Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Vandaag geopend tot 17.30 uur
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Praktische informatie

Seychellen

Goed voorbereid naar de Seychellen

Ga je op vakantie naar de Seychellen? Bekijk dan onze praktische tips ter plaatse. Je vindt hier alle informatie over bijvoorbeeld het klimaat, visum, reisvaccinaties en het tijdsverschil met Nederland.

Reisdocumenten & visum

Ben je in het bezit van een Nederlands paspoort/Belgisch Internationale reispas? Dan heb je geen visum nodig en kun je maximaal 30 dagen in de Seychellen verblijven. Je paspoort dient gedurende het gehele verblijf geldig zijn.

Voor vertrek dient iedere reiziger via de website van de overheid reistoestemming aan te vragen. Dit kan via seychelles.govtas.com. Zorg ervoor dat je de volgende documenten bij de hand hebt:

 • Paspoort
 • Een selfie foto van jezelf
 • Contactgegevens van jezelf en thuisblijvers
 • Bevestiging van je retourvlucht met duidelijk zichtbaar de aankomst- en vertrekdata
 • Bevestigingen van de geboekte accommodaties, met naam en data duidelijk zichtbaar
 • Creditcard

Heb je niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit? Dan kunnen andere bepalingen gelden. Check dit zelf met het betreffende consulaat.

Vaccinaties & gezondheid

Reisvaccinaties

Voor de Seychellen is er geen vaccinatieplicht, tenzij je uit een met gele koorts besmet gebied komt. Wel worden de volgende vaccinaties aangeraden: DTP en Hepatitis A.

Laat je altijd ruim voor aanvang van je reis adviseren over benodigde vaccinaties en eventuele anti-malariamiddelen. Lees onze reisvaccinaties pagina voor meer informatie.

Gezondheidsadviezen

Een vakantie in de zon is heerlijk, maar de zon is in de Seychellen een stuk sterker dan in Nederland. Doe vooral in het begin rustig aan met de zon en ontwijk de heetste uren van de dag. Smeer je goed in met een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor en let vooral op in de zee. Door het heerlijke koele water lijkt het alsof je niet verbrandt, maar het water versterkt de zonnestralen juist.

In de tropische warmte verbruik je ook veel vocht. Een tekort kan zorgen voor flinke hoofdpijn. Wij raden je aan om vooral veel water te drinken en geregeld even uit de zon te gaan. Let vooral op met kinderen, een kinderhuidje is nog erg gevoelig. Neem voor de zekerheid een zonnebril en een hoed of pet mee.

Klimaat & beste reistijd

Het klimaat op de Seychellen

De Seychellen bestaan uit een groep van 115 eilanden in het zuidwestelijke deel van de Indische Oceaan. De eilanden worden onderverdeeld in twee groepen: de Inner Islands nabij de evenaar, en de Outer Islands die zich dicht bij het Afrikaanse vasteland bevinden. De Inner en Outer Islands liggen honderden kilometers bij elkaar vandaan.

De hoofdeilanden Mahé, Praslin en La Digue behoren met de omliggende eilandjes tot de Inner Islands. Door hun ligging hebben ze een tropisch klimaat en zijn zowel het weer als de temperatuur het hele jaar door vrij constant en aangenaam. Het kwik daalt zelden onder de 25 graden in de winter (juni-augustus) en kunnen in de zomerperiode (december-februari) oplopen tot boven de 30 graden. Het warme weer in de zomer valt samen met het regenseizoen waarin buien weliswaar vrij hevig kunnen zijn, maar meestal snel opklaren. Het kan ook zomaar zijn dat het regent aan één kant van een eiland, maar er aan de andere kant een strakblauwe hemel is. Door de ligging in de open oceaan, ver van het vasteland, is het heel moeilijk om het weer te voorspellen en kun je niet van online voorspellingen op aan.

Beste reistijd

Doordat er geen grote extremen zijn qua weer in de Seychellen, is het land het hele jaar door goed te bereizen. De beste reistijd is de periode tussen het regenseizoen en de winter in, de maanden maart, april en oktober. Dan is er de perfecte combinatie van een fijne temperatuur, weinig wind- en regenkans en de beste zichtbaarheid onder water.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het op de Seychellen 2 uur later dan in Nederland.
Tijdens onze wintertijd is het op de Seychellen 3 uur later dan in Nederland.

Geld & valuta

De munteenheid van de Seychellen is de Seychelse Roepie (SCR).

Je kunt in de Seychellen roepies pinnen bij de geldautomaten op de hoofdeilanden Mahé, Praslin en La Digue. Je kunt pinnen met je pinpas of eventueel met een creditcard. Vergeet niet je pinpas op werelddekking te zetten. Door bijvoorbeeld stroomstoringen kunnen pinautomaten buiten werking zijn, houd daarom altijd wat contant geld achter de hand. In kleinere plaatsjes of op de kleinere eilanden kan het ook voorkomen dat er geen pinautomaat is.

Je kunt in de grotere hotels, restaurants en winkels met je creditcard betalen. In sommige grotere winkels kun je zelfs met euro’s of met je pinpas betalen. Houd er rekening mee dat American Express creditcards niet overal worden geaccepteerd. Visa en Mastercard creditcards worden breed geaccepteerd.

Je kunt ook gemakkelijk euro’s wisselen bij een geldwisselkantoor, bank of je accommodatie. Vraag bij het wisselen naar roepies ook om kleine coupures, zodat je hier makkelijker gepast mee kunt betalen bij kiosken, kleine winkels, taxi’s of eetstalletjes. Controleer het wisselen altijd of de roepies er goed uitzien en vraag bij een beschadigd biljet om een nieuwe. Beschadigde biljetten worden vaak niet geaccepteerd.

Vervoer

De internationale luchthaven van de Seychellen ligt op het eiland Mahé. Daarnaast is er op Praslin een luchthaven voor binnenlandse vluchten. Hierdoor is het mogelijk om met Air Seychelles een binnenlandse vlucht van Mahé naar Praslin te boeken. De Outer Islands en eiland resorts die verder weg zijn gelegen dan de hoofdeilanden hebben een zogenoemde eigen ‘airstrip’ en worden aangevlogen door kleinere vliegtuigen, veelal van de resorts zelf. Afhankelijk van het resort zijn helikoptertransfers eventueel ook mogelijk.

De meest gebruikelijke manier om van Mahé naar Praslin en vervolgens naar La Digue te reizen is met de Cat Cocos veerdienst. Deze  catamaran-veerdienst van Mahé naar Praslin duurt ongeveer een uur en van Praslin naar La Digue ongeveer 30 minuten.

Er rijden zowel op Mahé als Praslin lijnbussen tussen 05.30 en 19.00 uur.

Op Mahé en Praslin heb je taxi’s, maar deze hebben geen taximeter, het is gebruikelijk dat je van tevoren een prijs afspreekt. Je kunt het beste je hotel of restaurant een taxi laten bellen van een betrouwbare taximaatschappij. Dit is de veiligste manier om met een taxi te reizen.

Telefoon & internet

Op de Seychellen kun je met je Nederlandse mobiele telefoon gewoon bellen. Echter informeer altijd voor vertrek bij je provider wat de tarieven zijn voor bellen, sms'en en mobiel internet voordat je dit in het buitenland gebruikt. Internationaal bellen met je mobiel of vanuit je hotel is nog altijd prijzig. Je kunt het beste een lokale simkaart in kopen mits je telefoon simlock-vrij is. In Mahé zijn er telefooncellen met telefoonkaarten, die je bij het postkantoor, een aantal supermarkten en verschillende kiosken kunt kopen.

Op de meeste plekken in de Seychellen is Wi-Fi beschikbaar, echter hangt de sterkte erg van het netwerk af en verschilt erg per eiland. De de meeste hotels is gratis Wi-Fi beschikbaar. Ook in veel restaurants en cafés kun je vaak gratis gebruik maken van het Wi-Fi als je er wat bestelt.

Religie

Het katholieke geloof is door de Fransen uit Europa meegebracht naar de Seychellen. Dit is nog steeds de voornaamste godsdienst op de eilanden, met bijna 90% van de bevolking die zich katholiek noemt. De sociale zorg en het onderwijs worden door de Katholieke Kerk verzorgd en de verstandhouding tussen kerk en staat is uitstekend.

Qua religie zijn de Seychellen een harmonieus land en zijn andere religies welkom, zowel op de hoofdeilanden als de kleinere eilanden. Het anglicanisme dat door de Engelsen werd meegebracht sloeg niet zo aan, maar wordt nog door een kleine minderheid belijd. Er zijn ook kleine gemeenschappen die religies als het boeddhisme, het hindoeïsme, de islam en de zevendedagsadventisten aanhangen.

Kleding

De Seychellen zijn een tropische zonbestemming en daarom is het aan te raden om luchtige, katoenen kleding te dragen. Om jezelf te beschermen tegen de zon is het goed om een pet of hoed, zonnebril en zonnebrandcrème mee te nemen. ’s Avonds kan het ietsje afkoelen en daarom raden we aan om ook een dun vest of blouse mee te nemen.

De kledingstijl in de Seychellen is informeel, echter bij de luxere hotels is het vaak gebruikelijk je je formeler kleed voor het diner. Dit betekent meestal dat de heren een lange broek en overhemd dragen.

Voor veel excursies en activiteiten is het aan te raden om stevige (wandel)schoenen of sportschoenen mee te nemen.

Verder raden we om belangrijke zaken zoals medicijnen mee te nemen in je handbagage. Mocht je bagage met vertraging aankomen, dan is het ook handig om zwemkleding en een setje zomerkleding in je handbagage te doen. De Seychellen bieden geen uitgebreide winkelmogelijkheden daarom is onze tip om je kleding over verschillende koffers te verdelen. Zo heeft iedereen schone kleding als bagage met vertraging arriveert.

Fotografie & filmen

Het landschap en de natuur van de Seychellen is erg indrukwekkend en fotogeniek, alle kleurschakeringen blauw en groen komen voorbij. Denk eraan om voldoende geheugen voor je digitale camera mee te nemen. Extra accu’s zijn buiten Victoria op Mahé moeilijk tot niet verkrijgbaar. Als je iemand wilt fotograferen in de Seychellen, vraag dan altijd om toestemming aan die persoon. De lokale bevolking is goedlachs en poseren meestal graag. Respecteer het ook als zij niet op de foto willen en neem de tijd om eerst contact te maken.

Fooien

Fooien worden op de Seychellen erg gewaardeerd. Vaak is de ‘service charge’ al bij de rekening inbegrepen, het is dus niet strikt noodzakelijk om een fooi te geven. Dit geldt bijvoorbeeld voor restaurant- en taxirekeningen. Maar als waardering voor goede service of lekker eten is een klein extraatje zeker welkom. Het levensonderhoud in de Seychellen is namelijk duur en de lonen in verhouding laag. Zijn de fooien nog niet inbegrepen bij de rekening, dan is een bedrag tussen de 5% en 10% zeker gebruikelijk.

Handig om te weten is dat je in de Seychellen zowel met de lokale roepies als euro’s terecht kunt voor fooien. Wordt je bagage naar de kamer gebracht of koop je iets bij een lokaal stalletje, dan wordt een fooi van € 1,- a € 2,- zeker gewaardeerd.

Elektriciteit

De netspanning op de Seychellen bedraagt 240 volt. Er wordt gebruik gemaakt van een ander stopcontact, veelal driepunts met rechthoekige gaten. Neem daarom een wereldstekker mee. Deze kun je het beste in Nederland al aanschaffen.

Op de eilanden kan de stroom soms uitvallen. Een powerbank, extra accu en een zaklamp zijn handige extra's om bij je te hebben tijdens een reis in de Seychellen.

Hulp nodig? Onze experts helpen je graag

Reisadvies op maat? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met mij op.

Contact Offerte

of bel ons op: 0348 - 44 19 51

Denise 333travel
Onze experts Denise Expert-Seychellen
Dagmar
Onze experts Dagmar Expert-Seychellen
Michelle 333travel
Onze experts Michelle Expert-Seychellen

Ook naar de Seychellen?

Kies uit ons uitgebreide aanbod:

Seychellen
Individuele rondreis
Alle periodes

Reizen naar de Seychellen

seychellen-mahe-doubletree-hilton-seychelles-aerial-2
 • Strandvakantie
 • Aantal dagen: 10
DoubleTree by Hilton Seychelles Strandvakantie Mahé
 • Heerlijk zwembad met uitzicht op zee
 • Direct gelegen aan een privé-strand
 • Talloze faciliteiten voor een geweldig verblijf
Dubai Downtown in de Verenigde Arabische Emiraten
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 11
Spectaculair Dubai en de Seychellen Combinatiereis Dubai en de Seychellen
 • Verblijf in het sfeervolle oude centrum van Dubai
 • Ontspannen aan de mooie stranden van Mahé en Praslin
 • Verken het pittoreske La Digue per fiets
Strad van Ans Source d'Argent in de Seychellen
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 13
Islandhopping in de Seychellen Individuele rondreis Seychellen
 • Geniet van stranden en reuzenschildpadden op Mahé
 • Verken het beroemde natuurreservaat Vallée de Mai op Praslin
 • Relax op de iconische stranden van La Digue

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding