Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Vandaag geopend tot 17.30 uur
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

72 uur in New York: alle bezienswaardigheden op een rij

Gepubliceerd: 13/04/2022

New York is een stad dat vele harten heeft gestolen. In deze hippe stad bruist het 24/7. New York is dan ook een stad waar je je dagen kunt vermaken. Om alles uit je bezoek aan New York te halen, hebben wij de belangrijkste bezienswaardigheden in New York op een rij gezet. In 3 dagen kun je al een groot deel van de stad ontdekken. Onderstaande must-sees mag je dan ook echt niet missen tijdens je vakantie in Amerika. De belangrijkste bezienswaardigheden én een wandelroute om mee te nemen naar de States 

De wolkenkrabbers in New York

Wat te doen in New York in 72 uur 

Dag 1: Manhattan en de vele wijken er omheen 
ca. 10 km
 

Times Square 

We beginnen onze stedentrip New York in Manhattan, het hart van de stad. De eerste stop is Times Square. Hier meng je je gelijk in de drukte van deze metropool. Een plek waar je om je heen blijft kijken door de hoge wolkenkrabbers, grote winkel- en restaurantketens, vele led-screens en straatartiesten die optreden. Toeristen nemen selfies en bewoners hebben haast om op het werk te komen. Welkom in New York! 

De drukte van Times Square, New York

Rockefeller Centre 

Na Times Square kun je alle kanten op. Een aanrader om te lopen richting Rockefeller Centre. Op dit plein vind je in de wintermaanden de grootste kerstboom van de stad en een ijsbaan die erg geliefd is. Maar je kunt hier ook de stad van bovenaf bewonderen. Ga daarom ‘Top of the Rock’ bij het Rockefeller Centre. Ondanks dat dit ook op het hoogste gebouw van New York, the Empire State Building, kan is het aan te raden om voor dit gebouw te kiezen. Waarom? Omdat je hier het mooiste zicht hebt op de stad!  

Binnen een mum van tijd word je naar de 70ste verdieping gebracht en daar wacht het uitzicht op je. Een panoramisch uitzicht met het groene hart van de stad in het midden: Central Park. Kies je om bij het Empire State Building naar boven te gaan, dan mis je helaas het zicht op het park. Het gebouw van Rockefeller Centre staat hier dan voor. 

Top of the Rock in New York

Washington Square, Soho, Little Italy, Chinatown 

Na dit waanzinnige uitzicht vervolg je je weg richting het zuiden. Tijdens de wandeling kom je langs Bryant Park, de Chrysler Building, de Empire State Building en Flatiron Building. Allemaal gebouwen die je op de foto wil zetten. Wandel helemaal door naar Washington Square, ter hoogte van 6th street. Op dit plein staat de Arc de Triomph van New York. Een leuk plein waar je de voetjes even kunt laten rusten en waar je een mooie foto kunt maken van de Empire State Building die verscholen ligt achter de Arc de Triomph.  

Soho is de ‘place to be’ als je een dagje wilt shoppen. Ook vind je hier vele gezellige restaurants en hippe (cocktail)bars. Niet alleen leuk voor in de avond, maar ook om vanmiddag wat te gaan eten. Liever Italiaans of Chinees als lunch? Wandel dan door naar Little Italy en Chinatown. Ook als je geen trek hebt, zijn het gezellige wijken om doorheen te struinen. 

Tv-series opgenomen in Greenwich Village 

Na Chinatown is het tijd om weer richting het noorden te wandelen, richting Greenwich Village. Het is een gemoedelijke wijk waar je de drukte van de stad ontwijkt. Je vindt hier het appartementencomplex dat je altijd ziet als je de televisieserie FRIENDS bekijkt. Gelegen op 90 Bedford Street. Voor de FRIENDS-liefhebber leuk om hier even te stoppen. Meer een fan van de serie Sex & the City? Een paar straten verderop vind je Magnolia Bakery. Deze bakkerij is bekend geworden door de serie en er staat dagelijks een rij met mensen die een gebakje willen proberen. Zelf in de rij staan is dan ook een aanrader, want de cupcakes zijn voortreffelijk. Je vindt Magnolia Bakery op West 11th Street, 401 Bleecker Street.  

Arc de Triomph in Greenwich Village, New York

Shoppen bij Macy's 

Je hebt vandaag al een behoorlijk stuk van New York gezien, maar één ding ontbreekt nog: shoppen bij Macy's. Macy's is één van de bekende warenhuizen in New York en je vindt hier naast de mooiste merkkleding, prachtige woonaccessoires en badartikelen. Ook als je niks nodig hebt, is het leuk om even tussen de rekken te neuzen net als de inwoners van New York dat doen. 

Dag 2: Ontdek Central Park en de drie bekendste musea van de stad I ca. 6 km 

Op de fiets door Central Park 

Wij vinden het altijd ontzettend leuk om een stad op de fiets te ontdekken. Zo kun je in een kort tijdsbestek vele bezienswaardigheden bekijken. Stap daarom in de ochtend op de fiets en ontdek het groene hart van New York. Rijd naar de bekende Bow Bridge, Strawberry Fields waar een gedenkstuk van John Lennon te vinden is en geniet van de skyline op Manhattan. Het is de ideale plek om te wandelen, sporten of te picknicken en eekhoorns te spotten. Wil je ook een fietstocht door Central Park maken?

Bekijk hier onze georganiseerde fietstour in New York.

Het hangt af van de plek waar je eindigt in Central Park, maar eindig je in het zuiden bij Columbus Circle, wandel dan via 5th Avenue naar het eerste museum. Op 5th Avenue vind je de duurste designerwinkels van de stad. Ze hebben de mooiste etalages en daarom is het een goede plek om even te window-shoppen.  

Het grootse Central Park in New York

Metropolitan Museum of Art 

Zoek ergens een leuk eettentje op om met een volle buik richting het Metropolitan Museum of Art (MET) te gaan. Het MET is gelegen aan de oostkant van Central Park en is het grootste kunstmuseum in de Verenigde Staten. Bij de eerste stap binnen waan je je al in een prachtige omgeving. Het is zeker één van de musea die op je lijstje moet als je naar New York gaat.  

Guggenheim Museum 

Voor nog meer kunst loop je verder naar het Guggenheim Museum. Het is niet alleen een prachtig gebouw van buiten, maar ook binnen kijk je je ogen uit. Je bewondert hier veel moderne kunst en loopt in een rondje naar de bovenste etage van het museum. Als je van bovenaf naar beneden kijkt, heb je een fotogeniek uitzicht op de bijzondere vormen van het museum. 

Het ronde Guggenheim museum in New York

American Museum of Natural History 

En dan het laatste museum dat we willen aankaarten: American Museum of Natural History. Dit museum ligt aan de andere kant van Central Park, de westkant. In dit natuurhistorisch museum zijn al vele films opgenomen. Bijvoorbeeld Night at the Museum. Leuk om voor vertrek nog even te bekijken. 

Deze drie musea zijn onze favoriet in New York. Alle drie de musea op één dag bezoeken is niet mogelijk, maar kies er één of twee uit die jou het meeste aanspreken. Misschien dat je morgen nog tijd hebt om een ander museum mee te pakken. 

Dag 3: Het Vrijheidsbeeld en Brooklyn I ca. 10 km 

Statue of Liberty 

Je kunt New York niet verlaten voordat je het Vrijheidsbeeld gezien hebt. Zet de wekker vroeg zodat je één van de eerste boten hebt richting Liberty Island. Naast dat hier het Vrijheidsbeeld in volle glorie straalt, heb je hier ook een prachtig uitzicht op de skyline van Manhattan. Als je wilt, kun je het beeld beklimmen en vanuit de kroon genieten van het uitzicht. Je moet dan wel via een smalle trap 354 treden klimmen. 

Het Vrijheidsbeeld in New York

9/11 Tribute Museum 

Na het Vrijheidsbeeld reis je terug naar Battery Park. Hier vind je één van de indrukwekkendste musea van New York, het 9/11 Tribute Museum. Het staat bij ons allen nog vers in het geheugen gegrift wat er op 11 september 2001 is gebeurd. Alle slachtoffers die tijdens deze aanslag zijn overleden worden hier herdacht. Het is een plek waar je de aanslag weer even herbeleefd. Een plek waar je stil van wordt.  

Brooklyn 

Loop nog even een koffietentje in voordat je op weg gaat naar Brooklyn. Je staat zo in Brooklyn met de metro, maar wandelen over Brooklyn Bridge is geen verkeerde keus. Het is een wandeling van een klein uur als je nog wat fotostops tussendoor plant. In Brooklyn vinden wij het leuk om door de straten te dwalen of een fiets te huren zodat je meerdere plekken kunt bezoeken. Liever even helemaal niks doen? Reis dan af naar Coney Island. Een heerlijk zandstrand met boulevard. En dat in New York City! 

Wandel over de Brooklyn Bridge, New York

Broadway 

Na een lekker diner is het tijd om terug te gaan naar Times Square. 's Avonds is Times Square nog mooier dan overdag en je vindt hier de theaterstraat van de stad: Broadway. Koop vroegtijdig een ticket voor een mooie theatervoorstelling. Zo sluit je je vakantie in New York spectaculair af. 

Heb je zin gekregen om naar New York te gaan? Bekijk ons aanbod rondreizen naar Amerika of vraag een reisvoorstel op maat aan. 
Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Florida
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 16
Magisch Florida Fly Drive Amerika
  • Attractieparken in Orlando
  • Oogverblindend wit poederstrand van Siesta Key
  • Miami en Everglades
Uitzicht over Bryce Canyon
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 17
Highlights of the Wild West Fly Drive Amerika
  • Roadtrip door Californië, Nevada, Arizona en Utah
  • Natuur wereldwonder Grand Canyon en Bryce Canyon
  • San Francisco en Los Angeles
Horseshoe Bend Grand Canyon West-Amerika
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 23
Highlights of the Wild West en Hawaii Fly Drive Amerika
  • Langs de Riviera van Californië
  • Natuur wereldwonderen Grand Canyon en Bryce
  • Strandverblijf op Hawaii

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding