Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Thailand > Hua Hin

Reisinformatie Hua Hin


Hua Hin Thailand zonsondergang


Hua Hin ligt zo’n 200 km ten zuidoosten van Bangkok aan de westzijde van de Golf van Thailand en is bereikbaar over de weg, per trein en met het vliegtuig.

Bedrijvigheid in de traditionele vissershaven, de scherpe smaken van heerlijke Thaise visspecialiteiten, zes 18-holes golfbanen, een schitterend lang wit strand en een imposante landelijke omgeving. In Hua Hin geniet u van het echte Thaise leven aan de kust.

Het is niet voor niets dat Koning Rames VII in 1926 een paleis aan het strand bij Hua Hin heeft laten bouwen en dit Klai Kangwon (ver van de zorgen) heeft genoemd. Hua Hin is de eerste badplaats in Thailand en heeft gelukkig tot op de dag van vandaag zijn charme weten te behouden.

Het is heerlijk vertoeven op de lange zandstranden bij Hua Hin. Bij de hotels kunt u op een strandstoel heerlijk genieten van een vers fruitsapje of lekkere cocktail of van een ontspannen massage. Of u kunt een stukje langs de kust met uw enkels in het water richting Takiap Hill lopen, het zuidelijke einde van het strand waar een boeddhistische tempel in de rotsen is gebouwd.

Maar Hua Hin biedt meer dan een prachtig strand. In de vissershaven kunt u bijvoorbeeld genieten van de bedrijvigheid; bootjes varen de hele dag af en aan en ’s avonds verlichten de lampen van deze vissersbootjes de zee, een prachtig gezicht! Ook de omgeving is prachtig. Het nationaal park Khao Sam Roi Yod bijvoorbeeld is zeker het bezoeken waard. Dit ruige park, zo’n 80km ten zuiden van Cha Am, kenmerkt zich door wilde moerassen, parelwitte stranden en kalkstenen rotspartijen. Khao Sam Roi Yod herbergt een rijke diversiteit aan flora en fauna, zowel in zee als op land als in de lucht. In de Phraya Nakhon grot is in 1896 een tempel gebouwd voor koning Rama V. Een spectaculair gezicht, met name bij de eerste zonnestralen van de dag!

Binnen een straal van 30 km vindt u ook zes internationale 18-holes golfbanen. Als golfliefhebber zit u hier dus goed. Het is heerlijk om hier een dag te golfen; er staat vaak wat wind waardoor het golfen aangenaam blijft en de banen bieden vaak een fantastisch uitzicht over het gebied en de zee.

In Hua Hin vindt u ook vele winkeltjes waar van alles wordt verkocht. Van traditioneel geproduceerde zijde tot leuke souvenirs. U vindt veel kleermakers waar u maatkleding kunt laten maken tegen lage prijzen.

Vanwege de vissershaven zijn de restaurants altijd voorzien van verse vis. Hua Hin staat dan ook bekend om de sublieme kwaliteit van de vele restaurants. Naast Thaise specialiteiten worden er overigens ook op veel plekken westerse gerechten geserveerd.

Rondreizen en bouwstenen naar Hua Hin


Bangkok en Hua Hin

Combineer het bruisende Bangkok met een ontspannende strandvakantie in Hua Hin. Bij deze combinatiereis zijn alle vervoer en hotels inclusief ontbijt ...

Bekijk reis
Vanaf €1107,- p.p.

Aantal dagen: 14
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Sam Roi Yot National Park

Het Sam Roi Yot National Park ligt niet ver van Hua Hin en biedt naast een schitterend rotslandschap, groene bossen en een bijzonder kustlandschap ook de mooie Phraya Nakhon ...

Bekijk reis
Tags: Actief, Dagexcursies
Vanaf € 102,- p.p.

Aantal dagen: 1
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Het Thaise leven in Petchaburi

Tijdens deze excursie van een halve dag krijg je een glimpje van het dagelijkse leven in Thailand. Je bezoekt een dorp, wordt verwelkomd bij mensen thuis, leert meer over het boeddhisme en bezoekt ...

Bekijk reis
Tags: Dagexcursies, Cultuur
Vanaf € 88,- p.p.

Aantal dagen: 1
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Thailand

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel