Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Vandaag geopend tot 17.30 uur
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Het Noordereiland van Nieuw-Zeeland

Gepubliceerd: 18/08/2020

Bezienswaardigheden op het Noordereiland van Nieuw Zeeland

Nieuw-Zeeland bestaat uit 2 grote eilanden: het Noordereiland en het Zuidereiland. Als je niet alle tijd hebt om beide te ontdekken, geven veel reizigers de voorkeur aan het Zuidereiland. Zonde, want het Noordereiland bevat zoveel moois wat je eigenlijk niet wilt missen! Terwijl het Zuidereiland meer bekend staat als het ruigere eiland, vind je op het Noordereiland meer een golvend heuvellandschap met grazende schapen, vulkanen, geisers en mineraalbaden. Het bevat zoveel mooie bezienswaardigheden, die je nergens anders ter wereld tegenkomt. Daarom hebben we de mooiste plekken voor je op een rij gezet die je tijdens een rondreis op het Noordereiland kunt ontdekken.

1. Auckland

Hoogstwaarschijnlijk is Auckland je startpunt van je rondreis door Nieuw-Zeeland. Auckland is de hoofdstad van Nieuw Zeeland en is omgeven door een prachtig landschap en mooie strandjes. Je kunt de bezienswaardigheden in Auckland gemakkelijk wandelend verkennen. De bekendste bezienswaardigheid is de 330 meter hoge Sky Tower. Daarnaast is de stad rijk aan veel prachtige parken en openbare tuinen. Breng een bezoek aan het enorme Auckland Museum met een interessante collectie over de geschiedenis van Nieuw-Zeeland of ga voor het uitzicht over de stad vanuit de uitgedoofde vulkaan Mount Eden.

mount eden

2. Rotorua

Rotorua is het geothermische hart van het Noordereiland en wordt omringd door vulkanische activiteiten. Zo spuit er dagelijks water uit de prachtige geisers en vind je er pruttelende modderpoelen, kokende meren en diverse stoomkraters. Bezoek in Rotorua enkele Maori dorpen, zoals Mitai Maori Village. De bekendste bezienswaardigheid is Te Whakarewarewa, een gebied dat is ingericht als traditioneel Maori dorp. Een andere indrukwekkende bezienswaardigheid buiten Rotorua het begraven dorp Te Wairoa.

whakarewarewa

3. Coromandel

Coromandel is geliefd bij zowel toeristen als Nieuw-Zeelanders omdat het op slechts 2 uur rijden van Auckland ligt. Wat Coromandel bijzonder maakt is het regenwoud wat je hier kunt vinden. Dit bedekt een groot deel van het schiereiland. De grootste stad in Coromandel is Thames, dé handelsplaats was voor kauri-hout en goud. Bezoek het Historisch Museum en krijg een beeld van hoe het hier was in de goudzoekerstijdbekend.  Wil je nog een werkende goudmijn zien? Bezoek dan de Martha Mine. Ook Coromandel Town is leuk om te ontdekken. In de loop der jaren heeft dit plaatsje veel kunstenaars getrokken en dat zie je terug in de vele studio's en ateliers.

coromandel

4. Cathedral Cove

Ben je in Coromandel, dan kan je er niet omheen om even naar Cathedral Cove te gaan. Dit is een prachtige baai met geërodeerde rotsen en grotten. Je kunt er naar toe wandelen vanuit het strand van Hahei, maar ook een boottocht boeken of in een zeekajak zelf de wateren bevaren.

cathedral cove

5. Lake Taupo

Lake Taupo is zonder twijfel een van de mooiste meren in Nieuw-Zeeland. Het is een ondergelopen krater en het water is er extreem helder. Het meer staat bekend om de schitterende uitzichten op Mount Tongariro, Mount Ngauruhoe en de met sneeuw bedekte Mount Ruapehu.

lake taupo

6. Tongariro national Park

Ten zuiden van Lake Taupo bevindt zich het Tongariro National Park, een UNESCO werelderfgoed. Dit nationaal park is het oudste van het land en bevindt zich midden in een actieve vulkanische regio. In het nationaal park vind je 3 vulkanen: Mount Ruapehu, Mount Ngarauhoe en Mount Tongariro. Je kunt hier de beroemdste dagwandeling van Nieuw-Zeeland maken: de Tongariro Alpine Crossing. In circa 7-8 uur wandel je door een divers landschap met fantastische uitzichten. 

tongariro

7. Matamata

Vind je het landshap van The Lord of the Rings ook zo mooi? In de stad Matamata is mogelijk om The Shire te bezoeken. In Hobbiton, zoals de filmset nu wordt genoemd, kun je de huisjes en rekwisieten bekijken die in de films te zien zijn. 

matamata

8. Bay of Islands

Bay of Islands is een beroemd en geliefd gebied vanwege haar prachtige omgeving van baaitjes, onbewoonde eilanden, schitterende vergezichten over azuurblauw water en een schat aan zeedieren. Bezoek Paihia, de uitvalsbasis voor de Bay of Islands. Vanuit hier beginnen de meeste excursies. Ben je op zoek naar cultuur? Bezoek dan op loopafstand van het centrum de Waitangi National Reserve.

Bay of Islands

9. Whangarei Falls

Wanneer je het plaatsje Whangarei bezoekt ontkom je er eigenlijk niet aan om de waterval Whangarei Falls te bezoeken. Ook al zul je veel watervallen zien in Nieuw-Zeeland, deze is zeker de moeite waard. Maak een wandeling om de waterval heen en geniet van een prachtig uitzicht.

Whangarei Falls

10. Waitomo caves

De Waitomo grotten zijn zeker een bezoek waard tijdens een reis naar het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Je vindt er namelijk een uniek natuurfenomeen: duizenden glimwormen die blauw gloeien in het donker. Vaar met een boot of rubberen band over het riviertje door de grotten en geniet van een bijzonder schouwspel van lichtgevende beestjes.

Waitomo caves

11. Wellington

Wellington is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland en ligt op het zuidelijke puntje van het Noordereiland. Het is een bruisende en gezellige stad die niet mag ontbreken in je reis. De belangrijkste bezienswaardigheid is Te Papa Tongarewa museum, het nationaal museum van Nieuw-Zeeland. Dit interactieve museum leert je alles over het landschap, de natuur, de geschiedenis en de inwoners van Nieuw-Zeeland. 

wellington

12. Napier

Napier is een plaatsje in het oosten van het Noordereiland. Het is beroemd om zijn unieke art-deco bouwstijl. Het ligt in de regio Hawke's Bay, dat bekend staat om zijn uitstekende wijnen, heerlijk eten en de relaxte levensstijl. Beklim Bluff Hill voor een mooi uitzicht, ga heerlijk shoppen of ga gezellig eten in de talloze restaurantjes.

napier

13. Caper Kidnappers

Cape Kidnappers staat bekend om de krijtrotsen, hoge kliffen en duizenden Jan-Van-Genten vogels die zich hier nestelen! Het ligt vlakbij Napier en Hastings aan de oostkust. De route naar Cape Kidnappers is fantastisch met de hoge kliffen gevormd door aardbevingen. Het prachtige uitzicht op Cape Kidnappers en Hawke’s Bay is er een om nooit te vergeten.

jan van genten

Ook het Noordereiland in Nieuw-Zeeland ontdekken? Bekijk ons aanbod rondreizen naar Nieuw-Zeeland of vraag een reisvoorstel op maat aan.

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Rotorua Nieuw Zeeland
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 20
Discover Nieuw-Zeeland Fly Drive Nieuw-Zeeland
  • Ontdek in 3 weken de mooiste hoogtepunten van Nieuw-Zeeland
  • Geisers, stoomgaten en veel cultuur in Rotorua
  • Bezoek het prachtige Abel Tasman National Park
Franz Josef gletsjer in Nieuw-Zeeland
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 20
Discover Nieuw-Zeeland Deluxe Fly Drive Nieuw-Zeeland
  • Ontdek de hoogtepunten van Nieuw-Zeeland met verblijf in 4* hotels
  • Geisers, stoomgaten en veel cultuur in Rotorua
  • Bezoek het prachtige Abel Tasman National Park
Milford Sound Nieuw Zeeland
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 27
Nieuw-Zeeland Highlights Fly Drive Nieuw-Zeeland
  • Vulkanen, geisers en Maori cultuur op het Noordereiland
  • Walvissen, gletsjers en fjorden op het Zuidereiland
  • Inclusief verblijf op Stewart Island

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding