Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Reisverslag Florida

Gepubliceerd: 17/07/2019

Fly Drive rondreis met een Ford Mustang

Anita Gerritsen I Een rondreis door Amerika is pas compleet met een Ford Mustang. Wij hebben in totaal twee weken rondgetoerd door Florida. Wat veel hoogtepunten en mooie plekken heb ik ontdekt. In dit reisverslag deel ik graag mijn ervaringen. 

Van Miami naar Fort Lauderdale

Het is al avond als we aankomen op Miami Airport. We halen onze te gekke huurauto op en testen de auto gelijk even noordwaarts richting Fort Lauderdale. Hier komen we in het donker aan. Onze eerste indruk van Fort Lauderdale is goed. Een gemoedelijke plaats, voldoende eetgelegenheden en natuurlijk een prachtig strand voor de deur. Na een goede nachtrust genieten we de volgende dag van het zandstrand en een versnapering in het centrum. 

ford mustang florida

De zonsondergang van Naples

We rijden door naar de westkust en steken Florida over. Naples staat op het programma en dat is niet voor niets! Deze kant van Florida staat bekend om de prachtige zonsondergangen en de warme zee, doordat je hier verblijft aan de Golf van Mexico. Ons hotel ligt op loopafstand van het centrum, waar we gelijk een kijkje gaan nemen. Ook lopen we het strand op en zien de welbekende pier liggen. Daar moeten we vanavond zeker even terugkomen. Op de pier hangt een goede vibe. Men is lekker aan het vissen en vogels liggen op de loer voor wat lekkers. We zien natuurlijk meeuwen, maar ook een zee-arend en witte reigers die graag een visje verorberen. Wanneer een visser actief wordt en begint te roepen, snappen we waarom; dolfijnen! Yes! We hebben geluk. De zon zakt steeds verder in de zee en het is inderdaad indrukwekkend. 

zonsondergang florida

Schildpadden op Vanderbilt Beach

De volgende dag besluiten we onze roadtrip door Florida te vervolgen. We rijden naar Vanderbilt Beach, aan de andere kant van Naples. Weer spotten we hier een leuk dier. Er loopt een zeeschildpad tussen de zonaanbidders. Hoe uniek! In de middag bezoeken we een shoppingmall waar ook het bekende Macy’s niet wordt overgeslagen. Shoppen maakt hongerig, dus we zoeken een authentieke pizzeria op en nemen een toetje bij de Cheesecake Factory. Let vooral hier niet op de calorieën op de kaart, want dan smaakt hij gelijk minder lekker. 

schildpad strand florida

Van de Everglades naar Key Largo

Al vroeg gaat onze wekker, want vandaag gaan we naar onze nieuwe bestemming; Key Largo! Maar voor we dat doen, brengen we eerst een bezoek aan de Everglades. Het ligt op de route en ik ben wel benieuwd naar de alligators die hier leven. Onderweg schrikken we ons rot als er een grote, dode Alligator op de weg ligt… het zal je maar gebeuren!  

Gelukkig komen we na de schrik al snel aan bij de airboat-tour. Wat een leuke ervaring is dit! Natuurlijk spotten we nog wat alligators en schildpadden en doen we een wandeltour. Ook krijgen we uitleg over de verschillen tussen alligators en krokodillen. Vervolgens vertrekken we naar Key Largo, de eerste Key van de velen. We besluiten hier te overnachten om de afstand naar Key West te overbruggen. We gaan hier heerlijk uitgebreid en exclusief dineren aan het strand en worden vergezeld met live-muziek. Als dan ook de zon nog ondergaat, kan onze avond niet meer stuk. 

In Key Largo maakten we ook nog een leuke kanotocht dwars door de mangroven in het John Pennekamp Coral Reef State Park en snorkelen we aan het strand. Prachtig en een goede afsluiter voordat we vertrekken naar Key West. 

Everglades

De gezellige sfeer van Key West

Na een goede nachtrust rijden we door naar Key West. Wat een leuke belevenis! Ons hotel is in volledige Cubaanse stijl, mét bijpassende live-muziek. Stil zitten gaat ineens een stuk lastiger. In Key West bezoeken we natuurlijk het stadje zelf, gaan uiteraard op de foto bij Southernmost Point, het meest zuidelijke puntje van Amerika, en gaan lekker eten in de haven. Ook hier is de sfeer erg goed. Uiteraard mocht een bezoekje aan de welbekende ‘Sloppy Joe’s Bar’ niet ontbreken. Live-muziek, het doet wat Iers aan, maar bovenal erg gezellig. In het stadje hangt een alternatieve, hippe-sfeer.  Wij vonden het erg gezellig.

southernmost point key west

sloppy joe's bar

'Zien en gezien worden' in Miami

Uiteindelijk eindigen we onze reis in Miami, wat absoluut niet mag ontbreken aan je reis door Florida. Wát een stad! In Miami wilt iedereen zien en gezien worden. De mooiste auto's rijden over Ocean Drive, mensen zijn luxe gekleed en je vindt hier de hipste clubs. Wel met veel drank, drugs en Rock 'n Roll. De neonverlichting op Ocean Drive is een waar schouwspel. Zeker een avondje overheen lopen. Ook Collins Avenue, waar ons hotel aan ligt, is leuk om overheen te lopen. Lekker druk en ook wat (lekkere) restaurantjes tref je hier aan. En één zijstraat verder en je staat op het strand, heerlijk! 

miami beach

Laatste souvernirs op Lincoln Road

Tevens brengen we tijdens ons verblijf een bezoek aan Lincoln Road. Want hier tref je een autovrije winkelstraat. Wij besluiten wat laatste souvenirs in te slaan en de Hop on Hop Off te pakken. We willen namelijk een stop maken bij Little Havana. Hier komen Cubaanse invloeden terug en je kunt er nog voldoende sigaren aanschaffen. En wil je nog wat actiefs doen? Pak één van de City Bikes die in Miami Beach op diverse plaatsen te huur zijn. Rijd lekker over de boulevard en verken de stad op eigen tempo! Leuk en altijd goed! 

Ik heb zo genoten van mijn rondreis door Florida. Amerika, wat was je prachtig!

Wil jij ook naar Florida? Bekijk ons aanbod rondreizen naar Florida of vraag een reisvoorstel op maat aan. 

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
Mooiste tempels Bali

De mooiste tempels op Bali

Gepubliceerd: 06/03/2024
Bali staat bekend om zijn prachtige Hindoeistische tempels, doordrenkt van...
Lees meer
Reisverslag IJsland

Reisverslag IJsland: land van vuur en ijs

Gepubliceerd: 01/12/2023
IJsland is een land waar de natuur haar meest majestueuze...
Lees meer
Oeganda

Op ontdekking in 'De Parel van Afrika'

Gepubliceerd: 21/12/2022
Uganda (Oeganda) is minder bekend dan bijvoorbeeld de buurlanden Kenia...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Florida
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 16
Magisch Florida Fly Drive Amerika
  • Attractieparken in Orlando
  • Oogverblindend wit poederstrand van Siesta Key
  • Miami en Everglades
Uitzicht over Bryce Canyon
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 17
Highlights of the Wild West Fly Drive Amerika
  • Roadtrip door Californië, Nevada, Arizona en Utah
  • Natuur wereldwonder Grand Canyon en Bryce Canyon
  • San Francisco en Los Angeles
Horseshoe Bend Grand Canyon West-Amerika
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 23
Highlights of the Wild West en Hawaii Fly Drive Amerika
  • Langs de Riviera van Californië
  • Natuur wereldwonderen Grand Canyon en Bryce
  • Strandverblijf op Hawaii

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding