Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Camper huren Amerika

informatie en tips

Camperhuur Amerika

Een campervakantie geeft veel vrijheid en onafhankelijkheid. Je hebt je eigen huisje op wielen al mee, dus je kunt ter plekke beslissen of je ergens langer of korter verblijft. Een zeer ontspannen manier van reizen, ook omdat je niet telkens uw koffer opnieuw hoeft in te pakken!

In Amerika werken wij met Cruise America als camper verhuurmaatschappij. Cruise America is één van de grootste camper verhuurmaatschappijen van Noord-Amerika en dus een ruim aanbod. Met 40 jaar ervaring, ruime keuze aan verhuurlocaties, groot aantal iets oudere campers met een scherpe prijs, bieden zij een aantrekkelijk aanbod voor jouw camperreis.

Geef in je offerte aan met hoeveel personen je reist en wat de wensen betreffende de camper zijn en wij sturen je een passende offerte toe. 

Maak je camperreis compleet en reserveer de campings vooraf!
Ga je met een camper op reis in Amerika? Kies dan voor gemak en zekerheid en laat ons de campings vooraf voor je reserveren. Meer informatie

Waarom een camper huren met 333travel?

 • Ruime keuze aan campers, voor ieder gezelschap
 • Scherpe prijzen
 • Persoonlijke service van een Amerika specialist
 • Hulp bij route plannen indien nodig

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over camperhuur? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen.

Camper verhuurmaatschappijen

Veelgestelde vragen

Vragen over camperhuur in Amerika? We hebben de meest voorkomende vragen en antwoorden over een camper huren op een rijtje gezet.

Zit jouw vraag er niet bij? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder!

Hoe lang van tevoren kan ik het beste een camper reserveren?

Een campervakantie is een populaire manier om je vakantie in Amerika door te brengen. Voor een scherpe prijs, leuke gratis extra's en goede beschikbaarheid van de campers is het dus zaak om zo vroeg mogelijk te boeken.

Campers in Amerika zijn vanaf ongeveer juni voor het jaar erop al te boeken. 

Waar moet ik aan voldoen om een camper te huren?
 • Een creditcard, op naam van de hoofdbestuurder voor de borg
 • Minimaal één jaar in het bezit te zijn van een standaard autorijbewijs (B)
 • Minimum leeftijd om een camper te mogen besturen is meestal 21 jaar
 • Minimum verhuurperiode: 7 nachten
 • Maximale verhuurperiode: 35 nachten
 • Minimaal 1 hotelnacht voordat de camperhuur mag starten
Welke camper is geschikt voor mijn gezelschap?

Dat ligt natuurlijk aan diverse factoren. Hechten jullie aan ruimte en faciliteiten of is bijvoorbeeld een scherpe prijs belangrijker.

Tip: Let in ieder geval goed op de bedafmetingen en bepaal of deze passen bij je reisgezelschap. Aangezien de camper voor langere tijd ook je slaapplaats is, is het belangrijk dat iedereen comfortabel kan liggen. 

Heb je hulp nodig? Onze Amerika reisspecialisten adviseren je graag over de opties. 

Is wild kamperen toegestaan in Amerika?

Het zogenaamde boondocking, oftewel wild kamperen is in Amerika onder voorwaarden toegestaan. In de nationale parken is het veelal niet toegestaan, maar in bijvoorbeeld nationale bossen en graslanden soms wel. Bekijk vooraf goed de regels als je gaat wild kamperen! Informatie is gemakkelijk terug te vinden op internet. 

Wij raden wild kamperen niet aan om veiligheidsredenen, denk niet alleen aan diefstal, maar bijvoorbeeld ook aan wildlife!

Is het moeilijk om een camper te besturen?

Een camper is ondanks zijn grootte gemakkelijk te besturen. Je rijdt met een automatische versnelling, dus hoef je echt alleen op de weg te letten. Buiten de grote steden is het meestal niet druk op de weg en heb je dus alle tijd en ruimte om op je eigen tempo te rijden. 

Daarnaast is de infrastructuur in Amerika ingesteld op grote voertuigen, waardoor bijvoorbeeld camping- of parkeerplaatsen ook altijd ruim genoeg zijn om gemakkelijk terecht te kunnen. 

Welk rijbewijs heb ik nodig?

Om een camper te mogen besturen, moet je minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een standaard autorijbewijs (B). 

Een internationaal rijbewijs is niet verplicht, een geldig Nederlands rijbewijs is voldoende. 

Hoe oud moet je zijn om een camper te huren?

De minimum leeftijd om een camper te mogen huren en besturen is 21 jaar. 

Is een campervakantie voordeliger dan een fly drive?

Een veelgehoorde vraag is of een campervakantie voordeliger is dan een vakantie met een huurauto. Het korte antwoord is nee. 

Vooraf lijkt een campervakantie vaak voordeliger dan een fly drive. Je betaalt op dat moment de vlucht, aankomstovernachting, camperhuur en eventuele extra's. De kosten die je ter plaatse betaalt zijn echter hoger, omdat je nog voor de campings, eventuele ferry-overtochten en benzine betaalt. Vooral de kosten van benzine lopen op, aangezien een camper niet zuinig rijdt. Ter indicatie, een middengrote camper rijdt ca. 1:4 km, in de bergen is dit nog minder.

Daar staat wel tegenover dat je zelf kunt koken om kosten te besparen en heerlijk middenin de natuur kunt kamperen. 

Onderaan de streep zullen de kosten voor beide vakantietypes waarschijnlijk redelijk gelijk uitkomen en kun je beter een keuze maken o.b.v. wat beter bij je past.

Welke afstand kan ik per dag afleggen met een camper?

Hoewel je met een camper even hard mag rijden als met een auto, moet je erop rekenen dat je toch langer over afstanden zult doen. Je wilt in ieder geval genoeg tijd hebben onderweg om leuke stops te maken en je moet natuurlijk ook nog boodschappen doen voor die heerlijke barbecue 's avonds in de natuur. 

Een goed maximum om aan te houden is 300-350 kilometer per dag, maar doe dit zeker niet iedere dag! Plan 1 reisdag om van A naar B te komen, uiteraard met de nodige stops onderweg. Gevolgd door een dag met korte afstanden (bijv. in een National Park), zodat je veel tijd hebt om iets te doen.

Hoe zit het met eigen risico?

De verzekering is per camperverhuurder verschillend. Vaak heb je nog een eigen risico.

Een optie om het eigen risico af te dekken, is om voor vertrek de Allianz Eigen Risico Camperhuur verzekering af te sluiten (vanaf € 15,- per dag). Mocht je schade rijden, dan betaal je ter plaatse het eigen risico. Eenmaal thuis is dit weer eenvoudig terug te claimen, mits je aan de voorwaarden voldoet. Let op! De Allianz Eigen Risico Camperhuur verzekering kun je alleen afsluiten wanneer je in Nederland woont. Bekijk hier de voorwaarden van de Eigen Risico verzekering Autohuur van Allianz.

Moet ik de campings vooraf te reserveren?

Deze beslissing is geheel aan jou. Reizen per camper is natuurlijk vooral ideaal vanwege de flexibiliteit die je hebt. Wanneer je buiten het hoogseizoen reist, loop je minder risico dat campings vol zitten en wanneer je vooruit belt om te reserveren, sta je nooit voor verrassingen. 

Sommige campings zijn (met name in het hoogseizoen, weekenden en op nationale feestdagen) zo populair dat je ze wel ruim van te voren moet boeken. Het gaat dan vooral om de populairste bestemmingen, zoals de grote nationale parken in West-Amerika. 

De meeste overheidscampings accepteren pas reserveringen vanaf 60 dagen voor aankomst en vragen je creditcardgegevens als borgstelling.

Camperreizen in Amerika

Cruise America C25 Camper Californie
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 22
Camperreis Zuidwest Amerika (vertrek Los Angeles) Camperreis Amerika incl. vlucht
 • Verblijf op de mooiste plekjes in je eigen camper
 • Wereldberoemde nationale parken Grand Canyon, Bryce en Yosemite
 • Fijne combinatie met bruisende bekende steden
Amerika Camper Cruise America C25
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 22
Camperreis Zuidwest Amerika (vertrek Las Vegas) Camperreis Amerika incl. vlucht
 • Verblijf op de mooiste plekjes in je eigen camper
 • Wereldberoemde nationale parken Grand Canyon, Bryce en Arches
 • Sedona; best bewaarde geheim van Arizona

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding