Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Vandaag geopend tot 17.30 uur
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Reisverslag: familierondreis Canada

Gepubliceerd: 12/12/2019

Familie Zielman I Canada it is! We wilden graag een mooie reis maken die ons veel vrijheid biedt. Ongeveer 14 dagen en goed te doen met een kind van 2 jaar oud. We kozen voor een rondreis door de Rocky Mountains met camper. Een camper biedt veel vrijheid, maar tegelijk heb je ook vastheid qua slaapplaats. Hierdoor hoefde ons kind niet steeds te wennen aan een nieuwe omgeving. Ideaal dus voor ons! Wij hebben genoten en delen graag onze ervaringen tijdens onze rondreis Canada in dit blog.

Sfeer proeven in Calgary

Onze reis start in Calgary. Ik vond het een verrassend fijne stad om te zijn. Het was erg rustig, maar er hangt een fijne sfeer. Wij gingen lekker vroeg te voet op pad om alles te kunnen zien. Het was een prachtige en zonnige dag, perfect om veel buiten te zijn. We zijn door alle mooie parken naar de Calgary Zoo gegaan. Een rustig begin en wat een leuke en mooie dierentuin. 

Zonsondergang bij Lake Louise

Na 2 nachtjes in Calgary zijn we naar de camperverhuurder gegaan. Daar hebben we onze truck camper opgehaald en zijn gelijk naar Banff gereden. Heerlijk om de stad achter je te laten en op de snelweg al de Rockies dichterbij te zien komen. Omdat we heel erg in het begin van het seizoen zijn (half mei) waren nog niet alle campings open. De camping waar we wilden staan die nacht, bleek nog gesloten vanwege bevroren leidingen. Uiteindelijk hebben we besloten snel door te rijden naar Lake Louise en te gokken op een vrije plek op die camping. We hadden geluk! Het werd een lange reisdag, maar bood ons wel de kans om nog net voor zonsondergang Lake Louise te bekijken die er zonnig bijlag. Geluk bij een ongeluk dus!

canada-rondreis

Onze eerste zwarte beren gespot in Kootenay

De volgende dag zijn we doorgereden naar Kootenay National Park. Een mooie route! Je merkt gelijk dat het veel rustiger qua toeristen is in Kootenay. We hebben op deze dag onze eerste zwarte beren mogen spotten langs de weg. Echt geweldig om te zien! In Kootenay kun je heerlijk genieten in de Radium Hot Springs en dat was een fijne ontspanning. Onze zoon vond het ook heerlijk om in dat warme water zijn energie kwijt te kunnen.

canada-rondreis

canada-met-kind

Kamperen met uitzicht op Martha Creek

Vanuit Kootenay zijn we naar Revelstoke gegaan. Op deze route rij je door het Glacier National Park. Mooie bergen waar je vast fantastisch kunt wandelen, maar dat is in deze periode nog niet overal te doen vanwege de sneeuw en beren die nog in hun winterslaap kunnen zijn. We zijn in het Glacier National Park wel gestopt op een mooie picknickplek om van de omgeving te genieten. In Revelstoke hebben we de laatste boodschapjes gedaan en zijn we doorgereden naar de camping, net even buiten Revelstoke. Het was een prachtige camping met uitzicht over een heel mooi blauw meer (Martha Creek).

canada-rondreis

Festiviteiten rondom Timber Day

Die avond was er feest bij het Forestry Museum, zo’n 10 minuutjes rijden vanaf de camping. Tussen alleen maar Canadezen hebben we genoten van de gezelligheid en werd er ter ere van de Timber Days allerlei activiteiten rondom houthakken georganiseerd. Van klimmen in mega hoge palen tot houthakken en wie het snelste in duo een boom door kon zagen met ouderwetse hand- of kettingzaag. Het hele dorp was uitgelopen en dat maakte de sfeer echt leuk! In de buurt van Revelstoke heb je ook een heel leuk sprookjesbos (Enchanted Forest heet het) wat geweldig is voor een ochtendje of middag met kinderen. Mooi aangelegd middenin het bos en niet te groot. Daarnaast voor ons Nederlanders ook wel belangrijk: heel erg betaalbaar. Onze zoon vond het super leuk en interessant. Vooral de boomhuisjes van de kabouters waren favoriet, want daar kun je als kleintje echt in!

Bezoek aan de watervallen

Na Revelstoke gingen we naar Wells Gray Provincial Park, het park dat bekend staat om zijn vele watervallen. We hebben eerst een nacht geslapen op de Mahood Lake campground. Vanuit deze camping kun je niet verder het Provincial Park in, dus we besloten de nacht erna te slapen op Falls Creek Campground in Wells Gray. Ook een mooie camping aan een rivier en een goede plek om te slapen. Op de route ernaartoe spot je namelijk al de eerste watervallen. En die watervallen zijn echt de moeite waard!

canada-waterval

Boottocht over de Blue River

Tijd om naar Jasper National Park te gaan! We zijn via Blue River gereden zodat we daar een River Safari konden doen. Dat was echt heel mooi en leuk om te doen! Op een langzame boot vaar je de rustige rivier op en mochten we zelfs nog een slapende beer zien! En na deze geweldige tocht ga je nog in een hele snelle boot de rivier af en weer op zoek naar beren. We hebben toen geen beren gevonden, maar het was geweldig om zo hard over de rivier te scheuren!

boottocht canada

Berensafari in Jasper National Park

In Jasper sliepen we op Wabasso Campground. Een mooie en fijne camping! Dit was de enige camping die we hadden gereserveerd voor deze trip, omdat we de vrijheid wilden behouden en zo vroeg in het seizoen is dat echt goed te doen. ’s Ochtends vroeg en tegen de avondschemering hebben we onze eigen berensafari’s gemaak. Met geluk, want we hebben echt veel beren gezien. In totaal op de hele reis zo’n 25 zwarte beren en 1 grizzly. Die safari’s vonden we echt leuk om te doen! Jasper National Park is echt een heel mooi park met ongelooflijk veel mooie meren. In tegenstelling tot Banff waren in Jasper alle meren al wel ontdooid, behalve Maligne Lake.

canada-beren

canada-waterval

Wat leuk is tijdens je camperreis door Canada zijn de vele picknickplekken die je onderweg tegenkomt. Wij zijn dan ook vaak gestopt om even wat te eten of koffie te zetten in onze camper. Het uitzicht op die plekken is vaak echt geweldig, dus echt genieten geblazen! Vanuit Jasper zijn we via de Icefield Parkway (enige optie ook, maar prachtige weg!) naar Banff gereden. Je komt op deze weg zoveel moois tegen aan watervallen, gletsjers en uitzichtplekken. Echt de moeite om hier even een goede dag voor uit te trekken, zodat je ook nog een kortere wandeling kan maken naar de watervallen en de Columbia Icefield (gletsjer) bijvoorbeeld.

canada-picknick

Uiteindelijk hebben we de laatste nacht in de buurt van Calgary op een camping gestaan zodat we op tijd de camper konden inleveren en naar het vliegveld konden gaan. Tip! De campings zijn niet het hoogtepunt in Calgary, dus zorg dat je lekker laat aankomt, zodat je optimaal kunt genieten van je laatste dag!

Wat een geweldige rondreis door Canada

De camper hadden wij gehuurd bij Cruise Canada, via 333travel. We kozen bewust voor een wat kleinere camper om geen gedoe te hebben met parkeren en doordat je wat hoger op de weg ligt, kun je vaak net wat sneller over minder goede wegen rijden. Voor ons was de truck camper echt perfect! Canada is een fijn land om doorheen te reizen met een camper. Alles is er goed geregeld en de wegen zijn overzichtelijk (het zijn er echt maar een paar en verdwalen lukt je niet). De supermarkten bieden alles wat je nodig hebt en de mensen zijn ongelooflijk vriendelijk. Een reis zoals deze is ook zeker kindvriendelijk, omdat je altijd je eigen reistempo bepaalt en de campings altijd voldoende plek bieden om heerlijk te spelen. Wij hebben echt genoten van deze reis! Bedankt 333TRAVEL!

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
Mooiste tempels Bali

De mooiste tempels op Bali

Gepubliceerd: 06/03/2024
Bali staat bekend om zijn prachtige Hindoeistische tempels, doordrenkt van...
Lees meer
Reisverslag IJsland

Reisverslag IJsland: land van vuur en ijs

Gepubliceerd: 01/12/2023
IJsland is een land waar de natuur haar meest majestueuze...
Lees meer
Oeganda

Op ontdekking in 'De Parel van Afrika'

Gepubliceerd: 21/12/2022
Uganda (Oeganda) is minder bekend dan bijvoorbeeld de buurlanden Kenia...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Spirit Island Lake Maligne Jasper Canada
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 17
Highlights West-Canada Fly Drive Canada
  • Reis van Vancouver naar Calgary langs de grote parken van West-Canada
  • Scherpe pieken van de Rockies, watervallen en meren
  • Wildlife spotten, waaronder beren en walvissen
Canada-Vancouver-uitzicht-vanuit-watervliegtuig-bij-zonsondergang
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 20
Grand Tour West-Canada Fly Drive Canada
  • Reis van Vancouver naar Calgary langs de grote parken van West-Canada
  • Scherpe pieken van de Rockies, watervallen en meren
  • Wildlife spotten, waaronder beren en walvissen
canada-vancouver-island-campbell-river-big-animal-encounters-excursie-orka
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 11
Short Break Vancouver en Vancouver Island Individuele rondreis Canada
  • Gezellig Vancouver en omgeving
  • Ongerepte natuur, beren en walvissen op Vancouver Island
  • Incl. vervoer en centraal gelegen hotels

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding