Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

De mooiste stranden van Mauritius

Gepubliceerd: 04/01/2021

Mauritius ligt in de Indische Oceaan en behoort officieel bij Afrika, maar is een bijzondere mix van Creoolse, Franse, Hindoestaanse en Afrikaanse invloeden. Mauritius bestaat uit ontelbaar veel witte stranden met een turquoise kleurige oceaan en wuivende kokospalmbomen. Omdat het eiland zoveel kilometers aan mooie stranden telt is het vrijwel nergens echt druk. Mauritius is daarom de perfecte bestemming voor strandliefhebbers, duikers en honeymooners.

Strand op Mauritius

Alle stranden op Mauritius zijn mooi, maar wij hebben een overzicht gemaakt van de volgens ons 10 allermooiste stranden rondom het eiland.

Grand-Baie

Grand Baie ligt in het noorden van Mauritius aan de gelijknamige badplaats. De nabijgelegen stranden Pereybere en Mont Choisy, worden gezien als de mooiste van alle stranden op Mauritius. Het plaatsje Grand Baie is een van de weinige echte badplaatsjes op het eiland met restaurants, cafétjes en boetiekjes. Het is hier daardoor wel iets drukker dan op de andere stranden.

Trou aux Biches

Het kilometerslange zandstrand van Trou aux Biches in het noordwesten behoort ongetwijfeld tot de mooiste stranden van Mauritius. Het schitterende strand met palmen en kleurrijk koraalrif zorgen voor de ideale tropische vakantiebestemming voor het hele gezin als je wilt zonnen, duiken en snorkelen op een paradijselijke locatie.

Flic en Flac

Flic en Flac strand  Mauritius

Het langgerekte zandstrand van Flic en Flac ligt in het westen van Mauritius. Al jarenlang wordt Flic en Flac Beach in veel overzichten genoemd als één van de beste stranden van Mauritius. Je treft hier dan ook vele resorts. Je kunt een catamaran tocht maken langs de prachtige kust, waarbij je grote kans maakt om dolfijnen te spotten en kunt snorkelen in het heldere water van de Indische Oceaan.

Tamarin Beach

In het westen van Mauritius ligt het dorpje Tamarin. Het strand is vernoemd naar het dorpje. Vooral van mei tot en met oktober is het populair bij surfers en kun je met vissers een walvis tocht maken, waarbij je ook kans maakt om dolfijnen te spotten naast je boot.

Gris Gris

Aan de zuidkust van Mauritius vind je ook fantastische stranden, maar verwacht hier geen rustige blauwe zee. Daar de golven op dit punt niet worden tegengehouden door het koraalrif zijn de golven ruig. Dat maakt het strand van Gris Gris in het zuiden van het eiland niet zo geschikt om te zwemmen, maar het strand is adembenemend

Le Morne

Le Morne strand Mauritius

Rond het schiereiland Le Morne in het zuidwesten van Mauritius liggen paradijselijke stranden waar je goed kunt zwemmen. Het is wereldberoemd bij kit surfers en windsurfers om de ideale golven. De stranden rond de imponerende berg Le Morne Barbant zijn idyllisch en indrukwekkend met een panoramisch landschap. Het is het typische tropische strand wat vaak op afbeeldingen wordt gebruikt.

Blue Bay

Blue Bay hoort niet alleen thuis in het rijtje van mooiste stranden, maar staat met stip op nummer 1 als beste snorkel en duik locatie van Mauritius. Het ligt in het zuidoosten van het eiland. Het water is er kristalhelder en heeft een magnifiek kleurrijk koraalrif vol tropische vissen.

Belle Mare

Een bijna 5 km lang droomstrand aan de oostkust van Mauritius is Belle Mare. Dit strand is erg populair onder de Mauritianen, die vooral in het weekend hier komen ontspannen. Door de weeks is het juist erg rustig.

Bras d’Eau

Een uniek en onbekender strand op Mauritius is Bras d’Eau. Dit strand ligt aan de oostkust bij het Bras d’Eau National Park, één van de drie nationale parken op het eiland. Opmerkelijk zijn de bomen die in het water staan. De zee is letterlijk zeegroen en het witte strand is omringd door naaldbomen.

Ile aux Cerfs

Ile aux Cerfs strand Mauritius

Zonder twijfel is dit het mooiste eilandje bij Mauritius. Het ligt aan de oostkust en het is slechts 15 minuten varen. Dit mini eilandje is maar 87 hectare groot en is onbewoond. Je treft er poeder witte zandstranden omringd door palmbomen en een kristalheldere zee. Je kunt er prachtig snorkelen, parasailen of golfen. Het is een bijzonder leuke uitstap als je op Mauritius bent om dit bounty eilandje te bezoeken. 

Zelf de mooiste stranden van Mauritius ontdekken? Bekijk ons aanbod vakanties naar Mauritius of vraag een reisvoorstel op maat aan.
Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Pearle Beach Resort Mauritius
  • Strandvakantie
  • Aantal dagen: 10
Pearle Beach Resort & Spa Strandvakantie Mauritius
  • Ideaal gelegen aan het gouden strand van Flic en Flac
  • Inclusief ontbijt en diner
  • Verschillende watersport activiteiten gratis
Mauritius-Paradise-Cove-Hotel-Main-Pool-1
  • Strandvakantie
  • Aantal dagen: 10
Paradise Cove Boutique Hotel Strandvakantie Mauritius
  • Prachtig hotel gelegen aan een privé stand
  • Ideaal gelegen in het noorden van Mauritius
  • Sfeelvol hotel met uitstekende service
Sealife resort op Mauritius
  • Strandvakantie
  • Aantal dagen: 10
Sea Diamond Boutique Hotel & Spa Strandvakantie Mauritius
  • Een mooi zwembad en privé strand
  • Ideaal gelegen in het noorden van Mauritius vlakbij Grand Baie
  • Verblijf op basis van ontbijt en diner

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding