Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Vandaag geopend tot 17.30 uur
Zondag: Gesloten
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Geld retour garantie Verzekerd van repatriëring Coronaproof op reis

Cheapa Campa

Camperhuur Nieuw-Zeeland

Cheapa Campa

 • Eenvoudige campers
 • Een ruim aanbod aan campers
 • Campers zijn maximaal 6 jaar oud
 • Standaard service

Apollo Motorhome Holidays is een trots Australisch familiebedrijf dat is opgericht in 1985. Inmiddels bieden ze campers aan in Australië, Nieuw-Zeeland, Canada en Amerika en bieden ze naast Apollo een aantal merken aan, waaronder Star RV en Cheapa Campa. Cheapa Campa biedt de campers aan die zijn doorgeschoven vanuit Apollo. Ze bieden 5 campertypes aan, die maximaal 6 jaar oud zijn en van alle belangrijke gemakken zijn voorzien.

Campers van Cheapa Campa

De campers van Cheapa Campa zijn maximaal 6 jaar oud en zijn van alle belangrijke gemakken voorzien. Cheapa Campa biedt 5 verschillende campertypes:

Prijzen en aanbiedingen

Gedurende het jaar variëren de prijzen en aanbiedingen van Cheapa Campa. Daarnaast zijn er ook speciale wegbreng specials.

Bekijk hieronder meer informatie.

Flextarieven

Cheapa Campa biedt zogenaamde flextarieven, deze zijn geldig van maandag t/m zondag.

Flextarieven betekent dat de prijs bepaald wordt door vraag en aanbod en op wekelijkse basis varieert. Wanneer je dus vroeg boekt, dan zijn er nog veel campers beschikbaar en zul je een lagere prijs krijgen. Wanneer de campers volgeboekt raken, dan gaat de prijs automatisch omhoog.

Inbegrepen
Wanneer je een camper bij Cheapa Campa huurt, dan is de prijs inclusief een standaard verzekering met een eigen risico van NZD 3500 (Cheapa Hitop en Cheapa Endeavour) of NZD 5000 (overige campertypes) per gebeurtenis. Verder zijn de persoonlijke inventaris, camperinventaris en een ongelimiteerd aantal kilometers al inbegrepen.

Vroegboek en lange huur specials

Deze aanbiedingen variëren per maand, je reisspecialist kan bekijken of je hiervoor in aanmerking komt.

Wegbreng specials

Er zijn jaarlijks de zogenaamde wegbreng specials, waarmee je gedurende het seizoen de campers van A naar B rijdt om de voorraad op peil te houden.

Bij deze specials zijn de prijzen extra voordelig je krijgt vaak extra voordelen. Voor meer informatie neem je contact op met één van onze Nieuw-Zeeland specialisten.

Verhuurlocaties

Op deze 2 locaties kun je een Cheapa Campa camper ophalen en/of inleveren:

 • Auckland
 • Christchurch

One way rental
Wanneer je ophaalpunt niet gelijk is aan het inleverpunt, dan boek je een zogenaamde one way rental. Hiervoor geldt een toeslag die per locatie varieert. Onze reisspecialist zal je hierover informeren in je offerte.

Informatie Cheapa Campa

Bekijk hier meer informatie over bij te boeken extra's en praktische informatie over het huren van een camper bij Cheapa Campa.

Service

Cheapa Campa biedt standaard service voor al haar gasten. Thuis check je van tevoren al online in. Bij het ophalen van de camper zullen dan nog de laatste formaliteiten worden afgehandeld en kun je op weg.

Mocht je onderweg pech krijgen of problemen met de camper hebben, dan is Cheapa Campa 24 uur per dag bereikbaar op een speciaal noodnummer.

Daarnaast biedt Cheapa Campa een handige smartphone app. Naast informatie over de camper geeft de app je ook informatie over je omgeving zoals nabijgelegen campings (die je ook meteen kunt boeken), benzinestations, pinautomaten etc. Uiteraard vind je hier ook vele reistips en leuke deals voor activiteiten onderweg. Deze app kun je downloaden in de appstore.

Ophalen en inleveren van de camper

De verhuurlocatie is gemakkelijk te bereiken per taxi of het openbaar vervoer. Cheapa Campa biedt ook gratis bustransfers van de luchthaven naar de verhuurlocatie en van de verhuurlocatie naar de luchthaven.*

* Vanwege de Covid-19 maatregelen en het afstand houden, worden de gratis bustransfers tot nader order niet uitgevoerd.

De normale ophaaltijd van de camper is tussen 8.00-16.00 uur van maandag t/m zondag. De verhuurlocaties zijn gesloten op Goede Vrijdag, 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Als je de camper ophaalt op een feestdag, geldt er een toeslag.

Het is verplicht om van tevoren (thuis) al online in te checken. Je kunt dan het huurcontract al doorlezen en alle bestuurdersgegevens alvast invullen. In de handige app van Cheapa Campa kun je alvast de instructievideo’s van je geboekte camper bekijken, zodat je al bekend bent met je camper. Bij het ophalen van de camper zullen dan nog de laatste formaliteiten worden afgehandeld en kun je op weg.

De camper moet vóór 16 uur weer zijn ingeleverd op de afgesproken verhuurlocatie. De camper wordt dan op eventuele schade gecontroleerd waarna de laatste formaliteiten worden afgehandeld.

Minimale huurperiode

Als je een camper ophaalt en inlevert op dezelfde locatie, geldt er een minimale huurperiode van 5 dagen.

Als je een camper op een andere locatie inlevert dan dat je deze hebt opgehaald, geldt er een minimale huurperiode van 7 dagen.

Uitzonderingen:
Als je in het hoogseizoen (van oktober tot en met maart) een camper boekt die je ophaalt in Auckland en inlevert in Christchurch, geldt er een minimale huurperiode van 10 dagen. Als je een camper tijdens Pasen boekt, geldt er een minimale huurperiode van 7 dagen, ongeacht waar je de camper ophaalt en inlevert. Boek je een camper tijdens Kerst, dan geldt er een minimale huurperiode van 10 dagen, ongeacht waar je de camper ophaalt en inlevert.

Borg en eigen risico

Borg
Een creditcard, op naam van de hoofdbestuurder, is verplicht voor de borg. Zonder aanvullende verzekering is dit gelijk aan het eigen risico en bedraagt NZD 3500 voor de Cheapa Hitop en Cheapa Endeavour of NZD 5000 voor de overige campertypes.

Eigen risico
Een Cheapa Campa camper boek je inclusief een standaard verzekering met een eigen risico van maximaal NZD 3500 voor de Cheapa Hitop en Cheapa Endeavour of NZD 5000 voor de overige campertypes.

Allianz Eigen risico verzekering
Om je eigen risico volledig af te dekken, kunnen wij de Eigen Risico verzekering van Allianz Verzekeringen aanbieden (€ 8 per dag). Mocht je schade rijden, dan betaal je de kosten ter plaatse, waarna je deze bij terugkomst in Nederland kunt terug claimen bij Allianz.

Camper- en persoonlijke inventaris

De camper- en persoonlijke inventaris zijn al bij de huurprijs inbegrepen.

Camperuitrusting
Deze bestaat uit borden, kommen, bestek, flessenopener, blikopener, schalen, vergiet, steelpan, koekenpan, snijplank, kookgerei, fluitketel, theepot, broodrooster en theedoek. Tevens vind je in je camper waslijn en wasknijpers, brandblusser, emmer en waterslang, veger en handveger en blik.

Persoonlijke uitrusting
Deze bestaat uit kussens, kussenhoezen, deken, laken en handdoeken.

Toeslagen

Road User Charge Recovery Fee
Dit is een verplichte toeslag. Het is een belasting op het gebruik van voertuigen op de weg. Het bedrag is afhankelijk van het type camper dat je gehuurd hebt en van de hoeveelheid kilometers die je gereden hebt. Je betaalt deze fee dan ook bij het inleveren van de camper.

De kosten zijn:

 • Voor de Cheapa Hitop en Cheapa 2 Berth: NZD 7,60 per 100 km.
 • Voor de Cheapa Endeavour, Cheapa 4 Berth en Cheapa 6 Berth: NZD 8,02 per 100 km

One way fee
Deze toeslag geldt als je de camper ophaalt in Auckland en inlevert in Christchurch of vice versa. Deze toeslag bedraagt NZD 150.  

Extra bij te boeken

Gasfles
Het huren van een volle gasfles is optioneel, maar zonder gas kun je niet koken in de camper. Het wordt dus aangeraden om deze bij te boeken. De kosten bedragen NZD 25 per gasfles per huur voor de Cheapa Hitop en Cheapa 2 Berth en NZD 35 per gasfles per huur voor de Cheapa Endeavour, Cheapa 4 Berth en Cheapa 6 Berth. De gasfles mag bij het inleveren van de camper leeg worden ingeleverd.

Value Pack
Als je het Value Pack bijboekt, dan koop je je eigen risico af tot NZD 0. De borg bedraagt dan nog NZD 250. Verder zijn de volgende extra’s inbegrepen:

 • Schade aan onderkant en bovenkant van de camper
 • Kosten voor een extra bestuurder
 • Huur van 1 gasfles
 • Toilet chemicalien, 3 zakjes
 • Campingtafel en -stoelen
 • Kinderzitje indien nodig, behalve bij de Cheapa Hitop en Cheapa 2 Berth

De kosten voor het Inclusive Pack bedragen ca. € 21 per dag voor de Cheapa Hitop en Cheapa 2 Berth en € 29 per dag voor de Cheapa Endeavour, Cheapa 4 Berth en Cheapa 6 Berth, voor een maximum van 50 dagen te betalen.

Extra bestuurder 
Bij boeking van de camper geef je een hoofdbestuurder op. Zijn er meer personen die willen rijden? Dat is mogelijk voor NZD 3 per dag, voor een maximum van 15 dagen te betalen. Let op: zowel de hoofdbestuurder als de andere bestuurder(s) moet(en) het huurcontract ondertekenen. Zo is iedereen optimaal verzekerd

Drop and Go
Als je dit bijboekt, dan leeg je de toilettank en watertank en lever je de camper netjes af. Cheapa Campa maakt dan de keuken en apparaten, koelkast, kastjes, badkamer en bestuurderscabine schoon en gooit de laatste afvalzak weg. De kosten bedragen NZD 75 per huur. 

Kinderzitjes
Het is mogelijk om een baby/kinderzitje bij te reserveren voor een bedrag van NZD 35 per stoeltje per huur. Let op dat dit niet mogelijk is bij de campertypes Cheapa Hitop en Cheapa 2 Berth.

Picknicktafel en -stoelen
Je kunt een picknicktafel en picknickstoelen bijboeken zodat je lekker buiten je camper kunt zitten. Je betaalt NZD 24 per picknicktafel en NZD 17 per picknickstoel.

Je kunt ook een 'pakket' huren, dat voordeliger uitvalt. Een pakket van 2 picknickstoelen en 1 picknicktafel kost NZD 44. Een pakket van 6 picknickstoelen en 1 picknicktafel kost NZD 66.

Verwarming of ventilator
Wil je een verwarming of ventilator bijboeken, dan betaal je NZD 15 per huur.

Sneeuwkettingen
Reis je in de lokale winter en reis je door berggebieden, dan moet je sneeuwkettingen bijboeken. De prijs is NZD 50 per huur.

Tolpakket
Met dit tolpakket krijg je een krediet van NZD 30 die automatisch wordt afgeschreven als je over tolwegen rijdt. De kosten bedragen NZD 19. Is je krediet op, dan wordt er automatisch weer NZD 19 van je credit card afgeschreven en heb je weer NZD 30 krediet. Per keer wordt er binnen die krediet NZD 0,75 administratiekosten gerekend.

Belangrijk
Bedragen genoemd in NZD moet je ter plaatse betalen. Bedragen in EUR moet je vooraf al betalen.

Route restricties

Met een camper mag je alleen op geasfalteerde wegen rijden. De enige uitzondering is een niet-geasfalteerde toegangsweg naar een camping, die tot 10 km lang is. 

Het is niet toegestaan te rijden op de volgende wegen:

 • Skippers Road (bij Queenstown)
 • The Crown Range Road/Cardrona Valley Road (tussen Arrow Junction en Cardrona)
 • Ninety Mile Beach (in Northland)
 • Ball Hut Road (Mt. Cook)
 • Wanaka – Mt Aspiring Road na de afslag naar Treble Cone
 • The Forgotten Highway (State Highway 43 van Taumaranui naar Stratford)
 • Ten noorden van Colville en Waikawau Township (op Coromandel Peninsula)
Hulp nodig? Onze experts helpen je graag

Reisadvies op maat? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met mij op.

Contact Offerte

of bel ons op: 0348 - 44 19 51

Catharina 333travel
Onze experts Catharina Expert-Nieuw-Zeeland
Anne 333travel
Onze experts Anne Expert-Nieuw-Zeeland
Marieke
Onze experts Marieke Expert-Nieuw-Zeeland

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding