Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Vandaag geopend tot 17.30 uur
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

7 x de mooiste stranden van Amerika

Gepubliceerd: 02/08/2019

Amerika is zo'n grote bestemming en heeft een indrukwekkende kustlijn met magnifieke stranden. Hierom hebben we een selectie gemaakt van de beste strandbestemmingen in Amerika. Stranden die uitnodigen om je strandlaken neer te leggen. We hebben een mix gemaakt tussen stranden die nog relatief onontdekt zijn en stranden waar je een scala aan entertainment vindt. Op één van deze stranden wil je liggen aankomende vakantie.  

Onderweg naar het strand van Miami, Amerika

Stranden in Californië en Florida 

Florida is dé staat in Amerika dat zich bij uitstek leent voor een strandvakantie. Je vindt hier schitterende stranden met wuivende palmen, een heerlijke temperatuur en een helderblauwe zee, waar zo nu en dan een dolfijn opspringt. De ‘Sunshine State’ biedt dé ideale ingrediënten voor een ontspannen vakantie.  

Maar ook Californië heeft heel wat te bieden op het gebied van stranden. Vooral in de buurt van Los Angeles geniet je van uitgestrekte stranden en lange boulevards. Het is een walhalla voor surfers! Zelf waan je je hier op de set van Baywatch. 

1. Florida Keys

Honderden kleine en grote eilanden ten zuiden van Miami vormen een opmerkelijke eilandenreeks, genaamd de Florida Keys. Omgeven door azuurblauwe wateren, kleurrijke koraalriffen en prachtige stranden vind je hier een stukje Amerikaanse Cariben. Aan het einde van de beeldschone ketting ligt Key West. Het bekendste eiland trekt veel toeristen die vooral naar deze Caribische ‘uithoek’ komen vanwege de stranden, onderwaterwereld en de relaxte sfeer. Bij Fort Zachary Taylor vind je het mooiste strand en het is tevens ook de beste plek om te snorkelen. 

florida key west

2. The Hamptons – New York

De beste stranden van New York zijn te vinden bij The Hamptons, een verzameling populaire badplaatsen in het oosten van Long Island. De vele schilderachtige dorpjes ademen de sfeer van het koloniale New England, met houten huizen met witte pilaren en veranda’s. Maar je vindt hier ook trendy restaurants, leuke winkels en een spannend nachtleven. Het modieuze Main Beach is populair bij surfers dankzij zijn indrukwekkende golven. The Hamptons zijn vooral geliefd onder de rijke New Yorkers en beroemdheden. De lifestyle en omgeving bieden de perfecte getaway. 

3. Miami Beach

De bruisende stad Miami staat vooral bekend vanwege het deel dat aan het strand ligt; Miami Beach. Laat je verwelkomen door eindeloze zandstranden met wuivende palmen en een turquoiseblauwe zee. De meest hippe wijk is South Beach, wereldberoemd vanwege de vele pastelkleurige Art Deco-gebouwen met hun jaren ’30 architectuur. In de avond komt South Beach tot leven en kun je flaneren langs de gastronomische restaurants, trendy cocktailbars en nachtclubs op de Ocean Drive, waar de menigte tot in de late uurtjes feest viert.

florida miami

4. Siesta Key

Voor de kust van Sarasota, in het zuidwesten van Florida, ligt een prachtig barrière-eiland. Dit eiland is gezegend met ’s werelds meest fijne zandstranden. Het poederachtige zand op de stranden van Siesta Key is oogverblindend wit en wordt dankzij de speciale structuur nooit te heet. In Siesta Key heerst een laid-back sfeer met sfeervolle restaurants, leuke winkeltjes en gezellige barretjes met live-muziek. 

5. Santa Barbara

Een juweel van een stadje met een Spaanse charme is Santa Barbara. Het is een uitstekende plek om bij te komen na jouw roadtrip door Amerika. In Santa Barbara tref je een oase van rust, mooie architectuur, kleine winkeltjes en aantrekkelijke restaurants. Dit alles omringd door een weergaloze omgeving met groene bergen, wijngaarden en schilderachtige stranden. Het strand East Beach is vooral populair bij jong en hip publiek. Wil je vissen, surfen of walvissen spotten? Dan is Arroyo Burro een goede keus. 

santa barbara

6. Fort Myers

De mooie, brede stranden van Fort Myers zijn favoriet bij families, daar ze bekend staan als een van de veiligste van Florida. Vanaf de pier kun je aan het einde van de dag genieten van de prachtige zonsondergang in de Golf van Mexico. Na zonsondergang vinden er bij de vele gezellige restaurants en barretjes geregeld festiviteiten plaats. Voor de kust van Fort Myers liggen ook de schiereilanden Sanibel en Captiva. Deze ongerepte stranden zijn een Mekka voor schelpenzoekers daar er hier enorme aantallen schelpen aanspoelen! 

7. Amelia Island

Eén van de best bewaarde geheimen van Florida is Amelia Island, gelegen in het uiterste noordoosten van de staat. Luxe resorts, kuuroorden van wereldklasse, prestigieuze golfbanen en exclusieve restaurants mengen zich moeiteloos met een boeiende verzameling van historische bezienswaardigheden. Met daarnaast ruim 20 kilometer aan prachtige stranden, wildlife in overvloed en ongerepte wateren, is dit eiland al lang een geliefde bestemming onder toeristen. Een tour naar Amelia Island is een mooie ervaring. 

Meer weten over de verschillende stranden in Amerika? Of benieuwd naar ons aanbod? Bekijk hier onze rondreizen naar Amerika of vraag een reisvoorstel op maat aan.

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Florida
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 16
Magisch Florida Fly Drive Amerika
  • Attractieparken in Orlando
  • Oogverblindend wit poederstrand van Siesta Key
  • Miami en Everglades
Uitzicht over Bryce Canyon
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 17
Highlights of the Wild West Fly Drive Amerika
  • Roadtrip door Californië, Nevada, Arizona en Utah
  • Natuur wereldwonder Grand Canyon en Bryce Canyon
  • San Francisco en Los Angeles
Horseshoe Bend Grand Canyon West-Amerika
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 23
Highlights of the Wild West en Hawaii Fly Drive Amerika
  • Langs de Riviera van Californië
  • Natuur wereldwonderen Grand Canyon en Bryce
  • Strandverblijf op Hawaii

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding