Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

De 10 mooiste stranden van Azië

Gepubliceerd: 08/02/2022

Sluit je ogen en fantaseer hoe jouw ideale strandbestemming er uit ziet. Denk jij ook aan wuivende palmen, een parelwit strand, helderblauwe zee, kabbelende golven, lekker temperatuurtje en de kleurigste koraalriffen ter wereld? Het is precies wat vele stranden in Azië te bieden hebben. Naast dit schitterende droombeeld hebben de Aziatische stranden nog een voordeel, het is er bijna het hele jaar mooi weer. Om de keuze voor jouw ideale strandbestemming wat makkelijker te maken, hierbij in willekeurige volgorde een top 10 van de mooiste stranden van Azië.

1. Koh Samui (Thailand)

Koh Samui is een echt droomeiland met witte zandstranden en overal wuivende kokospalmen. Het is een zeer geliefde strandbestemming voor jong en oud, mede door het gevarieerde aanbod aan stranden. Op Chaweng Beach, het bekendste strand van Koh Samui, kun je ’s avonds de gezelligheid van de vele winkeltjes en barretjes opzoeken. Lamai Beach en Maenam Beach zijn rustiger, maar beschikken over voldoende restaurants voor een Thaise maaltijd. In het ruige, bergachtige binnenland vind je enkele spectaculaire watervallen. Het is dan ook een aanrader om eens de jungle te gaan verkennen. Of maak tijdens volle maan een tocht naar naastgelegen bounty-eiland Koh Phangan voor de wereldberoemde Full Moon Party.

Het witte zandstrand van Koh Samui, Thailand

2. Koh Rong (Cambodja)

Veel mensen weten het niet, maar in Cambodja ligt een tropisch eiland met hagelwitte stranden: Koh Rong. Het eiland is vanuit Sihanoukville per ferry te bereiken. Een parel om je rondreis Cambodja af te sluiten. Naast stranden die uitnodigen om je strandlaken neer te leggen, vind je hier ook een groene jungle en gezellige restaurants en bars. Het eiland is bekend om de lichtgevende plankton die in het water leeft. Tijdens een snorkel- of duikexcursie kun je op zoek naar deze bijzondere diertjes. Maar je kunt ook het water op om te gaan kajakken of ontspan een dag op een van de vele verlaten stranden, zoals 4K Beach of Palm Beach.

Het witte zandstrand van Koh Rong, Cambodja

3. Gili Trawangan (Indonesië)

De Gili-eilanden van Lombok zijn de laatste jaren een echte trekpleister geworden voor internationale reizigers. Van alle Gili’s is het dan ook het eiland met de meeste hotels, restaurants en bars. Overdag zoek je de rust op, op het witte zandstrand of trek je er misschien op uit om te snorkelen in het helderblauwe water. Tegen het einde van de middag wordt het tijd om de sfeer van het eiland te proeven. Bestel een lekker hapje en drankje bij een beachclub en geniet met de voetjes in het zand van de zon die ondergaat. ’s Avonds kunnen de liefhebbers nog genieten van een strandfeest die bijna dagelijks wel gehouden wordt.

Gili Tranwangan Indonesie

4. Nusa Lembongan (Indonesië)

Een ander tropisch paradijs in Indonesië is Nusa Lembongan, gelegen voor de kust van Bali. Vanuit Bali reis je per ferry in een klein uur naar het ontspannen eiland. Het eiland staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid met langs de kust mooie kliffen en een blauwe zee. Het is een geliefde plek om te surfen, snorkelen of duiken. Je vindt hier veel dagjesbezoekers die een dagje vanuit Bali op en neer komen. Er zijn dan niet veel restaurants, maar wel prima plekken om wat lekkers te eten.

Ook het kleinere broertje, Nusa Ceningan, en het grotere eiland Nusa Penida zijn aanraders om je rondreis Bali te eindigen.

Nusa Lembongan Bali

5. Langkawi (Maleisië)

Houd je van rust, een mooie natuur en prachtige onderwaterwereld? Dan is Langkawi in het noordwesten van Maleisië de strandbestemming voor jou. Je komt op het zandstrand heerlijk tot rust en kunt alle hoogtepunten van je rondreis door Maleisië nog eens herbeleven.

Een aanrader is de kabelbaan te pakken naar Oriental Village. Je wordt beloond met een adembenemend uitzicht op het ongerepte oerwoud (waar aapjes leven), de karstgebergten en de vele kleine eilanden die tot de Langkawi-archipel horen.

Langkawi Maleisië

6. Malediven

Niet alleen voor een huwelijksreis zijn de paradijselijke Malediven een goede keus. Ook als afsluiter na een rondreis Sri Lanka kunnen we een aantal dagen Malediven als tip meegeven. Het is echt de kers op de taart!

De archipel Malediven bestaat uit 1200 eilandjes, waarvan er ongeveer 200 bewoond zijn. Waar de grote bekende het populairst zijn, weten veel mensen niet dat er ook betaalbaardere eilanden zijn waar je ook dezelfde beleving hebt. Zon, zee en strand en een perfecte plek om de onderwaterwereld te bewonderen; dat zijn de Malediven.

Malediven

7. Phu Quoc (Vietnam)

Ook voor de kust van Vietnam ligt een eiland dat voor de perfecte afsluiter na een rondreis Vietnam zorgt. Het decor zijn witte zandstranden en een groen regenwoud. Dus naast het uitrusten op een strandbedje is het aan te raden om ook de jungle in te trekken. De ochtend is het perfecte moment om een schitterende wandeling te maken, zodat je in de middag de voetjes kunt laten rusten op het strand. Het mooiste strand van Phu Quoc vind je in het zuiden, Bai Sao Beach. Het kristalhelder blauwe water schittert in de zon.

Het witte zandstrand van Phu Quoc, Vietnam

8. Hainan (China)

Misschien denk je niet snel aan strand als je aan het voormalig keizerrijk China denkt, maar toch is die er echt. Het eiland Hainan heeft dan geen wit zand, maar wel gouden, een diepblauwe zee en kokospalmen. Het is een subtropisch paradijs met bossen, traditionele dorpjes en wilde rivieren die geschikt zijn om te raften. De beste duikspot van Hainan is het naastgelegen Wuzhizhou-eiland. Wel komen er steeds meer reizigers naar deze plek waardoor het koraal de laatste jaren onder druk is komen te staan.

Het goudgele zandstrand van Hainan, China

9. Mirissa (Sri Lanka)

In Sri Lanka zijn er meerdere stranden die een bezoek waard zijn. Mirissa is onze favoriet, gelegen in het zuidelijkste puntje van Sri Lanka. Het goudkleurige zand omringd door hoge palmbomen nodigt uit om een dagje te relaxen. Bij Coconut Tree Hill kun je een prachtige foto maken van de metershoge palmbomen met de zee op de achtergrond. Ook is het een goede plek om te snorkelen of een walvis- en dolfijnencruise te maken. Van december t/m april komen deze dieren voor de kust van Mirissa voor.

Kom je tijdens je rondreis Sri Lanka niet in het uiterste zuiden, maar verblijf je in het oosten? Breng dan een bezoek aan Nilaveli Beach in de omgeving van Trincomalee. Ook een mooie plek om je rondreis een paar dagen te onderbreken.

Het strand van Mirissa, Sri Lanka

10. Koh Lanta (Thailand)

Tussen november en maart is Koh Lanta de ideale plek om je rondreis door Thailand af te sluiten. Mooie stranden worden afgewisseld met tropische bossen. Geniet in een hangmat van de stralende zon en plan een dagje in om de onderwaterwereld te bewonderen. Deze is ontzettend kleurrijk, echt magisch. Onze favoriete stranden zijn Had Hin Ngam en Tanod Beach. Waar dit laatste strand een decor van palmbomen en een wit strand heeft, is het strand van Had Hin Ngam juist rotsachtig. Wandel over de steden en zoek de perfecte plek voor een mooie foto als souvenir.

Wil je ook jouw rondreis in Azië afsluiten op één van bovenstaande stranden? Neem contact met ons op of vraag direct een reisvoorstel op maat aan.

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Thailand
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 17
Best Deal Thailand Highlights Individuele rondreis Thailand
  • Verken in eigen tempo Bangkok, Ayutthaya en Chiang Mai
  • Verblijf op unieke jungle rafts in de River Kwai
  • Relaxed strandverblijf in Hua Hin
Jungle van Belum Rainforest
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 14
De Wonderen van West-Maleisië Individuele rondreis Maleisië
  • Bruisend Kuala Lumpur en koele Cameron Highlands
  • Op zoek naar rafflesia's in de jungle van Belum
  • Sfeervol Georgetown en het koloniale verleden van Penang
Fietsexcursie op Langkawi
  • Tour
  • Aantal dagen: 1
Fietsen op Langkawi Ochtend- of middagexcursie | Langkawi
  • Verken per fiets het platteland van Langkawi
  • Zie het lokale leven van dichtbij
  • Leuke fietstocht voor iedereen

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding