Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Vandaag geopend tot 17.30 uur
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Cheapa Campa

Camperhuur Nieuw-Zeeland

Cheapa Campa

 • Eenvoudige campers
 • Een ruim aanbod aan campers
 • Campers zijn maximaal 5 jaar oud
 • Standaard service

Cheapa Campa valt ook onder de THL groep en is dus onderdeel van een van de grootste campermaatschappijen van Nieuw-Zeeland.. Cheapa Campa biedt 5 campertypes aan, die maximaal 5 jaar oud zijn en van alle belangrijke gemakken zijn voorzien.

Campers van Cheapa Campa

De campers van Cheapa Campa zijn maximaal 5 jaar oud en zijn van alle belangrijke gemakken voorzien. Cheapa Campa biedt 5 verschillende campertypes:

Prijzen en aanbiedingen

Gedurende het jaar variëren de prijzen en aanbiedingen van Cheapa Campa. Daarnaast zijn er ook speciale wegbreng specials.

Bekijk hieronder meer informatie.

Wegbreng specials

Er zijn jaarlijks de zogenaamde wegbreng specials, waarmee je gedurende het seizoen de campers van A naar B rijdt om de voorraad op peil te houden.

Bij deze specials zijn de prijzen extra voordelig je krijgt vaak extra voordelen. Voor meer informatie neem je contact op met één van onze Nieuw-Zeeland specialisten.

Flextarieven

Cheapa Campa biedt zogenaamde flextarieven, deze zijn geldig van maandag t/m zondag.

Flextarieven betekent dat de prijs bepaald wordt door vraag en aanbod en op wekelijkse basis varieert. Wanneer je dus vroeg boekt, dan zijn er nog veel campers beschikbaar en zul je een lagere prijs krijgen. Wanneer de campers volgeboekt raken, dan gaat de prijs automatisch omhoog.

Inbegrepen
Wanneer je een camper bij Cheapa Campa huurt, dan is de prijs inclusief een standaard verzekering met een eigen risico van NZD 3500 (Cheapa Hitop en Cheapa Endeavour) of NZD 5000 (overige campertypes) per gebeurtenis. Verder zijn de persoonlijke inventaris, camperinventaris en een ongelimiteerd aantal kilometers al inbegrepen.

Vroegboek en lange huur specials

Deze aanbiedingen variëren per maand, je reisspecialist kan bekijken of je hiervoor in aanmerking komt.

Verhuurlocaties

Op deze 3 locaties kun je een Cheapa Campa camper ophalen en/of inleveren:

 • Auckland
 • Christchurch
 • Queenstown

One way rental
Wanneer je ophaalpunt niet gelijk is aan het inleverpunt, dan boek je een zogenaamde one way rental. Hiervoor geldt een toeslag die per locatie varieert. Onze reisspecialist zal je hierover informeren in je offerte. In de periode 01 oktober t/m 31 maart geldt een huur minimum van 10 dagen.

Informatie Cheapa Campa

Bekijk hier meer informatie over bij te boeken extra's en praktische informatie over het huren van een camper bij Cheapa Campa.

Service

Cheapa Campa biedt standaard service voor al haar gasten. Thuis dien je minimaal 14 dagen voor het ophalen van de camper online in te checken. Bij het ophalen van de camper zullen dan nog de laatste formaliteiten worden afgehandeld en kun je op weg.

Mocht je onderweg pech krijgen of problemen met de camper hebben, dan is Cheapa Campa 24 uur per dag bereikbaar op een speciaal noodnummer.

Daarnaast biedt Cheapa Campa een handige smartphone app. Naast informatie over de camper geeft de app je veel realtime informatie over je omgeving zoals nabijgelegen campings, benzinestations, gratis wifi plekken maar ook wegwerkzaamheden. Uiteraard vind je hier ook vele reistips. Deze app kun je downloaden in de appstore. Wij raden je daarom aan om bij aankomst een simkaart aan te schaffen, zodat je onderweg internet hebt.

Ophalen en inleveren van de camper

De verhuurlocatie is gemakkelijk te bereiken per taxi of het openbaar vervoer. Cheapa Campa biedt ook gratis bustransfers van de luchthaven naar de verhuurlocatie en van de verhuurlocatie naar de luchthaven.

De normale ophaaltijd van de camper is tussen 8.00-16.00 uur van maandag t/m zondag. De verhuurlocaties zijn gesloten op Goede Vrijdag, 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Als je de camper ophaalt op een feestdag, geldt er een toeslag.

Het is verplicht om van tevoren (thuis) al online in te checken. Je kunt dan het huurcontract al doorlezen en alle bestuurdersgegevens alvast invullen. In de handige app van Cheapa Campa kun je alvast de instructievideo’s van je geboekte camper bekijken, zodat je al bekend bent met je camper. Bij het ophalen van de camper zullen dan nog de laatste formaliteiten worden afgehandeld en kun je op weg.

De camper moet vóór 16 uur weer zijn ingeleverd op de afgesproken verhuurlocatie. De camper wordt dan op eventuele schade gecontroleerd waarna de laatste formaliteiten worden afgehandeld.

Minimale huurperiode

Als je een camper ophaalt en inlevert op dezelfde locatie, geldt er een minimale huurperiode van 5 of 10 dagen, afhankelijk van het campertype en de periode waarin je de camper wilt huren. In de periode van Kerst en Oud & Nieuw kan dit oplopen tot 14 dagen.

Als je een camper op een andere locatie inlevert dan dat je deze hebt opgehaald, geldt er een minimale huurperiode van 7 of 14 dagen, afhankelijk van het campertype en de periode waarin je de camper wilt huren.

Eigen risico

Eigen risico
Een Cheapa Campa camper boek je inclusief een standaard verzekering met een eigen risico van maximaal NZD 3500 voor de Cheapa Hitop en Cheapa Endeavour of NZD 5000 voor de overige campertypes.

Eigen risico afkopen 
Het eigen risico kun je bij de camperverhuurder afkopen met een aanvullende verzekering. Je betaalt hier NZD 35 voor de Cheapa Hitop en Cheapa Endeavour of NZD 48 voor de overige campertypes.

Om je eigen risico volledig af te dekken, kunnen wij ook de Eigen Risico verzekering van Allianz Verzekeringen aanbieden (€ 8 per dag). Mocht je schade rijden, dan betaal je de kosten ter plaatse, waarna je deze bij terugkomst in Nederland kunt terug claimen bij Allianz.

Let op: koop je het eigen risico af met de speciale Eigen Risico verzekering van Allianz Verzekeringen, dan wordt de borg niet verlaagd. De volledige borg (die gelijk is aan het oorspronkelijke eigen risico bedrag) wordt dus nog steeds geblokkeerd op je credit card bij het ophalen van de camper. Zorg dat je hiervoor genoeg ruimte op je credit card hebt. Er kunnen ook koersverschillen optreden bij het terugbetalen van de borg en er kunnen credit card kosten berekend worden. Wil je ook de borg verlagen, dan dien je het eigen risico af te kopen met het extra 'inclusive pack' van de camperverhuurder.

Camper- en persoonlijke inventaris

De camper- en persoonlijke inventaris zijn al bij de huurprijs inbegrepen.

Camperuitrusting
Deze bestaat uit borden, kommen, bestek, flessenopener, blikopener, schalen, vergiet, steelpan, koekenpan, snijplank, kookgerei, fluitketel, theepot, broodrooster en theedoek. Tevens vind je in je camper waslijn en wasknijpers, brandblusser, emmer en waterslang, veger en handveger en blik.

Persoonlijke uitrusting
Deze bestaat uit kussens, kussenhoezen, deken, laken en handdoeken.

Toeslagen

Road User Charge Recovery Fee
Dit is een verplichte toeslag. Het is een belasting op het gebruik van voertuigen op de weg. Het bedrag is afhankelijk van het type camper dat je gehuurd hebt en van de hoeveelheid kilometers die je gereden hebt. Je betaalt deze fee dan ook bij het inleveren van de camper.

De kosten zijn:

 • Voor de Cheapa Hitop en Cheapa 2 Berth: NZD 7,64 per 100 km.
 • Voor de Cheapa Endeavour, Cheapa 4 Berth en Cheapa 6 Berth: NZD 8,04 per 100 km

Location fee
Voor het ophalen of inleveren in Queenstown geldt een toeslag van NZD 250.
Als je de camper hier ophaalt én inlevert, betaal je de toeslag één keer.
Haal je de camper hier op óf lever je hem hier in, dan betaal je de toeslag bovenop de one way fee.

One way fee
Deze toeslag is afhankelijk van de ophaal- en inleverlocatie van je camper.

Ophalen in Auckland, inleveren in Christchurch of Queenstown:
Tussen 1 april en 30 september: NZD 180
Tussen 1 oktober en 31 maart: NZD 280
Ophalen in Christchurch of Queenstown, inleveren in Auckland:
Tussen 1 oktober en 31 maart: NZD 180
Ophalen in Christchurch, inleveren in Queenstown:
Tussen 1 april en 31 maart: NZD 180
Ophalen in Queenstown, inleveren in Christchurch:
Tussen 1 oktober en 31 maart: NZD 85

Feestdagen
Als je een camper ophaalt of inlevert op een feestdag, geldt er een toeslag van NZD 100.

Extra bij te boeken

Gasfles
Het huren van een volle gasfles is optioneel, maar zonder gas kun je niet koken in de camper. Het wordt dus aangeraden om deze bij te boeken. De kosten bedragen NZD 32 per gasfles per huur voor de Cheapa Hitop en Cheapa 2 Berth en NZD 42 per gasfles per huur voor de Cheapa Endeavour, Cheapa 4 Berth en Cheapa 6 Berth. De gasfles mag bij het inleveren van de camper leeg worden ingeleverd.

Value Pack
Als je het "The High Road" Pack bijboekt, dan koop je je eigen risico af tot NZD 0. De borg bedraagt dan nog NZD 250. Verder zijn de volgende extra’s inbegrepen:

 • Schade aan onderkant en bovenkant van de camper
 • Kosten voor een extra bestuurder
 • Toilet chemicalien, 3 zakjes
 • Campingtafel en -stoelen
 • Kinderzitje indien nodig, behalve bij de Cheapa Hitop en Cheapa 2 Berth

De kosten voor het "The High Road" Pack bedragen ca. € 20 per dag voor de Cheapa Hitop en Cheapa 2 Berth en € 30 per dag voor de Cheapa Endeavour, Cheapa 4 Berth en Cheapa 6 Berth, voor een maximum van 50 dagen te betalen.

Extra bestuurder 
Bij boeking van de camper geef je een hoofdbestuurder op. Zijn er meer personen die willen rijden? Dat is mogelijk voor NZD 4 per dag, voor een maximum van NZD 60. Let op: zowel de hoofdbestuurder als de andere bestuurder(s) moet(en) het huurcontract ondertekenen. Zo is iedereen optimaal verzekerd

Re-fuelling Pack
Als je het Re-fuelling Pack bijboekt, dan maak je het jezelf een stuk makkelijker bij het inleveren van de camper. Je mag de camper dan inleveren met een lege benzinetank en lege gasfles, de Road User Charges Recovery Fee is al inbegrepen en hoef je dus niet meer te voldoen bij het inleveren van de camper

Cleaning Pack
Als het het Cleaning Pack bijboekt dan lever je de camper netjes en opgeruimd weer in. De toilettank en watertank worden voor je geleegd, en de cabine en badkamer worden voor je schoongemaakt.

Kinderzitjes
Het is mogelijk om een baby/kinderzitje bij te reserveren voor een bedrag van NZD 42 per stoeltje per huur. Let op dat dit niet mogelijk is bij de campertypes Hitop Camper en Euro Tourer.

Picknicktafel en -stoelen
Je kunt een picknicktafel en picknickstoelen bijboeken zodat je lekker buiten je camper kunt zitten. Je betaalt NZD 29 per picknicktafel en NZD 20 per picknickstoel.

Verwarming of ventilator
Wil je een verwarming of ventilator bijboeken, dan betaal je ca. € 18 per huur.

Sneeuwkettingen
Reis je in de lokale winter en reis je door berggebieden, dan heb je sneeuwkettingen nodig. Deze kun je helaas niet van tevoren bijboeken en die je ter plaatse aan te vragen. De prijs is NZD 50 per huur.

Belangrijk
Bedragen genoemd in NZD moet je ter plaatse betalen. Bedragen in EUR moet je vooraf al betalen.

Route restricties

Met een camper mag je alleen op geasfalteerde wegen rijden. De enige uitzondering is een niet-geasfalteerde toegangsweg naar een camping, die tot 10 km lang is. 

Het is niet toegestaan te rijden op de volgende wegen:

 • Skippers Road (bij Queenstown)
 • The Crown Range Road/Cardrona Valley Road (tussen Arrow Junction en Cardrona)
 • Ninety Mile Beach (in Northland)
 • Wanaka – Mt Aspiring Road na de afslag naar Treble Cone
 • The Forgotten Highway (State Highway 43 van Taumaranui naar Stratford)
 • Ten noorden van Colville en Waikawau Township (op Coromandel Peninsula)
Hulp nodig? Onze experts helpen je graag

Reisadvies op maat? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met mij op.

Contact Offerte

of bel ons op: 0348 - 44 19 51

MArtijn 333travel
Onze experts Martijn Expert-Nieuw-Zeeland
Michelle 333travel
Onze experts Michelle Expert-Nieuw-Zeeland
Annelies 333travel
Onze experts Annelies Expert-Nieuw-Zeeland

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding