Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Relaxen in de Blue Lagoon

Gepubliceerd: 04/07/2022

De Blue Lagoon is de bekendste warmwaterbron van IJsland. Als je tijdens een rondreis IJsland een dagje wilt ontspannen dan reis je hier naartoe. De Blue Lagoon is gelegen tussen het vliegveld en de hoofdstad Reykjavik. Als je je reis direct ontspannen wilt beginnen, is het aan te raden om voor het inchecken in het hotel even te relaxen in de Blue Lagoon.

Wat doen bij de Blue Lagoon

Zeker in de koude wintermaanden is het heerlijk vertoeven in de Blue Lagoon. Na het inchecken is het tijd om je om te kleden en te douchen. Douchen voordat je het thermale bad instapt is verplicht, maar het heeft ook een andere reden. Bij de douches staan namelijk flessen shampoo en conditioner klaar. Voordat je het water ingaat, smeer je je haar dik in met conditioner. Doe je dit niet, dan is je haar de aankomende dagen onbehandelbaar. Door het zwavelwater is de conditioner dus een goede bescherming voor je haar. Ook voor de mannen een tip.

Daarna snel het warme water in. Als je voet het eerste water aanraakt, krijg je een warm gevoel van binnen. Het water heeft een temperatuur van bijna 40 graden en is heel aangenaam. Het is niet alleen fijn om rond te dobberen, maar ga ook zeker een stukje zwemmen. Dat kan hier prima, want het water is op de meeste plekken tussen de 1.40 en 1.60 meter diep. Blijf niet alleen bij de entree van het bad, maar zoek rustige plekjes op om echt te relaxen. Tevens heb je wat dieper in het bad het mooiste zicht op de omringde bergen die in de wintermaanden met sneeuw bedekt zijn.

Een aanrader om een maskertje te nemen in de Blue Lagoon, IJsland

In het water kun je een maskertje nemen. Het is een aanrader, want je huid wordt er heerlijk zacht van. Als je uit het bad stapt voel je je direct een aantal jaar jonger. Je bent herboren na een bezoek aan de Blue Lagoon.

Tip: als je ruimte in je koffer hebt, is het aan te raden om een badlaken, badjas en slippers mee te nemen. Uiteraard kun je deze ook huren bij de entree zelf, maar de huurkosten zijn aan de hoge kant.

Wat kost een entreeticket voor de Blue Lagoon

Een bezoek aan de Blue Lagoon is niet goedkoop. Voor een entreeticket betaal je al snel rond de € 45,- p.p.. Plan daarom een langer bezoek in, je kunt je hier ten slotte prima een halve dag vermaken. Het is ook mogelijk om naast het thermale bad een Spa retreat te boeken? De kosten hiervan vallen dan boven de € 400,- p.p. uit.

Wij kunnen een dagexcursie vanuit Reykjavik aanbieden, maar uiteraard kun je ook zelf met je huurauto naar de Blue Lagoon rijden. Zorg er wel voor dat je voor je bezoek online entreekaartjes gekocht hebt. Online kan de prijs van een entreekaartje veel goedkoper zijn dan bij de Blue Lagoon zelf. Een bezoek aan de Blue Lagoon is namelijk erg populair en ze werken met flexibele tarieven. Dat betekent dat de prijzen op drukke dagen kunnen stijgen. Om vooraf een kaartje te kopen voorkom je extra, onnodige kosten.

Relaxen op andere plekken in IJsland

Maar is dit dan de enige plek waar je kunt relaxen in IJsland. Nee, zeker niet. IJsland telt maar liefst meer dan 100 warmwaterbronnen, bijna elke stad heeft er wel één. In 2021 is er zelfs een nieuwe bron geopend in de buurt van Reykjavik, Sky Lagoon.

Sky Lagoon
Dit thermale bad is voornamelijk populair vanwege de infinity pool. Vanaf het zwembad heb je een oneindig uitzicht. De zon hier zien ondergaan is een aanrader. Een spectaculair tafereel. Nieuwsgierig naar deze bron?

Bekijk hier onze excursie naar Sky Lagoon in de buurt van Reykjavik.

Relaxen in de Sky lagoon bij Reykjavik, IJsland

Mývatn Nature Baths
In het noorden van IJsland, in de Diamond Circle, vind je het kratermeer van Myvatn. Ook wel bekend als het ‘muggenmeer’. Ook de baden van Mývatn zijn ontstaan door de vulkanische activiteit uit de regio. Een bezoek aan de thermale baden staat voor complete ontspanning. Je geniet van een panoramisch uitzicht vanaf het bad, kunt ontspannen in de sauna en het is minder toeristisch dan de Blue Lagoon. De kosten voor een bezoek aan dit bad zijn om en nabij de € 35,-.

Het natuurbad van Landammalaugar
Helemaal één worden met de natuur kan in Landammalaugar, in het zuiden van IJsland. In dit natuurbad badder je in een stromende beek. Iets wat je veel ziet in IJsland. Er zijn namelijk veel kleine lagunes te vinden, soms vallen deze niet eens op. Het lijkt vaak op een klein beekje, maar als je ziet dat er een verkleedruimte in de buurt is, dan weet je dat je hier lekker kunt ontspannen. Dit geldt ook voor Landammalaugar. Om de natuurbron te bereiken, moet je huurauto voorzien zijn van 4-wheel aandrijving. Daarna is het omkleden, het bad inlopen en genieten van de omgeving. Genieten met een hoofdletter G.

Wij hebben hierboven nog 3 andere opties beschreven, maar er zijn er uiteraard nog veel meer. Ons advies, wijk af en toe van de Ringweg af en ontdek zelf nieuwe gebieden en verborgen baden. Zo maak je je rondreis door IJsland extra speciaal en geniet je alleen of slechts met enkele bezoekers van het uitzicht.

Meer tips over de warmwaterbaden of over IJsland? Bekijk ons aanbod rondreizen naar IJsland of vraag een reisvoorstel op maat aan.

Bekijk onze excursies in IJsland om volledig te ontspannen
Schiereiland Reykjanes
Secret Lagoon in IJsland
Comfortabel Blue Lagoon

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Skogafoss waterval in IJsland
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 6
De vulkanen, watervallen en kliffen van Zuid-IJsland Fly Drive IJsland
  • Ontdek de hoogtepunten van de Gouden Cirkel
  • Bewonder Glacier Lagoon Jökulsárlón
  • Wandel naar de indrukwekkende waterval Skógafoss
Walvis safari bij Reykjavik in IJsland
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 8
Land van IJs en Vuur Fly Drive IJsland
  • Het magische schiereiland Snæfellsnes in West-IJsland
  • De imposante watervallen en gletsjers van Skaftafell
  • De ijsschotsen bij Glacier Lagoon Jökulsárlón
Stokkness in IJsland
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 10
Cirkel rondom IJsland Fly Drive IJsland
  • De vele natuurwonderen van IJsland
  • Het magische krater meer Mývatn en de Walvishoofdstad Húsavík
  • Het schiereiland Snæfellsnes met de iconische Kirkjufell berg

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding