deze variant wordt licht gefrituurd zodat er een knapperige smaak ontstaat.  

De Goi Cuon-loempia is nog verser. Hier worden de groenten en vlees in een velletje van rijstnoedels gerold. Doordat het niet gefrituurd wordt, is het een gezond en licht vullend tussendoortje die je dagelijks op kunt. Ook bij deze loempia wordt een pittig sausje geserveerd. Beide loempia’s zijn op bijna elke menukaart te vinden, dus zeker beide even proeven. 

Verse Vietnamese loempia's

Koffie en bier

Naast een diverse keuken waar je elke dag wel weer een nieuwe smaak ontdekt, zijn koffie en bier ook twee Vietnamese specialiteiten. In de grotere steden vind je dan ook vele koffietentjes. Ben je in Hanoi, dan is het een aanrader om door the Old Quarter te wandelen en gewoon bij een lokaal tentje naar binnen te gaan. Je neemt plaats op een laag krukje, sommige in vintage-stijl, en geniet van de volle smaken. De koffie is niet te vergelijken met andere soorten koffie die we wereldwijd geproefd hebben, maar zeker erg goed van smaak.  

Ook staat Vietnam bekend om haar eierkoffie (Cà Phê Trung). Klinkt niet gelijk als een heerlijke delicatesse, maar de smaak is erg romig en een beetje zoet. Misschien toch het proberen waard als je in Vietnam bent?  

Voor de zoetekauw is het een aanrader om naast het kopje koffie ook eens te gaan voor het koffiedessert. Een koffie-crème karamel met pomolo-ijs. Heerlijk! 

In dezelfde Old Quarter vind je de bierstraat van Hanoi. Ja, je leest het goed; er is een kleine bierstraat te vinden in Hanoi. Ondanks dat de straat maximaal 200 meter is, is het een geliefde straat waar veel toeristen op af komen. Je kunt hier dan ook vele verschillende Vietnamese biertjes proeven. Bestel er wat streetfood bij en je kunt je hier de hele avond vermaken. 

Saigon Beer, een lokaal Vietnamees biertje

Onze tip: één van de leukste restaurants in Hanoi

Een restaurant in Hanoi waar je alle bovenstaande gerechten wel op de kaart zult terugvinden, is A New Day restaurant. Je vindt dit restaurant in de Old Quarter, naast de bierstraat van Hanoi. Bij A New Day restaurant vind je naast een gevarieerde kaart ook veel locals die hier wat eten. Qua uitstraling valt het wat tegen, maar het eten is heerlijk. Wat dacht je van gegrilde aubergine, roergebakken waterspinazie, gegrilde kip of rund met verse groenten? Of fried noedels met zeevruchten? Bestel allemaal wat anders en proef de gerechten van elkaar.  

Op pad met een local

In één avond alle bovenstaande gerechtjes proeven? Het kan met een georganiseerde tour. In Hanoi en Saigon (Ho Chi Minh City) bieden wij twee streetfoodtours aan. Je gaat op pad met een lokale gids en je smaakpapillen zullen verwend worden door de verschillende gerechtjes die je vanavond gaat proeven.  

Maar ook als je zelf wil proberen om bovenstaande gerechten na te maken, kan het. Doe dan mee aan een kookcursus. Je komt in contact met de lokale bewoners, leert de fijne kneepjes van het vak én mag zelf de gemaakte gerechten proeven. Een win-win! 

Neem hier een kijkje bij onze georganiseerde tours: 
Street food tour per vespa in SaigonStreet food tour in HanoiKookworkshop in Hoi An

Zelf binnenkort de smaken van Vietnam proeven in Vietnam? Bekijk ons aanbod rondreizen naar Vietnam of vraag een reisvoorstel op maat aan. 

 

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Hoi An in Vietnam
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 16
Best Deal Verkenningstocht Vietnam Individuele rondreis Vietnam
  • Bezoek alle bekende plekjes van Vietnam
  • Inclusief stadstours in Hanoi en Saigon
  • Cruise door Halong Bay en bezoek de groene Mekong Delta
Oude centrum aan de rivier van Hoi An in Vietnam
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 16
Vietnam Highlights Individuele rondreis Vietnam
  • Prachtige bergomgeving van Mai Chau
  • Werelderfgoed Halong Bay en de groene Mekong Delta
  • De historische plaatsen Hue en Hoi An
Moeder met kinderen in de rijstvelden van Sapa, Vietnam
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 22
Grand Tour Vietnam Individuele rondreis Vietnam
  • Kleurrijke markten van Sapa en werelderfgoed Halong Bay
  • De historische plaatsen Hue en Hoi An
  • Strandverblijf in 4* hotel in Mui Ne

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding