Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Vandaag geopend tot 16.00 uur
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: 10.00 - 16.00
Zondag: Gesloten

Dieren spotten in Costa Rica

Gepubliceerd: 13/08/2020

Welke dieren kun je spotten in Costa Rica?

Costa Rica is niet alleen een paradijs voor natuurliefhebbers maar ook voor het spotten van duizenden diersoorten. Met ruim 30 nationale parken en meer dan 50 natuurreservaten zijn er genoeg plekken om de dieren in het wild te zien. Maar welke dieren kun je allemaal tegenkomen? We zetten de meest bijzondere dieren voor je hier op een rij!

Apen

In Costa Rica leven vier soorten apen. De kapucijnapen, brulapen, doodshoofdaapjes en slingerapen. Met geluk kun je ze allemaal spotten tijdens je rondreis door Costa Rica. De meeste kans heb je in Manuel Antonio National park en Tortuguero National park. Brulapen zie en hoor je vooral rond zonsopgang en zonsondergang want dan wordt er flink gebruld door deze aapjes. De doodshoofdaap is minder goed te spotten en is ook een bedreigde diersoort in Costa Rica. Je kunt het doodshoofaapje het beste vinden in het Nationaal Park Manuel Antonio en het Nationaal Park Corcovado.  

apen

Leguanen – iguana

Een reptielensoort die veel in het wild voorkomt in Costa Rica is de iguana, familie van de leguaan. Doordat ze zich goed kunnen camoufleren, maakt het soms lastig te spotten. Meestal liggen ze op boomtakken, maar aangezien ze van zon houden kun je ze ook veel vinden in de buurt van het strand.

iguana

Quetzal

Volgens kenners is de quetzal een van de indrukwekkendste vogels van Costa Rica.  Dit komt met name door de prachtige lange staart en de felle kleuren. Ze zijn klein en uniek, dus een verrekijker is handig om ze te spotten. Je kunt de quetzal vinden in nevelwouden rondom Monteverde.

quetzal

Neusberen

Deze sociale dieren zijn te vergelijken met een wasbeer, vanwege de zwart-met-wit kleuren. Zijn snuit en staart zijn alleen wat langer. Je kunt ze overal in Costa Rica vinden, van de koele bergen tot aan de warme droge bossen.

neusbeer

Walvissen

Costa Rica is één van de beste plekken om walvissen te spotten en dan met name de indrukwekkende bultrug. De bultrug laat zich het hele jaar door zien voor de kust, maar de meeste kans heb je van december tot maart en van juli tot oktober.

bultrug

Tapir

Deze bijzondere dieren hebben een langwerpige mond en lijkt een beetje op de slurf van een olifant. Ze eten vooral fruit en spelen een belangrijke rol bij het verspreiden van zaden in de bossen van Costa Rica. Je komt Tapirs met name tegen in Corcovado National Park, Tortuguero en Monteverde.

tapir

Roodoogmakikikker

Deze bijzonder kleurrijke kikker leeft een vrijwel alle regenwouden van Costa Rica. Ondanks de felgroene kleur, knalrode ogen en oranje tenen kun je het beste ’s nachts op pad gaan met een gids om ze te spotten. Overdag slapen ze namelijk onder bladeren en vallen ze niet op in de groene omgeving.

boomkikker

Luiaard

Als je naar Costa Rica reist, ga dan zeker op zoek naar de luiaard. Je kunt er twee soorten ontdekken: de tweevingerige luiaards en de drievingerige luiaards. In principe zijn ze in de meeste bossen in Costa Rica te vinden. Ze zijn echter lastig te spotten doordat ze hoog in de bomen hangen en niet te veel bewegen. Een grote kans om dit schattige beest te spotten heb je in Manuel Antonio National Park.

luiaard

Toekan

De bekendste vogelsoort in Costa Rica is de toekan. Er leven maar liefst zes soorten toekans in Costa Rica, maar de bekendste is natuurlijk het exemplaar met de grote gekleurde snavel: de zwavelborsttoekan. De zwavelborsttoekan leeft op veel verschillende plekken in Costa Rica. Hij verblijft het liefst in de buurt van fruitbomen. Bijvoorbeeld in Monteverde en langs de oostkust, die zich uitstrekt van Tortuguero tot Puerto Viejo.

toekan

Wasberen

Wasberen leven op veel plekken in Costa Rica. Ze houden van bossen, liefst in de buurt van water. Je kunt ze ook tegenkomen in kust- en berggebieden. Wasberen zijn vooral ‘s nachts actief, maar in Costa Rica kom je ze overdag ook tegen. Vooral op toeristische plekken, omdat ze weten dat daar eten te halen is.

wasberen

Ook de bijzondere dieren in Costa Rica ontdekken? Bekijk ons aanbod rondreizen naar Costa Rica of vraag een reisvoorstel op maat aan.

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Nieuw Zeeland noordereiland

Noordereiland van Nieuw-Zeeland - Top 13 bezienswaardigheden
Nieuw-Zeeland bestaat uit 2 grote eilanden: het Noordereiland en het... Lees meer

luiaard

Dieren spotten in Costa Rica
Welke dieren kun je spotten in Costa Rica? Costa Rica... Lees meer

cenote ik kil

Ontdek de 7 mooiste cenotes van Mexico
Ben je van plan om op reis te gaan naar... Lees meer

diamond circle

Ontdek de Diamond Circle van IJsland
Naast de beroemde Golden Circle heeft IJsland ook een Diamond... Lees meer

Georgetown Penang bezienswaardigheden Streetart

De leukste bezienswaardigheden in Georgetown, Penang
Ga je op reis naar Maleisië? Bezoek dan zeker de... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
Nieuw Zeeland noordereiland

Noordereiland van Nieuw-Zeeland - Top 13 bezienswaardigheden

Gepubliceerd: 18/08/2020
Nieuw-Zeeland bestaat uit 2 grote eilanden: het Noordereiland en het...
Lees meer
luiaard

Dieren spotten in Costa Rica

Gepubliceerd: 13/08/2020
Welke dieren kun je spotten in Costa Rica? Costa Rica...
Lees meer
cenote ik kil

Ontdek de 7 mooiste cenotes van Mexico

Gepubliceerd: 31/07/2020
Ben je van plan om op reis te gaan naar...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
De Arenal vuilkaan in Costa Rica
 • Tour
 • Aantal dagen: 12
Best Deal Costa Rica Nevelwouden en Vulkanen Autorondreis excl. vlucht
 • Jungle en vulkanen
 • 1 Groot dieren paradijs
 • De prachte stranden van Samara aan de Pacific
Arenal in Costa Rica
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 13
Best Deal Costa Rica Nevelwouden en Vulkanen Fly Drive
 • Jungle en vulkanen
 • 1 Groot dieren paradijs
 • De tropische stranden van Samara aan de Pacific
Manuel Antonio bij Costa Rica
 • Tour
 • Aantal dagen: 14
Highlights Puur Costa Rica Autorondreis excl. vlucht
 • De jungle van Tortuguero National Park
 • Vulkanen en nevelwouden bij Arenal en Monteverde
 • Strand, dolfijnen en snorkelen bij Manuel Antonio aan de Pacific

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding