Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Vandaag geopend tot 17.00 uur
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

De 10 schatten van Indonesië

Gepubliceerd: 13/08/2019

De prachtige flora en fauna, culturele rijkdom en warme gastvrijheid van Indonesië zijn de Nederlandse toerist niet onopgemerkt gebleven. Dit blijkt uit de belangstelling die er jaarlijks is voor een rondreis Indonesië. Visit Indonesia Tourism Office heeft een lijst van de 10 populairste bestemmingen in Indonesië bekend gemaakt. Wij geven je alle tips om zelf de keus te kunnen maken welk eiland het beste bij jouw wensen past.  

1. Veelzijdig Bali & Lombok

De eilanden Bali en Lombok staan bekend om hun veelzijdigheid, zowel het landschap als de toeristische attracties bieden voor ieder wat wils. Bali is aantrekkelijk voor elke reiziger; van backpacker tot de luxueuze vakantieganger. Op Bali wandel je tussen rijstvelden, kun je een prachtige onderwaterwereld ontdekken, tempels bezoeken en relaxen op een heerlijk strand.

Twee mannen aan het werk op het rijstveld op Bali

2. Authentiek Lombok

Lombok is een eiland dat minder ontdekt is en daardoor veel authentieker dan buureiland Bali. Het is een eiland voor mensen die op zoek zijn naar een ontspannen en nog redelijk goedkope vakantiebestemming. Op Lombok wisselen fantastische landschappen, stranden en diverse natuurlijke schatten zich af.  

Wandelen tussen de rijstvelden op Lombok, Indonesie

3. Boeddhistisch tempelcomplex Borobudur (Java)

De Borobudur is het visitekaartje van Indonesië en op vele ansichtkaarten te zien. Deze imposante tempel is te vinden op het eiland Java en staat sinds 1991 op de lijst van UNESCO-Werelderfgoederen. Het boeddhistische tempelcomplex is de grootste ter wereld. De tempel bestaat uit 7 verdiepingen en biedt een prachtig uitzicht over de omgeving. Je zult zeker onder de indruk zijn van de overweldigende decoratie en grootte van dit complex. Wees vroeg om niet tussen massa mensen omhoog te lopen of maak je bezoek nog spectaculairder en zie vanaf de top de zon opkomen. Magischer kan niet! 

De zon komt op bij de Borobudur, Java

4. Komodo National Park (Komodo)

Dit kleine eiland is het leefgebied van de Komodovaranen, de grootste hagedissoort op aarde. Dit dier komt alleen in Indonesië op slecht 3 eilanden nog voor. Het nationaal park Komodo biedt naast boven water, ook een prachtige onderwaterwereld. Sinds 1986 staat het park op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO en sinds kort is het genomineerd om één van de nieuwe zeven wereldwonderen te worden. 

Komodo National Park

5. Het Tobameer (Sumatra)

In het noorden van Sumatra bevindt zich het grootste meer van Zuidoost-Azië: het Tobameer. Dit meer is met zijn ongerepte natuur en adembenemende fjorden een beroemde trekpleister. In het midden van het meer bevindt zich het eiland Samosir. Toeristen kunnen hier een bezoek brengen aan traditionele Batak-dorpen, zwemmen of kanoën in het heldere meer of ontspannen in de warmwaterbronnen. 

Uitzicht op het Tobameer vanaf Samosir Island, Sumatra

6. Mystiek Toraja (Sulawesi)

De belangrijkste bezienswaardigheden van Zuid-Sulawesi vind je in Tana Toraja. Toraja-land staat vooral bekend om de zeer indrukwekkende uitvaartrituelen, met veel dieroffers en de mysterieuze Tau Tau-poppen. Ook de indeling in sociale klasse, de traditionele huizenbouw, een eigen dialect en de kleurrijke houtschilderingen zijn kenmerkend voor de Toraja-bevolking. Tana Toraja is verder een ideaal wandelgebied, omdat het over schitterende landschappen beschikt. Mocht je naar Sulawesi afreizen, dan is een bijwonen van een uitvaartritueel een aanrader.  

Toraja Sulawesi

7. Bunaken-eiland (Sulawesi)

Door de verschillende duikplaatsen en de grote verscheidenheid aan onderwaterleven is Noord-Sulawesi voor zowel duiken als snorkelen aantrekkelijk. Bunaken is zelfs de plek die tot een van de mooiste plaatsen ter wereld hoort om te snorkelen en duiken. Helder, blauw en warm water, spectaculaire wanden, een enorme diversiteit aan koralen, vissen, dolfijnen en walvissen. Het is te veel om op te noemen, dus zeker een aanrader om zelf de onderwaterwereld van Sulawesi te ontdekken. 

Snorkelen in Bunaken National marine park

8. Bintan en Batam (Sumatra)

Gelegen op minder dan een uur varen van Singapore vind je de eilanden Bintan en Batam. Eilanden voor de echte (water)sportliefhebbers een waar paradijs. Van duiken naar adembenemende koraalriffen tot golfen op de mooiste golfbanen. Maar ook de culturele toerist kan zich hier prima vermaken met een bezoek aan één van de meest historische steden van Indonesië: Tanjung Pinang. 

Het witte zandstrand van Bintan, Indonesie

9. Tanjung Puting National Park (Kalimantan)

Een bijzondere bestemming op Borneo en thuishaven van orang-oetans, Tanjung Puting National Park. Er zijn slechts 3 plekken ter wereld waar je orang-oetans in het wild kunt spotten. Tanjung Puting is daar één van, maar ook op Maleisisch Borneo en op het Indonesische eilande Sumatra kun je deze prachtige dieren spotten.  

In het rehabilitatiecentrum van Tanjung Puting worden orang-oetans opgevangen en weer teruggezet in het wild. Daarnaast zijn hier diverse bijzondere vogel-, reptiel- en insectsoorten te vinden zijn. 

Een orang-oetan op Kalimantan, Indonesie

10. Prachtige koraalrif in Raja Ampat (Papoea)

Deze eilandengroep, behorende tot de Indonesische provincie West-Papoea, bestaat uit 1.500 kleine eilandjes en een viertal grote eilanden; Misool, Salawati, Batanta en Waigeo. Ook deze bestemming wordt geroemd om zijn biodiversiteit. Met name de Coral Triangle maakt van Raja Ampat het rijkste koraalrif ecosysteem in de wereld. 

Raja Ampat Indoensie

Wil jij één van bovenstaande eilanden bezoeken? Bekijk voor meer tips onze rondreizen naar Indonesië of vraag een reisvoorstel aan.

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Rijstvelden in de Sidemen vallei op Bali
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 15
Bali Roulette Combinatiereis
  • Combineer 3 plaatsen naar keuze op Bali
  • Verblijf in lokale accommodaties, inclusief ontbijt
  • Inclusief transfers op privé-basis
Lokale boten op Nusa Lembongan
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 17
Islandhopping: Pareltjes rondom Bali Individuele rondreis Indonesië
  • Islandhopping vanaf godeneiland Bali
  • Ontdek 4 eilanden in 1 reis
  • Witte zandstranden, azuurblauwe zee en prachtige onderwaterwereld
Batukaru tempel Jatiluwih Bali
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 16
Verborgen plekjes van Bali Individuele rondreis Indonesië
  • Reis langs de onbekende en traditionele kant van Bali
  • Ontdek groene rijstvelden, plantages, stranden en bijzondere rituelen
  • Verblijf in kleinschalig hotel direct aan het strand van Sanur

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding