Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Vandaag geopend tot 17.30 uur
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Fraserway

Camperhuur Canada

Fraserway

 • Zeer hoge kwaliteit campers
 • Uitstekende service, meertalige medewerkers
 • Diverse verhuurlocaties

Fraserway is een familiebedrijf dat al ruim 55 jaar pioniert in de camperindustrie. Ze bouwen hun eigen campers, waardoor ze een zeer hoge standaard kunnen garanderen en service staat er hoog in het vaandel. Met zo’n 1500 campers beschikbaar op 6 locaties door Canada heen, biedt Fraserway een hoogwaardig camper product voor de perfecte vakantie.

Type Campers

Prijzen en aanbiedingen

Gedurende het jaar variëren de prijzen en aanbiedingen van Fraserway. Daarnaast zijn er ook speciale wegbreng specials. 

Bekijk hier meer informatie.

Tarieven

Fraserway biedt vaste prijzen gedurende het jaar in 3 prijscategorieën:

 • Standaardpakket: Inclusief een basis verzekering met een eigen risico van CAD 7500 per gebeurtenis en gratis shuttletransfers van en naar het verhuurstation vanaf vaste punten in de desbetreffende plaats
 • All Inclusive pakket: Standaardpakket + aanvullende CDR verzekering (eigen risico CAD 750), gratis persoonlijke uitrusting en klaarmaken van de camper
 • Full Inclusive pakket: All Inclusive pakket + ongelimiteerd aantal kilometers (minimum 14 nachten). 

Wanneer je een offerte aanvraagt, zal onze Canada reisspecialist het best bij jou passende aanbod berekenen. 

Run of Fleet

Fraserway biedt ook de zogenaamde Run of Fleet optie aan. Dit is een ideale en goedkopere keuze wanneer je geen voorkeur hebt voor een specifiek camper type. De run of fleet optie bestaat altijd uit verschillende merken en modellen van de c-class campers. Deze zijn altijd tussen 7.3 - 8.2 m en bieden plek voor 2 volwassenen en 2 kinderen. 

Je kiest dus niet voor een bepaald type camper, maar na gelang wat beschikbaar is op de dag van ophalen, krijg je een camper op de dag zelf toegewezen. 

Vroegboek specials

Gedurende het boekjaar zijn er vaak extra promoties beschikbaar bij Fraserway. Denk aan korting op je camper of aanvullende verzekering, gratis persoonlijke uitrusting of gratis extra kilometers. Informeer naar de laatste en beste promotietarieven bij je Canada specialist. 

Wegbreng specials

Naast bovengenoemde aanbiedingen, zijn er jaarlijks de zogenaamde wegbrengspecials, waarmee je een gloednieuwe camper vanuit de fabriek wegbrengt naar een andere verhuurlocatie of gedurende de seizoen de campers van A naar B rijdt om de voorraad op peil te houden.

Deze prijzen zijn extra voordelig en ook krijg je vaak gratis kilometers en andere extra voordelen. Voor meer informatie neem je contact op met één van onze Canada specialisten.

Verhuurlocaties

Op deze 6 locaties kun je een Fraserway camper ophalen en/of inleveren: 
Vancouver, Calgary, Edmonton, Toronto, Halifax en Whitehorse.

One way rental
Wanneer je ophaalpunt niet gelijk is aan het inleverpunt, dan boek je een zogenaamde one way rental. Hiervoor geldt een toeslag die per locatie varieert. Onze reisspecialist zal je hierover informeren in je offerte.

Sluitingsdagen
De locaties zijn allen gesloten tijdens de winterstop in de periode 24 december tot en met 1 januari. Sommige locaties zullen een iets langere winterstop hanteren dan eerdergenoemde. Daarnaast zijn ze gesloten op (lokale) feestdagen.

Informatie Fraserway

Bekijk hier meer informatie over bij te boeken extra's en praktische informatie over het huren van een camper bij Fraserway. 

Service

Fraserway biedt uitstekende service aan al haar klanten. De camper is zonder extra kosten ’s ochtends al beschikbaar. Daarnaast worden er geen extra kosten gerekend voor meerdere bestuurders en kun je de camper kosteloos meenemen naar de USA.

Om het checkin proces te versnellen kun je vooraf alvast online de gegevens invullen. Op alle verhuurlocaties werken internationale medewerkers. Zo word je vrijwel altijd in het Nederlands te woord gestaan en krijg je een goede uitleg over de camper voordat je op weg gaat. 

Doordat Fraserway over een eigen fabriek beschikt kunnen ze de camper geheel naar hun eigen standaard ontwerpen. De meeste modellen beschikken bijvoorbeeld over zonnepanelen. Erg handig voor onderweg of wanneer je geen stroomvoorziening hebt op de campingplaats. Wanneer je een GPS via Fraserway huurt bevat deze voorgeprogrammeerde campings, Fraserway stations en andere leuke informatie.

Uiteraard is Fraserway 24 uur per dag bereikbaar in geval van pech of problemen met de camper.

Borg en eigen risico

Borg
Een creditcard is verplicht voor de borg (CAD 7500).

Eigen risico
Een Fraserway camper boek je standaard inclusief een All Inclusive verzekering met dekking van CAD 5 miljoen, met een eigen risico van maximaal CAD 7500 per gebeurtenis. 

Allianz Eigen risico verzekering
Om je eigen risico volledig af te dekken, kunnen wij de Eigen Risico verzekering van Allianz Verzekeringen aanbieden (€ 8 per dag). Mocht je schade rijden, dan betaal je de kosten ter plaatse, waarna je deze bij terugkomst in Nederland kunt terug claimen bij Allianz. Bekijk hier de voorwaarden van de Eigen Risico verzekering Autohuur van Allianz.

Camper- en persoonlijke inventaris

Klaarmaken van de camper
Verplicht bij te boeken: Het klaarmaken van de camper, inclusief toilet chemicaliën, toiletpapier, slangen voor vers- en afvalwater, rubber handschoenen en propaangas. 

Persoonlijke uitrusting
De persoonlijke uitrusting kun je voor ca. € 70 per persoon bijboeken. Bij de uitrusting is het volgende inbegrepen:

 • Pannen en fluitketel
 • Borden
 • Bestek (vorken, messen, steak messen, soeplepels, theelepels)
 • Koffiekopjes en glazen
 • Schalen en keuken accessoires
 • Snijplank
 • Vergiet
 • Koffiefilter en thermoskan
 • Theepot
 • Ovenschaal
 • Blikopener
 • Kurketrekker
 • Broodrooster
 • Onderzetters
 • Vuilnisbak
 • Emmer
 • Bezem en stoffer en blik
 • Kleerhangers
 • Waslijn en wasknijpers
 • Aansteker
 • Deken met dekbedovertrek
 • Kussen met kussensloop
 • Lakens
 • Theedoek, afwasspons en -zeep
 • Basis gereedschap en zaklamp
 • Bijl
 • Campingstoel

De persoonlijke uitrusting is gratis voor kinderen t/m 11 jaar, mits je een persoonlijke uitrusting voor alle volwassenen boekt.

Ophalen en inleveren van de camper

Tijdens de online check-in selecteer je je ophaaltijd. Het ophalen van de camper duurt niet langer dan 60 minuten en uiteraard korter als je al online ingecheckt bent en de instructievideo's bekeken hebt. De shuttletransfer van en naar het verhuurstation is  inbegrepen in de verhuurprijs. Het is raadzaam 3 tot 5 dagen van te voren te bellen of mailen naar het betreffende verhuurstation met je voorkeur ophaaltijd en locatie tussen 8:30 en 13:00. Let op Fraserway heeft een vast aantal shuttlestops in iedere plaats  (voornamelijk hotels en luchthavens). Informeer hierna bij je Canada reisspecialist. 

Houd er rekening mee het niet mogelijk is je camper op dezelfde dag op te halen als je een vlucht hebt van langer dan 6 uur (ook met overstap). Je dient dan eerst een nacht in een hotel te verblijven. 

De normale ophaaltijd van de camper is tussen 08.30-15.00 uur van maandag t/m zaterdag. Edmonton, Whitehorse, Toronto en Halifax zijn gesloten in de winter op zaterdag. Het verhuurstation in Vancouver is in de zomer ook op zondag geopend tussen 08.30 en 13.00 uur. Inleveren doe je voor 11.30 uur ’s morgens. 

Extra bij te boeken

Kilometerpakketten 
Standaard zijn er nog geen kilometers in de huurprijs inbegrepen. Bereken (bijvoorbeeld met google maps) je geplande route, zodat je kunt bepalen hoeveel kilometers je bij wilt kopen. 

Je kunt pakketten per 100 (ca. € 30), 500 (ca. € 145), 1000 (ca. € 275) of ongelimiteerd aantal kilometers (ca. € 70 per nacht, minimum huurperiode 14 nachten) bijboeken. 

Rij je deze kilometers niet, dan krijg je hier geen restitutie op en benzine is niet inbegrepen. Rij je meer kilometers dan bijgeboekt, dan betaal je hier ter plaatse een extra bedrag voor (ca. CAD 0.45 per kilometer).

CDR / CDW-verzekering
Wanneer je een camper bij Fraserway huurt, dan is de prijs inclusief een basis verzekering met een eigen risico van maximaal CAD 7500 per gebeurtenis. Daarnaast is het mogelijk om dit eigen risico te verlagen. Een CDR-verzekering kost ca. € 25 per nacht en verlaagt het eigen risico naar maximaal CAD 750 per gebeurtenis. De CDW-verzekering kost ca. € 35 per nacht en verlaagt het eigen risico naar nul. 

Wij kunnen ook de speciale Eigen Risico verzekering van Allianz Verzekeringen aanbieden (€ 8 per dag). Met deze verzekering dek je het eigen risico van CAD 7500 per camper af. Mocht je schade rijden, dan betaal je de kosten ter plaatse, waarna je deze bij terugkomst in Nederland kunt terug claimen bij Allianz. 

Extra bestuurder
Bij boeking van de camper geef je een hoofdbestuurder op. Zijn er meer personen die willen rijden? Dat is mogelijk zonder toeslag. Let op: zowel de hoofdbestuurder als de andere bestuurder(s) moet(en) het huurcontract ondertekenen. Zo is iedereen optimaal verzekerd

Rijden in de USA
Voor rijden in de USA (incl. Alaska) geldt bij Fraserway geen extra toeslag. 

Navigatiesysteem
Indien je gebruik wilt maken van een GPS navigatiesysteem, kun je deze voor vertrek bij te boeken. Het navigatiesysteem kost ca. € 3.50 per dag, met een maximum van ca. € 45 per GPS per huurperiode. 

Wifi hotspot
Wanneer je reist vanuit de verhuurlocaties Vancouver, Calgary, Edmonton, Toronto of Halifax dan is het mogelijk om van de camper een wifi hotspot te maken. Je kunt dan per nacht voor 1 GB internetten, met een ongelimiteerd aantal apparaten. De kosten hiervoor bedragen ca. € 7 per nacht (maximaal € 70 per verhuur). Je kunt deze dagelijks aanvullen met 1 GB voor ca. € 7. 

Fietsen / fietsenrek
Fraserway biedt ook de optie om fietsen (geen mountainbikes) inclusief een speciaal fietsenrek bij te boeken. De kosten voor een fiets bedragen ca. € 7 per nacht, voor een fietsenrek ca. € 50. Let op: Het is niet mogelijk om een kinderzitje op de fiets te zetten en het fietsenrek is niet te monteren op de campertypes Van Conversion, TC en TC-B. Je kunt maximaal 4 fietsen huren, kinderfietsen zijn niet beschikbaar en het fietsenrek kan eveneens 4 fietsen dragen. Niet mogelijk bij verhuur vanaf Whitehorse.

Kinderzitjes
Het is mogelijk om een baby/kinderzitje op aanvraag bij te reserveren voor een bedrag van ca € 55, dit bedrag betaal je ter plaatse. Niet mogelijk in Van Conversion en C-Small.

Belangrijk
Bovenstaande bedragen zijn exclusief lokale belastingen, deze variëren namelijk per provincie waardoor de uiteindelijke prijs ook bepaald wordt door de ophaallocatie van de camper. Je reisspecialist kan je informeren over de exacte bedragen. Ook over bedragen die je ter plaatse moet betalen, wordt ter plaatse de extra lokale belasting er nog bij opgeteld.

Hulp nodig? Onze experts helpen je graag

Reisadvies op maat? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met mij op.

Contact Offerte

of bel ons op: 0348 - 44 19 51

Britt 333travel
Onze experts Britt Expert-Canada
Onze experts Jelle Expert-Canada
Janette
Onze experts Janette Expert-Canada
Nina 333travel
Onze experts Nina Expert-Canada
Dagmar
Onze experts Dagmar Expert-Canada

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding