Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

De mooiste bezienswaardigheden van Egypte

Gepubliceerd: 30/09/2020

Egypte staat bekend als het land van de woestijnen, piramides en tempels, maar is ook populair vanwege de prachtige zandstranden. Met zijn eeuwenoude geschiedenis heeft Egypte zoveel unieke bezienswaardigheden, die je nergens anders ter wereld tegenkomt. Daarom zetten we de leukste activiteiten en de mooiste plekken die je niet wilt missen voor je op een rij!

Piramides

Uiteraard zijn de grootste bezienswaardigheden van Egypte zonder twijfel de piramides. Deze grafmonumenten zijn vandaag de dag nog steeds indrukwekkend om te zien door hun vorm en formaat. In Egypte zijn er tal van 100 piramides te vinden. De bekendste piramides zijn de piramides van Gizeh bij Caïro en bestaat uit de piramide Cheops, piramide van Chepren en piramide van Mykerinos.

Ontdek de piramides en Sfinx van Gizeh met deze tour

gizeh piramides

Vallei der Koningen

Bij Luxor ligt de Vallei der Koningen. In dit dal zijn vele farao’s begraven, waaronder Toetanchamon. Het dal behoort tot de beroemdste archeologische vondsten binnen Egypte. De meeste vondsten zijn verhuisd naar het Egyptisch Museum in Caïro zoals het bekende gouden dodenmasker.

vallei der koningen

Egyptisch Museum

Het Egyptisch Museum is na de piramides een must-see tijdens je bezoek aan Cairo. Je ontdekt in deze schatkamer van de farao’s minstens 120.000 objecten uit de Egyptische oudheid, zoals een uitgebreide verzameling papyrus en munten. Een echt hoogtepunt zijn de juwelen uit het graf van Toetanchamon en de fascinerende mummyzaal. Hier vind je 27 koninklijke mummies uit de tijd van de farao’s.

Bezoek met deze tour het Egyptisch Museum en Khan el-Khalili Bazar

gouden masker

De Nijl

Dankzij deze rivier duizenden kilometers lange rivier is er leven in de woestijn. De oevers van de Nijl, die als een levensader door de stad loopt, zijn bezaaid met monumenten. De Nijl is vooral populair vanwege de Nijlcruises die je kunt maken. Je vaart dan over een deel van de Nijl en bezoekt de interessante bezienswaardigheden en plaatsen zoals Luxor en Aswan.

Ontdek met deze tour het land van de goden (oostoever)
Ontdek met deze tour het land van de levenden (westoever)

nijlcruise

Luxor

De stad Luxor wordt ook wel gezien als één groot openluchtmuseum. De stad is gebouwd op de resten van Thebe, de toenmalige hoofdstad van Egypte. Er zijn veel tempels en graftombes en standbeelden uit deze tijd bewaard gebleven en vandaag de dag worden er nog steeds nieuwe ontdekkingen gedaan. De bekendste bezienswaardigheden van Luxor zijn de Tempel van Amon, de Tempel van Ramses III, de Luxortempel en de Kolossen van Memnon.

Ontdek de rijkdom van het oude Thebe met deze tour

Luxor

Aswan

Aswan is een schitterende stad in het Nijldal en wordt vaak bezocht als start- of eindpunt van een Nijlcruise. Wat direct opvalt is de rust en relaxte sfeer die hier heerst. Hier hoef je je niet druk te maken om handelaren, maar kun je ongestoord genieten van een kopje thee terwijl de traditionele houten zeilboten, felucca’s, aan je voorbij varen. Een andere bezienswaardigheid is het woestijnklooster van St. Simeon en Elephantine Island. Neem de veerboot en wandel door de kleurrijke straten van de Nubische dorpen in de omgeving of bezoek hier het Aswan museum.

Ga zeilen op een traditionele felucca met deze avondexcursie

Aswan

Rode Zee

De Rode zee is een prachtige binnenzee rijk aan koraal en tropische vissen. Het wordt niet voor niets genoemd als één van de mooiste duiklocaties ter wereld. Vooral in hartje zomer als de zee kalm is, kun je de riffen, tropische koralen en vissen in alle kleuren op zijn best bewonderen. Ontdek onder andere het onderwaterspektakel bij Ras Mohamed National Park en de Straat van Gubal of de scheepswrakken bij Abu Nuhas. Langs de Rode Zee vind je een aantal populaire badplaatsen zoals Hurghada, El Gouna en Sharm El Sheikh waar het mogelijk is om ter plaatse je PADI duikbrevet te halen. Wil je een meer laid back plekje, dan is het plaatsje Dahab een aanrader.

Sharm el Sjeikh

Marsa Alam

Nog meer plezier voor duikers en snorkelaars is te vinden in Marsa Alam. Dit vroegere tradiotioneel vissersdorpje ligt in het zuiden van Egypte en is een stuk minder toeristisch. Hierdoor zijn de koraalriffen voor de kust nog grotendeels ongeschonden gebleven en is het één van de beste plaatsen om te duiken in Egypte. Je hoeft hier niet gek op te kijken als je een schildpad, zeeduivel, murene of zeldzame zeekoe spot. Bij Elphinstone Reef kun je zelfs hamerhaaien en mantaroggen tegenkomen. Voor dolfijnen maak je de meeste kans bij Dolphin House.

Marsa Alam

Tempels van Karnak

Karnak is het grootste tempelcomplex van Egypte en een van de populairste toeristische trekpleisters. Je bewondert hier meerdere imposante pylonen, obelisken en tempels in veel verschillende stijlen. De bekendste en meest indrukwekkende bezienswaardigheid is de grote zuilenzaal met maar liefst 134 massieve zuilen verspreid over 16 rijen.

tempel van Karnak

Tempels van Abu Simbel

Diep in het zuiden van Egypte aan de oevers van het Nasser-meer liggen de tempels van Abu Simbel: twee indrukwekkende tempels die uit de rotsen zijn gehakt tijdens het bewind van Farao Rames II. Het is niet de meest gemakkelijke bezienswaardigheid om te bereiken in Egypte, maar het is de moeite meer dan waard. De grootsheid van Abu Simbel is al een beleving op zich, echter het verhaal achter de tempels maakt je bezoek nóg bijzonderder vanwege de mega operatie die op touw werd gezet om de tempels te redden van het water.

Ontdek deze dagexcursie naar Abu Simbel

Abu Simbel

Oase Siwa

In het westen van Egypte, midden in de Libische woestijn, ligt de mooiste oase van Egypte: de Oase Siwa. Het is een lieflijke en prachtige kleine oase, omringd door meer dan 200 waterbronnen, dadel-, sinaasappel-, olijf- en citroenbomen. Het wordt ook wel het “Eiland der Gelukzaligen” genoemd. Eén van de bronnen, waarin je kunt baden is het zonnebad, ook wel het Cleopatrabad genoemd, omdat zij hier volgens de verhalen ooit een bad genomen heeft.

Ook Egypte ontdekken? Bekijk ons aanbod rondreizen naar Egypte of vraag een reisvoorstel op maat aan.

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Egypte rondreis
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 10
Highlights van het Oude Egypte Individuele rondreis
  • Piramides en Sfinx van Gizeh
  • Sfeervolle Nijlcruise
  • Strandvakantie bij Hurghada
Piramides van Gizeh bij Cairo in Egypte
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 9
Discover fascinerend Egypte Individuele rondreis
  • Piramides en Sfinx van Gizeh
  • Excursies onderweg bij Philae, Kom Ombo en Edfu
  • Verken de rijkdom van het oude Thebe
Abu Simbel in Egypte
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 11
Grand Tour Egypte Individuele rondreis
  • Piramides en Sfinx van Gizeh
  • Alexandrië aan de Middellandse Zee
  • Abu Simbel en sfeervolle Nijlcruise

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding