Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Vandaag geopend tot 17.00 uur
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Ontdek sprookjesachtig Rajasthan

Gepubliceerd: 22/06/2021

Rajasthan is de bekendste deelstaat in India. De staat is enorm kleurrijk, overweldigend en boordevol betoverende paleizen en forten. Je waant je direct in een sprookjesachtig tafereel. Maar wat zijn nu de meest magische plekken voor een reis door Rajasthan? Wij zetten hieronder een aantal bezienswaardigheden voor je op een rij om jouw reis door Rajasthan onvergetelijk te maken.

  • Jaipur

Jaipur is de hoofdstad van Rajasthan en kenmerkt zich door de roze woningen. Daarom wordt de stad ook wel de Roze Stad van India genoemd. Het is een bijzondere historische stad met prachtige paleizen en forten. Je kunt je hier gerust een aantal dagen vermaken! Zo kun je de absolute highlight, het Amber Fort bezoeken dat op een heuveltop ligt met uitzicht op Maota Lake. Het fort behoort tot één van de meest spectaculaire bouwwerken van India. Een bezoek aan Jaipur is niet compleet zonder het stadspaleis te hebben gezien. Bij het betreden van het paleis wordt het al snel duidelijk dat deze koninklijke familie één van de rijkste in India was. Een erg opvallend gebouw is de Hawa Mahal: het gebouw is rood en heeft ontelbaar veel ramen, zeker de moeite waard om te bezoeken! De Monkey Temple is ook erg populair; deze maakt deel uit van een groter tempelcomplex met drie zwembaden. In één van de zwembaden komen duizenden apen samen om heerlijk te zwemmen te baden! Let wel goed op je eigendommen! Voordat je het weet pikt er een kleine harige dief iets uit je tas…

Jaipur

  • Udaipur

Udaipur is een echte romantische stad in Rajasthan met een leuk oud centrum waar je kunt slapen in een haveli hotel of een guesthouse. Udaipur staat ook wel bekend als the 'city of lakes' of het 'Venetië van India'. Een echte aanrader zijn de restaurants met een dakterras waar je in de avond kunt genieten van een diner, terwijl je naar de zonsondergang boven een sprookjesachtige stad met lichtjes kijkt! Daarnaast vind je er nog tal van andere uitzichtpunten. Zo kun je de zonsondergang vanaf het Monsoon Palace op een heuvel buiten de stad bekijken! Op Lake Pichola kun je een mooie boottocht maken en  met de boot naar een eilandje in het midden van het meer waar zich het Jag Mandir Palace zich bevindt. De meest bekende bezienswaardigheid in Udaipur is het City Palace! Je kunt hier zeker wel een paar uur ronddwalen. Wees niet verrast als je hier nog Hollandse tegeltjes! tegen komt Udaipur is verder een goede plek om ambachtelijke souvenirs te vinden die in de vele werkplaatsen worden gemaakt.

Udaipur

  • Jodhpur

Jodhpur is de blauwe stad van India en één van de meest bijzondere bezienswaardigheden in Rajasthan. Je kunt deze stad in één dag verkennen, maar het is ook lekker om de stad op je gemak te verkennen en er iets langer te blijven. Het is nog steeds een mysterie waarom deze stad helemaal blauw is geverfd. Eén van de redenen die genoemd wordt is dat de Brahmins hier woonden en blauw de kleur is van Lord Shiva. Wat de reden ook is, de stad blijft erg indrukwekkend en zul je niet snel vergeten! Vanaf het Mehrangarh fort heb je een geweldig uitzicht op Jodhpur. De blauwe huizen zijn voor het grootste deel te vinden in dezelfde wijk. Dit was dan ook de wijk waar de Brahmanen woonden. Je kunt ook dineren met kaarslicht met uitzicht over het prachtige fort! 

Jodhpur

  • Jaisalmer

Jaisalmer ligt behoorlijk ver in het westen van Rajasthan, maar is zeker de moeite waard om te bezoeken. Verdwaal bijvoorbeeld in het Jaisalmer Fort en dineer bij één van de vele rooftop restaurants die de stad rijk is. Shop hier ook voor Rajasthani souvenirs. Je vindt hier namelijk mooie kunst en echte Indiase souvenirs. De stad is gelegen in de Thar woestijn en het is dan ook erg populair om hier een kamelentocht door de woestijn te maken! Onvergetelijk is een sunset tour op de kamelen! In de avond kun je naar de mooie sterrenhemel kijken die goed zichtbaar is in het niemandsland. Hier kun je ook een nacht verblijven en s'avonds genieten van een kampvuur! Jaisalmer mag zeker niet worden overgeslagen tijdens een reis door Rajasthan.

Jaisalmer

Ook Rajasthan ontdekken? Bekijk ons aanbod rondreizen naar India of vraag een reisvoorstel op maat aan.
Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Rijstvelden in de Sidemen vallei op Bali
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 15
Bali Roulette Combinatiereis
  • Combineer 3 plaatsen naar keuze op Bali
  • Verblijf in lokale accommodaties, inclusief ontbijt
  • Inclusief transfers op privé-basis
Arenal in Costa Rica
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 13
Best Deal Costa Rica Nevelwouden en Vulkanen Fly Drive Costa Rica
  • Jungle en vulkanen
  • 1 Groot dieren paradijs
  • De tropische stranden van Samara aan de Pacific
Taj Mahal in Agra in India
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 12
Best Deal Discover India Individuele rondreis India
  • Boottocht op het meer in Udaipur
  • Bedevaartsoord Pushkar
  • Taj Mahal in Agra

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding