Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Reisverslag rondreis Singapore en Maleisië

Gepubliceerd: 06/12/2019

Een reisverhaal door Carlo en Mirelle Hamelink over hun individuele rondreis door Singapore en Maleisië

khoo kongsi

zwembad Marina Bay Sands

Marina Bay Sands Hotel

20 & 21 september
Na een voorspoedige vlucht van Amsterdam naar Singapore, worden we netjes in Singapore opgewacht door een chauffeur, die ons in de vroege morgen naar het Marina Bay Sands Hotel brengt. Marina Bay Sands Hotel is een geweldig hotel. Nog nooit zoiets meegemaakt. Echt top. Prachtige architectuur, luxe kamers en een ontzettend uitgebreid ontbijtbuffet. En dat zwembad…..(zucht). Na een paar uur slaap relaxen we heerlijk aan het zwembad en bekijken we in de namiddag de kwalificaties van de Formule 1. We hadden zelf kaarten geregeld voor de Grand Prix van Singapore en dat was een hele ervaring.

circuit grand prix singapore

Formule 1 & Garden by the Bay

22 september
Op eigen gelegenheid bezoeken we in Singapore Gardens by the Bay, Art&Science Museum en Kampong Glam (Little Arabia). In de avond kijken we de race (Max 3e) met na afloop vuurwerk en hebben we kaarten voor het concert van The Red Hot Chili Peppers.

Gardens by the Bay

Rondrit door Singapore

23 september
Op maandagmorgen maken we een rondrit door Singapore en bekijken we China Town, Little India en de botanische tuinen. De lichtshow in Garden by the Bay was een mooie afsluiter van ons bezoek aan Singapore.

chinatown kuala lumpur

Kuala Lumpur

24 september
We vervolgen onze reis met de bus van Singapore naar Kuala Lumpur. Het is best een lange rit, maar met de luie relaxstoelen in de bus was het goed te doen. Alsof je in een zetel zat met voetenbank en al. In Kuala Lumpur worden we ook weer opgewacht door een chauffeur. Het Swiss Inn in Kuala Lumpur is even schakelen, maar dat kan ook niet anders na een hotel als het Marina Bay Sands. De ligging, midden in China Town, was tof!

ubudiah moskee

Bezienswaardigheden

25 september
De volgende ochtend maken we met de gids een toch langs The Petronas Towers, een Batik Atelier, Koninklijk Paleis, Moskee, National Monument, Onafhankelijkheidsplein en China Town. Voordat we in de namiddag zelf op pad gaan, leggen we een goede bodem met saté bij een straatkraampje. We bezoeken vervolgens de trendy de heli-bar; een rooftopbar op een heliplatform. Hier heb je een prachtig uitzicht bij zonsondergang. Vlakbij het hotel zit ook een leuke cafe/bar; Oldies muziek met een goede kaart en lekkere drankjes!

Sate eten in Kuala Lumpur

Brickfield

26 september
In de ochtend wandelen we naar de wijk Brickfield, een Indische wijk in Kuala Lumpur. Het is een kleurrijke straat met volop muziek. Leuk om doorheen te slenteren. In de namiddag maken we een tour naar de vuurvliegjes. Een bijzondere ervaring!

kuala lumpur unesco

Taman Negra

27 september
Mutiara Taman Negra; Met de boot varen we naar dit prachtig gelegen resort. Onze cabin is verrassend luxueus ingericht met een vrij nieuwe, zeer ruime badkamer. De apen rollebolden over ons terrasje. De avondwandeling is bovendien verrassend leuk. We zien slangen, schorpioenen, een luiaard en reuzemieren.

wildlife berjaya

Trektocht Bukit Terisek

28 september
De trektocht naar Bukit Terisek is pittig. We krijgen onderweg veel uitleg over allerlei zaken die in de natuur te vinden zijn en die te gebruiken zijn zoals bijvoorbeeld shampoo, bloedstollers en DEET. De tussenstops waren ook steeds een aangenaam rustmomentje. De boottocht ’s die we middags maken naar de watervallen is schitterend.

Cameron Highlands

29 september
Bij aankomst in het Strawberry Hotel in Cameron Highlands, krijgen we een mega grote kamer met een mega groot bed en een mega grote badkamer. Zalig. We brengen in de middag een bezoek aan een thee fabriek van Boh Tea. De theevelden hier zijn prachtig!

theeplukker

The Mossy Forest

30 september
Met een lokale gids bezoeken we The Mossy Forest. Erg mooi. De gids weet heel veel te vertellen over de thee en het nevelwoud. Na afloop maken we een wandeling door een vlindertuin en lunchen we. In de middag hebben we verder lekker rustig aan gedaan.

Georgetown

1 & 2 oktober
Neo+ Hotel, Georgetown in Penang is een goed hotel, heerlijke cappuccino en taart in de bar beneden. Het oude Georgetown is leuk. Bekijk vooral de mooie muurschilderingen, tempels en de jetty’s.

Berjaya Hotel Langkawi

3 & 4 oktober
We worden weer netjes opgehaald door een chauffeur voor de ferry naar Langkawi. Het Berjaya Hotel is erg mooi gelegen en het terrein is enorm groot. Er rijden trolleybusjes op en neer tussen het hoofdgebouw, de faciliteiten en de kamers. 1 telefoontje en binnen 5 minuten staat er een busje voor je neus. Er is daarnaast een fijn strand en een mooi zwembad en 4 restaurants om uit te kiezen. We hebben bij aankomst een upgrade gevraagd voor een waterchalet. Dit is een goede keuze geweest. De forest chalets staan (logisch) midden in het bos, dus donker en weinig zicht op de kust. De waterchalet is prachtig gelegen op het water. In slaap vallen met het ruisen van de zee…

watervilla berjaya langkawi

forest cabin berjaya

Kabelbaan Langkawi

5 oktober
In de ochtend maken we met de kabelbaan  een tocht naar de top van de berg en genieten we van prachtig uitzicht over Langkawi. Je kunt gebruik maken van de trolleybusjes van het hotel voor de rit naar het kabelbaanstation (ligt ernaast). Je komt weer te voet naar het hotel terug.

Tip! Voor een kleine toeslag krijg je een cabine met glazen bodem. Je bent dan ook zo aan de beurt om in te stappen terwijl er anders een wachtrij van een uur staat.

cable car langkawi

glazen bodem cable car langkawi

Diner met zonsondergang

We sluiten onze reis af in het Pahn Thai Restaurant van het hotel. Dit ligt op het water waar je kunt genieten van een mooie zonsondergang.

diner phan thai restaurant

Conclusie

We hebben een hele fijne vakantie gehad. Het was een intensief programma, waardoor we op een gegeven moment het gevoel kregen al weken onderweg te zijn. We wisten niet meer welke datum en dag het was… dat is vakantie. Alles was zeer goed georganiseerd, vooraf en tijdens de reis. Complimenten! Van de gids ter plaatse kregen we een mapje met het programma, adressen en tijdstippen waarop we werden opgehaald. Kon niet duidelijker. Iedereen was steeds op tijd en men stond ons steeds op te wachten met naambordjes. Het was voor ons de eerste keer dat we een rondreis deden met privé gids/chauffeur. Dat is goed bevallen. Singapore Airlines is een fijne maatschappij. We hebben nog nooit zulke smakelijke maaltijden aan boord gehad als nu. Bedankt 333travel. Als we weer een verre reis willen maken denken we zeker aan jullie!

Met vriendelijke groet,
Carlo & Mireille Hamelink

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
Mooiste tempels Bali

De mooiste tempels op Bali

Gepubliceerd: 06/03/2024
Bali staat bekend om zijn prachtige Hindoeistische tempels, doordrenkt van...
Lees meer
Reisverslag IJsland

Reisverslag IJsland: land van vuur en ijs

Gepubliceerd: 01/12/2023
IJsland is een land waar de natuur haar meest majestueuze...
Lees meer
Oeganda

Op ontdekking in 'De Parel van Afrika'

Gepubliceerd: 21/12/2022
Uganda (Oeganda) is minder bekend dan bijvoorbeeld de buurlanden Kenia...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Longtailboot transfer naar Taman Negara in West-Maleisie
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 14
Highlights West-Maleisië Individuele rondreis Maleisië
  • Bruisend Kuala Lumpur en jungle van Taman Negara
  • Koele Cameron Highlands en Koloniaal Penang
  • Tropisch koraaleiland Langkawi
holiday villa resort in langkawi maleisie
  • Strandvakantie
  • Aantal dagen: 10
Holiday Villa Beach Resort Strandvakantie Langkawi
  • Gelegen aan één van de mooiste stranden van Langkawi
  • Goede service
  • Uitgebreide faciliteiten
Uitzicht theeplantages Cameron Highlands
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 12
Discover Kleurrijk Maleisië Individuele rondreis Maleisië
  • Bruisend Kuala Lumpur
  • Hooggelegen Cameron Highlands
  • Koloniaal Penang en tropisch koraaleiland Langkawi

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding