Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Vandaag geopend tot 17.00 uur
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023

Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij kunnen niet wachten om de koffers te pakken en het vliegtuig in te stappen. Als je nog helemaal geen idee hebt waar je volgende reis naartoe gaat, dan kunnen wij je wellicht met onderstaand lijstje inspireren. Reis je alleen, samen, met je gezin of een grote groep? Geen probleem. Alle bestemmingen in onze top 10 (+ bonusland) zijn in elk reisgezelschap te ontdekken. 

1. Zuid-Afrika

Zuid-Afrika: het land van de Big 5! Reis je naar het Krugerpark met een eigen huurauto of boek je een overnachting in een privéwildreservaat in het Greater Kruger. Greater Kruger is een verzamelnaam voor alle private game reserves ten westen van Kruger National Park. Dit zijn niet-omheinde beschermde wildparken die grenzen aan Kruger National Park? Dit laatste is duurder, maar het geld meer dan waard. Een ranger wijkt af van de gebaande paden en neemt je mee op pad op zoek naar alle wildlife.

Naast safari’s vind je in Zuid-Afrika ook bruisende steden zoals Kaapstad vol bezienswaardigheden waar je jezelf geen moment verveeld. Ook de natuur is prachtig in Zuid-Afrika. Beklim de Tafelberg en neem wat lekkere hapjes en een flesje wijn mee naar boven en geniet van een spectaculaire zonsondergang. En natuurlijk mag een bezoek aan Robbeneiland, waar Nelson Mandela 27 jaar gevangen zat, niet ontbreken.

Als je een fly drive maakt dan moet je zeker één van de twee beroemde autoroutes rijden. De Tuinroute gaat langs de zuidelijke kust van Zuid-Afrika. De Panoramaroute loopt van Johannesburg naar het Krugerpark met hoge watervallen, diepe kloven (Blyde River Canyon!) en waanzinnige vergezichten. 

afrika leeuw

Bekijk hier onze rondreizen naar Zuid-Afrika

2. Japan

Het land van de rijzende zon, Japan. Een land waar de contrasten enorm zijn. Grote moderne steden, eeuwenoude heiligdommen en een imponerende natuur. Traditie en technologie lopen naadloos in elkaar over.

Tijdens een rondreis, door dit onder reizigers steeds populairder wordende land, zul je ontdekken dat het alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie in zich heeft. Je reist hier ook moeiteloos van de ene naar de andere locatie met de Shinkansen hogesnelheidstrein terwijl je je onderweg vergaapt aan het prachtige landschap.

Ontdek de oorsprong van de Samoerai-cultuur, de geisha’s, tempels, natuur en wereldsteden als Tokyo en Kyoto en pas dan zul je écht begrijpen wat Japan geliefd en uniek maakt.

japan tokyo geisha

Bekijk hier onze rondreizen naar Japan

3. Thailand

Het land van de glimlach: Thailand! Een brede glimlach zal dan ook snel op jouw gezicht getoverd worden als je door Thailand reist. Thailand is al jaren één van de meest populaire vakantiebestemmingen bij 333travel. Of je nu gaat voor zon, zee en strand. Of voor cultuur en geschiedenis. Er is ‘voor ieder wat wils’. Je krijgt er sowieso heerlijk eten en een bijzonder vriendelijke bevolking bij. En ben je één keer naar Thailand geweest? Dan wil je sowieso nog een keer terug.

Het is leuk om je reis in Bangkok te starten met een fietstour. Je krijgt zo direct een goed beeld van deze bruisende stad. Ben je van plan om door te reizen richting het noorden? Leer meer over de geschiedenis dat zich bij River Kwai afspeelde en bezoek tempels en ruïnes in Ayutthaya. Ontdek het groene noorden, bezoek oude stammen of reis door naar het oosten, een nog onbekend stukje Thailand waar weinig reizigers komen.

Het is een aanrader om je laatste dagen te verblijven op een van de vele eilandjes. De ultieme plek om nog wat zonnestralen op te vangen en weg te dromen naar die fantastische reis die je gemaakt hebt.

Bekijk hier onze rondreizen naar Thailand

4. Amerika

Amerika is bij uitstek het land voor een roadtrip, zowel voor jong als oud. Kinderen genieten in de attractieparken van Orlando, de prachtige stranden van de Florida Keys en een rit met een hoovercraft door de Everglades vergeten ze nooit meer.

Maar het land staat ook bol van de natuurwonderen met twaalf nationale parken en monumenten. En het heeft fantastische steden zoals New York, Los Angeles en San Francisco. Met een fly drive rondreis ervaar je de ultieme vrijheid en rijd je van hoogtepunt naar hoogtepunt. Amerika wordt niet voor niets het land van de onbegrensde mogelijkheden genoemd. 

Bryce Canyon Amerika

Bekijk hier onze rondreizen naar Amerika

5. Indonesië

Een individuele rondreis op maat, een familierondreis of toch liever een zonnige strandvakantie? Indonesië heeft het allemaal. De ‘gordel van smaragd’ bestaat uit duizenden eilandjes en elk eiland heeft haar eigen unieke kenmerken. Het combineren van verschillende eilanden tijdens een rondreis is absoluut aan te raden.

Ultieme stranden vind je op Bali, Lombok en de Gili’s. En de binnenlanden van verschillende eilanden laten je kennismaken met een diversiteit aan flora, fauna en culturen. Met de enorme keuze aan excursies en tours en een ruime assortiment aan charmante en sfeervolle hotels of luxe resorts maak je jouw Indonesië reis helemaal compleet.

indonesie kinderen

Bekijk hier onze rondreizen naar Indonesië

6. Maleisië

Maleisië is een grote en veelzijdige vakantiebestemming. Je vindt er het oudste regenwoud ter wereld, Taman Negara, met exotische vogels, apen en zelfs tijgers. Maar ook eindeloze theevelden in de Cameron Highlands. Op Maleisisch Borneo vind je volledig afgelegen junglegebieden, traditionele stammen en natuurlijk de orang-oetans

Verder kun je heerlijk relaxen op een van de tropische eilanden. Het zijn stuk voor stuk droombestemmingen met hagelwitte zandstranden en helder water. Hou je van snorkelen of duiken? Er valt een kleurrijke onderwaterwereld te ontdekken. Maleisië is werkelijk een fantastische bestemming en je zult versteld staan van al het moois dat je ziet en ervaart. 

maleisie strand

Bekijk hier onze rondreizen naar Maleisië

7. Mexico

Tijdens een vakantie naar Mexico combineer je oogverblindende witte stranden met een azuurblauwe zee, sfeervolle koloniale steden en imposante ruïnesteden van de Maya’s verstopt in de uitgestrekte jungle. Er leven kleurrijke toekans, slinger- en brulapen en zelfs jaguars. En langs de kust spot je roze flamingo’s. Onder water vind je een aantal van de mooiste riffen ter wereld. Staat het zwemmen met walvishaaien op je lijstje? Grote kans dat die wens hier in vervulling gaat.

Het land leent zich er uitstekend voor om met een huurauto te ontdekken, zeker als je op de hoofdwegen blijft. Ben je niet zo van het rondreizen maar ben je een echte strandliefhebber? Je kunt heel goed 1 of 2 locaties boeken en daarvandaan leuke uitstapjes maken. Er zijn diverse badplaatsen met elk hun eigen karakter, maar allemaal met dezelfde eindeloos witte stranden en de helderblauwe wateren. Wist je dat je ook heel goed kunt eilandhoppen tussen de verschillende bounty eilandjes? Zo geniet je optimaal van de prachtige Golf van Mexico. Mexico is een enorm veelzijdige bestemming met voor elk type reiziger mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie! 

Yucatan Mexico

Bekijk hier onze rondreizen naar Mexico

8. IJsland

Geen enkele andere bestemming is zo afwisselend en compact als IJsland. Daarbij ligt het op maar 3 uur vliegen van Amsterdam.

Een vakantie naar IJsland is niet alleen geschikt voor natuurliefhebbers. Je vindt er namelijk ook een rijke cultuur en geschiedenis die duizenden jaren teruggaat. Toch komen de meeste mensen voor de ruige kustlijnen, woeste watervallen, spuitende geisers en andere mystieke natuurtaferelen. De highlights liggen op relatief korte afstand van elkaar waardoor er in korte tijd veel te zien is.

IJsland is het hele jaar door geweldig. Maar afhankelijk van je reiswensen bepaal je welke reisperiode jouw voorkeur heeft. Wil je het noorderlicht ervaren of kies je voor het spotten van walvissen? Vergeet ook Reykjavik niet. Bruisend, cultureel, trendy en historisch. De perfecte start om IJsland te leren kennen.

ijsland seljalandsfoss waterval

Bekijk hier onze rondreizen naar IJsland

9. Costa Rica

Costa Rica staat sowieso op 1 als het gaat om duurzaamheid. Dit groene paradijs bestaat voor 25% uit beschermde natuur en er wordt vrijwel 100% duurzame energie opgewekt. De Costaricanen zijn hier terecht heel trots op. Wij werken samen met een lokale partner ter plaatse dat duurzaamheid zeer hoog in het vaandel heeft staan en hiervoor de ‘elite’ status heeft verworven binnen het duurzaamheidsprogramma van Costa Rica

Het groene paradijs van Costa Rica biedt volop avontuur voor jong en oud. Sprookjesachtige nevelwouden, vulkanen, tropische regenwouden met een bijzondere fauna en witte palmstranden met koraalriffen. Het land waar je de 'Pura Vida' oftewel het 'Pure Leven' proeft! Genieten wordt hier dan ook volop gedaan! 

Trek de natuur in en het avontuur begint direct. Via hangbruggen bereik je de mooiste plekken van de jungle en ga je op zoek naar de eerste dieren en watervallen. Elk reservaat is anders. Tortuguero is alleen per boot te bereiken, Corcovado is gelegen aan een prachtig strand en in Monteverde kun je de jungle van bovenaf bewonderen. Wat dacht je van een canopy-tour? Je zweeft van platform naar platform boven de groene jungle. Een avontuur dat je niet wilt missen.

Op de stranden aan de Caribische kust voel je de ‘Reggae’. Er hangt een laidback sfeertje, waardoor het heel relaxt is om hier op het strand te liggen. Aan de Pacific kant van Costa Rica vind je andere mooie stranden waar een uitstapje om op zoek te gaan naar walvissen en dolfijnen een aanrader is.

costa rica antonio strand

Bekijk hier onze rondreizen naar Costa Rica

10. Vietnam

Vietnam is een land van contrasten. In het noorden vind je de imposante Halong Bay, een UNESCO-werelderfgoed met meer dan 2.000 kalksteenrotsen die uit de turquoise zee oprijzen. In het midden van het land ligt de Mekongdelta, een vruchtbaar gebied met een overvloed aan fruit, groenten en vis. In het zuiden vind je de drukke stad Ho Chi Minh-stad, de voormalige hoofdstad van Zuid-Vietnam.

Natuurliefhebbers komen in Vietnam ook volop aan hun trekken door de veelzijdigheid van de landschappen. Bergen, rivieren, rijstvelden, jungles en overige natuurgebieden... Je treft het allemaal aan in het land. Ondanks dat de oorlog met de VS een behoorlijke impact heeft gehad is er nog vele ongerepte natuur bewaard gebleven. Voor de kust van Vietnam liggen talloze eilanden, waarvan sommige onbewoond. Het landschap kan grofweg in drie regio's worden ingedeeld:  In het noorden vind je de Sapa-hooglanden, waar je kunt wandelen door de groene rijstvelden, de bergketen en de laagvlaktes langs de kust en het midden en de Mekong- delta in het zuiden.

Vietnam heeft een rijke geschiedenis en cultuur. In de hoofdstad Hanoi kun je de Ho Chi Minh Mausoleum bezoeken, het graf van de communistische leider Ho Chi Minh. In Huê vind je de Citadel van Huê, een UNESCO-werelderfgoed dat ooit de hoofdstad van het keizerrijk Vietnam was. In Hoi An vind je een goed bewaard gebleven oude stad met traditionele Chinese en Japanse architectuur.

UIteraard mag de Vietnamese keuken ook niet ontbreken als een van de meest gevarieerde keukens ter wereld. De gerechten zijn vaak licht en fris, met veel verse ingrediënten. Enkele van de meest populaire Vietnamese gerechten zijn pho (noedelsoep), banh mi (sandwich), bun cha (noodlesalade met barbecuevlees) en nem (springrolls).

Vietnam

Bekijk hier onze rondreizen naar Vietnam

(Bonus) Egypte

We willen je nog graag één bonusland tippen die wat ons betreft ook in de top 10 hoort te staan, namelijk: Egypte. Want zeg je Egypte, dan denk je waarschijnlijk direct aan mummies, tempels en de piramides van Gizeh. Het is voor velen een droom om deze in het echt te aanschouwen.

Maar Egypte is natuurlijk ook een populaire strandbestemming waar je het hele jaar door kunt genieten aan de stranden van de Rode Zee, dé plek om te duiken en te snorkelen. Hier zwem je als het ware in een heel groot zeeaquarium. In de woestijn, tussen de glooiende zandduinen en met hier en daar een oase, liggen tombes, tempels en paleizen om door jou ontdekt te worden.

En tijdens een meerdaagse cruise over de Nijl zeil je dwars door Egypte. Vaar langs de grootste oudheden van het land en  zie het traditionele leven vanaf het water aan je voorbij glijden. Ben je op zoek naar cultuur, strand, altijd mooi weer en een korte vliegduur? Dan is Egypte jouw ultieme vakantiebestemming.

egypte woestijn

Bekijk hier onze rondreizen door Egypte

Wil jij meer informatie over een van bovenstaande bestemmingen of mis jij een land in ons lijstje? Neem contact met ons op of vraag direct een reisvoorstel op maat aan.
Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Rijstvelden in de Sidemen vallei op Bali
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 15
Bali Roulette Combinatiereis
  • Combineer 3 plaatsen naar keuze op Bali
  • Verblijf in lokale accommodaties, inclusief ontbijt
  • Inclusief transfers op privé-basis
Arenal in Costa Rica
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 13
Best Deal Costa Rica Nevelwouden en Vulkanen Fly Drive Costa Rica
  • Jungle en vulkanen
  • 1 Groot dieren paradijs
  • De tropische stranden van Samara aan de Pacific
Thailand
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 17
Best Deal Thailand Highlights Individuele rondreis Thailand
  • Verken in eigen tempo Bangkok, Ayutthaya en Chiang Mai
  • Verblijf op unieke jungle rafts in de River Kwai
  • Relaxed strandverblijf in Hua Hin

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding