Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Beste reistijd

Thailand

Beste reistijd Thailand

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Thailand? Het land kent, zoals vele andere Aziatische landen, een tropisch klimaat. Het hele jaar door is het warm, maar ook vochtig waarbij de gemiddelde temperatuur zo rond de 30 graden ligt. Heerlijk warm dus!  Van Noord- tot Zuid-Thailand zijn er een aantal verschillen in het klimaat en daardoor ook in de beste reistijd.

Het regenseizoen duurt van juli tot en met oktober. Hoewel het regenseizoen wordt genoemd, regent het echt niet de hele tijd. Het regenseizoen wordt vooral gekenmerkt door korte buien, vaak in de avond. Ga je echter voor zonnig weer naar Thailand? Dan zijn de maanden november tot en met maart voor jou de beste maanden. Thailand bevindt zich dan in het droge seizoen waardoor er geen tot heel weinig regen valt en er aangename temperaturen zijn. Het regenseizoen biedt echter ook voordelen. Het is minder druk, de prijzen liggen lager, de temperaturen zijn dragelijk en het is prachtig groen. Een regenbui duurt bovendien meestal maar kort, waarna het snel weer opklaart.

Beste reistijd Noord Thailand

Voor Noord Thailand, waaronder Chiang Mai, zijn er drie seizoenen te onderscheiden: een droge, warme periode (maart – april), de regentijd met korte, hevige regen- en onweersbuien die voor een aangename verkoeling zorgen (mei – oktober), en tenslotte een droge, minder warme periode van november t/m februari. Dit is dan ook de beste reisperiode voor het noordelijke deel van Thailand. Alhoewel het ook prima reizen is in het warme seizoen (maart-april) en aan het begin van het regenseizoen (juni-juli). De hoger gelegen gebieden hebben lagere temperaturen waardoor het daar niet te heet is.

Beste reistijd Centraal Thailand

November tot en met februari is de beste tijd om Centraal Thailand, waaronder Bangkok en Ayutthaya te bezoeken. In de warme periode van maart tot en met mei kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 40 graden. Hierbij kun je prima uitstapjes doen in de ochtend en de namiddag en tussendoor verkoeling zoeken aan het zwembad of de zee. Van juli tot oktober is het regenseizoen in Bangkok en Centraal Thailand. De hevige regenbuien duren meestal niet langer dan een uur en verder is het meestal bewolkt met af en toe wat zonneschijn. 

Beste reistijd Zuid Thailand

Voor wat betreft de Thaise eilanden, is er een verschil in beste reistijd  afhankelijk van welke eilanden je wilt bezoeken. De eilanden in de Golf van Thailand voor de oostkust (zoals Ko Samui, Ko Phangan en Ko Tao) hebben een gelijkmatiger klimaat waarbij de neerslag meer gespreid valt. De beste reistijd voor deze eilanden is februari tot oktober. De stranden en eilanden voor de westkust van Thailand (zoals Phuket, Krabi, Ko Phi Phi en Ko Lanta) kun je het beste bezoeken van november tot maart. Wil je het liefst beide kanten bezoeken dan adviseren we om tussen december en april te reizen. 

Speciale evenementen en feestdagen

Op officiële feestdagen kunnen winkels en kantoren gesloten zijn en is het soms moeilijk om te reizen. Hieronder een overzicht met de meest speciale evenementen en feestdagen om rekening mee te houden:

 • Songkran Festival (13 - 15 april) 
  Tijdens het Songkran-festival wordt drie dagen lang het Thais nieuwjaar gevierd. Dit nieuwjaar is voor veel reizigers een extra reden om Thailand te bezoeken en zich geheel onder te dompelen in andere tradities. Het festival wordt dan ook gevierd met muziek, drank en vele Aziatische lekkernijen. Traditioneel was Songkran een tijd om ouderen, familieleden, vrienden en buren te bezoeken en respect te tonen. Tegenwoordig wordt dit feest vooral gevierd met het gooien van water.
 • Loi Krathong (november)
  Tijdens de eerste volle maan van november wordt dit feest gevierd om het einde van de regentijd en de rijstoogst te vieren. De godin van het water, Mae Phra Khongkha, wordt geëerd door in rivieren, meren en vijvers ‘krathongs’ te laten drijven, vaartuigen in de vorm van een lotusbloem met kaarsen en versiersels. Hoewel dit een nationale feestdag is, wordt Loy Krathong vooral uitbundig gevierd in Sukhothai, Ayutthaya en in Bangkok. In de noordelijke provincies van Thailand, welke ooit deel uitmaakten van het oude Lanna Koninkrijk, wordt tegelijkertijd met het Loy Krathong het Yi Peng-feest gehouden. Tijdens het Yi Peng worden de welbekende zelfgemaakte ballonnen in de vorm van lantaarns opgelaten. Aangezien november een prima periode is om Thailand te bezoeken kun je dit magische moment gelijk meepakken!

< Ga terug

Historische park van Ayutthaya, Thailand
Landinformatie

Lees alles over Thailand en de plekken die je zeker moet bezoeken.

Traditionele longboten voor de kust van Krabi, Thailand
Praktische informatie

Alles wat je moet weten voor jouw reis naar Thailand.

Hulp nodig? Onze experts helpen je graag

Reisadvies op maat? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met mij op.

Contact Offerte

of bel ons op: 0348 - 44 19 51

Onze experts Amber Expert-Thailand
Sofie 333travel
Onze experts Sofie Expert-Thailand
Britt 333travel
Onze experts Britt Expert-Thailand
Onze experts Jelle Expert-Thailand
Jasmijn 333travel
Onze experts Jasmijn Expert-Thailand
Michelle 333travel
Onze experts Michelle Expert-Thailand
Denise 333travel
Onze experts Denise Expert-Thailand
MArtijn 333travel
Onze experts Martijn Expert-Thailand
Arnold
Onze experts Arnold Expert-Thailand

Onze populairste Thailand reizen

Bekijk alles >
Thailand
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 17
Best Deal Thailand Highlights Individuele rondreis Thailand
 • Verken in eigen tempo Bangkok, Ayutthaya en Chiang Mai
 • Verblijf op unieke jungle rafts in de River Kwai
 • Relaxed strandverblijf in Hua Hin
Varen in het Khao Sok National Park, Thailand
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 17
Cultuur en Jungle van Thailand Individuele rondreis Thailand
 • Hoogtepunten van Bangkok, River Kwai, Ayutthaya en Chiang Mai
 • Schitterend Khao Sok National Park
 • Relaxed strandverblijf in 4* hotel op Koh Samui
Fietsers door Bangkok
 • Tour
 • Aantal dagen: 1
Beleef Bangkok per fiets Dagexcursie | Bangkok
 • Ontdek de cultuur en historie van Bangkok per fiets
 • Geschikt voor jong en oud
 • Fiets langs hoogtepunten en onbekende plekjes

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding