Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Vandaag geopend tot 17.00 uur
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Leukste bezienswaardigheden in Jeruzalem

Gepubliceerd: 30/03/2022

Een betoverende heilige stad

Jeruzalem is een een unieke stad, met een bijzondere sfeer. Er zijn weinig plekken ter wereld waar meerdere religies en geschiedenis zo samensmelten als in Jeruzalem. Deze fascinerende stad is een heilige plaats voor drie godsdiensten: het christendom, jodendom en de islam. In de oude stad van Jeruzalem liggen heiligdommen van deze religies vlak bij elkaar. Bovendien is het een van de oudst bewoonde steden ter wereld en is het de grootste stad van Israël. Jeruzalem wordt door de Israëliërs gezien als de hoofdstad van Israël, maar ook door de Palestijnen voor Palestina. Een bezoek aan Jeruzalem zal een onuitwisbare indruk achter laten. De stad mag dan ook niet ontbreken tijdens een rondreis Israël. 

Uitzicht vanaf de Tempelberg in Jeruzalem, Israel

Waar ligt Jeruzalem?

Jeruzalem ligt in het hart van Israël. Centraal gelegen in Israël en in de regio van Palestina. Op een steenworp afstand ligt de Dode Zee waar je in het zoute water kunt drijven.  

7 x bezienswaardigheden in Jeruzalem die je niet mag missen

1. Old City & Souk

De oude stad ten oosten van Jeruzalem is nog volledig omgeven door een eeuwenoude stadsmuur. Binnen de oude muren heb je 4 wijken; in het noorden een islamitische wijk, in het westen een christelijke wijk, in het zuidwesten een Armeense wijk en het zuidoosten een joods kwartier. Iedere wijk heeft zijn eigen karakter, bezienswaardigheden en heiligdommen. De leukste manier om dit deel te verkennen is te dwalen langs smalle straatjes, kleurrijke souks, kerken, synagogen, moskeeën, theehuisjes en eettentjes. Een unieke ervaring waarbij het lijkt of je een wandeling maakt door de geschiedenis. Op iedere hoek van de staat heb je verse sapkraampjes. Laat je dorst lessen door de smaakvolle granaatappelsap en proef de vele smaken halva en andere zoetigheden. 

Ingang naar de kleurrijke souk in Jeruzalem, Israel
Israel-Souk
Souvenir op de markt in Jeruzalem, Israel
israel-jeruzelem-souvenir

Onderweg kom je de Klaagmuur tegen. Deze muur, ook wel Westmuur genoemd, is een overblijfsel van 2 Joodse tempels. In het jodendom is dit de heiligste plaats. Veel Orthodoxe Joodse bezoekers steken na het uitspreken van een gebed een briefje in de Klaagmuur, omdat zij geloven dat menselijke gebeden nog altijd via de Westmuur opstijgen naar de hemel.  

Vanaf de Klaagmuur zie je de beroemde iconische rotskoepel en de Al-Aqsa moskee al liggen op de Tempelberg. De Tempelberg behoort tot de drie heiligste plekken in de islam. Niet veel verder loop je via de beroemde Via Dolorosa langs de kruisweg die Jezus zo’n 2.000 jaar geleden heeft afgelegd naar de Heilige Grafkerk in het Christelijke deel van de stad. Jezus zou hier ook begraven zijn en is een pelgrimsoord voor Christenen. 

Genieten van het uitzicht bij de Tempelberg in Jeruzalem, Israel

2. Mamilla Mall

Mamilla ligt tussen de oude Jaffa Poort en de nieuwe stad. Dit is het meest prestigieuze winkelcentrum in Israël. Het winkelcentrum is gebouwd aan een voetgangersstraat. De unieke stijl van de boulevard en de nabijheid van de belangrijkste bezienswaardigheden van de Heilige Stad maakt het geliefd en populair bij Israëli's en toeristen. 

3. Jaffa Street

De langste straat van Jeruzalem is Jaffa Street. De straat begint bij de Jaff Gate, Jaffa Street begint bij de Jaffa Gate, de ingang van de oude stad Jeruzalem en eindigt bij de String Bridge. Onderweg kom je van alles tegen. Authentieke winkels, knusse cafés, levendige pleinen, rustige hofjes en ook hier overal indrukwekkende gebouwen met historische verhalen. Een must see in Jeruzalem.  

Te voet de nauwe straatjes van Jeruzalem ontdekken, Israel

4. Mahane Yehuda Market 

Bezoek zeker ook de beroemde markt van Mahane Yehuda. Een wirwar van kraampjes met Oriëntaalse specialiteiten gemaakt volgens eeuwenoude recepten. Je maakt kennis met de rijke smaken van Israël. Een aanrader.

Bekijk hier onze foodtour in Jeruzalem.

Wandel vanuit hier door naar de nabijgelegen wijk Nachlaot. Deze Joodse wijk is een van de meest interessante gebieden van Jeruzalem. Het wordt gekenmerkt door smalle staatjes, schilderachtige huizen en mooie verborgen binnenplaatsen en prachtige synagogen. Het is tegenwoordig een van de populairste wijken van Jeruzalem en je zult al snel zelf ervaren waarom. 

Verschillende soorten halve op de markt van Jeruzalem, Israel
israel-jeruzalem-halva
Gedroogd fruit op de markt in Jeruzalem, Israel
israel-jeruzalem-gedroogd-fruit
Een local koopt wat lekkers op de markt in Jeruzalem, Israel
israel-jeruzalem-local
De drukte op de markt in Jeruzalem, Israel
israel-jeruzalem-markt

5. Yad Vashem Holocaust Museum 

In Jeruzalem ligt ook het wereldberoemde en hartverscheurende museum Yad Vashem. Deze holocaust herdenkingsplaats van Israël bevindt zich in Jeruzalem op de berg Har ha-Zikaron of Mount Herzl. Het grootste deel van dit museum bevindt zich onder de grond. Op chronologische wijze worden verschillende herinneringen in leven gehouden die nooit vergeten mogen worden. 

6. De Olijfberg

De Olijfberg, eigenlijk een bergrug, ligt net buiten Jeruzalem, aan de oostkant. Vroeger zoals de naam al aangeeft, stond het vol met olijfbomen. Vanaf de Olijfberg heb je een panoramisch uitzicht over de oude stad van Jeruzalem, maar ook over de Dode Zee en de bergen van Moab. De zonsondergang vanuit hier is magisch! Probeer hier dus tegen het einde van de middag te zijn om dit spektakel mee te maken. 

Prachtige zonsondergang bij de Olijfberg nabij Jeruzalem, Israel

7. Modern Jeruzalem

Naast de enorme historische oude stad is ook de nieuwe stad een bezoekje meer dan waard. In dit moderne deel van Jeruzalem zijn er vele moderne winkels, leuke restaurantjes, uitgaansgelegenheden en theaters te vinden. 

Tip voor je bezoek aan Jeruzalem

Ben je een rondreis Israël aan het plannen, probeer Jeruzalem niet op zaterdag te bezoeken. Elke zaterdag is het sabbat. De sabbat is de wekelijkse rustdag in het jodendom en duurt ongeveer 25 uur, van vrijdagavond zonsondergang tot zaterdagavond. Alle Joodse bezienswaardigheden, winkels en restaurants zijn tijdens de sabbat gesloten en bovendien rijdt er dan geen openbaar vervoer. 

Nieuwsgierig geworden naar Jeruzalem en andere delen van Israël? Bekijk ons aanbod rondreizen naar Israël of vraag een reisvoorstel op maat aan.

 

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
De wijk Jaffa in Tel Aviv in Israël
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 9
Discover Wonderbaarlijk Israël Fly Drive Israël
  • Dwalen door de smalle straatjes van het heilige Jeruzalem
  • Drijven in de Dode Zee bij Ein Gedi Nature Reserve
  • Genieten van het strand van Tel Aviv
Akko in Israël
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 14
Highlights Israël Fly Drive Israël
  • Overnachten in een kibbutz hotel aan de Dode Zee
  • De heilige stad Jeruzalem en het Bijbelse Nazareth
  • De palmbomen en stranden van Tel Aviv
Drijven in de Dode Zee in Israël
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 14
Highlights Israël deluxe Fly Drive Israël
  • Ontdek het heilige Jeruzalem
  • Drijven in de Dode Zee en overnachten in de oase van Ein Gedi
  • De mooie stranden van Tel Aviv en Haifa

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding