Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

De mooiste plekken in Oost-Canada

Gepubliceerd: 19/04/2022

Een rondreis Canada staat bij vele op de bucketlist. Het westen is geliefd onder de meeste reizigers, want hier vind je imposante bergketens, sfeervolle steden, spot je walvissen en wandel je door nationale parken waar beren en elanden leven. Maar vind je dit ook in het oosten? Jazeker! Er is zoveel te zien en te beleven in Oost-Canada dat het je zal verbazen. Na het lezen van dit blog zullen de vakantiekriebels komen en wil je niet meer alleen het westen ontdekken. Oost-Canada is een regio vol verrassingen!  

Bezienswaardigheden in Oost-Canada

Trendy Toronto

Een rondreis door het oosten van Canada begint bijna altijd in Toronto. Een bruisende stad dat veel weg heeft van New York. Ook hier kun je ‘Top of the Rock’ en je hebt een klein plein dat wat weg heeft van Times Square. In de CN-tower heb je op een hoogte van 350 meter een prachtig zicht op de stad. Dwaal overdag over de St. Lawrence Market en ontdek de geuren en kleuren van de markt. Reis een middagje af naar Toronto Island voor de rust en plan een avondje in de wijk Kensington Market of Dundas Square. Hier vind je een mengelmoes aan culturen en de leukste eettentjes van de stad. 

De skyline van Toronto, Canada

De imposante Niagara Falls

Op slechts 1,5 uur rijden van Toronto vind je drie magische watervallen: de Niagara Falls. De ene helft van de watervallen staan op Canadese grond en de andere op die van Amerika. Je kunt de watervallen dan ook vanuit beide landen bezoeken. Stiekem vinden wij de Canadese kant het mooist. Van veraf hoor je het water al naar beneden kletteren. Een prachtig gezicht vanaf de kant, maar op de boot kun je de waterval bijna aanraken. Droog houd je het niet en daarom wordt er voordat je de boot opstapt een poncho uitgedeeld. Je kunt achter de waterval lopen en genieten van een panoramisch uitzicht vanaf Rainbow Bridge. Dit natuurschoon wil je zelf bekijken.  

De hornblower bij de Niagara Falls, Canada

Tadoussac: dé walvishoofdstad

Dé walvishoofdstad van Canada is te vinden in het oosten. Gelegen in de kop van de regio Quebéc. In dit oude vissersdorpje vind je een aantal goede visrestaurants, maar je komt natuurlijk voor de walvissen. Al vroeg in de ochtend begint je excursie. Al na de eerste minuten op het water heb je kans om walvissen te spotten, maar vaak heb je even geduld nodig. De witte beluga en de blauwe vinvis komen hier voor tussen mei en oktober. Wat tevens de beste reistijd is voor een bezoek aan Canada. Een win-win. 

Walvissen spotten in Tadoussac, Canada

Pittoresk Québec City

Een kleine, charmante stad in het oosten is Québec City. Gelijk valt je één bezienswaardigheid op: Château Frontenac. Dit 5-sterrenhotel ligt op een heuvel en domineert het uitzicht. Ook als je hier niet overnacht, is het leuk om hier een hapje en drankje te doen. Québec City is een stad waar je doorheen moet slenteren. Verdwaal en kom elke keer weer in een ander nauw straatje uit. Zoals bijvoorbeeld in de smalste straat van de stad: Rue du Peit-Champlain. Een leuk straatje met kunstgaleries. Je vindt in Québec ook vele terrasjes, bistro’s en barretjes. Vervelen zul je hier dan ook niet snel. 

Chateau Frontenac in Quebec City, Canada

Montréal: 2 steden voor de prijs van 1

Waar Quebéc City compact is, is Montréal het tegenovergestelde. Al wandelend het oude centrum (Vieux-Montréal) ontdekken, is een aanrader. Leuke terrasjes, kunstenaars en straatartiesten en dé bezienswaardigheid van Montréal, de Notre Dame, vind je hier. Voor een bezoek aan de basiliek betaal je een kleine entree, maar dit is het meer dan waard. Bij de eerste stap binnen vang je al een glimp op van de blauwe en gouden ornamenten. Een prachtig meesterwerk.  

In Montréal kun je ook een bezoek brengen aan de botanische tuinen, het Olympisch dorp en Parc du Montréal voor een mooi uitzicht op de stad. Maar wist je dat er ook een ondergrondse stad in Montréal te vinden is? Deze is aangelegd door de strenge winters die Montréal kent en zodat de bewoners er toch op uit kunnen. Je vindt hier honderden winkels, leuke restaurants en zelfs scholen. Hier moet je zeker een kijkje gaan nemen. 

Vieux-Montreal, het oude stadscentrum van Montreal in Canada

Wandelen, kanoën of kamperen in Algonquin

Algonquin Provincial Park vinden wij het mooiste natuurpark van Oost-Canada. Een stukje ongerept natuurschoon dat zich leent voor mooie wandel- of kanotochten. Het is tevens de plek waar je kans hebt om de eerste beren en elanden van je reis te spotten. Want ook in dit deel van Canada komt wildlife voor.  

Hou je van wat avontuur? Kies dan voor een meerdaagse excursie en ga kamperen in het park. ’s Ochtends ontwaak je met een prachtig uitzicht op het meer. Zie de zon opkomen en wacht totdat de eerste zonnestralen in het meer schitteren. Nu kun je de mooiste foto van de dag maken.  
Bekijk hier onze georganiseerde kampeertour in Algonquin.

Prachtig landschap van Quebec, Canada
Algonquin-Canada
Op een rots genieten van het uitzicht in Algonquin, Canada
Kanoen in Algonquin Provincial Park, Canada

Thousand Islands (Gananoque)

De naam verklapt het al; in de St. Lawrence rivier liggen duizenden kleine eilandjes. Slechts een aantal eilanden zijn bewoond en op sommige staan alleen wat dennenbomen of een kleine cottage. Op de eilanden leven (trek)vogels en schildpadden. De Thousand Islands ontdek je het beste tijdens een cruise. Je vaart tussen de eilanden door en stopt bij een aantal historische hoogtepunten. 

Bold Castle bij de Tousand Islands van Canada

Atlantisch Canada

Wil je een totaal andere kant van Canada ontdekken? Kijk dan eens voor een rondreis Atlantisch Canada. Een gebied waar weinig toeristen komen en waar verlaten kustlijnen afgewisseld worden door pittoreske vissersdorpen.  

We hebben in dit blog alleen de hoogtepunten meegenomen, maar Oost-Canada heeft nog veel meer plaatsen die een bezoek waard zijn. Bijvoorbeeld het meer van Saint Alexis des Monts of de hoofdstad van Canada, Ottawa. Een leuke stad om een dagje te bezoeken, maar heel veel bezienswaardigheden heeft de stad niet.  

Ben je nieuwsgierig geworden naar Oost-Canada? Bekijk ons aanbod rondreizen naar  Canada of vraag een reisvoorstel op maat aan. 

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Spirit Island Lake Maligne Jasper Canada
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 17
Highlights West-Canada Fly Drive Canada
  • Reis van Vancouver naar Calgary langs de grote parken van West-Canada
  • Scherpe pieken van de Rockies, watervallen en meren
  • Wildlife spotten, waaronder beren en walvissen
Canada-Vancouver-uitzicht-vanuit-watervliegtuig-bij-zonsondergang
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 20
Grand Tour West-Canada Fly Drive Canada
  • Reis van Vancouver naar Calgary langs de grote parken van West-Canada
  • Scherpe pieken van de Rockies, watervallen en meren
  • Wildlife spotten, waaronder beren en walvissen
canada-vancouver-island-campbell-river-big-animal-encounters-excursie-orka
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 11
Short Break Vancouver en Vancouver Island Individuele rondreis Canada
  • Gezellig Vancouver en omgeving
  • Ongerepte natuur, beren en walvissen op Vancouver Island
  • Incl. vervoer en centraal gelegen hotels

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding