Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Rotorua

Nieuw-Zeeland

Rotorua

Rotorua is niet alleen de culturele hoofdstad van Nieuw-Zeeland, met een enorm Maori erfgoed, maar heeft bovendien nog eens enkele natuurfenomenen om trots op te zijn.

Wat te doen in Rotorua

De rijke Maori cultuur trekt vele bezoekers naar Rotorua en hoewel het daardoor nogal commercieel is geworden, is het nog steeds een goede manier om te Maori cultuur beter te leren kennen. Er zijn enkele Maori dorpen die je kunt bezoeken, zoals Mitai Maori Village. Hier kun je meer leren over de Maori mythologie en het traditionele Maori leven, begeleide wandelingen maken door het woud, genieten van een hangi (eten gekookt in de grond) en gloeiwormen zien. In Tamaki Maori Village krijg je een traditioneel welkom voordat je het dorp betreedt, mag je het ontmoetingshuis betreden, genieten van een 'hangi' en van een uitgebreide culturele voorstelling.

Te Whakarewarewa, Traditioneel Maoridorp en geisers

De bekendste bezienswaardigheid is Te Whakarewarewa, een gebied dat is ingericht als traditioneel Maori dorp. Ook hier worden culturele voorstellingen gehouden met een 'hangi' en in Te Puia kun je de kunstvormen van de Maori aanschouwen. Maar het meest bijzondere aan dit gebied is de grote mate van geothermische activiteit die hier plaatsvindt, zoals de geisers. Pohutu is de meest indrukwekkende geiser, die dagelijks 10 to 20 keer 'uitbarst', waarbij het hete water zo'n 20 meter de lucht wordt ingespoten. De geiser Prince of Wales' Feathers barst als waarschuwing altijd kort van tevoren al uit.

Warmwaterbaden, Kraters en borrelende modder

Voor bewijs van de geothermische activiteiten hoef je het centrum van Rotorua niet eens uit. Ten eerste hangt overal de geur van zwavel, oftewel van rottende eieren. Gelukkig went dat na een tijdje. Vele inwoners van Rotorua hebben ook hun eigen verwarmde waterbron, gewoon in de tuin. En nabij het centrum ligt Kuirau Park, te herkennen aan de stoomwolkjes die hier vandaan komen drijven. Het heeft een kratermeer en poeljes van borrelend modder.

Ben je hier niet van onder de indruk, dan kun je naar Hell's Gate gaan dat 16 km buiten Rotorua ligt. Dit is een actieve moddervulkaan met een enorme vlakte van borrelend en spetterend modder, een hete waterval, natuurlijke warmwaterbaden en stoomgeisers.

De geothermische activiteit is niet alleen indrukwekkend om te zien, maar biedt ook nog zo zijn voordelen. In en rondom Rotorua zijn er bij enkele thermische en mineraalbronnen fantastische spa's opgezet. De bekendste is de Polynesische Spa met 26 warmwaterbaden en uitstekende spabehandelingen. Maar ook de Waikite Valley Thermal Pool biedt ontspanning en verzorging voor het hele gezin.

Lake Rotorua

In de buurt van Rotorua vind je 16 meren, met Lake Rotorua als grootste meer. Je kunt op een stoomboot een cruise maken over het meer of zelf een bootje of waterfiets huren.

Het begraven dorp Te Wairoa

Tenslotte is een andere indrukwekkende bezienswaardigheid buiten Rotorua het begraven dorp Te Wairoa. Ooit was dit dorp een belangrijke toeristische trekpleister vanwege de roze en witte kristalterrassen die zich in de buurt bevonden. In 1886 barstte echter de vulkaan Mount Tarawera uit, waardoor het hele dorp begraven werd. Inmiddels is het gedeeltelijk opgegraven en kun je zien hoe een dorp er in de 19e eeuw uit zag. In het museum hoor je de indrukwekkende verhalen over dit dorp, de bewoners en de toeristen ten tijde van de uitbarsting

Hulp nodig? Onze experts helpen je graag

Reisadvies op maat? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met mij op.

Contact Offerte

of bel ons op: 0348 - 44 19 51

Laura 333travel
Onze experts Laura Expert-Nieuw-Zeeland
MArtijn 333travel
Onze experts Martijn Expert-Nieuw-Zeeland
Michelle 333travel
Onze experts Michelle Expert-Nieuw-Zeeland
Annelies 333travel
Onze experts Annelies Expert-Nieuw-Zeeland

Populaire reizen naar Rotorua

Bekijk meer >
Rotorua Nieuw Zeeland
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 20
Discover Nieuw-Zeeland Fly Drive Nieuw-Zeeland
 • Ontdek in 3 weken de mooiste hoogtepunten van Nieuw-Zeeland
 • Geisers, stoomgaten en veel cultuur in Rotorua
 • Bezoek het prachtige Abel Tasman National Park
Franz Josef gletsjer in Nieuw-Zeeland
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 20
Discover Nieuw-Zeeland Deluxe Fly Drive Nieuw-Zeeland
 • Ontdek de hoogtepunten van Nieuw-Zeeland met verblijf in 4* hotels
 • Geisers, stoomgaten en veel cultuur in Rotorua
 • Bezoek het prachtige Abel Tasman National Park
Milford Sound Nieuw Zeeland
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 27
Nieuw-Zeeland Highlights Fly Drive Nieuw-Zeeland
 • Vulkanen, geisers en Maori cultuur op het Noordereiland
 • Walvissen, gletsjers en fjorden op het Zuidereiland
 • Inclusief verblijf op Stewart Island

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding