Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Vandaag geopend tot 17.30 uur
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Ontdek de attracties in Dubai

Gepubliceerd: 12/08/2019

Ergens in het Midden Oosten, verstopt in de eindeloze zandwoestijn van Rub al Khali, ligt een groots, maar toch klein wondertje. Het Emiraat Dubai is slechts zo groot als de provincie Noord-Brabant, maar herbergt een scala aan bijzondere attracties. Sommige zijn man-made, zoals het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa. Anderen zijn juist natuurlijk, zoals de prachtige stranden langs de Perzische golf en haar adembenemende onderwaterwereld.

Ook beroemde landmarks in Dubai zijn het kunstmatig aangelegde Palmeiland, het zeil van de Burj al Arab, het golvende gebouw van het Jumeirah Beach Hotel en natuurlijk het over the top design van het hotel Atlantis The Palm. Dubai heeft echter ook een traditionele kant, waar het Arabische duizend-en-één-nacht sprookje vermengd is met de Aziatische cultuur van de vele immigranten die in het staatje wonen.

atlantis hotel dubai

Dubai Creek

De Dubai Creek stroomt vanuit zee dwars door het oude centrum, dat bestaat uit de wijken Bur Dubai en Deira. Dit is waar de stad Dubai in de 19e eeuw werd opgericht toen de woestijnstam Bani Yas zich hier vestigden om te gaan parelvissen. Deze Bani Yas stam was en is één van de meest gerespecteerde stammen in het Midden Oosten en de Al Maktoum familie van de stam levert de Sjeiks tot op de dag van vandaag. Het historische centrum heeft een bijzondere combinatie van Arabische en Aziatische sferen. Het Midden Oosten zie je o.a. terug in de typisch Arabische gebouwen, zoals die van het Dubai museum, en de vele traditionele dhow boten die langs de lagune aangemeerd liggen. In Deira liggen de bekendste goud- en kruidensouks, de traditionele markten waar je relatief goedkoop deze waardevolle producten kunt kopen. In bijvoorbeeld het Indian shopping district vind je dan weer veel van de kleurige en geurige invloeden van het Verre Oosten, door de vele Indiërs en Pakistani die hier wonen. Ga er rond zonsondergang een wandeling langs het water maken om zo de bedrijvigheid op de boten en kades te bekijken. Of ga aan boord van één van de dhows voor een cruise langs de moderne en traditionele gebouwen die langs de creek liggen, terwijl je onderweg van een heerlijk diner geniet.

dubai fountain

Little Manhattan

De imposante skyline van Dubai vind je terug in het moderne deel van de stad, Downtown Dubai of liefkozend Little Manhattan genoemd. Middenin dit voornamelijk zakelijke district is als het ware een luxueus shopping-, vakantie- en entertainmentparadijs ontstaan.Rondom de Burj Khalifa is van alles te zien en beleven. Neem de tijd om de Dubai Mall te verkennen, want behalve dat dit ’s werelds grootste winkelcentrum is, vind je er ook luxe restaurants en het enorme Dubai aquarium met o.a. een 32 x 8 m raam en een speciale onderwatertunnel om de ruim 33.000 zeedieren te bewonderen. Na een dagje modern winkelen in de Dubai Mall, kun je ook meer op de traditionele tour. Naast de Khalifa ligt het Dubai Lake, een kunstmatig meer met de Dubai fountain. In het meer ligt ook The Old Town, een eiland waar een traditioneel stadje met souk is nagebouwd. Hier kun je heerlijk rondwandelen en leuke Arabische souvenirs kopen.

oude souk in dubai

Lekker luieren

Langs de Perzische golf heeft Dubai ook prachtige eindeloze stranden. Je vindt er luxueuze resorts waar je een perfecte strandvakantie kunt doorbrengen en toch zijn de highlights van de stad nooit ver weg, want per taxi of openbaar vervoer ben je er zo. En een minder bekend feit, Dubai heeft ook een imposante onderwaterwereld, waar je prachtige duiken in het heerlijk warme water van de golf kunt maken. En als je geluk hebt kun je er zelfs dolfijnen en walvissen spotten.

dubai strand

Zand happen

Heb je even genoeg van de pracht en praal van de stad? Doe dan net als de Emirati en trek de woestijn in. Dit is hun plaats om helemaal tot rust te komen of zich juist uit te leven met een 4-WD jeep, rijdend en glijdend over soms steile en dan weer glooiende duinen. En wanneer de zon ondergaat, daalt er een immense stilte over de woestijn en kun je een sterrenhemel bewonderen zoals je nog nooit gezien hebt.

dubai kamelen

dubai woestijn

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Desert jeep safari excursie in Dubai
  • Tour
  • Aantal dagen: 1
Desert jeep safari Dagexcursie | Dubai
  • Avontuurlijke tocht per jeep door de zandduinen
  • Prachtige zonsondergang in de woestijn
  • Heerlijke barbecue met show in een woestijnkamp
Facade Arabian Courtyard Hotel in Bur Dubai
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 5
Arabian Courtyard Hotel Stedentrip Dubai
  • Zeer centraal gelegen in Oud-Dubai
  • Veel Arabische invloeden
  • Incl. privé-transfers en 4 nachten in een 4* hotel
Strandvakantie Dubai Le Royal Meridien Beach Resort
  • Strandvakantie
  • Aantal dagen: 5
Le Royal Meridien Beach Resort Strandvakantie Dubai
  • Direct aan het Jumeirah strand
  • 9 internationale restaurants en 3 zwembaden
  • Incl. privé-transfers en 4 nachten in een 5* hotel

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding